Vergoeding voor EMB bloedtest: tarieven en vergoedingen in 2024 voor de EMB bloedtest vergoeding

Vraag je je af of de kosten van een EMB bloedtest gedekt worden door je zorgverzekering? Geen zorgen, ik zat ook met die vraag en na grondig onderzoek heb ik nu heldere antwoorden voor je.

In dit artikel onthul ik alle actuele tarieven en vergoedingen voor de EMB bloedtest in 2023. Lees verder en ontdek hoe jij financieel het beste uit bent!

Samenvatting

 • De EMB bloedtest wordt niet vergoed door de standaard basisverzekering maar kan deels of volledig gedekt worden door sommige aanvullende verzekeringen.
 • Kostenposten voor een EMB bloedtest traject omvatten €95 voor de intake, vervolgconsulten vanaf €39, en €199 voor de test zelf, exclusief eventuele vergoedingen van de zorgverzekeraar.
 • Zorgverzekeraars zoals De Friesland, Menzis, Zilveren Kruis Achmea, ONVZ, CZ en VGZ bieden mogelijkheden tot vergoeding van de EMB bloedtest binnen hun aanvullende pakketten.
 • Raadpleeg en vergelijk altijd je polisvoorwaarden of neem contact op met je zorgverzekeraar om exact te weten wat je zelf betaalt en wat wordt vergoed.
 • Naast de EMB bloedtest zijn er andere specifieke medische tests en therapieën die niet onder de basisverzekering vallen, zoals vetzuurbalanstests en waterstoftherapie.

Wat is een EMB bloedtest?

Een persoon ontvangt een EMB bloedtest van een zorgprofessional.

Een EMB bloedtest is een uitgebreide analyse van je bloed. Deze test kijkt niet alleen naar reguliere bloedwaarden, maar duikt dieper in je gezondheid door ook tekorten, verstoringen en belastingen op te sporen.

Met deze informatie kan ik beter begrijpen wat mijn lichaam nodig heeft en hoe ik mijn gezondheid kan verbeteren.

Deze test wordt vaak gebruikt in de orthomoleculaire geneeskunde om een persoonlijk gezondheidsplan op te stellen. Via een simpele vingerprik krijg ik waardevolle inzichten die verder gaan dan de standaard bloedonderzoeken.

Zo kan ik bijvoorbeeld zien of er sprake is van bloedarmoede of bepaalde tekorten aan vitamines en mineralen. Het geeft mij de sleutels in handen om mijn welzijn gericht aan te pakken.

Tarieven EMB bloedtest

Een patiënt bespreekt de kosten van een EMB-bloedtest met een zorgverlener.

Het is belangrijk om inzicht te hebben in de financiële kant van een EMB bloedtest, want de kosten kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren zoals de intake en het soort consult.

Laten we eens dieper duiken in de tarieven die je kunt verwachten voordat we overgaan op het aspect vergoeding van deze bijzondere test.

Kosten voor intake

Voordat de EMB bloedtest kan plaatsvinden, is er een belangrijke eerste stap: de intake. Voor deze kennismaking en het opstellen van je persoonlijk gezondheidsprofiel betaal je €95,-.

Tijdens dit gesprek bespreek je jouw klachten en wensen, en krijg je alle informatie over het traject die je nodig hebt. Dit gesprek kan telefonisch of in de praktijk plaatsvinden, afhankelijk van wat jij prettig vindt.

Bij de intake worden geen bloedmonsters genomen; dat gebeurt pas tijdens de EMB bloedtest zelf. Bedenk dat deze kosten voor de intake een investering zijn in jouw gezondheid en het begin vormen van het hele EMB traject, waarbij persoonlijke aandacht centraal staat.

Direct hierna komen we bij de kosten voor vervolgconsult, waar we dieper ingaan op vervolgstappen na de intake.

Kosten voor vervolgconsult

Na de intake volgt het vervolgconsult, een belangrijk moment om de resultaten van de EMB bloedtest te bespreken. Dit evaluatiemoment kost je €50,- en het biedt een uitgebreide kans om je voortgang te bespreken en vragen te stellen.

Mocht je een iets korter gesprek prefereren, dan is er een vervolgconsult van 30 minuten beschikbaar voor €39,-. Deze gesprekken zijn essentieel voor het verkrijgen van persoonlijke adviezen en het maken van de volgende stappen in je behandelplan.

Hierbij worden geen onnodige medische termen gebruikt; alles wordt duidelijk en begrijpelijk uitgelegd.

Mijn ervaring leert dat het vervolgconsult een waardevolle investering is in je gezondheid. Het geeft je direct inzicht in de effecten van de behandeling en helpt bij het vaststellen van eventuele aanpassingen die nodig zijn voor optimaal resultaat.

Geen zorgen over onverwachte kosten; de prijs staat vast en je weet waar je aan toe bent voor deze professionele begeleiding na je EMB test.

Kosten voor de EMB test zelf

Ik betaal €199,- voor de EMB bloedtest en dit is inclusief alles wat nodig is. Dit bedrag dekt de kosten van de testset en de laboratoriumanalyse die zorgen voor een grondige evaluatie van mijn gezondheid.

Het is een all-in prijs, dus ik kom niet voor verrassingen te staan.

Het is fijn om te weten dat deze prijs ook de voorbereidingstijd en analyse door specialisten omvat. Daarmee ontvang ik een compleet beeld zonder extra kosten. Op die manier weet ik precies waar ik aan toe ben en kan ik me richten op wat echt telt: mijn gezondheid verbeteren.

Vergoeding EMB bloedtest door zorgverzekeraars

Laten we dieper duiken in hoe zorgverzekeraars staan tegenover het vergoeden van de EMB bloedtest en ontdek samen de mogelijkheden voor jouw situatie in 2023.

Vergoeding basisverzekering

Mijn zoektocht naar informatie over vergoedingen voor de EMB bloedtest heeft helderheid gebracht. Hier is wat ik ontdekt heb over de vergoeding vanuit het basispakket van de ziektekostenverzekering:

 • De standaard basisverzekering biedt een breed scala aan vergoedingen voor medische diensten, maar de EMB bloedtest valt daar helaas niet onder.
 • Omdat de EMB test specifiek onderzoek doet naar voeding en leefstijlgerelateerde klachten, wordt deze niet gezien als essentiële gezondheidszorg.
 • Zelfs met een doktersvoorschrift zal de EMB bloedtest dus niet terugbetaald worden door de verzekeraar uit het basispakket.
 • Dit betekent dat je alle kosten voor deze specifieke test zelf moet dragen zonder financiële steun vanuit de basisverzekering.

Vergoeding aanvullende verzekeringen

Mijn aanvullende verzekering dekt soms meer dan ik had verwacht. Daar valt ook de EMB bloedtest onder, die veel mensen kiezen voor een diepgaander inzicht in hun gezondheid. Hieronder leg ik uit hoe dat zit.

 • De meeste aanvullende verzekeringen bieden een vergoeding voor de EMB bloedtest.
 • Voor tests zoals EMB geldt geen eigen risico.
 • Bij sommige pakketten krijg je een maximaal bedrag per jaar vergoed.
 • Gezinnen en personen ouder dan 50 kunnen rekenen op specifieke tegemoetkomingen.
 • Het is belangrijk goed te controleren of jouw aanvullende verzekering daadwerkelijk de EMB bloedtest vergoedt.

Welke zorgverzekeraars vergoeden de EMB bloedtest?

Ik heb me verdiept in welke zorgverzekeraars de EMB bloedtest vergoeden. Het blijkt een wisselend landschap te zijn, waarbij sommige verzekeraars de kosten gedeeltelijk of volledig dekken.

 • De Friesland Zorgverzekeraar biedt vanuit enkele aanvullende pakketten een gedeeltelijke vergoeding voor de EMB bloedtest.
 • Aanvullende verzekeringen bij Menzis omvatten ook vaak een vergoeding voor deze specifieke test.
 • Bij Zilveren Kruis Achmea kun je, afhankelijk van het gekozen aanvullende pakket, aanspraak maken op een vergoeding voor de EMB test.
 • ONVZ biedt diverse aanvullende verzekeringen waarbij je geld terug kunt krijgen voor het ondergaan van een EMB bloedtest.
 • CZ heeft in haar aanvullende polissen verschillende opties die mogelijk de kosten van een EMB test deels vergoeden.
 • VGZ staat bekend om zijn ruime keuze in aanvullende verzekeringen die eveneens kunnen helpen bij het financieren van deze analyse.

Tarieven versus vergoedingen: wat betaal je zelf?

Laten we eens kijken naar de financiële kant van de EMB bloedtest. In de tabel hieronder geef ik een duidelijk overzicht van de kosten die je zelf draagt naast de vergoedingen die je mogelijk van je zorgverzekeraar kunt ontvangen.

Onderdeel Kosten Vergoeding door zorgverzekeraar Wat betaal je zelf?
EMB bloedtest €125,- €0,- €125,-
Intake consult Inbegrepen in traject Varieert per zorgverzekeraar Afhankelijk van polis
Vervolgconsult €50,- Varieert per zorgverzekeraar Afhankelijk van polis
Totaal EMB traject €335,- Varieert per zorgverzekeraar Afhankelijk van polis minus vergoeding

Zoals je ziet, dekken zorgverzekeraars de kosten voor de EMB bloedtest zelf niet. Het is belangrijk dat je dit vooraf weet, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. De vergoedingen voor consulten hangen af van je zorgverzekeraar en het type polis dat je hebt gekozen. Doorgaans krijg je een deel van deze kosten terug als je aanvullend verzekerd bent voor alternatieve geneeswijzen. Daarom adviseer ik je altijd om de polisvoorwaarden goed na te lezen of contact op te nemen met je zorgverzekeraar. Op deze manier kom je precies te weten wat je zelf betaalt en wat wordt vergoed.

Meer over EMB bloedtest vergoeding

Nu duidelijk is hoe de tarieven zich verhouden tot de vergoedingen, wil ik graag verdiepen in wat je exact kunt verwachten als het aankomt op de vergoeding van een EMB bloedtest. Het valt me op dat veel mensen denken dat de basisverzekering hierin iets kan betekenen, maar helaas moet ik deze hoop temperen.

De realiteit is dat een EMB bloedtest meestal niet gedekt wordt door de basisverzekering.

Dat gezegd hebbende, sommige aanvullende verzekeringen hebben ruimtes die wellicht iets kunnen betekenen voor deze test. Het loont daarom om goed je polisvoorwaarden door te nemen of zelfs direct contact op te nemen met je zorgverzekeraar.

Een telefonisch consult kan hierin verhelderend werken en past binnen de persoonlijke benadering die ik altijd voorsta. Vergeet niet, elke zorgverzekeraar heeft zijn eigen regels en vergoedingsstructuren; het is cruciaal om zelf actie te ondernemen en de informatie die relevant is voor jouw situatie te verzamelen.

Goed om te weten: uitzonderingen en aanvullende informatie

Vaak denk ik dat alle medische tests onder mijn basisverzekering vallen, maar dat is niet altijd waar. Zo worden specifieke tests zoals de EMB test, vetzuurbalanstest, waterstoftherapie en supplementen helaas niet vergoed.

Dit kan verrassend zijn en daarom is het belangrijk om goed te informeren bij de eigen zorgverzekeraar. De uiteindelijke kosten hangen af van de gekozen aanvullende verzekering en de details van het pakket.

Een consult zelf kan wel eens vergoed worden, maar dat ligt helemaal aan mijn polis en de voorwaarden die daarbij horen. Het is mijn verantwoordelijkheid om dit goed uit te zoeken.

Contact opnemen met mijn zorgverzekeraar helpt me om helder te krijgen wat precies onder de vergoeding valt. Dit voorkomt onaangename verrassingen wanneer ik een factuur ontvang. Het is essentieel om alert te blijven: polisvoorwaarden kunnen elk jaar wijzigen en zo ook de vergoedingen.

Conclusie

Ontdekken hoe je kunt besparen op de kosten voor een EMB bloedtest is waardevol. In dit artikel heb je kunnen lezen dat er verschillende tarieven en vergoedingen zijn, die per verzekeraar variëren.

Het loont dus om je goed in te lezen en de opties te vergelijken. Er zijn mogelijkheden om (een deel van) de kosten terug te krijgen, dit hangt af van jouw type verzekering. Zet deze informatie in om een weloverwogen keuze te maken over jouw gezondheid en welzijn.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is de vergoeding voor een EMB bloedtest in 2023?

De vergoeding voor een EMB bloedtest hangt af van je zorgverzekering en pakket.

2. Wordt de EMB bloedtest door alle verzekeraars vergoed?

Niet alle verzekeraars vergoeden de EMB bloedtest, controleer dit bij jouw verzekering.

3. Moet ik een eigen bijdrage betalen voor de EMB bloedtest?

Sommige verzekeringspakketten vereisen een eigen bijdrage voor de EMB bloedtest.

4. Kan ik vooraf weten of mijn EMB bloedtest vergoed wordt?

Ja, door contact op te nemen met je zorgverzekeraar kun je vooraf de vergoedingen controleren.

5. Verandert de tarieven van de EMB bloedtest jaarlijks?

Ja, de tarieven voor de EMB bloedtest kunnen elk jaar wijzigen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips