In dit artikel

Flinndal of Vitaily | Review (2021) | Welke Vitamine Supplementen zijn beter?

Flinndal of Vitaily | Review (2022) | Vitamine Supplementen Test!

In dit artikel

Je kent het vast wel: je wilt iets kopen, maar je twijfelt over welk product het beste is. Dit ervaren mensen ook vaak wanneer zij supplementen willen kopen. Voordat je een supplement bestelt, wil je er namelijk zeker van zijn dat je geen spijt krijgt van je aankoop. 

Juist daarom heb ik dit artikel geschreven. Ik ga Flinndal en Vitaily op verschillende vlakken met elkaar vergelijken. Hierbij geef ik dus zowel een Flinndal review als een Vitaily review. Op die manier kom jij erachter welk product beter bij jou past en wordt de keuze een stuk gemakkelijker!

Vitaily | Review (2022) | Richard de Leth Supplementen OERsterk

Wat zijn supplementen?

Misschien ben jij nog ietwat onwetend als het gaat om supplementen. Daarom is het handig om eerst duidelijk te hebben wat supplementen precies zijn en waarom jij ze zou kunnen gebruiken. 

Kort gezegd zijn supplementen producten die enkel bestaan uit vitamines, mineralen of bioactieve stoffen. Denk bijvoorbeeld aan een vitamine C pil. Een supplement is een aanvulling op een gezonde levensstijl. Als jij iedere dag gezond en verantwoord eet, krijg je de vitamines en mineralen binnen die jouw lichaam nodig heeft. Toch is het best lastig om iedere dag op de juiste manier te eten en te drinken. We hebben vaak een druk bestaan en daardoor weinig tijd om uitgebreid en gezond te koken. Supplementen vormen in zo’n geval een goede aanvulling op de dagelijkse aanbevolen voedingsstoffen en helpen je lichaam om in balans te blijven en goed te functioneren.

Als jij van jezelf weet dat je een tekort hebt aan bepaalde vitamines of mineralen, kun je dit oplossen door middel van supplementen. Het aanbod van supplementen is de afgelopen jaren steeds groter geworden en daardoor is er veel keuze. Toch is niet elk supplementenmerk hetzelfde en ook het aanbod verschilt van merk tot merk. Ik weet hoe lastig het kan zijn om een goede keuze te maken wanneer er zoveel opties zijn. Ik heb daarom twee grote merken met elkaar vergeleken: Flinndal en Vitaily. Lees je mee?

Prijs – Flinndal of Vitaily 

De prijs is misschien wel het meest belangrijk bij het kopen van een product. Daarom is dit het eerste punt waarop we de twee vitaminemerken met elkaar gaan vergelijken. 

Kijkend naar de prijs, valt er één ding erg op. Flinndal heeft zijn prijzen gebaseerd op losse producten. Je kunt er allerlei verschillende producten bestellen voor een vaste prijs. Tenzij je een Flinndal aanbieding scoort natuurlijk. In dat geval zal de prijs logischerwijs lager uitvallen. De prijs van de losse producten hangt af van wat het product precies is. Zo betaal je bijvoorbeeld voor Flinndal vitamine C druppels een bedrag van €11. 

Daarentegen biedt Vitaily vitamine haar producten op een andere manier aan. Los als maandpakket, maar ook in de vorm van een maandabonnement. Je betaalt €1,50 tot €2 per dag aan supplementen.

De conclusie? Qua prijs is het een kwestie van persoonlijke voorkeur. Heb jij bijvoorbeeld slechts eenmalig een supplement nodig, dan is Flinndal de beste optie. Heb jij echter voor een langere periode supplementen nodig, dan is Vitaily de beste optie. Als je de maandelijkse kosten omrekent naar een dagprijs komt het ongeveer op hetzelfde neer.


Klik hier voor Vitaily korting met kortingscode: ‘GROEI’

Smaak – Flinndal of Vitaily 

Laten we vooropstellen dat supplementen nooit heel lekker smaken. Dat is dan ook de reden dat we ze vaak in één keer moeten doorslikken. Het is daarom lastig om Flinndal en Vitaily te vergelijken op basis van de smaak. Wel zijn er kauwtabletten verkrijgbaar, zoals Flinndal magnesium, die een smaakje hebben. Deze tabletten smaken naar sinaasappel, wat best lekker is. De gemiddelde Vitaily of Flinndal vitamine heeft echter geen smaak die je erg opmerkt. Een Flinndal vitamine D supplement is bovendien zo klein, dat je er niet eens iets van zou proeven, al zou je erop kauwen. Dat is niet aan te raden, natuurlijk. ? 

Natuurlijk hangt de innamevorm af van het soort supplement dat je slikt. Zo is Flinndal visolie in liquid capsules gegoten. Houd je die te lang in je mond met water, dan zal hij smelten en ga je de smaak proeven. Aangezien visolie niet erg lekker smaakt, kun je hem beter direct doorslikken. Laat je Flinndal vitamine B12 te lang op je tong liggen en gaat hij smelten, dan is dat ook niet heel lekker. Dit geldt overigens ook allemaal voor de supplementen die Vitaily aanbiedt. Echter zit er in Vitaily geen visolie, maar algenolie. Toch is het lastig om op dit punt een duidelijke voorkeur uit te spreken voor Vitaily of Flinndal. 

Tip: Heb je moeite met het slikken van tabletten en capsules? Ga dan voor een kauwtablet. Is er geen kauwtabletvorm beschikbaar voor het supplement dat jij nodig hebt? De beste manier om een supplement in te nemen, is als volgt: neem eerst een slok water om je keel minder droog te maken. Houd vervolgens je hoofd voorover, niet achterover. Door voorover te buigen vergroot je de keelopening en wordt slikken makkelijker. Lukt het zo nog niet? Je kunt tabletten vaak fijnmalen of breken, zodat je ze in gedeeltes kunt innemen. Gaat het om een capsule, dan kun je er een gaatje inmaken met een mes om de inhoud vervolgens door je drinken of smoothie te doen.

Vitaily maandbox review korting kortingscode

Ingrediënten / samenstelling – Flinndal of Vitaily 

Als we kijken naar de websites van beide merken, valt op dat Vitaily – in tegenstelling tot Flinndal – heel open is over de ingrediënten die zij gebruikt om haar producten te maken. Er wordt een duidelijke uitleg gegeven die een bezoeker geruststelt, wanneer hij of zij voor het eerst op de website belandt. Flinndal benoemt wel de verschillende vitamines en mineralen en de werking ervan, maar zegt niet specifiek iets over hoe haar supplementen ontwikkeld worden. Wat dat betreft geeft Vitaily een meer betrouwbaar gevoel.

Beide merken benoemen dat zij streven naar een hoge kwaliteit en dat zij er alles aan doen om die kwaliteit te waarborgen in hun producten.

Wat ik persoonlijk een nadeel vind, is dat geen van beide merken zegt 100% natuurlijk te zijn. Dit betekent hoogstwaarschijnlijk dat er in beide gevallen gebruikgemaakt wordt van vulstoffen in de tabletten en capsules.

Dan is het nu tijd om te kijken naar de voordelen die Flinndal en Vitaily bieden. Eerst kijken we naar Flinndal. Het grootste voordeel van de supplementen van Flinndal, is dat je een betere weerstand krijgt door het regelmatig innemen ervan. Kijken we vervolgens naar de website van Vitaily, dan zie je dat dit ook het geval is. Toch kun je bij Vitaily nog wat meer voordelen vinden, die niet specifiek benoemd worden bij Flinndal. Dat betekent natuurlijk niet dat die voordelen niet ook voor Flinndal gelden. 

Het grootste voordeel dat Vitaily ten opzichte van Flinndal biedt, is dat je je supplementen in zakjes aangeleverd krijgt. Elk zakje stelt een dagdosering voor. Het is dus al voor jou uitgevogeld welke supplementen je dagelijks moet innemen. Bij Flinndal zal je zelf elke dag de juiste supplementen bij elkaar moeten pakken om ze in te nemen.

Kwaliteit – Flinndal of Vitaily 

We kijken ook naar een factor die niet onbelangrijk is; de kwaliteit. Bij het kopen van supplementen wil je er natuurlijk wel zeker van zijn dat ze van goede kwaliteit zijn.

Als je kijkt naar Flinndal, is te zien dat zij drie verschillende producten aanbieden; mineralen, vitaminen en vetzuren. Als we dan vervolgens kijken naar de kwaliteit, valt op dat dit eigenlijk weinig te wensen over laat. Ieder product dat wordt aangeboden op de website, krijgt minimaal 4 van de 5 sterren. Verreweg het grootste deel van het aanbod krijgt 4,5 of 5 sterren. Dat wil zeggen dat de kwaliteit van de supplementen van Flinndal over het algemeen als erg goed wordt ervaren. 

Vervolgens werpen we nog even een blik op de kwaliteit van de supplementen van Vitaily. Ook hier zou je kunnen concluderen dat het wel goed zit. Hoewel het aanbod van Vitaily wat minder groot is dan van Flinndal, zijn de producten die zij aanbiedt van uitstekende kwaliteit en hebben ze het gewenste effect. Vitaily scoort zelfs 5 sterren!

Vitaily review korting kortingscode

Betrouwbaarheid – Flinndal of Vitaily

En hoe scoren beide bedrijven op het gebied van betrouwbaarheid? Kun je met Vitaily in zee gaan? En is Flinndal betrouwbaar?

In het geval van Flinndal zijn er eigenlijk bijna geen negatieve punten te vinden. Dit merk scoort erg hoog als het gaat om betrouwbaarheid. De producten worden snel geleverd en zijn van goede kwaliteit. Bovendien passen ze door de brievenbus, waardoor je er niet voor hoeft thuis te blijven.

Als we dan kijken naar de betrouwbaarheid van Vitaily, zien we eigenlijk hetzelfde. Echter is het wel goed om op te merken dat over het algemeen een stuk minder informatie beschikbaar is over de betrouwbaarheid van Vitaily in vergelijking met Flinndal. Toch blijkt ook Vitaily een hoge mate van betrouwbaarheid te hebben.

Bovendien zijn beide partijen zeer transparant over hun product inhoud en -waardes. Ook op dit punt is daarom geen onderscheid te maken. 


Klik hier voor Vitaily korting met kortingscode: ‘GROEI’

Aanbod en assortiment – Flinndal of Vitaily 

Willen we uiteindelijk de beste supplementen kiezen in deze vergelijkingstest, dan zal er ook gekeken moeten worden naar het aanbod en assortiment van beide merken. 

Wanneer je puur kijkt naar het assortiment, kun je eigenlijk maar één winnaar aanwijzen. Flinndal beschikt over een uitgebreid assortiment, met veel producten om uit te kiezen. Ga je voor een alles-in-één supplement, dan kun je Flinndal multi kiezen. Ben jij heel sportief, dan is Flinndal Sport misschien een betere keuze. Daarnaast heb je de mogelijkheid om zelf een persoonlijk pakket samen te stellen. Je kunt ook een test doen, waarna je advies ontvangt over welke supplementen geschikt zijn voor jou en die passen bij jouw behoeften en doelen. Heb je besloten welke supplementen je wilt bestellen, dan kun je gebruikmaken van de optie ‘herhaalgemak’. Hierdoor neem je als het ware een abonnement af, waarbij je na elke 30, 60 of 90 dagen (afhankelijk van de inhoud van het supplementenzakje) een nieuwe bestelling ontvangt. Dit is natuurlijk geen verplichting, dus losse bestellingen plaatsen mag ook.

Bij Vitaily kun je geen losse supplementen bestellen. Je kunt wel een maandpakket kopen of een abonnement afsluiten. Dit gebeurt ook naar aanleiding van een uitgebreide test. Ga je na de test voor zo’n abonnement, dan krijg je iedere maand een vitaminepakket per post thuisbezorgd met 30 dagdoseringen. Over het algemeen wordt dit als iets prettigs ervaren, vanwege het herhaalgemak. Bovendien kun je na de uitslag van de test zelf kiezen welke supplementen je wel of niet wilt bestellen. Ook krijg je bij de eerste levering van een abonnement een welkomstdoos. Hierin zit een mooie, stevige dispenser waar je je foliezakjes in kunt doen. Handig én mooi voor op het aanrecht! Ga je voor een los maandpakket? Dan ontvang je 30 dagdoseringen voor één maand.

Reviews en ervaringen – Flinndal of Vitaily 

Dit is waar het uiteindelijk om draait. Een product kan nog zo goedkoop zijn en het merk kan nog zulke mooie beloftes doen, maar als het product niet goed is zal je het niet kopen. Daarom is dat de volgende factor die ik ga behandelen: Flinndal en Vitaily reviews en ervaringen.

Als we kijken naar de Flinndal ervaringen, zien we dat verreweg het grootste deel van de klanten dik tevreden is met de supplementen van het bedrijf. Op Google Reviews scoort Flinndal erg goed met een gemiddelde beoordeling van 4,6, uit een maximaal haalbare score van 5. Op Trustpilot geldt ook een maximale score van 5 en op deze site scoort Flinndal nog iets hoger met een 4,7. 

Ook bij de Vitaily ervaringen lijkt het wel goed te zitten. De gemiddelde score blijkt zelfs nóg hoger uit te vallen dan bij Flinndal. Als je weer een blik werpt op Google Reviews, behaalt Vitaily bijna de maximale score; een gemiddelde van 4,9 van de 5. Veel beter kan het haast niet. Op Trustpilot zijn er echter geen gegevens te vinden. Dat komt doordat Flinndal qua naamsbekendheid een flinke voorsprong heeft op Vitaily. Dit vitaminemerk bestaat immers al langer.

Qua ervaringen van klanten zit het dus bij beide merken wel goed. Mijn persoonlijke Vitaily ervaring is ook heel erg positief.

Aanbieding – Flinndal of Vitaily

Iedereen heeft wel interesse in aanbiedingen. Een Flinndal korting komt daarom wel met enige regelmaat voor. Op die manier zijn klanten sneller geneigd om over te gaan tot een aankoop. Flinndal doet dit dan ook slim. Door het regelmatig doorvoeren van aanbiedingen, verkoopt het merk meer. Ik heb op dit moment echter geen Flinndal kortingscode kunnen vinden. Ik weet dat er in het verleden Flinndal kortingscodes zijn geweest, maar op dit moment lijkt er geen Flinndal kortingscode actief te zijn. Op haar website vind je daarentegen wel een kopje ‘aanbiedingen’. Daar zie je precies welke producten op dit moment in de aanbieding zijn. Neem daar zeker een kijkje! 

Voor Vitaily is het iets lastiger om aanbiedingen door te voeren. Dit komt puur doordat zij werkt met abonnementen. Hierop kun je minder snel een korting geven dan wanneer je losse producten verkoopt. Aangezien de prijzen voor een abonnement niet al te hoog zijn, is het nog eens extra lastig om een aantrekkelijke aanbieding door te voeren. 

Maar goed nieuws, met kortingscode “GROEI“ koop en bestel je Vitaily met €7,50 korting op een los maandpakket en abonnement!

Met de Vitaily kortingscode koop je vitaminen en mineralen voor de gehele maand direct voor de beste prijs.


Klik hier voor Vitaily korting met kortingscode: ‘GROEI’

Samenvatting – Flinndal

Voordelen Flinndal 

Losse supplementen bestellen;
Lage prijs;
Flowee matten bevatten veel meer drukpunten dan andere spijkermatten;
Aanbiedingen duidelijk zichtbaar op website;
Test met persoonlijk advies.

Nadelen Flinndal 

Geen kortingscode;
Geen abonnement mogelijk (wel herhaalgemak);
Niet 100% natuurlijk.

Samenvatting – Vitaily

Voordelen Vitaily 

Transparant over samenstelling van supplementen;
Lage prijs;
Uitgebreide test met persoonlijk advies.

Nadelen Vitaily 

Geen losse supplementen bestellen;
Aanbiedingen niet duidelijk zichtbaar op website.

Conclusie – Flinndal of Vitaily

Dan zijn we nu aangekomen bij de conclusie. Dit is toch nog best lastig, aangezien zowel Vitaily als Flinndal erg goed scoren. Toch is er voor mij maar één echte favoriet aan te wijzen wanneer we alle factoren naast elkaar leggen. Uiteindelijk is het Vitaily die voor mij het beste scoort op kwaliteit, prijs en gemak. 

Vitaily heeft ontzettend veel potentie om de sterkste speler op de markt te worden maar het is duidelijk dat beide bedrijven een goede optie zijn.

De supplementen voor Flinndal zijn ook zeker aan te raden als je voorkeur uit gaat naar losse supplementen. Het bedrijf heeft een grote naamsbekendheid heeft en al een groot publiek bedient. 

Flinndal: waar te koop? Flinndal kun je heel eenvoudig bestellen via de website van Flinndall, maar er zijn ook diverse Flinndal verkooppunten in Nederland waar je terecht kunt! Lees ook ons uitgebreide artikel over de beste vitamine supplementen.


Klik hier voor Vitaily korting met kortingscode: ‘GROEI’

Martijn

Martijn

Martijn is oprichter van het platform Jouwpersoonlijkegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. In het gratis E-book deelt Martijn de beste 50 praktische tips om groei te ervaren. Download nu gratis >>
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Flinndal of Vitaily | Review (2022) | Vitamine Supplementen Test!

    Laat een reactie achter