In dit artikel

Frozen Shoulder Verlichten met Magnesium

Frozen Shoulder Verlichten met Magnesium (2023)

In dit artikel

Vindt u het moeilijk om eenvoudige dagelijkse taken uit te voeren vanwege pijn en stijfheid in uw schouder? Ik begrijp uw zorgen volledig, want ik heb zelf ook geworsteld met een frozen shoulder, een aandoening die ongeveer 2% van de bevolking treft.

In deze blog ga ik dieper in op hoe magnesium kan helpen bij het verlichten van deze klachten. Dus lees verder en ontdek een mogelijke oplossing voor uw schouderproblemen.

Kort samengevat:

De beste magnesium van 2023 is Nutribites Magnesiumcitraat. Dit merk heeft een hoge, maar veilige dosering en een eerlijke prijs. Het is een organisch verbonden vorm, waardoor goed opneembaar door het lichaam.

Samenvatting

 • Magnesium kan helpen bij het ontspannen van de spieren en het verminderen van pijn en stijfheid in de schouder.
 • Een bevroren schouder wordt vaak veroorzaakt door ontsteking en stress, wat kan leiden tot een tekort aan magnesium in het lichaam.
 • Naast het nemen van magnesiumsupplementen, kan het ook nuttig zijn om magnesiumolie rechtstreeks op het pijnlijke gebied aan te brengen of voedingsmiddelen rijk aan magnesium toe te voegen aan je dieet.
 • Het is altijd raadzaam om advies in te winnen bij een medisch professional voordat je nieuwe behandelingsopties probeert, inclusief het gebruik van magnesium voor een bevroren schouder.

Wat is een frozen shoulder?

Een frozen shoulder, ook wel een bevroren schouder genoemd, is een aandoening waarbij het schoudergewricht pijnlijk en stijf wordt, wat resulteert in bewegingsbeperking.

Oorzaken van een frozen shoulder

Een frozen shoulder ontstaat niet zomaar. Het is het gevolg van een ontsteking in het schoudergewricht, vaak veroorzaakt door stress of andere fysieke inspanningen. Een tekort aan magnesium draagt ook bij aan het ontstaan van deze pijnlijke aandoening.

Uit onderzoek blijkt dat een ontoereikende inname van dit essentiële mineraal kan resulteren in spierpijn en gewrichtsklachten. Bovendien maakt het de vraag naar magnesium in je lichaam groter wanneer je onder stress staat of lichamelijk actief bent.

Hieruit komt naar voren dat de oorzaak van een frozen shoulder complex is en kan variëren per individu.

Hoe herken je een frozen shoulder?

Een frozen shoulder herken je aan de volgende symptomen:

 • Pijn in de schouder die geleidelijk erger wordt
 • Beperkte bewegingsmogelijkheden van de arm en schouder
 • Moeite om je arm boven je hoofd te heffen
 • Ervaart stijfheid en stramheid in de schouder

Behandeling van een frozen shoulder

De behandeling van een frozen shoulder kan bestaan uit zowel niet-operatieve als operatieve behandeling, gevolgd door nabehandeling.

Niet-operatieve behandeling

Ik raad aan om een niet-operatieve behandeling te proberen voordat je overweegt om onder het mes te gaan. Hier zijn enkele effectieve manieren om een frozen shoulder te behandelen zonder een operatie:

 1. Fysiotherapie: Een fysiotherapeut kan je helpen bij het verbeteren van de mobiliteit en flexibiliteit van je schouder door middel van specifieke oefeningen en technieken.
 2. Oefeningen en rekken: Het regelmatig uitvoeren van gerichte oefeningen en rekken kan helpen bij het verminderen van pijn en het vergroten van de bewegingsvrijheid in je schoudergewricht.
 3. Warmte- en koudetherapie: Door afwisselend warmte- en koudetoepassingen toe te passen op je schouder, kun je ontstekingen verminderen en de bloedcirculatie bevorderen.
 4. Medicatie: Pijnstillers zoals paracetamol of ontstekingsremmende medicijnen kunnen tijdelijke verlichting bieden bij pijnklachten veroorzaakt door een frozen shoulder.
 5. Corticosteroïde-injecties: Een injectie met corticosteroïden kan ontsteking remmen en pijn verminderen in het aangetaste gewricht, waardoor de mobiliteit verbetert.
 6. Acupunctuur: Deze alternatieve therapie kan verlichting brengen bij pijnlijke gewrichten door middel van het plaatsen van dunne naaldjes op specifieke punten op het lichaam.
 7. Magnesiumsupplementen: Magnesium kan helpen bij het ontspannen van de spieren en het verminderen van pijn en stijfheid in de schouder. Het gebruik van magnesiumolie of het innemen van magnesiumsupplementen kan nuttig zijn.

Operatieve behandeling

Bij een ernstige bevroren schouder kan een operatieve behandeling nodig zijn. Tijdens de operatie worden verklevingen in het gewrichtskapsel losgemaakt en eventueel littekenweefsel verwijderd. Dit helpt om de bewegingsvrijheid van de schouder te herstellen. Na de operatie volgt een revalidatieprogramma om het herstel verder te bevorderen. Enkele mogelijke opties voor een operatieve behandeling van een bevroren schouder zijn:

 • Arthroscopie: Hierbij maakt de arts kleine incisies in de schouder en gebruikt hij/zij een flexibele buis met een camera (arthroscoop) om in het gewricht te kijken en eventuele verklevingen of littekenweefsel te verwijderen.
 • Manipulatie onder narcose: Dit is een procedure waarbij de arts onder narcose kracht uitoefent op de schouder, waardoor verklevingen kunnen worden gebroken en meer beweging mogelijk wordt.
 • Gewrichtsmobilisatie: Bij deze behandeling wordt tijdens de operatie tractie uitgeoefend op het gewricht, waardoor het kapsel kan worden gerekt en beweging kan worden verbeterd.
 • Release of contractuur: Hierbij wordt tijdens de operatie littekenweefsel of strakke structuren in het gewricht vrijgemaakt, wat helpt om meer beweging mogelijk te maken.

Nabehandeling

Na de behandeling van een frozen shoulder is het belangrijk om een goede nabehandeling te volgen. Dit kan helpen bij het herstel en het voorkomen van terugkerende klachten. Een effectieve nabehandeling kan onder andere bestaan uit fysiotherapie, oefeningen en stretchoefeningen.

Deze kunnen helpen om de spieren en gewrichten sterker en flexibeler te maken. Ook het aanpassen van de slaaphouding kan bijdragen aan het verminderen van pijn en stijfheid in de schouder.

Daarnaast kunnen voedingssupplementen, zoals magnesium, worden gebruikt om de klachten verder te verlichten. Magnesium kan helpen bij pijnverlichting en het bevorderen van spierontspanning.

Effectiviteit van magnesium bij het verlichten van een frozen shoulder

Magnesium heeft bewezen effectief te zijn bij het verlichten van een frozen shoulder.

Voordelen van magnesium bij pijnverlichting

Magnesium biedt verschillende voordelen bij het verlichten van pijn, vooral bij een bevroren schouder. Het kan helpen de spieren te ontspannen, ontstekingen te verminderen en de doorbloeding te verbeteren.

Daarnaast kan magnesium ook de zenuwfunctie bevorderen, waardoor pijnklachten verminderd worden. Het gebruik van magnesiumsupplementen of het aanbrengen van magnesiumolie op het pijnlijke gebied kan een effectieve natuurlijke remedie zijn om verlichting te brengen bij een bevroren schouder.

Zorg er echter altijd voor dat je voldoende magnesium binnenkrijgt via je voeding en raadpleeg een arts voordat je supplementen gebruikt.

Hoe magnesium te gebruiken voor een frozen shoulder

Magnesium kan op verschillende manieren worden gebruikt om verlichting te bieden bij een frozen shoulder. Hier zijn enkele manieren waarop je magnesium kunt gebruiken:

 1. Neem magnesiumsupplementen: Het nemen van magnesiumsupplementen kan helpen bij het verminderen van de pijn en stijfheid in de schouder. Volg de aanbevolen dosering op de verpakking.
 2. Gebruik magnesiumolie: Magnesiumolie kan rechtstreeks op de pijnlijke schouder worden aangebracht. Masseer het zachtjes in de huid totdat het is opgenomen.
 3. Eet voedingsmiddelen rijk aan magnesium: Voeg voedingsmiddelen toe aan je dieet die natuurlijk rijk zijn aan magnesium, zoals bladgroenten, noten, zaden en volle granen.
 4. Maak een warm bad met magnesiumzout: Vul een bad met warm water en voeg magnesiumzout toe. Geniet gedurende 20-30 minuten om ontspanning en verlichting te bevorderen.
 5. Probeer transdermale magnesiumtherapie: Dit houdt in dat je gebruik maakt van pleisters of crèmes die magnesium direct door de huid absorberen.

Andere behandelingsmogelijkheden voor een frozen shoulder

Fysiotherapie kan helpen bij het verlichten van een frozen shoulder.

Fysiotherapie

Bij de behandeling van een bevroren schouder kan fysiotherapie een effectieve optie zijn om verlichting te bieden. Door middel van specifieke oefeningen en bewegingstechnieken kan een fysiotherapeut helpen om de bewegingsbeperking in de schouder te verminderen.

Daarnaast kan fysiotherapie ook helpen bij het versterken van de spieren rondom het schoudergewricht, wat kan bijdragen aan het herstelproces. Het is belangrijk om regelmatig naar de fysiotherapeut te gaan en consistent de voorgeschreven oefeningen uit te voeren om de beste resultaten te behalen.

Oefeningen en rekken

Ik heb gemerkt dat oefeningen en rekken erg nuttig kunnen zijn bij het verlichten van klachten van een bevroren schouder. Hier zijn enkele effectieve oefeningen en rekken die je kunt proberen:

 1. Arm cirkels – Sta rechtop en laat je armen langs je lichaam hangen. Beweeg langzaam je armen in kleine cirkels, eerst naar voren en dan naar achteren. Doe dit voor ongeveer 10 herhalingen.
 2. Schouderrollen – Trek je schouders omhoog richting je oren en rol ze vervolgens terug naar beneden. Herhaal dit 10 keer om spanning in de schouders te verminderen.
 3. Achterwaartse stretch – Breng je rechterarm over je borst, buig je elleboog en gebruik je linkerhand om zachtjes op de elleboog te drukken, terwijl je een stretch voelt in de schouder en bovenrug. Houd deze positie 30 seconden vast en herhaal dit aan de andere kant.
 4. Wandrek – Leun tegen een wand met gestrekte arm op schouderhoogte, draai langzaam weg van de wand tot er een stretch wordt gevoeld in de schouder. Houd deze positie 30 seconden vast en herhaal aan de andere kant.
 5. Borststretch – Ga staan met je handpalmen tegen een muur op schouderhoogte. Leun langzaam naar voren totdat er een stretch wordt gevoeld in de borstspieren. Houd deze positie 30 seconden vast.

Beste slaaphouding bij een frozen shoulder

Ik slaap het liefst op mijn zij, met een kussen tussen mijn arm en mijn lichaam. Deze houding helpt om de druk op mijn schouder te verminderen en zorgt voor een betere ondersteuning tijdens het slapen.

Voedingssupplementen voor verlichting

Voedingssupplementen kunnen een effectieve rol spelen bij het verlichten van een frozen shoulder. Hier zijn enkele voedingsstoffen die kunnen helpen:

 1. Omega-3 vetzuren: Deze vetzuren hebben ontstekingsremmende eigenschappen en kunnen bijdragen aan het verminderen van pijn in de gewrichten.
 2. Vitamine D: Een tekort aan vitamine D kan gewrichtsklachten verergeren, dus het nemen van een supplement kan helpen bij het verminderen van pijnlijke symptomen.
 3. Vitamine C: Deze vitamine speelt een rol bij de vorming van collageen, wat belangrijk is voor gezonde gewrichten. Het nemen van vitamine C-supplementen kan helpen om de symptomen te verminderen.
 4. Glucosamine en chondroïtine: Deze stoffen komen natuurlijk voor in kraakbeen en kunnen helpen om de gewrichtsfunctie te behouden en pijn te verminderen.
 5. Kurkuma: Dit kruid heeft ontstekingsremmende eigenschappen en kan helpen om zwelling en pijn in de gewrichten te verminderen.

Meer over ‘Magnesium’

Wanneer we het hebben over magnesium, gaat het niet alleen om een simpel mineraal. Nee, magnesium is een echte alleskunner met invloed op diverse facetten van onze gezondheid. Neem nu bijvoorbeeld magnesium spierpijn; dit mineraal speelt een cruciale rol bij het ontspannen van de spieren, waardoor het een interessant onderwerp is voor atleten en mensen die veel fysiek werk verrichten.

En dat is nog maar het begin. Magnesium komt zelfs ter sprake bij lastige kwalen zoals boezemfibrilleren, of bij ongemakken als een frozen shoulder. Ook voor vrouwen die problemen ervaren met hun bekkenbodem kan magnesium een mogelijke oplossing bieden.

Soms krijgen we met kleinere ongemakken te maken zoals een trillend ooglid of zelfs wintertenen. Hier kan magnesium eveneens soelaas bieden. Maar het mineraal kan ook interacties hebben met andere stoffen, zoals bloedverdunners en statines.

Als je meer te weten wilt komen over hoe magnesium kan helpen bij kramp of waarom vloeibaar magnesium een handige optie kan zijn, dan hebben we daar ook uitgebreide informatie over. Dat geldt ook voor de invloed van magnesium op rusteloze benen, diarree, haaruitval, en zelfs op waterkwaliteit.

Zelfs op het vlak van recreatieve drugs zoals xtc, heeft magnesium een rol. Kortom, de veelzijdigheid van dit mineraal is fascinerend en kent talrijke toepassingen en interacties. Het is een wereld die het ontdekken meer dan waard is.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is Frozen Shoulder Verlichten met Magnesium?

Frozen Shoulder Verlichten met Magnesium is een alternatieve behandeling om de klacht van een bevroren schouder te verminderen en verlichting te bieden.

2. Hoe kan magnesium helpen bij schouderklachten?

Magnesium kan werken als een natuurlijke pijnbestrijder, ontsteking in het gewrichtskapsel verminderen en de slaaphouding verbeteren bij een aandoening zoals een bevroren schouder.

3. Wat zijn de oorzaken van bevroren schouder?

De oorzaken van bevroren schouder kunnen variëren, maar veelvoorkomende factoren zijn schouderontsteking, schouderstijfheid en problemen in de schouderbehandeling.

4. Hoe kan ik magnesium gebruiken voor mijn bevroren schouder?

U kunt magnesiumolie gebruiken voor verlichting van de bevroren schouder, of u kunt kiezen voor magnesiumsupplementen als onderdeel van uw behandelplan.

5. Zijn er bijwerkingen bij het gebruik van magnesium voor bevroren schouder?

Het gebruik van magnesium voor bevroren schouders is over het algemeen veilig, maar overmatig gebruik kan leiden tot maagklachten. Het is altijd het beste om een ​​arts te raadplegen voordat u met een nieuwe behandeling begint.

6. Is er wetenschappelijk bewijs voor de effectiviteit van magnesium bij bevroren schouder?

Er is nog steeds meer onderzoek nodig naar de effectiviteit van magnesium bij de behandeling van bevroren schouder. Echter, anekdotisch bewijs suggereert dat veel patiënten verlichting vinden met behulp van dit mineraal.

» Referenties


1. Abdullah M. Al Alawi, Sandawana William Majoni, and Henrik Falhammar (2018). Magnesium and Human Health: Perspectives and Research Directions. Int J Endocrinol, 2018: 9041694. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5926493/

2. Faraneh Afshar Ebrahimi, Fatemeh Foroozanfard, Esmat Aghadavod, Fereshteh Bahmani & Zatollah Asemi (2018). The Effects of Magnesium and Zinc Co-Supplementation on Biomarkers of Inflammation and Oxidative Stress, and Gene Expression Related to Inflammation in Polycystic Ovary Syndrome: a Randomized Controlled Clinical Trial. Biol Trace Elem Res, 184, 300–307. https://link.springer.com/article/10.1007/s12011-017-1198-5

3. Zahra Hamedifard, Alireza Farrokhian, Željko Reiner, Fereshteh Bahmani, Zatollah Asemi, Maryam Ghotbi & Mohsen Taghizadeh (2020). The effects of combined magnesium and zinc supplementation on metabolic status in patients with type 2 diabetes mellitus and coronary heart disease. Lipids Health Dis, 19, 112. https://lipidworld.biomedcentral.com/articles/10.1186/s12944-020-01298-4

4. Maryam Afsharfar, Mansour Shahraki, Mansour Shakiba, Omid Asbaghi, Alireza Dashipour (2021). The effects of magnesium supplementation on serum level of brain-derived neurotrophic factor (BDNF) and depression status in patients with depression. Clin Nutr ESPEN, 42, 381-386. https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S2405457721000061

» Referenties

Conclusie beste magnesium 2023 

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwpersoonlijkegroei.nl, is partner van Anouk en trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. Ontdek zijn top 50 praktische tips voor persoonlijke groei in zijn gratis E-book. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail martijn@jouwpersoonlijkegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Frozen Shoulder Verlichten met Magnesium (2023)

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips