arrow_drop_up arrow_drop_down
5 maart 2020 

Even voorstellen: Ik ben Charlotte van Charlie's Kitchen

Wie is Charlotte + 3 tips om met jouw persoonlijke groei te starten

Misschien heb je al een recept voorbij zien komen van mij op Jouw persoonlijke groei of wellicht een leuke story op Instagram waar Martijn en ik samen aan het werk waren. Tijd om mij even voor te stellen aan jullie en daarbij geef ik je drie tips mee om met jouw persoonlijke groei te starten!

Hi,

Ik ben Charlotte. Ik ben 32 jaar en woon in het prachtige Wormerveer.
Mijn persoonlijke groei startte vier jaar geleden, toen ik op Healthy Fest Michael Pilarczyk ontmoette. Mijn oren klapperden toen hij vertelde dat alles begint in je hoofd. Dat je zelf verantwoordelijk bent voor het schrijven van jouw verhaal.

“Design your own life”

Ongeveer drie maanden na Healthy Fest kreeg ik van een vriendin Michaels boek, Master Your Mindset, dat ik in twee dagen uitlas. Ik meldde mij aan voor zijn Roadmap programma en mijn groei startte. Ik kwam in beweging. Ik werd wakker. Ik werd bewust. Ik zag, voelde en hoorde dingen die ik daarvoor nooit zag. Daarvoor ging ik mee met de grote stroom mensen. De dagelijkse dingen doen op automatische piloot en niet nadenken over wat ik nu echt wil. Wat is mijn mooiste leven?

Toen ik eenmaal in beweging was, ging het snel. Door goede vragen aan mijzelf te stellen, kreeg ik helder wie ik wilde zijn en wat ik met mijn leven wilde. Ik bezocht verschillende events van Michael en durf toch wel te zeggen dat ik hooked on Michael ben.

Charlie’s Kitchen

Ik deelde mijn liefde voor eten op Instagram onder Charlie’s Kitchen en de volgers bleven komen. Ik besloot mijn eigen website, www.charlies-kitchen.nl, op te zetten en liet het door een ander bouwen. Als je ergens niet goed in bent, moet je dat lekker uitbesteden. 😉

Ik startte een opleiding tot voedingsdeskundige, ik deed een 12-weekse cursus tot transformatie-coach, las tientallen boeken over ons menselijk lichaam, eten en onze mind en volgde verschillende cursussen over de werking van ons lichaam. Alles was een succes en ik leefde steeds meer mijn mooiste leven, totdat ik iets vergat… rust en voelen.

Ik ging als een sneltrein om mijn mooiste leven te ontwikkelen. Van opleidingen tot cursussen, live events, een coach in handen nemen, een business starten en weggaan bij mijn partner na tien jaar. Ik ging maar door op versnelling zes. Zie het als een Formule 1-auto; als deze geen pitstop maakt met de juiste mensen om zich heen, met de juiste onderhoud en benzine, crasht hij.

BURN-OUT

Zoveel leren en groeien is natuurlijk fantastisch, maar je kunt er helemaal niets mee als je niet de tijd neemt om ervan te genieten, alles een plek te geven en dankbaar te zijn. Mijn persoonlijke groei was fantastisch maar de mensen om mij heen dachten er wel anders over. De kleine Charlotte wilde toen nog dat iedereen haar aardig vond, wilde het voor iedereen goed doen, hield alle ballen hoog en verloor daarbij haarzelf.

Mijn burn-out was heftig en intens. Ik ben echt dik een jaar uit de running geweest. Mijn lichaam zei: tot hier en niet verder. Je kunt nog zo sterk zijn in je hoofd en altijd positief inzetten, maar als je niet luistert naar je lichaam, zorgt het er wel voor dat je luistert. Onderweg in mijn reis naar mijn mooiste leven was ik mijzelf even vergeten. Ik vergat te eten, ging meer koffie drinken om de dagen vol te houden en negeerde vermoeidheid. Ik was gestopt met goed voor mijzelf zorgen. Fysiek en mentaal volledig uit balans. Deze les was hard maar zo mooi. Wat heb ik veel geleerd tijdens dit jaar. Nog nooit zoveel tranen gelaten. Groei is pijn. Oude patronen loslaten en uit je comfortzone treden. Het is eng en exciting tegelijk.

Tijdens mijn burn-out voelde ik mij heel eenzaam. Dit was mijn grootste groei. Ik had het gevoel dat niemand mij begreep. De programma’s of hulpmiddelen die er waren, voelden allemaal groot en oppervlakkig. Ik dacht, dit moet anders. En ik begon met het schrijven van een prachtig programma; mijn Energiek en #echtinbalans programma. Waar ik vrouwen help in kleine stapjes patronen te doorbreken, naar hun lichaam te luisteren, aan een gezond voedingspatroon, meer energie maar vooral balans en rust in hun hoofd.

Zo mooi om achteraf te zien dat het verschrikkelijkste jaar ooit mij wel heeft gebracht waar ik nu sta.

“Everything happens for a reason”

Inmiddels ben ik twee jaar verder, bruis ik iedere dag van de energie en geniet ik van mijn persoonlijke groei. Ik leer elke dag, al is het door naar een podcast te luisteren, een paar bladzijden te lezen of een mooi gesprek met iemand te voeren. Ik val nog honderd keer maar ik sta elke keer weer op. Ik heb pijn omdat ik soms mensen moet loslaten omdat ze door mijn groei niet meer bij mij passen. Toch voel ik ook enorm veel energie en dankbaarheid voor alle toffe dingen die op mijn pad komen. Groei is een achtbaan die zijn ongemakken meebrengt maar uiteindelijk wil je er elke keer weer instappen.

Hell of a ride!

Sta jij op het punt om met jouw persoonlijke groei te starten en de echte versie van jezelf te ontdekken? Dan wil ik drie tips met je delen:

✅ Start met je voeding. Energie is alles. Zit jij in je juiste energie, dan gaat de rest ook lekker flowen. Zorg dat je voldoende groenten en fruit eet en genoeg water drinkt. Durf eens kritisch naar je eetpatroon te kijken. En als je geen idee hebt waar je moet beginnen, zoek dan iemand op die expert is zoals ik en laat je inspireren.

✅ Koop een boek, luister een podcast of bezoek een event over mindset. Zoals ik al zei: alles start in je hoofd. Als jij dichter bij de echte JIJ wil komen, mag jij je gaan ontdoen van overtuigingen die niet meer bijdragen aan jouw geluk en succes.

✅ Blijf in beweging. Ga wandelen, sporten, dansen of doe iets waar jij blij van wordt. Daarmee bedoel ik niet per se het sporten als bewegen. Het leven is vallen en opstaan en jouw groei en mooiste lessen zitten in het opstaan.

We hebben 5 video’s voor jou om je energieniveau te verhogen. 5 video’s om je energieniveau te verhogen >>>

 

Laat je een reactie achter?

Laat je even weten in een reactie hoe jij je energieniveau verhoogt? Hiermee kan je ook anderen inspireren en ik zal altijd reageren 🙂

Over de schrijver
Hi, ik ben Charlotte van Charlie's Kitchen. Ik vind de keuken magisch. Als klein kind werd ik door mijn ouders al snel meegenomen naar de keuken. Ik kreeg meer kennis over voeding door samen te koken met mijn moeder, voelde meer verbinding met mijn vader door samen met hem te bakken en er ontstond liefde door de tranen die mijn zusje kwam drogen met een zakdoek. De keuken. De plaats waar alles kan en mag. Je ontdekt hier wellicht je passie, je deelt je levensverhaal met een glas wijn in de hand of misschien is de keuken de plek voor jou om jezelf een nieuwe leefstijl aan te leren.
Reactie plaatsen