In dit artikel

EMB Test - Holistische Bloedtest en APK voor je Lichaam!

EMB Test (2022) | Holistische Bloedtest en APK voor je Lichaam!

In dit artikel

Met een energetische morfologische bloedtest (EMB test) kun je jouw bloedwaarden laten onderzoeken door een alternatieve therapeut of een medisch specialist. Dit holistische bloedonderzoek is met name interessant wanneer je last hebt van vermoeidheid of andere lichamelijke klachten waar binnen de reguliere geneeskunde geen oorzaak voor kan worden gevonden. Het bloedonderzoek is echter ook aan te raden wanneer je nieuwsgierig bent naar de huidige balans van je lichaam en je door middel van voeding, voedingssupplementen of een alternatieve behandeling het beste uit jezelf wilt halen. Je kan de EMB test dus ook zien als een APK voor je lichaam.

50 Praktische groei tips
Met mijn 50 gratis tips maak jij de volgende stap in jouw persoonlijke groei!
Vraag nu het E-book aan

Wat is een EMB test?

Een EMB test is een bloedtest waarbij niet alleen gekeken wordt naar waardes waar in de reguliere zorg aandacht voor is, maar ook naar holistische bloedwaardes. Een geschoolde therapeut kan de bloedwaardes interpreteren en afhankelijk van de uitslag een bepaalde therapie, behandeling en/of voedingssupplementen voorschrijven. Een EMB test is daarmee een aanvulling op de reguliere bloedtest die je via de huisarts af kunt laten nemen, maar is geen vervangende test. De therapeut die de test uitvoert is opgeleid om de bloedwaardes met een holistische bril te interpreteren en te behandelen. Bij gezondheidsklachten is het altijd verstandig naar de huisarts te gaan.

Waarom kiezen voor een holistisch bloedonderzoek?

De EMB test wordt ook wel een APK voor het lichaam genoemd. Je krijgt een uitgebreid overzicht over de balans in je lichaam. De test wordt vaak ingezet wanneer je last hebt van vage klachten waar binnen de reguliere geneeskunde geen oorzaak voor wordt gevonden. Het is ook een test die vaak ingezet wordt door gewichtsconsulenten en andere op voeding gerichte therapeuten, omdat er een duidelijk beeld kan worden verkregen van de vitamines en mineralen die in het bloed aanwezig zijn. Op die manier kan door middel van voeding of supplementen een aanwezig tekort worden aangevuld.

EMB-test bloed afnemen

Hoe werkt een EMB test?

De bloedtest zelf werkt heel eenvoudig en is binnen een paar minuten verricht. Met een prikpen wordt er een druppel bloed afgenomen dat vervolgens naar een laboratorium wordt gestuurd voor onderzoek. De afname van het bloed is vrijwel pijnloos, je voelt alleen een klein prikje. De uitslag van het onderzoek wordt binnen twee weken naar de therapeut gestuurd. Er wordt een afspraak gemaakt om de testresultaten te bespreken en een plan van aanpak te maken. In de meeste gevallen volgt er een vervolgafspraak om de voortgang te monitoren.

Een EMB test kan het beste aan het begin van de week plaatsvinden, zodat het bloedmonster zo snel mogelijk bij het laboratorium terechtkomt. Aan het einde van de week kan de bezorging vertraging oplopen door het weekend en dat is niet goed voor het behoud van de kwaliteit van het bloedmonster.

EMB Test bloedonderzoek

Waar wordt het bloed op getest?

De holistische bloedtest bestaat uit een regulier en een holistisch onderdeel. Zo wordt er net als binnen de reguliere zorg gekeken naar de rode en witte bloedcellen en de bloedplaatjes. Ook wordt de aanwezigheid van alle vitaminen, mineralen en hormonen in het bloed onderzocht. Er kan bijvoorbeeld ontdekt worden of er sprake is van een vitaminetekort of een teveel aan stresshormonen. Vanuit holistisch perspectief wordt er onder andere ook gekeken naar acupunctuur meridianen, de energetische pathogenenbelasting, darm parameters en energetische blokkades. Er ontstaat dus een uitgebreid beeld van de huidige balans in je lichaam.

Klik hier en vergelijk de beste Vitamine Abonnementen met korting

Bij een EMB-test wordt er getest op:

Basis Hematologie:

Trombocyten (aantal bloedplaatjes) / Rode bloedcellen (erytrocyten) / Witte bloedcellen (leukocyten) / Lymfocyten / Hemoglobine (Hb, ijzer) / Hematocriet (Ht) / Mean Corpuscular Volume (MCV) / Mean Corpuscular Hemoglobin Concentration (MCHC)

Microscopisch Bloedonderzoek:

Acanthocytose (lever) / Aggregatie (klontering) / Anisocytose (vitamine eficienties/disbalans/stress) / Clouds (ontstekingen) / echonocytose (verzuring) / Gistvormen – schimmels / Hemolyse (vit. e difiecientie/vrije radicaalschade) / Macrocytose ( vit. B12/foliumzuur deficientie) / Membraam souplesse (slechte vetzuurratio) / Microcytose (anemie/ijzer) / Paracieten / Poikilocytose (darm/verzuring/ionenprobleem) / Spiculen (leverbelasting) / Spirocheten / Immuumsysteem (Cytoplasmatische activiteit) / Vrije radicaalschade.

Vitaminen:

Vit A / Vit B1/ Vit B11/  Vit B12/ Vit B2/ Vit B3/ Vit B5/ Vit B6/ Vit B8/ Vit C/ Vit D/ Vit E/ Vit K/ Methylering.

Mineralen:

Calcium/ Chroom/ Fluoride/ Fosfor/ Ijzer/ Jodium/ Kalium/ Koper/ Magnesium/ Mangaan/ Molybdeen/ Seleen/ ZAcupuntuur meridiaan:ink.

Vetzuren:

Omega 3 vetzuren / Omega 6 vetzuren.

Hormonen:

Hormonale disbalans / Oestrogeendominantie/ Progesteron dificientie.

Neurotransmitters:

Acetylcholine/ Dopamine/ GABA/ Serotonine.

Stress parameters:

Endorfine resistentie/ Mentale of Emotionele stress reactie/ Oxytocine resistentie/ Parasympatische verstoring/ Sympatische verstoring/ Verlengde stress reactie.

Acupunctuur meridiaan:

Blaasmeridiaan/ Conceptievat/ Dikke darm meridiaan/ Drievoudige verwarmer meridiaan/ Dunne darm meridiaan/ Galblaas meridiaan/ Gouveneursvat/ Hart meridiaan/ Kringloop meridiaan/ Lever meridiaan/ Long meridiaan/ Maag meridiaan/ Milt- Pancreas meridiaan/ Nier meridiaan.

Energetische Pathogeen belasting:

Bacteriële belasting/ Parasitaire belasting/ Prionenbelasting/ Schimmel belasting/ Verdenking energetische belasting Borrelia B/ Virale belasting.

Darm parameters:

Darmbarriere/ Darmflora/ DPPIV enzym / deficientie/ Lymfe blokkade Darm (Lymfadenitis)/ Parasieten/ Schimmels.

Energetische blokkades:

Auto-immuun/ Auto-intoxitatie/ Bio Basis Regulatie Systeem/ Celmembraanblokkade/ Chakra verstoring/ Degeneratie/ Elektrosmog/ Element verstoring/ Focale haarden/ Geopathie/ HPU blokkade/ Immuunsysteem/ Intracellulaire pathogenen/ Kaakgewricht blokkade/ Leverblokkade/ Litteken blokkade/ Lymfe blokkade/ Medicatie blokkade/ Metabole blokkade/ Pesticiden/ Postviraal/ Radioactieve belastingen/ Schildklierblokkade/ Tandheelkundige blokkade/ Thymus blokkade/ Toxische belasting/ Vaccinatie blokkade/ Wervelkolom blokkade/ Ying Yang blokkade/ Zenuw blokkade/ Zware metalen.

Energetische intoleranties:

E621/ Exofinenbelasting/ Fructose/ Gluten/ Kippenei/ Lactose/ Soja/ Suiker/ Tarwe/ Varkensvlees/ Zuivel geit/ Zuivel koe.   In deze blog kun je meer informatie vinden over een persoonlijke ervaring met een EMB-test.

Na de EMB test

Als de uitslag van de EMB test binnen is, volgt er een afspraak om de testresultaten te bespreken en indien gewenst vervolgstappen te nemen. De exacte behandeling is afhankelijk van de specialisatie van je therapeut. Zo zal bij een energetisch therapeut het behandelen van jouw energiestromen een onderdeel van het behandelplan kunnen zijn. In veel gevallen worden er voedingssupplementen voorgeschreven om aantoonbare tekorten aan te vullen. Een vaak voorkomend tekort dat voor diverse lichamelijke klachten kan zorgen is een tekort aan vitamine B12. Dit kan eenvoudig met een supplement worden aangevuld. Indien de therapeut gespecialiseerd is op het gebied van voeding, kan er ook vanuit dit perspectief worden gekeken naar het aanvullen van vitaminetekorten. De behandeling bestaat vaak uit meerdere vervolgafspraken waarin wordt gewerkt aan een verbeterde balans. Na verloop van tijd kan de holistische bloedtest opnieuw afgenomen worden om het effect van de behandeling op de bloedwaardes te controleren. Voorkom tekorten in voedingswaarden en kies voor alle essentiële stoffen in één dagverpakking.

Betrouwbaarheid EMB test

Het onderzoek naar het bloed wordt door een deskundig laboratorium uitgevoerd. De complementaire waardes waar bij dit onderzoek naar gekeken wordt, zijn niet wetenschappelijk onderbouwd. Behandelmethodes die gebaseerd zijn op voedingssupplementen zijn wel gebaseerd op wetenschappelijk onderbouwde methodes. Het ontbreken van een wetenschappelijke onderbouwing wil echter niet zeggen dat het geen effect kan hebben op je gezondheid. De EMB test ervaringen van veel mensen zijn zeer positief te noemen. De EMB test is betrouwbaar, maar enkel als aanvullend op de reguliere zorg. Ga bij gezondheidsproblemen altijd naar een reguliere arts.

EMB test - Energetisch Morfologische Bloedtest

Waar kun je een EMB test laten doen?

Je kunt een EMB test laten doen bij een geschoolde therapeut. Je kunt hierbij denken aan een natuurgeneeskundige, orthomoleculair therapeut, gewichtsconsulent, diëtist, verpleegkundige, fysiotherapeut, osteopaat, acupuncturist of psycholoog. De therapeut of medisch specialist heeft een opleiding gevolgd om de test bij jou af te nemen en de testresultaten te interpreteren. Je kunt een EMB test bijvoorbeeld in Amsterdam, Utrecht of Amersfoort uit laten voeren. Bij sommige therapeuten is het ook mogelijk om een test online te bestellen en deze thuis uit te voeren. Persoonlijk heb ik hele goede ervaring met de op natuurgeneeskunde gerichte Praktijk Cureris in Amersfoort.

Lumen Metabolisme Tracker - Jouw persoonlijke groei

Vergoeding EMB test door de zorgverzekeraar

Aan een EMB test zijn kosten verbonden. Je betaalt niet alleen voor de test zelf, maar ook voor de consulten die aan de test vooraf gaan en de afspraken die daarna worden gemaakt. In sommige gevallen vallen de consulten binnen de zorgverzekering, bijvoorbeeld wanneer het een consult bij een diëtist betreft waarvoor je bent doorverwezen. In de meeste gevallen valt het consult echter onder de categorie alternatieve geneeswijzen en wordt er alleen (een deel) vergoed wanneer je hier aanvullend voor verzekerd bent. De kosten van de EMB test zelf vallen vrijwel altijd buiten de ziektekostenverzekering. Informeer vooraf bij jouw verzekeraar welke kosten in jouw geval worden vergoed.

Het zou goed kunnen dat jouw zorgverzekering een EMBT test vergoed. Klik hier om erachter te komen of jouw zorgverzekering vergoedingen aanbiedt een Energetische Morfologische Bloedtest.

Via Independer kan je altijd de meest complete aanvullende zorgverzekeringen met elkaar vergelijken. Het loont zeker om hier elk jaar even naar te kijken en de nodige euro’s te besparen.

Martijn

Martijn

Martijn is oprichter van het platform Jouwpersoonlijkegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. In het gratis E-book deelt Martijn de beste 50 praktische tips om groei te ervaren. Download nu gratis >>
Anderen bekeken ook

Geen reacties on EMB Test (2022) | Holistische Bloedtest en APK voor je Lichaam!

    Laat een reactie achter