In dit artikel

Energetisch

Energetisch (2022) | Alles bestaat uit Energie!

In dit artikel

De wetenschap van vandaag heeft al meermaals kunnen bevestigen dat alles uit energie bestaat. De dingen die we waarnemen in het dagelijkse leven zijn niet meer dan een beperkte voorstelling van wat mensen, dieren en dingen eigenlijk écht inhouden. Energie vormt de basis van het bestaan van alles, hoewel onze zintuigen ons vaak het tegendeel proberen wijs te maken.

Voor wie op zoek is naar manieren om zichzelf spiritueel én lichamelijk te blijven ontwikkelen, is energie een centraal begrip. Energie bevindt zich immers ook in ins lichaam en onze geest, en het is belangrijk dat die energie blijft stromen. Enkel dan is het mogelijk om van een optimale gezondheid, een gezonde geest en een hoger bewustzijn te genieten.

50 Praktische groei tips
Met mijn 50 gratis tips maak jij de volgende stap in jouw persoonlijke groei!
Vraag nu het E-book aan

Wat is energetisch eigenlijk?

De betekenis van energetisch is vaak nogal onduidelijk. Enerzijds komt dat doordat de energie die in ons lichaam en onze geest te vinden is, niet bepaald hetzelfde is als de energie die we gebruiken om onze televisie aan te zetten. Toch komt het in principe op hetzelfde neer. De energie in onze geest en lichaam is eveneens een vorm van ‘elektriciteit’, in die zin dat het ons ook ‘stroom’ geeft en ons lichaam en geest in en goede gezondheid houdt. Als er zich blokkades of problemen voordoen met deze energie, dan kunnen tal van gezondheidsproblemen ontstaan. Van chronische aandoeningen als artritis tot emotionele problemen ten gevolge van een trauma, het zijn slechts enkele voorbeelden.

Het is dus erg belangrijk om de energie vrij en goed door ons lichaam te laten stromen. Hiervoor is vaak energetische coaching of healing aangewezen. Een energetisch therapeut kan, door middel van een hoge gevoeligheid aan energieën, energetische beperkingen opsporen en deze vrijmaken. Dankzij energetisch therapie kunnen zo bijvoorbeeld aanhoudende fysieke problemen of energetische trauma’s worden opgelost.

Klik hier en vergelijk de beste Vitamine Abonnementen met korting

Energetische problemen en coaching

Er bestaan tal van klachten die en energetische oorsprong kunnen hebben. Eigenlijk omvat dit alle lichamelijke en emotionele problemen, aangezien de psyche (geest) en het lichaam altijd met elkaar in verbinding staan. Hieronder enkele voorbeelden:

  • Chronische gewrichtsaandoeningen (artritis, artrose,..)
  • Mentale problemen (stress, angstaanvallen, depressie,..)
  • Problemen met organen (slechte vertering, leverproblemen,..)
  • Huidproblemen (eczeem, psoriasis,..)

Een energetische coach kan, met een grondige energetische massage, opsporen waar de oorzaak van dergelijke problemen precies ligt. Een andere handige tool om eventuele problemen met je energie te achterhalen, is een EMB of een Energetische Morfologische bloedtest. Dit is een soort bloedtest waarmee de bloedwaarden niet enkel vanuit traditioneel opzicht worden onderzocht en beoordeeld.

Het grootste voordeel van zo’n test is dat je je bloedwaarden op een betere manier kunt interpreteren. Zo wordt bij een tekort aan een bepaalde vitamine of mineraal gezocht naar manieren om deze aan te vullen. Deze aanpak vormt een erg belangrijk onderdeel van een holistische kijk op gezondheid.

Een energetische behandeling voor een optimale gezondheid

Energie vormt de basis van alles, inclusief ons lichaam en onze geest. Door obstakels in deze energiestroom te verwijderen, eventueel door middel van een speciale behandeling, bereikt men een betere fysieke, mentale en emotionele gezondheid! Je kan ook een energetische morfologische bloedtest (EMB) laten doen voor meer inzichten.

Martijn

Martijn

Martijn is oprichter van het platform Jouwpersoonlijkegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. In het gratis E-book deelt Martijn de beste 50 praktische tips om groei te ervaren. Download nu gratis >>