In dit artikel

Review: Ergonomische Kussens van IKEA

Review: Ergonomische Kussens van IKEA (2023)

In dit artikel

Ergonomisch slapen is belangrijk, maar het vinden van het juiste kussen kan een uitdaging zijn. Ik begrijp dit probleem maar al te goed, want ik heb veel moeite gehad om een kussen te vinden dat zowel comfortabel als ondersteunend is.

Na lang zoeken en vele nachten uitproberen, heb ik ontdekt dat er geweldige ergonomische kussens te vinden zijn bij IKEA. Mijn doel voor vandaag? Jou helpen de beste keuze te maken uit het ruime assortiment van IKEA’s ergonomische kussens!

Key Takeaway

Het beste ergonomische kussen van 2023 is Best Life Hoofdkussen Guna. Dit kussen is ergonomisch gevormd, is het ideale kussen als je een zijslaper bent en je mag het 28 dagen testen. Je kunt kiezen uit 3 hardheden, zodat het kussen echt goed bij je wensen past.

Samenvatting

  • IKEA biedt verschillende ergonomische kussens die ondersteuning bieden aan zowel zij- als rugslapers, zoals KLUBBSPORRE, ROSENSKÄRM, NORDSTÅLÖRT, RUMSMALVA en MJÖLKKLOCKA.
  • Ergonomische kussens geven verbeterd slaapcomfort, ondersteunen de nek en rug en behouden hun vorm en duurzaamheid.
  • Bij het kiezen van het juiste ergonomische kussen is het belangrijk om rekening te houden met je slaaphouding, het juiste formaat en het materiaal waarvan het kussen gemaakt is.

Verschillende soorten ergonomische kussens bij IKEA

Bij IKEA zijn er verschillende soorten ergonomische kussens beschikbaar, zoals het KLUBBSPORRE Ergonomisch kussen, ROSENSKÄRM Ergonomisch kussen, NORDSTÅLÖRT Ergonomisch kussen, RUMSMALVA Ergonomisch kussen en MJÖLKKLOCKA Ergonomisch kussen.

KLUBBSPORRE Ergonomisch kussen, zij-/rugslaper, 53×65 cm

Het KLUBBSPORRE kussen van IKEA is een goede keus. Het is gemaakt van memoryfoam. Dit type schuim zorgt voor goede ondersteuning van je hoofd en nek. De maat van het kussen is 53×65 cm.

Dit is groot genoeg voor de meeste mensen. Het oppervlak van het kussen is koel. Dit helpt je om niet te warm te worden tijdens het slapen. Erg fijn voor in de zomer!

ROSENSKÄRM Ergonomisch kussen, zij-/rugslaper, 33×50 cm

Het ROSENSKÄRM ergonomische kussen van IKEA is ontworpen voor zij- en rugslapers. Dit kussen heeft verschillende hoogtes zodat het goede ondersteuning biedt aan je nek en rug. Met een afmeting van 33×50 cm is het kussen compact en geschikt voor kleinere bedden.

Het ROSENSKÄRM kussen is gemaakt van hoogwaardige materialen en behoudt zijn vorm, zelfs na langdurig gebruik. Dankzij de ergonomische vorm en de ondersteunende eigenschappen ervaar je een comfortabele slaap en verminder je nek- en rugpijn.

Met het ROSENSKÄRM ergonomische kussen van IKEA krijg je de juiste ondersteuning voor een goede nachtrust.

NORDSTÅLÖRT Ergonomisch kussen, zij-/rugslaper, 35×50 cm

Het NORDSTÅLÖRT Ergonomisch kussen van IKEA is speciaal ontworpen voor mensen die op hun zij of rug slapen. Het kussen heeft een afmeting van 35×50 cm, waardoor het perfect past bij deze slaaphoudingen.

Het kussen biedt goede ondersteuning voor zowel de nek als de rug, waardoor het slaapcomfort wordt verbeterd. Daarnaast behoudt het kussen zijn vorm en is het duurzaam, waardoor je er lang van kunt genieten.

Met het NORDSTÅLÖRT Ergonomisch kussen kun je dus heerlijk ontspannen slapen, of je nu op je zij of rug ligt.

RUMSMALVA Ergonomisch kussen, zij-/rugslaper, 60×70 cm

Het RUMSMALVA Ergonomisch kussen is speciaal ontworpen voor zij- en rugslapers. Met een afmeting van 60×70 cm biedt dit kussen voldoende ruimte en ondersteuning voor een goede nachtrust.

Het kussen is gemaakt van hoogwaardige materialen die zorgen voor duurzaamheid en vormbehoud. Daarnaast heeft het kussen een zacht en comfortabel oppervlak waardoor je heerlijk kunt ontspannen.

Met het RUMSMALVA Ergonomisch kussen geniet je van een optimale slaaphouding en verbeterd slaapcomfort.

MJÖLKKLOCKA Ergonomisch kussen, zij-/rugslaper, 51×61 cm

Het MJÖLKKLOCKA ergonomische kussen van IKEA is speciaal ontworpen voor zij- en rugslapers. Met een afmeting van 51×61 cm biedt dit kussen voldoende ondersteuning voor een goede slaaphouding.

Het kussen is gemaakt van hoogwaardige materialen die duurzaamheid en vormbehoud garanderen. Dankzij het geheugenschuim past het kussen zich aan de contouren van je nek en hoofd aan, waardoor je nek en rug optimaal worden ondersteund.

Het honingraatpatroon op de bovenkant van het kussen zorgt voor temperatuurregulatie en houdt het kussen fris gedurende de nacht. Met het MJÖLKKLOCKA kussen kun je genieten van een comfortabele nachtrust zonder nek- of rugpijn.

Voordelen van ergonomische kussens

Ergonomische kussens bieden verschillende voordelen, zoals verbeterd slaapcomfort, ondersteuning voor nek en rug, en duurzaamheid en vormbehoud.

Verbeterd slaapcomfort

Ergonomische kussens bieden een verbeterd slaapcomfort. Ze zijn speciaal ontworpen om de juiste ondersteuning te bieden voor je nek en rug tijdens het slapen. Dit helpt bij het verminderen van nek- en rugpijn, waardoor je beter kunt ontspannen en genieten van een goede nachtrust.

De kussens zijn gemaakt van materialen zoals memory foam, dat zich aanpast aan de vorm van je hoofd en nek, en zorgt voor een optimale ondersteuning. Daarnaast hebben sommige ergonomische kussens ook eigenschappen zoals temperatuurregulatie en demping, waardoor je lichaam comfortabel blijft gedurende de nacht.

Met een ergonomisch kussen kun je dus echt genieten van een goede nachtrust en uitgerust wakker worden.

Ondersteuning voor nek en rug

Een van de belangrijkste voordelen van ergonomische kussens is de ondersteuning die ze bieden voor zowel de nek als de rug. Deze kussens zijn ontworpen met speciale vormen en materialen die helpen om de juiste uitlijning van de wervelkolom te bevorderen tijdens het slapen.

Ze kunnen nekpijn verminderen en rugklachten voorkomen door de juiste ondersteuning te bieden, ongeacht of je op je zij of op je rug slaapt. Bij IKEA kun je verschillende ergonomische kussens vinden die specifiek zijn ontworpen om de nek en rug te ondersteunen, zoals het KLUBBSPORRE kussen met memoryfoam en het ROSENSKÄRM kussen met verstelbare hoogtes voor zij- en rugslapers.

Met deze kussens kun je genieten van een betere slaaphouding en meer comfort tijdens het slapen.

Duurzaamheid en vormbehoud

De duurzaamheid en vormbehoud van ergonomische kussens zijn belangrijke factoren om rekening mee te houden bij het kiezen van het juiste kussen. Gelukkig biedt IKEA kussens met een goede duurzaamheid en vormbehoud.

De kussens worden gemaakt van hoogwaardige materialen die ervoor zorgen dat ze lang meegaan en hun vorm behouden, zelfs na veelvuldig gebruik. Dit betekent dat je niet regelmatig nieuwe kussens hoeft te kopen, wat kosten bespaart op de lange termijn.

Daarnaast zorgt het vormbehoud ervoor dat het kussen de juiste ondersteuning biedt voor je nek en rug gedurende de hele nacht, waardoor je comfortabel kunt slapen en eventuele slaapproblemen kunt verminderen.

Tips voor het kiezen van het juiste ergonomische kussen

– Bepaal je slaaphouding: Ga na of je een rugslaper, zijslaper of buikslaper bent, aangezien elk type kussen verschillende ondersteuning biedt.

– Kies het juiste formaat: Let op de afmetingen van het kussen en zorg ervoor dat het past bij jouw lichaamsbouw en slaapgewoonten.

– Overweeg de materiaalkeuze: Denk na over het type vulling dat je wilt, zoals traagschuim of dons, om te zorgen voor het gewenste comfort en ondersteuning.

Bepaal je slaaphouding

Om het juiste ergonomische kussen te kiezen, is het belangrijk om je slaaphouding te bepalen. Ben je een rug- of zijslaper? Dit is essentieel omdat verschillende kussens speciaal zijn ontworpen voor specifieke slaaphoudingen.

Als je bijvoorbeeld op je zij slaapt, wil je een kussen dat de ruimte tussen je nek en schouder opvult voor optimale ondersteuning. Aan de andere kant, als je een rugslaper bent, heb je een kussen nodig dat je hoofd en nek op de juiste manier ondersteunt.

Dus, voordat je een ergonomisch kussen bij IKEA koopt, is het belangrijk om te weten welke slaaphouding jij hebt.

Kies het juiste formaat

Bij het kiezen van het juiste ergonomische kussen is het belangrijk om het juiste formaat te overwegen. Het formaat van het kussen moet passen bij je lichaamsbouw en slaaphouding. Als je een zijslaper bent, is een groter kussen vaak beter, zodat je nek en hoofd voldoende ondersteund worden.

Voor rugslapers is een iets kleiner kussen vaak comfortabeler. Door rekening te houden met je slaaphouding en het juiste formaat te kiezen, kun je genieten van een goede nachtrust met het ergonomische kussen van IKEA.

Overweeg de materiaalkeuze

Ik raad je aan om bij het kiezen van een ergonomisch kussen bij IKEA ook rekening te houden met het materiaal waarvan het kussen is gemaakt. Een populaire keuze is geheugenschuim, omdat dit materiaal zich vormt naar de contouren van je nek en hoofd.

Hierdoor biedt het een goede ondersteuning en verlicht het drukpunten. Daarnaast kun je ook kiezen voor kussens met een speciaal honingraatpatroon, zoals het KVARNVEN kussen, dat zorgt voor temperatuurregulatie en demping.

Het is belangrijk om te bedenken wat voor jou persoonlijk het meest comfortabel aanvoelt.

Conclusie: De beste ergonomische kussens bij IKEA

Als je op zoek bent naar een ergonomisch kussen, dan is IKEA een goede plek om te beginnen. Ze bieden verschillende opties aan die zowel zij- als rugslapers ondersteunen. Met kussens zoals KLUBBSPORRE, ROSENSKÄRM, NORDSTÅLÖRT, RUMSMALVA en MJÖLKKLOCKA is er voor elk wat wils.

Deze ergonomische kussens bevorderen niet alleen een betere slaaphouding, maar bieden ook comfort en duurzaamheid. Het is de moeite waard om een kijkje te nemen bij IKEA voor je volgende hoofdkussen.

Veelgestelde Vragen

1. Wat zijn ergonomische kussens van IKEA?

Ergonomische kussens van IKEA zijn hoofdkussens ontworpen voor zijslapers en rugligging. Ze zijn vormbaar en dempend om je lichaamshouding te steunen.

2. Zijn deze kussens goed voor mensen met nekklachten?

Ja,deze ergonomische kussens kunnen helpen bij nekklachten. Ze ondersteunen de zij en rugslapers goed in elke ligging.

3. Zijn de kussens van IKEA het beste hoofdkussen voor zijslapers?

Het is lastig te zeggen welke het beste hoofdkussen is, maar de ergonomische kussens van IKEA krijgen een hoge beoordeling voor de ondersteuning die ze bieden aan zijslapers.

4. Hebben de kussens andere vormen dan langwerpig?

De ergonomische kussens van IKEA zijn meestal langwerpig. Dit helpt je benen en je nek in zijligging te steunen.

5. Verkoopt Action ook deze ergonomische kussens?

Nee, deze specifieke ergonomische hoofdkussens zijn alleen bij IKEA te koop.

» Referenties


1. Lei, Jia-Xing, Yang, Peng-Fei, Yang, Ai-Ling, Gong, Yan-Feng, Shang, Peng, & Yuan, Xi-Chen. (2021). Ergonomic Consideration in Pillow Height Determinants and Evaluation. Healthcare, 9(10), 1333.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8544534/

2. Li, Y., Wu, J., Lu, C., Tang, Z., & Li, C. (2021). Pillow Support Model with Partitioned Matching Based on Body Pressure Distribution Matrix. Healthcare, 9, 571. doi: 10.3390/healthcare9050571.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34066098/

3. Ren, Sicong, Wong, Duo Wai-Chi, Yang, Hui, Zhou, Yan, Lin, Jin, & Zhang, Ming. (2016). Effect of pillow height on the biomechanics of the head-neck complex: investigation of the cranio-cervical pressure and cervical spine alignment. PeerJ, 4, e2397.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5012320/

4. Lavin, R.A., Pappagallo, M., & Kuhlemeier, K.V. (1997). Cervical pain: A comparison of three pillows. Arch. Phys. Med. Rehabil., 78, 193–198. doi: 10.1016/S0003-9993(97)90263-X.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/9041902/

» Referenties

Conclusie beste ergonomische kussen 2023

  • Beste ergonomisch kussen – Guna
  • Beste ergonomisch hoofdkussen – Perfect Pillow
  • Beste ergo kussen – Guna
  • Beste ergonomisch kussen zijslaper – Arteni
  • Beste ergonomisch kussen nekklachten – Guna 
Marc

Marc

Anderen bekeken ook

Geen reacties on Review: Ergonomische Kussens van IKEA (2023)

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips