In dit artikel

Flowee Spijkermat | Review (2022) | Favorieten + Ervaringen!

Flowee Spijkermat | Review (2023) | Favorieten + Ervaringen!

In dit artikel

Wil je meer ontspannen het leven door? Met een Flowee spijkermat kan dat! In deze Flowee review vertel ik je alles over de verschillende soorten spijkermatten van Flowee. Dat bespaart jou een complete Flowee spijkermat test. Na het lezen van dit artikel weet jij namelijk precies welk spijkermatje Flowee geschikt is voor jou en wat je er allemaal mee kunt. Ik ga namelijk ook dieper in op de Flowee spijkermat en kussen voordelen voor je gezondheid. Ben je er klaar voor? Lees dan maar mee!


Klik hier voor de beste deal

Stress, druk en altijd haast

Heb je veel stress, ben je vaak druk of heb je het gevoel dat je altijd haast hebt? Dan is het belangrijk om ook rust en relaxmomenten in je leven toe te passen. Je kunt namelijk niet altijd aan staan. Dat is ongezond en bovendien onmogelijk. Nu zijn er heel wat manieren om te ontspannen: een goed boek lezen, een meditatie doen, een yogales volgen, een dagje naar het strand of gewoon even de hond uitlaten in het bos. 

Maar heb je weleens van de Flowee spijkermat gehoord? Zo’n spijkermat of spijkerbed helpt je lichaam ontspannen. Gebruik hem elke dag 15-30 minuten en je ervaart snel genoeg de gezondheidsvoordelen. Het is een gemakkelijke en snelle manier om tot innerlijke rust te komen wanneer je een druk leven hebt.

Flowee Spijkermat | Review (2022) | Favorieten + Ervaringen!

Relaxed door het leven: ontspan met Flowee

Een Flowee spijkermat kun je gebruiken wanneer het jou uitkomt: in de ochtend, voor het slapengaan of juist midden op de dag wanneer je een relaxmoment nodig hebt. Het gebruik is namelijk heel eenvoudig. De spijkermat (een mat die uit stof bestaat met daarin kleine spijkertjes) triggert namelijk de zenuwen en gespannen spieren in je lichaam wanneer je erop gaat staan of liggen. Op die manier ontspant je lichaam. Je kunt jezelf op deze manier elke dag een Flowee massage geven.

Wanneer je de Flowee spijkermat ’s avonds gebruikt, zal je beter ontspannen voor het slapengaan en dieper slapen. Ook helpt het nek- en rugklachten verlichten. Kan je ’s ochtends wel een energie boost gebruiken, haal de Flowee spijkermat dan tevoorschijn en gebruik hem een paar minuten wanneer je wakker wordt. Heb je juist overdag last van onrustige benen of vermoeide voeten en koude voeten, dan kun je de acupressuur mat onder je voeten leggen terwijl je achter je bureau of op de bank zit. Het is maar net waar jij behoefte aan hebt!

Vind je een acupressuur mat niet nodig? Probeer dan een Flowee Relax Your Senses kussen om niet per se je hele lichaam, maar juist je hoofd en nek te ontspannen na een lange dag. 

Flowee Spijkermat  Review (2022)  Favorieten + Ervaringen!

Over Flowee

Flowee is in 2011 ontstaan, toen de eerste Flowee spijkermat ontwikkeld werd. De Flowee Relax Your Senses producten dragen bij aan gezondheid, ontspanning, geluk, balans en plezier in het leven. Naast een Flowee spijkermat kun je ook een Flowee oogkussen, Flowee nekkussen, Flowee massagehand of Flowee massagehandschoen kopen. En wat dacht je van een Flowee bolster om tijdens je yogales te gebruiken of een mooie Flowee mandala voor aan de muur?

Flowee producten zijn van hoge kwaliteit en onderscheiden zich van andere gezondheidsproducten in Nederland. De Flowee oprichter vond namelijk dat een spijkermat er best eigentijds uit mocht zien. Dat wil zeggen: hip en kleurrijk! Flowee straalt haar kernwaarden uit in de ontwikkeling van haar producten: relaxed, puur, vrolijk, eigentijds en genieten.

Wat is een Flowee Spijkermat?

Een Flowee spijkermat is een mat met kleine spijkertjes erop. Deze spijkers dienen als drukpunten. Wanneer je er met je voeten op gaat staan of met je hele lichaam op gaat liggen (op de rug), dan stimuleren die spijkers bepaalde drukpunten. Het wordt daarom ook wel een accupressuurmat genoemd. Het helpt je lichaam ontspannen en balans terug te brengen. Hierdoor krijg je meer energie, slaap je beter en nemen bepaalde spanningen in het lichaam af. Hoofd- en spierpijn worden daardoor bijvoorbeeld minder. 

Waar het gebruik van een spijkermat Flowee – of welk ander merk dan ook – in het begin nog pijnlijk voelt, zal je er na verloop van tijd aan wennen. De pijnprikkels maken namelijk oxytocine en endorfine aan: hormonen waardoor je je blij gaat voelen. Ook helpt een spijkermatje Flowee de doorbloeding van je lichaam op gang. Dat leidt tot een goede balans tussen lichaam en geest. 

Ik raad je aan om een spijkermatje Flowee te gebruiken. Het is mijn favoriete merk! Ga je spijkermatten vergelijken, dan zie je dat een spijkermat Flowee uniek is vanwege het design en dat de filosofie van het bedrijf heel inspirerend is. In tegenstelling tot andere bedrijven die spijkermatten verkopen, is Flowee van oorsprong een Nederlands bedrijf met prachtige kernwaarden. Kijk op de website voor het hele verhaal over Flowee als merk.

Voordelen spijkermatten

Binnen een paar minuten al ontspanning van de gespannen spieren;
Meer innerlijke rust;
Meer energie;
Een acupressuur mat kan op verschillende manieren gebruikt worden;
Er zijn meerdere Flowee spijkermatten en ook andere producten in de webshop beschikbaar;
Stimuleert de doorbloeding en voert afvalstoffen beter af;
Meer aanmaak van gelukshormonen endorfine en oxytocine;
Helpt tegen nek- en schouderpijn;
Vermindert slaapproblemen en stressklachten (ook bij een burn-out);
Werkt ook tegen pijnlijke, vermoeide voeten en koude voeten, hielspoor en wintertenen;
Heeft een positief effect bij autisme en ADHD, blijkt uit Flowee ervaringen;
Ook geschikt voor kinderen;
Helpt bij een whiplash en/of frozen shoulder;
Voor iedereen die gezonder en meer ontspannen wil leven.

Nadelen spijkermatten

Het kan even duren voordat je gewend bent aan het gebruik van een spijkermat;
Niet elke gewone spijkermat is heel voordelig geprijsd.

Flowee spijkermat soorten

Er zijn verschillende soorten spijkermat Flowee. Om te ontdekken welke het beste bij jou past, heb ik elk spijkermatje Flowee hieronder toegelicht. Zo kun jij bepalen wat de beste Flowee spijkermat is voor jou.

Flowee spijkermat

De Flowee Spijkermat is grijs-wit van kleur en is 77x45cm groot. Deze accupressuurmat bevat rondjes die allemaal 42 scherpe uiteinden hebben. Het totaal aan drukpunten in deze Flowee spijkermat is daardoor 8.800 stuks. Dat is meer dan een gemiddelde spijkermat er heeft. 

Flowee Spijkermat  Review (2022)  Favorieten + Ervaringen!

Als je de Flowee Spijkermat gebruikt, ervaar je al binnen 10 tot 20 minuten volledige rust en kalmte in je lichaam en hoofd. Hij is bovendien geschikt voor het hele lichaam. Deze spijkermat gaat lang mee door de extra stevige weving van de stof, heeft een vulling van foam waardoor deze goed naar elk lichaam vormt en weegt slechts 600 gram. Er zit vijf jaar garantie op de Flowee Spijkermat en hij kost €39.

Voordelen Flowee spijkermat

Voordelig geprijsd;
Vulling van foam voor extra comfort;
8.800 drukpunten;
Weegt slechts 600 gram;
Geschikt voor het hele lichaam;
Vijf jaar Flowee garantie.

Nadelen Flowee spijkermat

Bevat geen spijkerkussen.


Klik hier voor de beste deal

Flowee Spijkermat Eco

Naast de standaard spijkermat Flowee is er ook de Flowee Spijkermat Eco set. Wil je een Flowee spijkermat kopen waarbij aan het milieu wordt gedacht? Dan is dit het product wat je zoekt. Bestel je Flowee Spijkermat Eco, dan krijg je er niet alleen een spijkermatje Flowee, maar ook een spijkerkussen Flowee bij. Dit is de perfecte combinatie voor ontspanning. Terwijl je op de mat ligt worden alle drukpunten in je rug gestimuleerd en het kussen kun je gebruiken voor een goede ondersteuning van je hoofd en nek.

Flowee Spijkermat  Review (2022)  Favorieten + Ervaringen!

De Flowee Spijkermat Eco set wordt geleverd in de kleur grijs-wit en bevat meer dan 11.000 unieke drukpunten. De vulling van het kussen is van boekweitkaf en de mat is gevuld met kokosvezels. Zowel de mat als het kussen zijn van duurzame en hoge kwaliteit en gaan daardoor lang mee. Er zit vijf jaar garantie op de Flowee Spijkermat Eco set. Hij kost €86 en is geschikt voor het hele lichaam.

Voordelen Flowee Spijkermat Eco

Vulling van boekweitkaf en kokosvezels;
Inclusief spijkerkussen;
Meer dan 11.000 drukpunten;
Geschikt voor het hele lichaam;
Vijf jaar Flowee garantie.

Nadelen Flowee Spijkermat Eco

Relatief prijzige set.


Klik hier voor de beste deal

Flowee spijkermat set

Wil jij niet per se duurzaam, maar vind je een Flowee Spijkermat set wel interessant? De standaard variant werkt net zo goed voor je lichaam. De mat en het kussen samen bevatten meer dan 11.000 unieke drukpunten voor een optimale werking. Bovendien is de mat van duurzaam materiaal gemaakt en heeft hij een vulling van foam. De stof is extra stevig geweven.

Flowee Spijkermat  Review (2022)  Favorieten + Ervaringen!

Het kussen is voorzien van een natuurlijk boekweitkaf vulling en vormt goed naar elke lichaamsvorm. De mat en het kussen wegen samen 1,2kg. De mat is 77x45x2cm groot en het kussen 44x22x10cm. De Flowee Spijkermat Set prijs is €66 en er zit vijf jaar garantie op.

Voordelen Flowee Spijkermat set

Vulling van boekweitkaf en foam;
Inclusief spijkerkussen;
Meer dan 11.000 (scherpe) puntjes;
Geschikt voor het hele lichaam;
Vijf jaar Flowee garantie;
Voordeliger geprijsd dan de Eco set.

Nadelen Flowee Spijkermat set

Minder goed voor het milieu dan de Eco set.


Klik hier voor de beste deal

Flowee spijkermat kussen

Het Flowee spijkermat kussen is een Flowee kussen met boekweit kaf vulling. Het is 44x22cm groot en bevat meer dan 2.200 drukpunten. Je gebruikt hem dus niet zoals een Flowee mat, maar alleen voor je nek en schouders. Daardoor is hij wel een mooie aanvulling op een Flowee spijkermat. De stof van dit Flowee spijkerkussen is van hoge kwaliteit, waardoor hij lang meegaat. Bovendien zit er vijf jaar garantie op.

Flowee Spijkermat  Review (2022)  Favorieten + Ervaringen!

Gebruik het Flowee kussen op de bank of tijdens het werken, maar ook wanneer je hoofdpijn of migraine hebt. Je bepaalt zelf de intensiteit en hoogte van het kussen door de vulling eruit te halen, als je dat wilt. 

Tip: bewaar de boekweitkaf die je eruit haalt wel, want na verloop van tijd kan het kussen wat slinken. Dan kun je je Flowee spijkerkussen mooi weer opvullen.

Voordelen Flowee spijkerkussen

Perfecte aanvulling op een Flowee spijkermat aanbieding;
Met 2.200 drukpunten;
Vulling van boekweitkaf;
Ook te gebruiken tijdens het werken;
Vijf jaar Flowee garantie.

Nadelen Flowee spijkerkussen

Nog relatief prijzig voor een los spijkerkussen;
Alleen geschikt voor de nek, schouders en voeten.


Klik hier voor de beste deal

Flowee spijkermat ervaringen van anderen

Benieuwd naar de Flowee spijkermat ervaringen van anderen? Ik zocht een nuttige Flowee mat ervaring voor elk product. Op de website Flowee.nl vind je er nog veel meer, als je benieuwd bent naar nog meer Flowee reviews.

Flowee spijkermat review

Thomas gebruikt zijn Flowee spijkermat sinds een paar maanden. “Ik kende dit concept nog niet, maar volgens een vriend die ook een drukke baan heeft is dit top. Ik heb de gok gewaagd en de spijkermat besteld. Geen seconde spijt gehad. Ideaal voor of na een drukke dag of om in het weekend even bij te komen. Op de spijkermat ervaar ik direct innerlijke rust en wordt de doorbloeding gestimuleerd”

Flowee spijkermat Eco review

Marieke heeft de spijkermat Eco set. “Ik gebruik het kussen in mijn rug of nek als ik op de bank zit. Op de mat kom ik helemaal tot rust als ik zere schouders heb door mijn werk. Ik val al snel in slaap op de mat, omdat ik dan zo ontspannen ben. ’s Ochtends gebruik ik hem vaak voor extra energie als ik opsta. Ik kan eigenlijk niet meer zonder mijn Flowee spijkermat Eco set! Hij gaat zelfs mee op vakantie.”

Flowee spijkermat set review

De Flowee Spijkermat set van Anna bevalt ook goed. “Ik wilde niet te veel geld uitgeven, maar ik had een Flowee kortingscode. Ik heb daarom de set besteld. Ik ben er erg blij mee, want na een lange werkdag kan ik zo helemaal tot rust komen. Ik ben blij dat ik Flowee korting via de website kreeg, maar achteraf gezien had ik de set ook zonder korting gewoon besteld. Ik merk namelijk echt veel voordelen voor mijn lichaam, maar ook voor mijn mind.”

Flowee: waar te koop? 

Ben je benieuwd naar de spijkermatten van Flowee of wil je een Flowee spijkermat kussen bestellen? Na het lezen van deze Flowee Spijkermat review ben je vast enthousiast geworden en vraag je je af: Flowee? Waar te koop? Gewoon in de webshop! Je kunt daar ook een Flowee spijkermat kopen of een Flowee yogatas scoren.

Met een Flowee aanbieding is zo’n Flowee meditatiekussen of Flowee spijkermat overigens goed betaalbaar. Waar wacht je nog op? Ga jouw Flowee spijkermat bestellen of een andere shakti mat Flowee kopen!


Klik hier voor de beste deal

Meer ontspanning voor jouw gezondheid

Wil jij meer doen voor je gezondheid? Focus je dan naast ontspanning ook op andere punten zoals vitamines, mineralen en spoorelementen, omega 3 vetzureneiwitten, fytonutriënten (planten, kruiden en specerijen) en superfoods zoals bijvoorbeeld green juice.

Ontspannen kan op vele manieren. Of je dit nu doet op een spijkermat, spijkerbed, shakti mat of acupressuur mat dat is natuurlijk helemaal aan jou. Kies vooral wat bij jou past. Persoonlijk ben ik fan van de Flowee spijkermat en maak ik ook voor het slapen gaan regelmatig gebruik van een nek massage apparaat. Combineer dit met een heerlijke aroma diffuser en je kan volledig ontspannen.

Voor thuis zijn er nog veel meer handige tools om te ontspannen zoals bijvoorbeeld een hoofdmassage apparaat, hoofdmassage spin, massage matras of zelfs een elektrisch massage matras. Je kan ook voor nog meer ontspanning kiezen met een shiatsu massagekussen, voetmassage apparaat, voetenbad of een massage gun. Zo geef je jouw lichaam echt even de rust.

Tegenwoordig kan je thuis zelfs gebruik maken van een bindweefsel massage apparaat, rugmassage apparaat of ga je heerlijk liggen onder een infrarood deken voor optimale ontspanning.

Elk kwartaal probeer ik de volledige rust op te zoeken in de vorm van een retraite. Zo volg ik met enige regelmaat stilte retraites, yoga retraites, meditatie retraites en detox retraites. Deze retraites variëren van een dag retraite, tot weekend retraite of zelfs een vakantie retraite. Kies hierin ook vooral wat voor jou goed voelt. Mocht je nog wat weerstand voelen tegenover retraites dan nodig ik je graag uit om iets buiten je comfortzone te treden en diepe innerlijke rust te ervaren.

Wil je meer weten over al deze vormen van ontspanning? Lees dan de uitgebreide reviews die ik erover schreef. Daarin ben ik gaan onderzoeken wat de voordelen zijn voor je gezondheid én waar ze het beste kan kopen. Je kan bij al onze partners met een gerust hart je aankopen doen. In veel gevallen zelfs met een leuke korting! Ik ben benieuwd welke supplementen jij in huis gaat halen!

Meest gestelde vragen over spijkermatten

Heb je nog vragen over Flowee spijkermatten of andere Flowee producten voor je gezondheid? Lees dan nog even verder.

Hoe lang mag je op een spijkerbed liggen?

Hoe lang je op een spijkerbed of spijkermat mag liggen, verschilt nogal. In principe kun je de tijd dat je op een spijkermat ligt opbouwen. Begin met een paar minuten, want je moet wennen aan de pijn. Daarna kun je het opbouwen naar 15 tot 30 minuten. Voor het juiste effect is het aan te raden om je shakti mat elke dag zo’n 15 tot 30 minuten te gebruiken.

Hoe vaak per dag mag je een spijkermat gebruiken?

Het is aan te raden om slechts één keer per dag een spijkermat te gebruiken. In het begin is dat nog niet haalbaar, want je lichaam moet wennen aan het gevoel van de scherpe puntjes. Wanneer je regelmatig oefent en bijvoorbeeld om de dag een spijkerbed gebruikt, kan je dit na verloop van tijd opvoeren. Uiteindelijk zal je elke dag 15-30 minuten gebruik kunnen maken van je spijkermat. Als je in slaap valt en langer blijft liggen, dan is dat prima. Probeer je spijkermat wel maar één keer per dag te gebruiken.

Wat zijn spijkermat voordelen voor de gezondheid?

Voordelen van een spijkermat voor je gezondheid, zijn bijvoorbeeld meer energie, meer diepe ontspanning en minder chronische pijn. Nek- en rugklachten zullen afnemen, evenals vermoeide benen, klachten die horen bij een whiplash of frozen shoulder en bepaalde stressklachten. Ook kan een spijkermat voordelen bieden bij ADHD of autisme. Een spijkermat kan ook voor de gezondheid van kinderen worden ingezet, als zij daar interesse in hebben. (1)

Wat is de beste spijkermat?

De beste spijkermat van dit moment is de Flowee spijkermat. Flowee is een Nederlands bedrijf met mooie kernwaarden. Het biedt verschillende producten aan op het gebied van spijkermatten en gezondheid. Je kunt er niet alleen de beste spijkermat bestellen, maar ook het beste spijkermat kussen kopen. In dit artikel heb ik de populairste Flowee producten uitgelicht, maar in de Flowee webshop is nog veel meer te vinden. 


Klik hier voor de beste deal

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn is oprichter van het platform Jouwpersoonlijkegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. In het gratis E-book deelt Martijn de beste 50 praktische tips om groei te ervaren. Download nu gratis >>
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Flowee Spijkermat | Review (2023) | Favorieten + Ervaringen!

Laat een reactie achter

Op zoek naar de beste Spijkermat?

Kies dan voor: Flowee

Op zoek naar de beste Spijkermat?

Kies dan voor: Flowee