In dit artikel

Vergelijking van Finst vs. eToro: Kenmerken, kosten en meer

In dit artikel

Het kiezen van het juiste handelsplatform kan een ware uitdaging zijn. Ik weet hoe overweldigend het kan zijn met al die opties, daarom heb ik twee populaire platforms onder de loep genomen: Finst en eToro.

In dit artikel leid ik je door de kenmerkenkosten en andere belangrijke factoren van beide platformen. Ontdek welk platform jouw handel zal revolutioneren!

Key Takeaway

De slimste manier om in crypto te investeren is via het Nederlandse platform Finst. In de Finst Review kun je meer lezen over dit mooie platform. Met het laagste tarief van Nederland koop en verkoop je 100+ crypto’s met IDEAL!

Samenvatting

 • eToro biedt een sociaal handelsplatform waar gebruikers de beleggingsstrategieën van anderen kunnen volgen en kopiëren, terwijl Finst zich richt op lage transactiekosten en een breed aanbod van cryptovaluta.
 • De kostenstructuur van eToro omvat gratis account opening en storten, maar let op voor bijkomende kosten zoals spreads, conversiekosten en eventuele inactiviteitskosten. Finst daarentegen heeft een lage transactiekost van 0,15% en biedt gratis stortingen via iDEAL.
 • Beide platforms bieden unieke educatieve middelen om gebruikers te helpen beter te handelen. Bij eToro vind je een uitgebreid educatief aanbod met webinars, cursussen en artikelen, terwijl Finst meer gefocust is op technische analyse.
 • Veiligheid en regulatie zijn belangrijk bij het kiezen van een handelsplatform. eToro wordt streng gereguleerd door financiële autoriteiten zoals de FCA, wat extra vertrouwen geeft in het platform.
 • Het starten van handel in cryptovaluta’s op zowel Finst als eToro vereist het aanmaken van een account, het verifiëren van je identiteit, het storten van geld, en het vertrouwd raken met de handelsinstrumenten die de platforms bieden.

Overzicht van eToro

eToro heeft zich ontpopt als een vooraanstaand sociaal handelsplatform waar diversificatie en community hand in hand gaan met beleggen. Met een gebruiksvriendelijke interface en een breed scala aan investeringsmogelijkheden, biedt het zowel nieuwkomers als ervaren beleggers een plek om financiële markten te verkennen en slimme handelsbeslissingen te nemen.

Sterke en zwakke punten van eToro

Ik heb goed nieuws voor de sociale vlinders onder de investeerders: eToro blinkt echt uit met hun sociaal handelsplatform. Daarentegen moet je wel opletten voor de extra kosten die kunnen opduiken.

 • Sociaal handelen is top-notch bij eToro; gebruikers volgen en kopiëren moeiteloos succesvolle beleggers, waardoor ook beginners snel aan de slag kunnen.
 • De lage spreads, vooral bij CFD’s, zorgen ervoor dat je minder betaalt per transactie, wat natuurlijk mooi meegenomen is.
 • Een gebruiksvriendelijk platform maakt navigeren door financiële markten een fluitje van een cent, of je nu thuis bent of via de mobiele app onderweg.
 • Je krijgt als klant gratis verzekering op beleggingen bij eToro; dit geeft een veilig gevoel bij het online investeren.
 • Let op voor kosten die kunnen optellen zoals transactiekosten en commissies, die je winst kunnen verminderen.
 • Voor sommige beleggers kan de minimale storting te hoog zijn, wat het niet ideaal maakt voor wie slechts met kleine bedragen wil speculeren.
 • Extra kosten blijken vaak een verrassing voor velen; wees dus altijd alert en lees alle voorwaarden goed door voordat je begint.

Handelsplatform van eToro

Stapend op de sterke en zwakke punten, overstijgt het eToro handelsplatform met zijn gebruiksvriendelijkheid. Het is ontworpen om zowel beginners als ervaren handelaren te bedienen.

Met functies zoals copy trading wordt het makkelijk om strategieën van succesvolle beleggers te volgen en toe te passen. Dit is een gamechanger voor wie het handelen in cryptovaluta, aandelen, en CFD’s wil leren zonder direct grote risico’s te lopen.

Het platform biedt ook een demo account aan, waar je kunt oefenen zonder echt geld te gebruiken. Dit geeft mij als gebruiker de kans om de markt te begrijpen voordat ik met mijn eigen geld stap.

Met de app voor zowel iOS als Android kan ik ook onderweg handelen. De beschikbaarheid van eToro wereldwijd zorgt ervoor dat ik altijd toegang heb tot mijn beleggingsrekening, waar ik ook ben.

Kosten en tarieven bij eToro

Voordat we dieper ingaan op de kosten en tarieven bij eToro, licht ik toe waarom deze aspecten belangrijk zijn bij het kiezen van een handelsplatform. Als trader wil je immers niet verrast worden door verborgen kosten die je winsten kunnen opeten. Bij eToro zet ik de kostenstructuur uiteen zodat je weet waar je aan toe bent. Hieronder vind je een overzichtelijke tabel met de belangrijkste kosten en tarieven die je bij eToro kunt verwachten:

KostensoortOmschrijvingDetails
Account openingAccount openenGratis
Geld stortenStortingskostenGratis
Forex tradingSpread op valutaparenLaag
TransactiekostenKosten per uitgevoerde handelGeen transactiekosten, conversiekosten kunnen gelden
ConversiekostenKosten voor omzetten valutaToepasselijk bij stortingen en opnames niet in USD
OpnamekostenKosten voor het opnemen van geldWorden duidelijk uitgelegd in de handleiding
InactiviteitskostenKosten bij inactiviteit op accountVan toepassing na een bepaalde periode van niet handelen

Duidelijkheid over kosten is essentieel, zodat je als handelaar niet wordt verrast. Het is een belangrijke factor in de beslissing voor het juiste platform. Nu je weet wat de kosten en tarieven zijn bij eToro, kunnen we verder kijken naar hoe dit zich verhoudt tot Finst.

Overzicht van Finst

Nu we een duidelijk beeld hebben van eToro en zijn unieke aanbod, laten we eens kijken naar Finst. Dit platform heeft zijn eigen kenmerken en kostenstructuur, die we tot in detail zullen uitdiepen om je een compleet inzicht te geven in wat Finst te bieden heeft voor de moderne belegger.

Sterke en zwakke punten van Finst

Ik heb Finst uitgeprobeerd en ontdekte dat het platform een aantal indrukwekkende voordelen biedt. Laten we eens kijken naar de sterke en zwakke punten die ik ben tegengekomen.

 • Gebruiksgemak staat voorop bij Finst, met functies die erop gericht zijn de ervaring van de gebruiker te vereenvoudigen.
 • Lage transactiekosten maken het aantrekkelijk; je houdt meer over aan je handel omdat je minder kwijt bent aan kosten.
 • Uitgebreide functies zoals een verscheidenheid aan cryptovaluta bieden ruime keuzemogelijkheden voor beleggingsstrategieën.
 • Het platform heeft een positieve reputatie opgebouwd, zonder negatieve reviews die tot dusver zijn opgedoken.
 • Ondanks de lage kosten kan het gebrek aan geavanceerde handelsopties sommige ervaren handelaars beperken.
 • De nieuwheid van het platform kan leiden tot een zekere mate van onzekerheid bij potentiële gebruikers over de lange termijn stabiliteit.
 • Beperkte educatieve middelen kunnen beginners laten aarzelen als ze niet weten hoe ze moeten starten met investeren.

Handelsplatform van Finst

Het handelsplatform van Finst zet de standaard voor eenvoud en transparantie in de wereld van online beleggen. Met de mogelijkheid om meer dan 100 verschillende soorten cryptovaluta’s te kopen en verkopen, biedt het traders een uitgebreid assortiment aan opties tegen ongekend lage tarieven.

De interface is intuïtief, wat betekent dat zelfs beginners snel hun weg vinden in de spannende wereld van crypto trading.

Als ik als nieuwe gebruiker bij Finst aan de slag ga, word ik verwelkomd met een bonus die echt de moeite waard is. Een welkomstbonus van maar liefst 5000 euro aan gratis handelen staat klaar om mijn beleggingsavontuur een vliegende start te geven.

Deze grootmoedige geste toont aan dat Finst niet alleen de goedkoopste exchange in Nederland wil zijn maar ook streeft naar het opbouwen van langetermijnrelaties met zijn gebruikers.

Kosten en tarieven bij Finst

Na het bespreken van het handelsplatform van Finst, laten we ons nu richten op de kosten en tarieven die deze broker hanteert. Kosten zijn tenslotte een cruciaal aspect als het gaat om het handelen in cryptovaluta.

Type KostenOmschrijvingBedrag / Percentage
TransactiekostenKosten per verrichte transactie0,15%
Geschatte kosten bij €1000Kosten voor een transactie van €1000€1,5
Stortingskosten via iDEALKosten voor het storten van geld via iDEALGratis

Finst staat in de markt bekend om zijn competitieve tarieven. Met een tarief van slechts 0,15% per transactie bieden zij een van de laagste kosten in Nederland. Dit maakt het een aantrekkelijke optie voor zowel beginnende als ervaren handelaren. En als je €1.000 investeert, betaal je maar €1,50 aan transactiekosten, wat echt minimaal is. Voeg daarbij dat stortingen via iDEAL kosteloos zijn en je ziet dat Finst hard zijn best doet om handelen toegankelijk en betaalbaar te maken. En dat is wel zo prettig, want het laat meer van je investering over om daadwerkelijk te groeien.

Vergelijking tussen eToro en Finst

Laten we de diepte in duiken en de unieke eigenschappen, kostenstructuren en mogelijkheden van zowel eToro als Finst naast elkaar leggen om je te helpen bepalen welk platform het beste aansluit bij jouw behoeften als belegger.

Vergelijking van handelsplatformen

Als we kijken naar de handelsplatformen van eToro en Finst, merken we duidelijke verschillen en overeenkomsten op. Laten we deze eens naast elkaar leggen in een overzichtelijke tabel:

KenmerkeToroFinst
GebruikersinterfaceIntuïtief en gebruiksvriendelijk, geschikt voor beginners en gevorderdenComplexer, gericht op ervaren handelaars
Social TradingJa, mogelijkheid tot kopiëren van beleggingen van succesvolle tradersNee, deze functionaliteit wordt niet aangeboden
BeleggingsoptiesAandelen, ETF’s, cryptovaluta, CFD’s en meerBreed assortiment, focus op cryptovaluta en derivaten
Educationele MiddelenUitgebreid educatief aanbod met webinars, cursussen en artikelenBeperkter aanbod, vooral gericht op technische analyse
Klantenservice24/5 beschikbaar via chat en e-mailSupport via e-mail, responstijd kan variëren
Transparantie KostenTransparant, geen verborgen kostenTransparant, detail van kosten helder uiteengezet

eToro springt eruit met zijn vriendelijke interface en social trading mogelijkheden die het onderscheiden van Finst. Aan de andere kant lijkt Finst zich meer te richten op ervaren traders die op zoek zijn naar geavanceerde handelsopties. Nu we dit vergeleken hebben, is het tijd om de kosten en tarieven van beide platforms te onderzoeken.

Vergelijking van kosten en tarieven

Naast de gebruiksvriendelijkheid van handelsplatformen speelt de hoogte van kosten en tarieven een cruciale rol in de keuze voor een beleggingsinstelling. eToro brengt vijf verschillende soorten kosten in rekening, inclusief conversiekosten wanneer je geld omwisselt en opnamekosten bij het terugstorten van je winst. Hoewel een account openen en geld storten op eToro kosteloos is, moet je wel opletten voor bijkomende kosten zoals die voor CFD-financieringskosten en spreads.

Hiermee vergeleken, kunnen de kosten bij Finst anders zijn gestructureerd en is het belangrijk deze tegenover elkaar te zetten. Weet dat een groot deel van de particuliere beleggers verlies lijdt, wat vaak mede te wijten is aan onverwachte of onbegrepen kosten. Daarom is het essentieel om exact te weten hoeveel je betaalt voor transacties, en welke extra kosten er mogelijk bovenop komen. Door grondig onderzoek te doen naar de meest recente informaties over tarieven op de websites van de aanbieders, zoals eToro, zorg ik ervoor dat ik niet voor verrassingen kom te staan en mijn beleggingen zo rendabel mogelijk zijn.

Gedetailleerde Vergelijking van Finst vs eToro: kenmerken, kosten en meer

Duik ik dieper in de wereld van online beleggen, dan merk ik al snel hoe Finst en eToro zich van elkaar onderscheiden. Ik zie dat Finst zich inzet om het gat tussen beginnende en ervaren beleggers te dichten, met gebruiksvriendelijke tools die investeringen toegankelijker maken.

Hun platform is innovatief en richt zich op een breed publiek. Aan de andere kant biedt eToro een rijke ervaring met meer dan tien jaar op de teller en staat het bekend om zijn sterke sociale handelsaspect, waar ik de strategieën van succesvolle handelaren kan volgen.

eToro heeft geen kosten voor het openen van een account of het storten van geld, wat een groot pluspunt is. Alle bijkomende kosten zijn transparant en makkelijk te vinden op hun site.

Ondertussen biedt Finst een aantrekkelijke optie voor mensen die hoge liquiditeit waarderen, maar ik moet goed letten op hun wisselkoersen en eventuele winstbelasting. Het veiligheidsaspect speelt ook mee; eToro valt onder het toezicht van de Financial Conduct Authority (FCA), wat me vertrouwen geeft in mijn handel op hun platform.

Met deze punten in gedachten maak ik mijn keuze goed geïnformeerd, kijkend naar wat het beste past bij mijn handelsstijl en -doelen.

Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen Finst en eToro?

Als belegger wil ik de beste keuzes maken voor mijn portefeuille. Het is essentieel om te weten hoe Finst en eToro zich van elkaar onderscheiden.

 • Spreads versus commissies: Bij eToro betalen beleggers via spreads het verschil tussen de koop- en verkoopprijs van een activum. Finst richt zich meer op vaste commissies, wat een andere kostenstructuur betekent voor gebruikers.
 • Diversiteit in instrumenten: eToro blinkt uit met een breed scala aan handelsinstrumenten, inclusief aandelen, CFD’s, en cryptovaluta. Finst daarentegen biedt wellicht een kleiner aanbod maar kan specifieke instrumenten hebben die bij eToro niet beschikbaar zijn.
 • Gebruikerservaring: Het platform van eToro staat bekend om zijn gebruiksvriendelijke interface en sociale handelsmogelijkheden. Dit trekt vooral nieuwe beleggers aan. Finst heeft mogelijk een meer gestroomlijnd design dat aantrekkelijk kan zijn voor ervaren traders.
 • Regulatie en veiligheid: Veiligheid is cruciaal bij online beurzen. eToro wordt streng gereguleerd door meerdere financiële autoriteiten, wat vertrouwen wekt bij gebruikers. De regelgeving rondom Finst is misschien minder bekend maar kan wel unieke beschermingsmaatregelen hebben.
 • Educatieve middelen: Beide platforms bevatten educatieve bronnen, maar de inhoud en diepgang kunnen variëren. eToro heeft vaak innovatieve manieren om kennis over te dragen zoals live webinars terwijl Finst gerichte handleidingen kan aanbieden.

Hoe begin ik met crypto handelen op Finst of eToro?

Je wilt beginnen met handelen in crypto op Finst of eToro? Goed nieuws, het proces is eenvoudig en gebruiksvriendelijk. Hieronder vind je de stappen die je moet volgen om een actieve trader te worden op deze platforms.

 1. Maak een account aan bij Finst door je persoonlijke informatie, zoals naam en e – mailadres, in te vullen.
 2. Verifieer je identiteit door de gevraagde documenten te uploaden, waaronder een kopie van je paspoort of ID-kaart.
 3. Stort geld op je rekening via een van de beschikbare betaalmethodes zoals creditcard, PayPal of bankoverschrijving.
 4. Verken het platform en maak jezelf vertrouwd met de verschillende handelsinstrumenten die Finst biedt.
 5. Kies de cryptovaluta die je wilt kopen of verkopen en start met handel door jouw eerste transactie uit te voeren.
 1. Open een account op eToro; vul alle benodigde gegevens in en verstuur ze.
 2. Bevestig dat jij het bent door nodige documentatie te leveren voor de KYC (know your customer) procedure.
 3. Doe een eerste storting; dit kan met diverse methodes zoals debetkaart, creditcards of zelfs via online wallets zoals PayPal.
 4. Neem even de tijd om het sociale aspect van eToro te ontdekken; observeer hoe andere traders opereren en welke strategieën ze delen.
 5. Begin met handelen door jouw gekozen aandelen, crypto’s of CFD’s toe te voegen aan jouw portfolio.

Welke kosten zijn verbonden aan het handelen op Finst en eToro?

Nu je weet hoe je kunt beginnen met handelen, is het essentieel om de kosten te begrijpen die daarbij komen kijken. eToro maakt alle kosten en commissies openbaar, zodat je precies weet waar je aan toe bent. Zo betaal je bij eToro onder andere een vergoeding voor het opnemen van geld en conversiekosten als je met verschillende valuta handelt. Ook zijn er kosten verbonden aan het verspreiden van CFD’s en overnachtingskosten wanneer je posities open houdt buiten de handelsuren.

Bij Finst hangen de kosten af van het soort activa waarin je belegt en de diensten die je gebruikt. Handel je in aandelen, dan kun je dividend ontvangen, maar vergeet niet dat beleggen ook risico’s met zich meebrengt. Net als bij een spaarrekening of lening, moet je goed opletten op de voorwaarden en tarieven die Finst rekent. Mensen kiezen vaak voor deze platforms vanwege de relatief lage kosten en het gemak van een geïntegreerd platform dat toegang biedt tot verschillende markten, zoals de valutamarkt of populaire indexen zoals de FRA40.

Conclusie

Laten we eerlijk zijn, de keuze tussen Finst en eToro kan je beleggingssucces echt beïnvloeden. De helderheid over kosten en de diverse handelsopties die eToro biedt, maken het een stevige kanshebber.

Maar vergeet niet, elk platform heeft zijn eigen kracht – Finst blinkt ook uit op unieke wijzen. Leercurve of niet, het begrijpen van de platforms is essentieel om slim te investeren.

Investeer tijd in het ontdekken van wat elk te bieden heeft; jouw portemonnee zal je dankbaar zijn. Ga eropuit, ga handelen en zie hoe jouw keuzes jouw financiële toekomst kunnen vormen.

Veelgestelde Vragen

1. Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen finst en eToro?

De belangrijkste verschillen tussen finst en eToro liggen in de beschikbaarheid van handelsopties zoals CFD’s, de kostenstructuur, en de specifieke kenmerken zoals bijvoorbeeld het volgen van aandelen en ontvangen van dividenden. Terwijl eToro een breed scala aan beleggingsmogelijkheden biedt, waaronder populaire aandelen zoals Facebook en de Fra40 index, heeft finst zijn eigen onderscheidende aanbod.

2. Zijn mijn beleggingen beschermd door het depositogarantiestelsel bij eToro of finst?

Zowel eToro als finst moeten zich houden aan financiële voorschriften die zekerheid bieden aan beleggers. Het is belangrijk om te controleren of ze verbonden zijn met het depositogarantiestelsel, wat een zekere bescherming biedt voor je investeringen in geval van een financieel falen van het platform.

3. Hoe verhouden de kosten voor het handelen in CFD’s op eToro zich tot die bij finst?

De kosten voor het handelen in CFD’s kunnen variëren afhankelijk van het platform. eToro staat bekend om zijn transparante vergoedingsstructuur zonder verborgen kosten. Het is raadzaam om zowel eToro als finst te vergelijken op basis van hun kosten voor CFD-handel, met inbegrip van spreads, commissies en eventuele financieringskosten.

4. Kan ik met beide platforms investeren in cryptovaluta zoals BCH (Bitcoin Cash)?

Houd rekening met de beschikbaarheid van cryptovaluta handelsopties op beide platforms. eToro biedt toegang tot verschillende soorten digitale valuta, inclusief BCH. Onderzoek of finst ook deze optie biedt, zodat je een weloverwogen beslissing kunt maken met betrekking tot waar je in cryptovaluta zoals Bitcoin Cash wilt handelen.

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwpersoonlijkegroei.nl, is partner van Anouk en trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. Ontdek zijn top 50 praktische tips voor persoonlijke groei in zijn gratis E-book. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail martijn@jouwpersoonlijkegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Vergelijking van Finst vs. eToro: Kenmerken, kosten en meer

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips