In dit artikel

Flowee Spijkermat | Review (2022) | Favorieten + Ervaringen!

Flowee Spijkermat Review | Ervaringen + Favoriet!

In dit artikel

Wil je meer ontspannen het leven door? Met een Flowee spijkermat kan dat! In deze Flowee review vertel ik je alles over de verschillende soorten spijkermatten van Flowee. Dat bespaart jou een complete Flowee spijkermat test. Na het lezen van dit artikel weet jij namelijk precies welk spijkermatje van Flowee geschikt is voor jou en wat je er allemaal mee kunt doen. Ben je er klaar voor? Lees dan mee!

Kort samengevat:

De beste aanbieder van spijkermatten is in mijn ogen Flowee!
✅ Een Flowee spijkermat is verkrijgbaar in verschillende soorten, kleuren en maten;
✅ Elke Flowee mat is van hoge kwaliteit en gaat daardoor lang mee;
❌ De scherpe uiteinden van een Flowee spijkermat of spijkermat kussen kunnen je afschrikken, maar uiteindelijk krijg je er meer fysieke en innerlijke rust door.

Herken jij jezelf hierin?

✅ Heb je veel stress?

✅ Ben je vaak druk of heb je het gevoel dat je altijd haast hebt?

✅ Heb je behoefte aan meer ontspanning in je leven?

✅ Wil je een ontspannen manier ontdekken waarvoor je zelf niets hoeft te doen (dus geen boek lezen of een wandeling maken)?

✅ Wil je in 15 tot 30 minuten per dag positieve effecten ervaren?

✅ Heb je behoefte aan een ultiem relaxgevoel dat je elke dag opnieuw kunt ervaren?

✅ En wil je naast ontspanning ook minder hoofdpijn, een betere doorbloeding en sneller in slaap vallen?

Dan is het belangrijk relaxmomenten in je leven toe te passen. Je kunt namelijk niet altijd aan staan. Dat is ongezond en bovendien onmogelijk. Nu zijn er heel wat manieren om te ontspannen: van een goed boek lezen tot een meditatie doen, een wandeling maken of een yogales volgen. Maar in dit artikel laat ik je graag kennismaken met een spijkermat!


Bekijk meer productinformatie

Wat is een spijkermat?

Een spijkermat is een mat met kleine spijkertjes erop. Deze spijkers dienen als drukpunten. Wanneer je er met je voeten op gaat staan of met je hele lichaam op gaat liggen (op de rug), dan stimuleren die spijkers bepaalde drukpunten. Het wordt daarom ook wel een accupressuurmat genoemd. Het helpt je lichaam ontspannen en balans terug te brengen. Hierdoor krijg je meer energie, slaap je beter en nemen bepaalde spanningen in het lichaam af. Hoofd- en spierpijn worden daardoor bijvoorbeeld minder. 

Waar het gebruik van een spijkermat Flowee – of welk ander merk dan ook – in het begin nog pijnlijk voelt, zal je er na verloop van tijd aan wennen. De pijnprikkels maken namelijk oxytocine en endorfine aan: hormonen waardoor je je blij gaat voelen. Ook helpt een spijkermatje de doorbloeding van je lichaam op gang. Dat leidt tot een goede balans tussen lichaam en geest. 

Ik raad je aan om een spijkermatje Flowee te gebruiken. Het is mijn favoriete merk! Ga je spijkermatten vergelijken, dan zie je dat een spijkermat Flowee uniek is vanwege het design en dat de filosofie van het bedrijf heel inspirerend is. In tegenstelling tot andere bedrijven die spijkermatten verkopen, is Flowee van oorsprong een Nederlands bedrijf met prachtige kernwaarden. Kijk op de website voor het hele verhaal over Flowee als merk.

Voordelen spijkermatten

✅ Binnen een paar minuten al ontspanning van de gespannen spieren;

✅ Een spijkermat zorgt voor meer innerlijke rust;

✅ Je krijgt meer energie doordat je rug geprikkeld wordt door een spijkermat;

✅ Een acupressuur mat kan op verschillende manieren gebruikt worden;

✅ Er zijn meerdere Flowee spijkermatten en ook andere producten in de webshop beschikbaar;

✅ Stimuleert mogelijk de doorbloeding en voert afvalstoffen beter af;

✅ Mogelijk ontstaat meer aanmaak van gelukshormonen endorfine en oxytocine;

✅ Helpt mogelijk tegen nek- en schouderpijn als je een spijkermat set gebruikt;

✅ Vermindert mogelijk slaapproblemen en stressklachten (ook bij een burn-out);

✅ Werkt mogelijk ook tegen pijnlijke, vermoeide voeten en koude voeten, hielspoor en wintertenen;

✅ Heeft mogelijk een positief effect bij autisme en ADHD, blijkt uit Flowee ervaringen;

✅ Ook geschikt voor kinderen voor een paar minuten ontspanning per dag;

✅ Helpt mogelijk bij een whiplash en/of frozen shoulder;

✅ Het is geschikt voor iedereen die gezonder en meer ontspannen wil leven.

Nadelen spijkermatten

❌ Het kan even duren voordat je gewend bent aan het gebruik van een spijkermat (vooral de eerste keer is het erg wennen omdat de punten scherp aanvoelen op je rug);

❌ Niet elke spijkermat is heel voordelig geprijsd (maar als je je mat vaak gebruikt haal je dat er gerust uit).


Bekijk meer productinformatie

Over Flowee

Flowee is in 2011 ontstaan, toen de eerste Flowee spijkermat ontwikkeld werd. De Flowee Relax Your Senses producten dragen bij aan gezondheid, ontspanning, geluk, balans en plezier in het leven. Naast een Flowee spijkermat kun je ook een Flowee oogkussen, Flowee nekkussen, Flowee massagehand of Flowee massagehandschoen kopen. En wat dacht je van een Flowee bolster om tijdens je yogales te gebruiken of een mooie Flowee mandala voor aan de muur?

Flowee Spijkermat Review | Ervaringen + Favoriet!

Flowee producten zijn van hoge kwaliteit en onderscheiden zich van andere gezondheidsproducten in Nederland. De Flowee oprichter vond namelijk dat een spijkermat er best eigentijds uit mocht zien. Dat wil zeggen: hip en kleurrijk! Flowee straalt haar kernwaarden uit in de ontwikkeling van haar producten: relaxed, puur, vrolijk, eigentijds en genieten.

Flowee spijkermat en kussen soorten

Er zijn verschillende soorten spijkermat Flowee. Om te ontdekken welke het beste bij jou past, heb ik elk spijkermatje Flowee hieronder toegelicht. Zo kun jij bepalen wat de beste Flowee spijkermat is voor jou.

Flowee Spijkermat

De Flowee Spijkermat is grijs-wit van kleur en is 77x45cm groot. Deze acupressuurmat bevat rondjes die allemaal 42 scherpe uiteinden hebben. Het totaal aan drukpunten in deze Flowee spijkermat is daardoor 8.800 stuks. Dat is meer dan een gemiddelde spijkermat er heeft. Wat ik persoonlijk wel jammer vind, is dat er geen spijkermat kussen bij deze mat zit. Toch gebruik ik hem heel graag, omdat ik dankzij de scherpe uiteinden (de plastic drukpunten die zo scherp aanvoelen) in een diepe staat van ontspanning kan komen. Voor mij is dit dus van alle matten zeker de beste spijkermat.

Flowee Spijkermat Review | Ervaringen + Favoriet!

Als je de Flowee Spijkermat gebruikt, ervaar je al binnen 10 tot 20 minuten volledige rust en kalmte in je lichaam en hoofd. Hij is bovendien geschikt voor het hele lichaam. Deze spijkermat gaat lang mee door de extra stevige weving van de stof, heeft een vulling van foam waardoor deze goed naar elk lichaam vormt. De vulling van foam geeft bvoendien extra comfort. In totaal weegt deze mat voor innerlijke rust slechts 600 gram. Daardoor kan je hem ook makkelijk meenemen op reis of onderweg. Er zit vijf jaar garantie op de Flowee Spijkermat en hij is in verhouding tot sommige andere matten extra scherp geprijsd.

Flowee Spijkermat Eco Set

Naast de standaard spijkermat Flowee is er ook de Flowee Spijkermat Eco set. Wil je een Flowee spijkermat kopen waarbij aan het milieu wordt gedacht? Dan is dit het product wat je zoekt. Bestel je Flowee Spijkermat Eco, dan krijg je er niet alleen een spijkermatje Flowee, maar ook een spijkerkussen Flowee bij. De vulling van het kussen is van boekweitkaf en de mat is gevuld met kokosvezels. Dit is de perfecte combinatie voor ontspanning. Weet dat de eco variant wel wat prijziger is ten opzichte van de standaard gewone spijkermat (set).

Flowee Spijkermat Review | Ervaringen + Favoriet!

De Flowee Spijkermat Eco set wordt geleverd in de kleur grijs-wit en bevat meer dan 11.000 unieke drukpunten. Zowel de mat als het kussen zijn van duurzame en hoge kwaliteit en gaan daardoor lang mee. Er zit vijf jaar garantie op de Flowee Spijkermat Eco set. Hij is bovendien geschikt voor het hele lichaam. Terwijl je op de mat ligt worden alle drukpunten in je rug namelijk gestimuleerd en het kussen kun je gebruiken voor een goede ondersteuning en activering van de zenuwuiteinden in je hoofd en nek.

Flowee Spijkermat Set

Wil jij niet per se voor duurzaam gaan, maar vind je een Flowee Spijkermat set wel interessant? De standaard variant werkt net zo goed voor je lichaam en is voordeliger dan de Flowee Spijkermat Eco. De mat en het kussen van de Flowee Spijkermat Set (standaard versie) bevatten samen meer dan 11.000 unieke drukpunten voor een optimale werking. Bovendien is de mat van duurzaam materiaal gemaakt en heeft hij een vulling van foam. De stof is extra stevig geweven.

Flowee Spijkermat Review | Ervaringen + Favoriet!

Het kussen is voorzien van een natuurlijk boekweitkaf vulling en vormt goed naar elke lichaamsvorm. De mat en het kussen wegen samen 1,2kg. De mat is 77x45x2cm groot en het kussen 44x22x10cm. Als je deze mat gebruikt (Flowee Spijkermat Set) dan heb je recht op vijf jaar garantie. Ik heb deze Flowee spijkermat gekocht met het kussen (dus als set) en ondanks dat dit een minder goede keuze voor het milieu is, ben ik heel dankbaar voor die 20 minuten ontspanning die ik er per dag door ervaar.

Flowee spijkermat kussen

Het Flowee spijkermat kussen is een Flowee kussen met boekweit kaf vulling. Het is 44x22cm groot en bevat meer dan 2.200 drukpunten. Je gebruikt hem dus niet zoals een Flowee mat, maar alleen voor je nek en schouders. Daardoor is hij wel een mooie aanvulling op een Flowee spijkermat – of je kunt alleen het kussen gebruiken als je daar voldoende aan hebt. Het losse kussen is in mijn ogen wel relatief prijzig als je hem zo los bestelt. Ik zou hem dan liever gebruiken als perfecte aanvulling op een spijkermat. Heb je die nog niet in huis? Dan is een set (dus matje + kussen) bestellen, misschien toch verstandiger.

Flowee Spijkermat Review | Ervaringen + Favoriet!

Gebruik het Flowee kussen op de bank of tijdens het werken, maar ook wanneer je hoofdpijn of migraine hebt. Je kunt hem namelijk gebruiken voor je nek, schouders en voeten. Je bepaalt zelf de intensiteit en hoogte van het kussen door de vulling eruit te halen, als je dat wilt. Tip: bewaar de boekweitkaf die je er eventueel uithaalt wel, want na verloop van tijd kan het kussen wat slinken. Dan kun je je Flowee spijkerkussen mooi weer opvullen. De stof van dit Flowee spijkerkussen is van hoge kwaliteit, waardoor hij lang meegaat. Bovendien zit er vijf jaar garantie op.

Extra Flowee relaxproducten

Wist je dat je naast een Flowee spijkermat en kussen ook een meditatiekussen of oogkussen kunt bestellen van dit merk? Een meditatiekussen wordt gebruikt om comfortabel op te zitten tijdens het mediteren. En een oogkussen kan de spijkermat ervaring verbeteren, omdat je hierdoor ook je ogen goed kunt ontspannen tijdens een sessie.

Flowee Spijkermat Review | Ervaringen + Favoriet!


Bekijk meer productinformatie

Flowee spijkermat reviews

Benieuwd naar de Flowee spijkermat ervaringen van anderen? Ik zocht een nuttige Flowee mat ervaring voor elk product. Op de website Flowee.nl vind je er nog veel meer, als je benieuwd bent naar nog meer Flowee reviews.

Flowee spijkermat review

Thomas gebruikt zijn Flowee spijkermat sinds een paar maanden. “Ik kende dit concept nog niet, maar volgens een vriend die ook een drukke baan heeft is dit top. Ik heb de gok gewaagd en de spijkermat besteld. Geen seconde spijt gehad. Ideaal voor of na een drukke dag of om in het weekend even bij te komen. Op de spijkermat ervaar ik direct innerlijke rust en wordt de doorbloeding gestimuleerd”

Flowee spijkermat Eco set review

Marieke heeft de spijkermat Eco set. “Ik gebruik het kussen in mijn rug of nek als ik op de bank zit. Op de mat kom ik helemaal tot rust als ik zere schouders heb door mijn werk. Ik val al snel in slaap op de mat, omdat ik dan zo ontspannen ben. ’s Ochtends gebruik ik hem vaak voor extra energie als ik opsta. Ik kan eigenlijk niet meer zonder mijn Flowee spijkermat Eco set! Hij gaat zelfs mee op vakantie.”

Flowee Spijkermat  Review (2022)  Favorieten + Ervaringen!

Flowee spijkermat set review

De Flowee Spijkermat set van Anna bevalt ook goed. “Ik wilde niet te veel geld uitgeven, maar ik had een Flowee kortingscode. Ik heb daarom de set besteld. Ik ben er erg blij mee, want na een lange werkdag kan ik zo helemaal tot rust komen. Ik ben blij dat ik Flowee korting via de website kreeg, maar achteraf gezien had ik de set ook zonder korting gewoon besteld. Ik merk namelijk echt veel voordelen voor mijn lichaam, maar ook voor mijn mind.”

Flowee spijkermat kussen review

Agnes is ook blij met haar aankoop. “Ik kan echt heerlijk ontspannen op het kussen. Dankzij deze producten (ik heb ook het oogkussen) kan ik enorm ontspannen. De eerste keer was natuurlijk wel wennen, maar ik heb nu steeds heerlijk een momentje de tijd voor mezelf! Dat ontspannen gevoel is goud waard.”

Mijn eigen Flowee mat ervaring

Natuurlijk is een review niet compleet zonder dat ik mijn persoonlijke ervaring met dit product deel. Je hebt het al even kort kunnen lezen in de beschrijvingen van de verschillende matten, maar voor mij is de Flowee spijkermat echt een heerlijke spijkermat. Ook zonder het spijkermat kussen vind ik de mat heel prettig in gebruik. Dat kussen zorgt natuurlijk voor extra ontspanning in de nek, bovenkant schouders en achterkant van je hoofd. Maar ik heb vaak rugpijn, dus voor mij is het kussen dan niet per se nodig. Maar de mat zelf wel!

Flowee staat voor mij voor het nieuwe ontspannen. De drukpunten zijn inderdaad even wennen, vooral de eerste keer. Maar als je daar even doorheen gaat, dan word je rijkelijk beloond. De mat zorgt ervoor dat ik na lange werkdagen niet met rugpijn naar bed ga. De drukpunten op dit soort matten zijn voor mij namelijk net zo effectief als een goede massage in een massagesalon. En bij de eco variant is de vulling van kokosvezels, wat een natuurlijke vulling betreft. Die kan ik ook erg waarderen!

Flowee Spijkermat  Review (2022)  Favorieten + Ervaringen!

Aan de slag met een Flowee Spijkermat? Goed idee!

Ben je benieuwd naar de spijkermatten of het kussen van Flowee? Of wil je een Flowee spijkermat kussen set bestellen? Na het lezen van deze Flowee Spijkermat review ben je vast enthousiast geworden en vraag je je af hoe je zelf ook van start kunt gaan. Via de linkjes in dit artikel kun je gemakkelijk de website van het merk bezoeken en een bestelling plaatsen. Dan kun jij aan de slag met deze vorm van natuurlijke lichaamsontspanning en zal je binnenkort vast als een roosje slapen!

Met een Flowee aanbieding is zo’n Flowee meditatiekussen of Flowee spijkermat overigens nog beter betaalbaar. En gelukkig geeft dit Nederlandse merk regelmatig korting op haar producten. Dus waar wacht je nog op? Ga jouw Flowee spijkermat bestellen en geniet al zo snel mogelijk van de voordelen!


Bekijk meer productinformatie

Hoe gebruik je een Flowee spijkermat?

Een Flowee spijkermat kun je gebruiken wanneer het jou uitkomt: in de ochtend, voor het slapengaan of juist midden op de dag wanneer je een relaxmoment nodig hebt. Het gebruik is namelijk heel eenvoudig. De spijkermat (een mat die uit stof bestaat met daarin kleine spijkertjes) triggert namelijk de zenuwen en gespannen spieren in je lichaam wanneer je erop gaat staan of liggen. Op die manier ontspant je lichaam. Je kunt jezelf op deze manier elke dag een Flowee massage geven.

Wanneer je de Flowee spijkermat ’s avonds gebruikt, zal je beter ontspannen voor het slapengaan en dieper slapen. Ook helpt het nek- en rugklachten verlichten. Kan je ’s ochtends wel een energie boost gebruiken, haal de Flowee spijkermat dan tevoorschijn en gebruik hem een paar minuten wanneer je wakker wordt. Heb je juist overdag last van onrustige benen of vermoeide voeten en koude voeten, dan kun je de acupressuur mat onder je voeten leggen terwijl je achter je bureau of op de bank zit. Het is maar net waar jij behoefte aan hebt!

Meest gestelde vragen over spijkermatten

Heb je nog vragen over Flowee spijkermatten, het kussen of andere Flowee producten voor je gezondheid? Lees dan nog even verder.

Wat is Flowee?

Flowee is een bedrijf dat spijkermatten verkoopt. Sterker nog; een Flowee spijkermat en kussen is in mijn ogen de beste keuze die je kunt maken. Flowee is een Nederlands bedrijf met mooie kernwaarden. Het biedt verschillende producten aan op het gebied van spijkermatten en gezondheid. Je kunt er niet alleen de beste spijkermat bestellen, maar ook het beste spijkermat kussen kopen. In dit artikel heb ik de populairste Flowee producten uitgelicht. De beste spijkermat van dit moment is namelijk de Flowee spijkermat, als je het mij vraagt!

Hoe lang mag je op een spijkerbed liggen?

Hoe lang je op een spijkerbed of spijkermat mag liggen, verschilt nogal. In principe kun je de tijd dat je op een spijkermat ligt opbouwen. Begin met een paar minuten de spijkermat gebruiken, want je lichaam moet wennen aan de pijn. Na het wennen kun je het opbouwen naar 15 tot 30 minuten. Voor het juiste effect is het aan te raden om je mat elke dag zo’n 15 tot 30 minuten te gebruiken. Het advies is slechts één keer per dag een spijkermat gebruiken en niet op zo’n matje te slapen. Ook niet als deze een natuurlijke vulling heeft, zoals van kokosvezels.

Wat zijn spijkermat voordelen voor de gezondheid?

Voordelen van een spijkermat voor je gezondheid, zijn bijvoorbeeld meer energie, meer diepe ontspanning en minder chronische pijn. Nek- en rugklachten zullen afnemen, evenals vermoeide benen, klachten die horen bij een whiplash of frozen shoulder en bepaalde stressklachten. Ook kan een spijkermat voordelen bieden bij ADHD of autisme. Een spijkermat kan ook voor de gezondheid van kinderen worden ingezet, als zij daar interesse in hebben.

» Referenties


1. Piyush Mehta, Vishwas Dhapte, Shivajirao Kadam, & Vividha Dhapted. (2017). Contemporary acupressure therapy: Adroit cure for painless recovery of therapeutic ailments. Journal of Traditional and Complementary Medicine, 7(2), 251–263.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5388088/

2. Antonio Frizziero, Paolo Finotti, Cinzia La Scala, Giovanni Morone, Giovanni Piran, & Stefano Masiero. (2021). Efficacy of an Acupressure Mat in Association with Therapeutic Exercise in the Management of Chronic Low Back Pain: A Prospective Randomized Controlled Study. Applied Sciences, 11(11), 5211.
https://www.mdpi.com/2076-3417/11/11/5211

3. Kerr, Daniel P., Walsh, Deirdre M., & Baxter, David. (2003). Acupuncture in the Management of Chronic Low Back Pain: A Blinded Randomized Controlled Trial. The Clinical Journal of Pain, 19(6), 364-370.
https://journals.lww.com/clinicalpain/Abstract/2003/11000/Acupuncture_in_the_Management_of_Chronic_Low_Back.4.aspx

» Referenties


Bekijk meer productinformatie

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwpersoonlijkegroei.nl, is partner van Anouk en trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. Ontdek zijn top 50 praktische tips voor persoonlijke groei in zijn gratis E-book. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail martijn@jouwpersoonlijkegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Flowee Spijkermat Review | Ervaringen + Favoriet!

Laat een reactie achter