In dit artikel

Crypto exchanges vergelijken: Finst vs Coinmerce

In dit artikel

Als crypto-investeerder weet ik hoe lastig het kan zijn om de ideale exchange te vinden. Net als jij botste ik op vragen over kosten, veiligheid en het aanbod van verschillende platforms.

Mijn uitgebreide zoektocht heeft geleid tot een heldere vergelijking tussen Finst en Coinmerce, twee prominente spelers op de Nederlandse markt. Lees verder en ontdek welke exchange het beste bij jou past!

Key Takeaway

De slimste manier om in crypto te investeren is via het Nederlandse platform Finst. In de Finst Review kun je meer lezen over dit mooie platform. Met het laagste tarief van Nederland koop en verkoop je 100+ crypto’s met IDEAL!

Samenvatting

 • Finst biedt een eenvoudige structuur met lage handelskosten en de mogelijkheid tot automatisch spreiden via crypto bundels, wat aantrekkelijk kan zijn voor beleggers die op zoek zijn naar eenvoud en lage tarieven.
 • Coinmerce valt op door het brede assortiment aan munten en een sterke focus op gebruiksgemak, wat het platform ideaal maakt voor beginners in de wereld van cryptocurrency.
 • Beide platforms nemen veiligheid serieus met maatregelen zoals two – factor authentication, maar Finst heeft een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB), wat extra vertrouwen biedt.
 • Bij het kiezen tussen Finst en Coinmerce is het belangrijk om te letten op verschillende factoren zoals kosten, veiligheid, gebruiksvriendelijkheid en het aanbod aan crypto’s die aansluiten bij je handelsstrategie en persoonlijke voorkeuren.
 • De klantenservice en snelheid van handelen kunnen per platform verschillen; Coinmerce staat bekend om hun snelle respons, terwijl Finst zich onderscheidt door concurrerende tarieven en een veilige handelsomgeving.

Wat is een Crypto Exchange?

We schakelen nu over naar de kern van het verhaal, wat een crypto exchange precies inhoudt. Een crypto exchange is een online platform waar je digitale valuta zoals Bitcoin (BTC), Cardano (ADA) en Polkadot (DOT) kunt kopen, verkopen en verhandelen.

Denk aan een digitale beurs waar vraag en aanbod van cryptocurrency samenkomt. Gebruikers maken een account aan, waarbij ze inloggen met hun e-mailadres en een sterk wachtwoord om de veiligheid te waarborgen.

Het proces lijkt op online bankieren. Je stort geld om vervolgens crypto te kopen of je zet crypto om in traditioneel geld om op te nemen. Elke transactie wordt vastgelegd in de blockchain, wat zorgt voor transparantie en veiligheid.

Crypto exchanges zoals Finst en Coinmerce bieden ook extra diensten aan, zoals Finst staking en het plaatsen van een limiet order, waarbij je de prijs bepaalt waarvoor je wilt kopen of verkopen.

Hier draait alles om informatiebeveiliging en het beschermen van jouw investeringen tegen pogingen tot witwassen en cyberaanvallen, volgens de Nederlandse wet.

Hoe Kies Je de Juiste Crypto Exchange?

Na het begrijpen van wat een crypto exchange is, vraag ik me af hoe ik de beste kan kiezen. Het juiste platform vinden hangt af van verschillende factoren.

 • Bekijk eerst de veiligheidsopties die een exchange biedt. Zoek naar functies zoals two – factor authentication en cold wallets om je digitale munten te beschermen.
 • Overweeg transactiekosten zorgvuldig, deze kunnen snel oplopen bij frequent handelen. Vergelijk kostenstructuren om te zien welk platform voor jou voordelig is.
 • Controleer of de exchange gereguleerd wordt door betrouwbare instanties, zoals De Nederlandsche Bank, om zeker te zijn van de legitimiteit.
 • Beoordeel de gebruiksvriendelijkheid van de mobiele app en desktopversie. Een soepele gebruikerservaring is essentieel voor effectief beheer van je investeringen.
 • Bestudeer het aanbod aan cryptocurrency op elke exchange. Meer keuze biedt flexibiliteit in handelsopties.
 • Lees recensies en ervaringen van andere beleggers over platforms als BinckBank, Bitvavo en Coinmerce.
 • Ga na of er ondersteuning wordt geboden via communicatiekanalen zoals WhatsApp; direct contact kan cruciaal zijn bij problemen.
 • Informeer jezelf over hoe het platform omgaat met cookies en gegevensbescherming om jouw privacy online te waarborgen.
 • Check of het eenvoudig is om geld op te nemen of storten, en welke betaalmethoden worden geaccepteerd, zodat je makkelijk toegang hebt tot je fondsen.
 • Verken opties zoals Anycoin Direct en Bitcoin Meester naast traditionele exchanges voor een breder perspectief op de markt.

Overzicht van Finst

Ontdek een nieuwe speler op de cryptomarkt: Finst onderscheidt zich met innovatieve crypto bundels en lage handelskosten, waarbij we verder zullen inzoomen op wat dit platform zo uniek maakt.

Kenmerken & Beschrijving (Finst)

Finst onderscheidt zich als een Nederlands platform met een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB), wat zorgt voor een extra laag veiligheid en vertrouwen. Gebruikers kunnen via de in-app functie eenvoudig meer dan 100 verschillende crypto’s kopen en verkopen.

Dit maakt het apparaat- en locatieonafhankelijk; of je nu een Android-toestel hebt of je liever werkt vanaf een iPad, het is allemaal mogelijk.

De dienst blinkt uit in lage handelskosten en het innovatieve concept van automatisch spreiden met crypto bundels. Hiermee kan je jouw investeringen diversifiëren zonder diepgaande kennis van de cryptomarkt.

Echter, het aantal beschikbare crypto’s bij Finst is kleiner in vergelijking met sommige grotere exchanges. Toch biedt dit gemak en overzicht voor beginnende gebruikers die niet door honderden mogelijkheden willen bladeren.

Finst maakt crypto handel toegankelijk en overzichtelijk, ook voor wie net begint.

Voordelen & Nadelen (Finst)

Ik heb onlangs de voor- en nadelen van Finst onderzocht, die ik hier graag met jullie wil delen. Deze crypto exchange biedt interessante features, maar het is ook belangrijk om rekening te houden met enkele beperkingen.

 • Lage handelskosten zijn altijd een pluspunt, en bij Finst profiteer je van een vast tarief van slechts 0,15% per transactie. Dat maakt het aantrekkelijk voor zowel beginnende als ervaren handelaren.
 • De mogelijkheid tot automatisch spreiden met crypto bundels is ideaal voor beleggers die diversificatie zoeken zonder de complexiteit.
 • Als nieuwe Nederlandse speler op de markt biedt Finst een welkomstbonus aan van €10.000, dit kan een mooie start zijn voor nieuwe gebruikers.
 • Transparantie over veiligheidsmaatregelen geeft gebruikers gemoedsrust; je weet precies welke stappen Finst neemt om jouw vermogen te beschermen.
 • Ondanks de voordelen is het aanbod van crypto’s op Finst relatief klein in vergelijking met sommige concurrenten. Dit kan beperkend zijn als je zoekt naar minder bekende coins.
 • De functie crypto bundels kan handig zijn, maar kan ook als nadeel worden gezien door beleggers die volledige controle willen over hun portefeuille samenstelling.
 • Omdat Finst een nieuwere exchange is, mist het mogelijk de reputatie en het vertrouwen dat gevestigde platforms hebben opgebouwd. Dit zou sommige potentiële gebruikers kunnen afschrikken.
 • Het platform moet zich nog bewijzen qua lange termijn betrouwbaarheid en stabiliteit binnen de snel ontwikkelende cryptomarkt.

Overzicht van Coinmerce

5. Overzicht van Coinmerce.

Duik mee in de wereld van Coinmerce, de Nederlandse crypto exchange die zich onderscheidt door zijn focus op gebruiksgemak en een breed scala aan cryptocurrencies, perfect voor zowel beginners als ervaren handelaars.

Kenmerken & Beschrijving (Coinmerce)

Coinmerce onderscheidt zich als een Nederlandse crypto exchange die sterk focust op gebruiksvriendelijkheid en educatie. Sinds de bullrun van 2017 helpen ze beginners en gevorderden met informatie en uitleg over het handelen in crypto’s.

Hun platform is ontworpen om het voor iedereen makkelijk te maken: van het kopen en verkopen van digitale valuta tot het leren over de nieuwste trends in de cryptowereld.

Ze staan bekend om hun breed assortiment aan munten, waar ik heel makkelijk mijn favoriete cryptomunten kan vinden en verhandelen. De interface van Coinmerce is intuïtief, waardoor ik zonder problemen door alle functies navigeer.

Met hun app voor iOS en Android kan ik zelfs onderweg mijn portfolio beheren. Dit maakt Coinmerce een topkeuze voor mensen die waarde hechten aan gemak en toegankelijke informatie, net zoals andere grote namen in Nederland zoals Bitcoin Meester en LiteBit.

Voordelen & Nadelen (Coinmerce)

Coinmerce maakt het handelen in crypto toegankelijk voor iedereen door hun focus op gebruiksvriendelijkheid. Hun platform heeft een eenvoudige interface, wat vooral beginners erg aantrekt.

 • Gebruiksvriendelijk: Het platform is ontworpen met het oog op eenvoud, waardoor nieuwe gebruikers snel aan de slag kunnen.
 • Lage tarieven: Handelaren profiteren van lage transactiekosten, wat het ruilen van digitale valuta’s betaalbaar maakt.
 • Beschikbaar op mobile: Een mobiele app is beschikbaar in de Google Play Store, waardoor handel onderweg makkelijk wordt gemaakt.
 • Technische problemen: Een aantal gebruikers melden storingen en bugs die soms voor ongemak zorgen tijdens het handelen.
 • Beperkte ondersteuning: De klantenservice kan soms traag reageren, wat frustrerend kan zijn bij dringende vragen of problemen.
 • Risico door populariteit: Door de sterke groei kan Coinmerce een doelwit worden voor mensen die kwaad willen, zoals pogingen om geld wit te wassen.

Coinmerce vs. Finst: veiligheid

Veiligheid is cruciaal bij het kiezen van een crypto exchange. Finst blinkt uit door hun sterke beveiligingsmaatregelen. Ze gebruiken geavanceerde technologieën zoals twee-factor-authenticatie en versleutelde databases om de assets van klanten te beschermen.

Hun servers zijn goed beveiligd tegen digitale aanvallen, waardoor je met een gerust hart kunt handelen. Bovendien is Finst geregistreerd bij De Nederlandsche Bank (DNB), wat betekent dat ze voldoen aan alle strenge eisen die gesteld worden aan financiële dienstverleners in Nederland.

Aan de andere kant zet Coinmerce ook hoog in op de veiligheid van haar gebruikers. Hun systeem houdt continu verdachte activiteiten in de gaten en ze bieden ook de mogelijkheid voor extra accountverificatie om ongeautoriseerde toegang te voorkomen.

Daarnaast staan ze bekend om hun responsieve klantenservice die snel handelt bij eventuele problemen of vragen over de veiligheid. Met een solide reputatie op het gebied van gebruikersbescherming, laat Coinmerce zien dat ze de veiligheid van hun klanten serieus nemen.

Finst vs Coinmerce: kosten

Laten we het hebben over de kosten die je tegenkomt bij Finst en Coinmerce. De kosten die een crypto-exchange rekent zijn cruciaal voor je rendement. Ik heb een vergelijking gemaakt tussen de twee platforms aan de hand van de meest recente informatie.

CriteriumFinstCoinmerce
HandelskostenLage handelskostenHogere handelskosten in vergelijking met Finst
StortingskostenGeen stortingskostenKlein percentage aan stortingskosten
OpnamekostenGereduceerde opnamekostenOpnamekosten afhankelijk van de gekozen methode
SpreadConcurrerende spreadsSpread kan variëren afhankelijk van de marktomstandigheden
Extra kostenGeen verborgen kostenTransactiekosten bij het versturen van crypto

Zoals uit de tabel blijkt, profileert Finst zich met lage kosten en een transparante prijsstructuur. Ze maken daarbij ook gebruik van automatisch spreiden met hun unieke crypto bundels. Dit kan voordelig zijn voor beleggers die een divers portfolio willen opbouwen zonder daarvoor hoge kosten te betalen.

Coinmerce daarentegen heeft een iets hogere kostenstructuur. Daarbij moet je rekening houden met transactiekosten wanneer je besluit crypto te versturen. Dit kan nadelig uitpakken als je regelmatig transacties uitvoert.

Kosten zijn een belangrijk aspect in mijn keuze voor een crypto-exchange. Lage kosten betekenen immers dat er meer van mijn investering overblijft. Dat is waarom Finst aantrekkelijk voor mij is. Ze staan bekend om hun lage kosten en veilige omgeving. Bij Coinmerce zijn de kosten relatief hoger, maar ze bieden wel een gebruiksvriendelijk platform aan. Het is aan jou om te beslissen welke factoren het zwaarst wegen in jouw beslissing.

Finst vs Coinmerce: assortiment

Finst springt eruit met zijn unieke aanpak van crypto bundels, waarmee ik makkelijk kan spreiden over verschillende munten zonder zelf alles uit te hoeven zoeken. Dit biedt voor mij een gemakkelijke manier om te investeren in crypto, omdat het automatische spreiding toepast binnen de door hun zorgvuldig samengestelde bundels.

Coinmerce daarentegen geeft mij de vrijheid om zelf te kiezen uit een breed scala aan cryptocurrencies. Ik waardeer deze vrijheid omdat het me in staat stelt om mijn portfolio naar eigen inzicht samen te stellen, zelfs als dat betekent dat ik meer tijd moet besteden aan onderzoek.

Ik vind dat Finst zich positioneert als een sterke speler op de Nederlandse markt met zijn DNB registratie, wat een extra laag vertrouwen toevoegt aan mijn investeringsbeslissingen.

Coinmerce heeft niet dezelfde registratie, maar dat weerhoudt mij er niet van om hun diensten te gebruiken, zeker gezien hun reputatie en klantenservice. Kijken we naar de alternatieven zoals eToro en BCM, merk ik dat die soms hogere kosten rekenen, iets waar ik zeker rekening mee houd bij het kiezen van een platform.

Nu we hebben gekeken naar het assortiment en de mogelijkheden van beide platforms, gaan we verder met een diepgaande vergelijking van ervaringen met Finst en Coinmerce.

Diepgaande vergelijking en ervaringen: Finst vs Coinmerce

Ik heb persoonlijk ervaring opgedaan met zowel Finst als Coinmerce en kan zeggen dat beide platforms hun eigen sterke punten hebben. Coinmerce valt op door zijn gebruiksgemak en de focus op het toegankelijk maken van de crypto-ervaring voor beginners.

De interface is intuïtief en de klantenservice reageert snel, wat een groot pluspunt is voor gebruikers die nieuw zijn in de cryptowereld. Ze bieden een breed scala aan munten, wat betekent dat je veel opties hebt om te verhandelen.

Aan de andere kant biedt Finst concurrerende tarieven die de kosten van handelen drukken, iets wat vooral voor actieve traders belangrijk kan zijn. Hun platform is misschien minder gestroomlijnd dan dat van Coinmerce, maar wat ze missen in gebruikersinterface maken ze goed met lagere fees en een robuust systeem voor fondsbeveiliging.

De keuze tussen Finst en Coinmerce hangt echt af van je prioriteiten als handelaar – of je nu de voorkeur geeft aan gebruiksvriendelijkheid en klantenservice of lage kosten en een uitgebreide veiligheidsinfrastructuur.

Conclusie

Het kiezen tussen Finst en Coinmerce hangt af van wat jij belangrijk vindt. Finst blinkt uit in lage kosten en crypto bundels, terwijl Coinmerce Europees actief is met een breed assortiment.

Zie jij gebruiksgemak als prioriteit of ga je voor diversiteit? Denk na over wat voor jou essentieel is bij het handelen in crypto. Laat deze vergelijking je gids zijn naar een veilige en efficiënte cryptocurrency-ervaring.

Veelgestelde Vragen

1. Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen Finst vs, Coinmerce?

De belangrijkste verschillen tussen de twee crypto exchanges liggen in gebruiksvriendelijkheid, veiligheid, transactiekosten, en het aanbod van cryptocurrencies. Finst kan sterker zijn in investeringsmogelijkheden, terwijl Coinmerce bekend staat om zijn uitstekende klantenservice en mobiele applicatie.

2. Hoe vergelijk ik de transactiekosten tussen Finst en Coinmerce?

Vergelijk de transactiekosten door de tarieven voor kopen, verkopen en handelstransacties op beide platformen naast elkaar te leggen. Let ook op verborgen kosten of extra kosten voor snelle transacties.

3. Zijn Finst en Coinmerce beide veilige handelsplatformen voor mijn investeringen?

Ja, zowel Finst als Coinmerce nemen veiligheid serieus met beveiligingsmaatregelen zoals tweefactorauthenticatie en versleuteling. Het is wel aan te raden om hun veiligheidsprotocollen te vergelijken en te kijken welke het beste bij je past.

4. Welk platform biedt een betere gebruikerservaring, Finst of Coinmerce?

Dat hangt af van wat je belangrijk vindt in een gebruikerservaring. Overweeg aspecten zoals de gebruiksvriendelijkheid van hun websites en mobiele applicaties, hoe makkelijk je door het platform navigeert en de responsiviteit van hun klantenservice.

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwpersoonlijkegroei.nl, is partner van Anouk en trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. Ontdek zijn top 50 praktische tips voor persoonlijke groei in zijn gratis E-book. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail martijn@jouwpersoonlijkegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Crypto exchanges vergelijken: Finst vs Coinmerce

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips