In dit artikel

Beste #11 Engelstalige Boeken voor Persoonlijke Ontwikkeling!

Beste Engelstalige Boeken voor Persoonlijke Ontwikkeling (2023)

In dit artikel

De beste Engelstalige boeken voor persoonlijke ontwikkeling. Boeken lezen over mindset, voeding, sport en spiritualiteit, dat moet bijna gewoon als je je persoonlijke ontwikkeling serieus neemt. Natuurlijk kan het zijn dat je liever Engelse boeken leest, van bekende auteurs als Tony Robbins of Dale Carnegie. Dergelijke boeken, in hun originele taal en vorm, geven je de kans om de boodschap en intentie van de schrijver nog beter te doorgronden. En dat betekent dat je de lessen en inzichten beter kunt toepassen op jouw leven!

50 Praktische groei tips
Met mijn 50 gratis tips maak jij de volgende stap in jouw persoonlijke groei!
Vraag nu het E-book aan

Beste Engelstalige Boeken Persoonlijke Ontwikkeling

Van mindset tot mediteren en slaap, er bestaan tal van Engelstalige boeken die kunnen helpen bij Jouw Persoonlijke Groei. Het Engelstalige Boek “Why We Sleep” van Matthew Walker is bijvoorbeeld écht een aanrader, alsook tal van boeken van Dale Carnegie, Yuval Noah Harari en Tony Robbins. De beste Engelse boeken over persoonlijke ontwikkeling vind je hoe dan ook hier!

Persoonlijke Ontwikkeling in het Engels

Natuurlijk is het aanbod Engelse boeken over persoonlijke ontwikkeling erg groot. Bepaalde boeken mogen echter niet uit de lijst ontbreken, zoals “Think And Grow Rich” van Napoleon Hill, waarin je meer leest over de geheimen van de Law of Attraction. Weinig boeken zijn zo inspirerend als “Unlimited Power” van Tony Robbins en “How To Stop Worrying And Start Living” van Dale Carnegie. “The Miracle Morning” en “The How Not To Die Cookbook” geven dan weer praktische tips en inzichten over voeding en de kracht van je ochtendroutine.

Kortom, er zijn méér dan genoeg Engelstalige boeken over Zelfontwikkeling die je kunnen helpen om succesvoller, gezonder, gelukkiger en rijker te worden.

Hieronder vind je de lijst met de Beste #11 Engelstalige Persoonlijke Ontwikkeling Boeken:

#1 Sapiens – Yuval Noah Harari

Honderdduizend jaar geleden waren er wel zes verschillende menssoorten. Nu is er maar één soort over, en dat zijn wij. Homo sapiens. Hoe komt het dat alleen wij zijn overgebleven? Hoe kwamen onze voorvaderen op het idee om steden en zelfs koninkrijken te stichten? Waarom gingen we in goden geloven, maar ook in natiestaten, en in bedrijven. Waarom vertrouwen we op geld, boeken en wetten? En hoe zal onze wereld er in de toekomst uitzien? In Sapiens neemt Yuval Noah Harari ons mee op een fascinerende reis door de geschiedenis van de mensheid.

#2 Why we sleep – Matthew Walker

Waarom slapen we? En waarom is gebrek aan slaap zo schadelijk? Tot voor kort had de wetenschap daar geen antwoord op, maar de laatste twintig jaar heeft een explosie aan nieuw onderzoek veel kunnen verhelderen omtrent een van onze meest fundamentele levensbehoeften. In Slaap legt hersenwetenschapper en slaapexpert Matthew Walker uit waarom slapen en dromen van levensbelang zijn.

#3 Rich Dad Poor Dad – Robert Kiyosaki

Of je uit de schulden wilt komen, of aan het eind van de maand geld wilt overhouden, of bijzonder welvarend wilt worden, dit boek is een ‘must read’. Op een prettig leesbare manier leert Robert Kiyosaki je onder meer hoe geld verdiend wordt en hoe je jouw inkomen kunt laten toenemen, hoe u niet alleen meer geld kunt verdienen, maar vooral hoe je het kan behouden en voor je kunt laten werken en wat de beste manier is om financieel voor jezelf te zorgen.

#4 The 7 Habits of Highly Effective People – Stephen R. Covey

De zeven eigenschappen van effectief leiderschap van Stephen Covey vormt al jarenlang wereldwijd een inspiratiebron voor iedereen en leert ons hoe we de kwaliteit van ons persoonlijk leven, diensten en organisaties kunnen verbeteren. Covey heeft met zijn boek een miljoenenpubliek bereikt en zijn inzichten over leidinggeven hebben het leven en werken van velen ingrijpend veranderd. Zijn filosofie is van alle tijden en blijkt steeds opnieuw jonge generaties aan te spreken.

#5 The Miracle Morning – Hal Elrod

De internationale bestseller Miracle Morning van Hal Elrod heeft al tienduizenden mensen geholpen grote veranderingen in hun leven door te voeren. Zijn Miracle Morning Methode leerde hen een succesvoller maar vooral een rijker en bevredigender leven te leiden. In deze praktische gids beschrijft Elrod hoe iedereen in 30 dagen aan de hand van zes nieuwe gewoontes kan werken aan meer focus en zelfbewustzijn. En dat allemaal voor acht uur ’s ochtends!

#6 Think and Grow Rich – Napoleon Hill

Think and Grow Rich is de klassieker der klassiekers op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en succes. De waarheden en wijsheden die Napoleon Hill beschrijft zijn tijdloos, de wetten en regels zijn universeel. Dit boek neemt je stapsgewijs mee in de strategie die miljoenen mensen een fortuin heeft opgeleverd, maar die bovenal de formule is voor een succesvol en voldaan leven.

#7 As a Man Thinketh – James Allen

As a Man Thinketh is een zelfhulpboek van James Allen, gepubliceerd in 1903. Het werd door Allen beschreven als “omgaan” met de kracht van het denken, en in het bijzonder met het gebruik en de toepassing van gedachten op gelukkig en mooi kwesties.

#8 How To Stop Worrying And Start Living – Dale Carnegie

#9 Unlimited power – Tony Robbins

#10 The Art of War – Sun Tzu

In The art of war heeft de legendarische Chinese wijsgeer-strateeg Sun Tzu zijn inzichten vastgelegd, die in het Westen beroemd werden als De kunst van het oorlogvoeren. In deze klassieke verhandeling over de krijgskunst ligt de nadruk op de psychologie van de oorlogsvoering, uitgaande van de gedachte dat een gewapend conflict zo veel mogelijk vermeden moet worden. In dertien hoofdstukken wordt aangetoond dat inzicht in de problematiek van conflicten niet alleen tot de oplossing ervan kan leiden maar dat ze ermee zelfs kunnen worden voorkomen. De praktische psychologische inzichten van Sun Tzu zijn niet alleen relevant voor militair strategen, maar ook voor managers en leidinggevenden. Conflicten transformeren tot kansrijke, positieve situaties: een concept dat niets aan actualiteit heeft ingeboet.

#11 The How Not To Die Cookbook  – Dr Michael Greger

Meer voor jouw persoonlijke groei

Wil jij de volgende stap maken in jouw persoonlijke groei? Focus je dan naast persoonlijke ontwikkeling ook op je gezondheid en verdiep je in geldzaken.

Lees bijvoorbeeld boeken over persoonlijke ontwikkeling of over spiritualiteit en volg de beste trainingen voor persoonlijke ontwikkeling. Mooie voorbeelden hiervan zijn de breathwork opleiding of het Antivirus van Tibor.

Ben jij specifiek op zoek naar boeken over persoonlijke groei? Lees dan zeker even mee. Wat dacht je van De Doorbraak van Michiel van der Pols, Hoe de fuck vind ik geluk van Thijs Lindhout, De meeste mensen deugen van Rutger Bregman, Golven van Geluk van Linda Dronkers-Steijn en Het mooiste uit de put halen.

Er zijn ook veel interessante boeken over sport, boeken over geluk, mindset boeken, spirituele boeken, boeken over het menselijk lichaam, boeken over voeding, boeken over slaap en natuurlijk Engelstalige boeken over persoonlijke ontwikkeling.

Mijn persoonlijke favorieten zijn de boeken van Sanne van Paassen en Charlies Kitchen.

Wil je meer weten over de mogelijkheden tot persoonlijke ontwikkeling? Lees dan de uitgebreide reviews die ik erover schreef. Daarin ben ik gaan onderzoeken wat de voordelen zijn voor je ontwikkeling en gezondheid én waar ze het beste kan kopen. Je kan bij al onze partners met een gerust hart aan de slag. In veel gevallen zelfs met een leuke korting! Ik ben benieuwd welke keuze jij gaat maken!

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn is oprichter van het platform Jouwpersoonlijkegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. In het gratis E-book deelt Martijn de beste 50 praktische tips om groei te ervaren. Download nu gratis >>
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Beste Engelstalige Boeken voor Persoonlijke Ontwikkeling (2023)

Laat een reactie achter