In dit artikel

EMB Test (2022) Energetische Morfologische Bloedtest

EMB Test (2023) | Energetische Morfologische Bloedtest!

In dit artikel

Met een energetische morfologische bloedtest (EMB test) kun je jouw bloedwaarden laten onderzoeken door een alternatieve therapeut of een medisch specialist. Dit holistische bloedonderzoek is met name interessant wanneer je last hebt van vermoeidheid of andere lichamelijke klachten waar binnen de reguliere geneeskunde geen oorzaak voor kan worden gevonden. Het bloedonderzoek is echter ook aan te raden wanneer je nieuwsgierig bent naar de huidige balans van je lichaam en je door middel van voeding, voedingssupplementen of een alternatieve behandeling het beste uit jezelf wilt halen. Je kan de EMB bloedtest dus ook zien als een APK voor je lichaam.

50 Praktische groei tips
Met mijn 50 gratis tips maak jij de volgende stap in jouw persoonlijke groei!
Vraag nu het E-book aan

Wat is een EMB test?

Een EMB bloedtest is een bloedtest waarbij niet alleen gekeken wordt naar waardes waar in de reguliere zorg aandacht voor is, maar ook naar holistische bloedwaardes. Een geschoolde therapeut kan de bloedwaardes interpreteren en afhankelijk van de uitslag een bepaalde therapie, behandeling en/of voedingssupplementen voorschrijven. Een EMB test is daarmee een aanvulling op de reguliere bloedtest die je via de huisarts af kunt laten nemen, maar is geen vervangende test. De therapeut die de test uitvoert is opgeleid om de bloedwaardes met een holistische bril te interpreteren en te behandelen. Bij gezondheidsklachten is het altijd verstandig naar de huisarts te gaan voor een reguliere bloedonderzoek.

Waarom kiezen voor een holistisch bloedonderzoek?

De EMB test wordt ook wel een APK voor het lichaam genoemd. Je krijgt een uitgebreid overzicht over de balans in je lichaam. De test wordt vaak ingezet wanneer je last hebt van vage klachten waar binnen de reguliere geneeskunde geen oorzaak voor wordt gevonden. Het is ook een test die vaak ingezet wordt door gewichtsconsulenten en andere op voeding gerichte therapeuten, omdat er een duidelijk beeld kan worden verkregen van de vitamines en mineralen die in het bloed aanwezig zijn. Op die manier kan door middel van voeding of supplementen een aanwezig tekort worden aangevuld.

EMB Test (2022)  Energetische Morfologische Bloedtest

Hoe werkt een EMB test?

De bloedtest zelf werkt heel eenvoudig en is binnen een paar minuten verricht. Met een prikpen wordt er een druppel bloed afgenomen dat vervolgens naar een laboratorium wordt gestuurd voor onderzoek. (vingerprik capillair bloed) De afname van het bloed is vrijwel pijnloos, je voelt alleen een klein prikje. De uitslag van het onderzoek wordt binnen twee weken naar de therapeut gestuurd. Er wordt een afspraak gemaakt om de testresultaten te bespreken en een plan van aanpak te maken. In de meeste gevallen volgt er een vervolgafspraak om de voortgang te monitoren.

Een EMB bloedtest kan het beste aan het begin van de week plaatsvinden, zodat het bloedmonster zo snel mogelijk bij het laboratorium terechtkomt. Aan het einde van de week kan de bezorging vertraging oplopen door het weekend en dat is niet goed voor het behoud van de kwaliteit van het bloedmonster.

EMB Test (2022)  Energetische Morfologische Bloedtest

Waar wordt het bloed op getest?

De holistische bloedtest bestaat uit een reguliere bloedtest en een holistisch onderdeel. Zo wordt er net als binnen de reguliere zorg gekeken naar de rode en witte bloedcellen en de bloedplaatjes. Ook wordt de aanwezigheid van alle vitaminen, mineralen en hormonen in het bloed onderzocht. Er kan bijvoorbeeld ontdekt worden of er sprake is van een vitaminetekort of een teveel aan stresshormonen. Vanuit holistisch perspectief wordt er onder andere ook gekeken naar acupunctuur meridianen, de energetische pathogenenbelasting, darm parameters en energetische blokkades. Er ontstaat dus een uitgebreid beeld van de huidige balans in je lichaam.

Bij een EMB-test wordt er getest op:

Basis Hematologie:

Trombocyten (aantal bloedplaatjes) / Rode bloedcellen (erytrocyten) / Witte bloedcellen (leukocyten) / Lymfocyten / Hemoglobine (Hb, ijzer) / Hematocriet (Ht) / Mean Corpuscular Volume (MCV) / Mean Corpuscular Hemoglobin Concentration (MCHC)

Microscopisch Bloedonderzoek:

Acanthocytose (lever) / Aggregatie (klontering) / Anisocytose (vitamine eficienties/disbalans/stress) / Clouds (ontstekingen) / echonocytose (verzuring) / Gistvormen – schimmels / Hemolyse (vit. e difiecientie/vrije radicaalschade) / Macrocytose ( vit. B12/foliumzuur deficientie) / Membraam souplesse (slechte vetzuurratio) / Microcytose (anemie/ijzer) / Paracieten / Poikilocytose (darm/verzuring/ionenprobleem) / Spiculen (leverbelasting) / Spirocheten / Immuumsysteem (Cytoplasmatische activiteit) / Vrije radicaalschade.

EMB Test (2022)  Energetische Morfologische Bloedtest

Vitaminen:

Vitamine A / Vitamine B1/ Vitamine B11/  Vitamine B12/ Vitamine B2/ Vitamine B3/ Vitamine B5/ Vitamine B6/ Vitamine B8/ Vitamine C/ Vitamine D/ Vitamine E/ Vitamine K/ Methylering.

Mineralen:

Calcium/ Chroom/ Fluoride/ Fosfor/ Ijzer/ Jodium/ Kalium/ Koper/ Magnesium/ Mangaan/ Molybdeen/ Seleen/ ZAcupuntuur meridiaan:ink.

Vetzuren:

Omega 3 vetzuren / Omega 6 vetzuren.

Hormonen:

Hormonale disbalans / Oestrogeendominantie/ Progesteron dificientie.

Neurotransmitters:

Acetylcholine/ Dopamine/ GABA/ Serotonine.

Stress parameters:

Endorfine resistentie/ Mentale of Emotionele stress reactie/ Oxytocine resistentie/ Parasympatische verstoring/ Sympatische verstoring/ Verlengde stress reactie.

Acupunctuur meridiaan:

Blaasmeridiaan/ Conceptievat/ Dikke darm meridiaan/ Drievoudige verwarmer meridiaan/ Dunne darm meridiaan/ Galblaas meridiaan/ Gouveneursvat/ Hart meridiaan/ Kringloop meridiaan/ Lever meridiaan/ Long meridiaan/ Maag meridiaan/ Milt- Pancreas meridiaan/ Nier meridiaan.

EMB Test (2022)  Energetische Morfologische Bloedtest

Energetische Pathogeen belasting:

Bacteriële belasting/ Parasitaire belasting/ Prionenbelasting/ Schimmel belasting/ Verdenking energetische belasting Borrelia B/ Virale belasting.

Deze zullen de energetische belastingen en energetische verstoringen aantonen.

Darm parameters:

Darmbarriere/ Darmflora/ DPPIV enzym / deficientie/ Lymfe blokkade Darm (Lymfadenitis)/ Parasieten/ Schimmels.

Energetische blokkades:

Auto-immuun/ Auto-intoxitatie/ Bio Basis Regulatie Systeem/ Celmembraanblokkade/ Chakra verstoring/ Degeneratie/ Elektrosmog/ Element verstoring/ Focale haarden/ Geopathie/ HPU blokkade/ Immuunsysteem/ Intracellulaire pathogenen/ Kaakgewricht blokkade/ Leverblokkade/ Litteken blokkade/ Lymfe blokkade/ Medicatie blokkade/ Metabole blokkade/ Pesticiden/ Postviraal/ Radioactieve belastingen/ Schildklierblokkade/ Tandheelkundige blokkade/ Thymus blokkade/ Toxische belasting/ Vaccinatie blokkade/ Wervelkolom blokkade/ Ying Yang blokkade/ Zenuw blokkade/ Zware metalen.

Energetische intoleranties:

E621/ Exofinenbelasting/ Fructose/ Gluten/ Kippenei/ Lactose/ Soja/ Suiker/ Tarwe/ Varkensvlees/ Zuivel geit/ Zuivel koe.   In deze blog kun je meer informatie vinden over een persoonlijke ervaring met een EMB-test.

Na de EMB test

Als de uitslag van de EMB bloedtest binnen is, volgt er een afspraak om de testresultaten te bespreken en indien gewenst vervolgstappen te nemen. De exacte behandeling is afhankelijk van de specialisatie van je therapeut. Zo zal bij een energetisch therapeut het behandelen van jouw energiestromen een onderdeel van het behandelplan kunnen zijn. In veel gevallen worden er voedingssupplementen voorgeschreven om aantoonbare tekorten aan te vullen. Een vaak voorkomend tekort dat voor diverse lichamelijke klachten kan zorgen is een tekort aan vitamine B12. Dit kan eenvoudig met een supplement worden aangevuld. Indien de therapeut gespecialiseerd is op het gebied van voeding, kan er ook vanuit dit perspectief worden gekeken naar het aanvullen van vitaminetekorten. De behandeling bestaat vaak uit meerdere vervolgafspraken waarin wordt gewerkt aan een verbeterde balans. Na verloop van tijd kan de holistische bloedtest opnieuw afgenomen worden om het effect van de behandeling op de bloedwaardes te controleren. Voorkom tekorten in voedingswaarden en kies voor alle essentiële stoffen in één dagverpakking.

EMB Test (2022)  Energetische Morfologische Bloedtest

Betrouwbaarheid EMB test

Het onderzoek naar het bloed wordt door een deskundig laboratorium uitgevoerd. De complementaire waardes waar bij dit onderzoek naar gekeken wordt, zijn niet wetenschappelijk onderbouwd. Behandelmethodes die gebaseerd zijn op voedingssupplementen zijn wel gebaseerd op methodes die wetenschappelijk onderzocht zijn. Het ontbreken van een wetenschappelijke onderbouwing wil echter niet zeggen dat het geen effect kan hebben op je gezondheid. De EMB test ervaringen van veel mensen zijn zeer positief te noemen. De EMB test is betrouwbaar, maar enkel als aanvullend op de reguliere gezondheidszorg. Kijk er dus altijd door een complementaire bril naar. Ga bij gezondheidsproblemen altijd naar een reguliere arts. (1)

Waar kun je een EMB test laten doen?

Je kunt een EMB bloedtest laten doen bij een geschoolde therapeut. Je kunt hierbij denken aan een natuurgeneeskundige, orthomoleculair therapeut, gewichtsconsulent, diëtist, verpleegkundige, fysiotherapeut, osteopaat, acupuncturist of psycholoog. De therapeut of medisch specialist heeft een opleiding gevolgd om de test bij jou af te nemen en de testresultaten te interpreteren. Je kunt een EMB test bijvoorbeeld in Amsterdam, Utrecht of Amersfoort uit laten voeren. Bij sommige therapeuten is het ook mogelijk om een test online te bestellen en deze thuis uit te voeren. Persoonlijk heb ik hele goede ervaring met de op natuurgeneeskunde gerichte Praktijk Cureris in Amersfoort.

Lumen Metabolisme Tracker - Jouw persoonlijke groei

Vergoeding EMB test door de zorgverzekeraar

Aan een EMB test zijn kosten verbonden. Je betaalt niet alleen voor de test zelf, maar ook voor de consulten die aan de test vooraf gaan en de afspraken die daarna worden gemaakt. In sommige gevallen vallen de consulten binnen de zorgverzekering, bijvoorbeeld wanneer het een consult bij een diëtist betreft waarvoor je bent doorverwezen. In de meeste gevallen valt het consult echter onder de categorie alternatieve geneeswijzen en wordt er alleen (een deel) vergoed wanneer je hier aanvullend voor verzekerd bent. De kosten van de Energetisch Morfologische Bloedtest zelf vallen vrijwel altijd buiten de ziektekostenverzekering. Informeer vooraf bij jouw verzekeraar welke kosten in jouw geval worden vergoed.

Het zou goed kunnen dat jouw zorgverzekering een EMB bloedtest vergoed. Klik hier om erachter te komen of jouw zorgverzekering vergoedingen aanbiedt een Energetisch Morfologische Bloedtest EMB.

Via Independer kan je altijd de meest complete aanvullende zorgverzekeringen met elkaar vergelijken. Het loont zeker om hier elk jaar even naar te kijken en de nodige euro’s te besparen.

Meer informatie en gezondheid tips

Wil jij meer doen voor je gezondheid? Focus je dan ook op andere punten zoals vitamines, mineralen en spoorelementen, omega 3 vetzureneiwitten, fytonutriënten (planten, kruiden en specerijen) en superfoods zoals green juice.

Ook is er veel winst te behalen om meer met ontspanning bezig te zijn en hieronder valt zeker ook slaap. Meer bewegen zorgt voor een gezond lichaam en geest, hoeveel stappen zet jij per dag? Ook voeding en de rol van hormonen kan heel veel waarde toevoegen aan een optimale gezondheid.

Er is een verschil tussen het parasympatische en sympatische zenuwstelsel. Het autonome zenuwstelsel is een belangrijke graadmeter voor een goede gezondheid. Hieronder vallen ademhaling, hartritmevariabiliteit, cellulair geheugen en hartslag. Het parasympatische zenuwstelsel richt zich meer op acties die in gang gezet worden. Dus daarmee kun je invloed hebben op energieniveau verhogen en metabolisme verhogen bijvoorbeeld.

Er bestaan mogelijkheden tot biohacking om tot meer inzicht te komen in je eigen gezondheid. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Lumen metabolisme tracker, Whoop of Oura ring. Andere tools als, BMI berekenen, vetpercentage berekenen en caloriebehoefte berekenen kunnen helpend zijn om jouw lifestyle aan te passen. Calorieën tellen kan erg prettig zijn om inzicht te krijgen in hoeveel koolhydraten per dag je mag eten.

Er bestaan diverse soorten onderzoeken en tests. Wellicht ben je nieuwsgierig welke voedingstekorten je hebt, met een vitaminetest kom je hier achter. Aansluitend hierop zijn de voedsel intolerantie test en magnesium tekort test. Heb je regelmatig allergische reacties, maar weet je niet precies waarvan dan kan de allergietest een goede optie zijn. De speekseltest en SOA test bestaan er ook om jou meer duidelijkheid te geven over jouw gezondheid. Om een compleet beeld te krijgen kun je ook een DNA test of bloedwaardentest laten doen. Op energetisch niveau bestaat ook de EMB test. Ben je nieuwsgierig geworden? Lees dan meer.

Ook bestaan er tests om de stress of hormoonhuishouding in kaart te brengen. Denk bijvoorbeeld aan een testosteron test of cortisol Test. Mocht je het niet prettig vinden om bloed te prikken, dan kan een urine test wellicht prettiger voelen.

Wellicht helpt een boek over voeding hierbij om patronen te doorbreken. Over suikervrij eten of hoeveel water per dag te drinken is al heel erg helpend. Het kan ook zijn dat je biologische klok tikt en je die dikke buik bij overgang wil aanpakken of de overgangsklachten wil verminderen.

Om meer aan je immuunsysteem te werken en bijvoorbeeld hooikoorts of andere ziekteverschijnselen te voorkomen kun je ook denken aan een ijsbad of koud douchen.

In diverse programma’s wordt hier ook meer over gesproken en uitleg gegeven. Denk bijvoorbeeld aan Richard de Leth oersterk, My Shredded Lifestyle of lees het boek Brain Balance. Het kan ook zomaar zijn dat jij baat hebt bij een weekmenu planner van Puur Figuur.

Wil je meer weten over gezondheid? Lees dan de uitgebreide reviews die ik erover schreef. Daarin ben ik gaan onderzoeken wat de voordelen zijn voor je gezondheid én waar ze het beste kan kopen. Je kan bij al onze partners met een gerust hart je producten bestellen. In veel gevallen zelfs met een leuke korting! Ik ben benieuwd welke tools jij in huis gaat halen!

Meest gestelde vragen over EMB Test

Ik kan mij goed voorstellen dat je nieuwsgierig bent naar de EMB test. Maar wat is een EMB test precies, hoeveel kost het om hem af te nemen en hoe betrouwbaar zijn de resultaten? Dat zijn vragen die anderen ook stellen. Daarom heb ik ze hieronder beantwoord voor je.

Wat is een EMB test?

Een EMB test is een bloedtest. Er wordt tijdens deze test een klein vingerprikje gegeven, zodat er bloed kan worden afgenomen. Je bloed wordt vervolgens onderzocht. Na afloop krijg je inzicht in bloedplaatjes, hemoglobine, rode en witte bloedcellen en eventuele tekorten of verstoringen in het lichaam. Het is een nuttige test om meer te weten te komen over wat er zich binnen in je lichaam afspeelt.

Hoeveel kost een EMB test?

De prijs van een EMB test is afhankelijk van de kliniek of locatie waar je hem laat afnemen. Gemiddeld kost een EMB test €125 tot €200. Dit kan soms iets voordeliger zijn, soms ook wat duurder. Deze kosten zijn vaak wel inclusief afname en het labonderzoek.

Is een EMB test echt betrouwbaar?

Afhankelijk van wat je wilt ontdekken door het afnemen van een EMB test, wordt de betrouwbaarheid bepaald. Ben je benieuwd naar simpele vitaminetekorten of een reden waarom je vaak moe bent, bijvoorbeeld? Dan is een EMB test betrouwbaar genoeg om je dit te vertellen. Voor meer gevoelige, specifieke of uitgebreide onderzoeken wordt de EMB test niet altijd als meest betrouwbare testmethode gekozen.

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn is oprichter van het platform Jouwpersoonlijkegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. In het gratis E-book deelt Martijn de beste 50 praktische tips om groei te ervaren. Download nu gratis >>
Anderen bekeken ook

Geen reacties on EMB Test (2023) | Energetische Morfologische Bloedtest!

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips