arrow_drop_up arrow_drop_down
22 februari 2020 

Elke dag voldoende groente eten

Slechts 5% van de Nederlandse bevolking slaagt erin om om de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groente en fruit te eten: 250 gram groente en 2 stuks fruit.

Dit zijn cijfers van de voedselconsumptiepeiling van het RIVM.

Om eerlijk te zijn ben ik het lang niet altijd eens met de adviezen van het Voedingscentrum maar we zijn het wel eens dat we meer groente zouden moeten eten.

Ik ben me heel erg bewust van het belang van gevarieerde voeding en zo probeer ik dagelijks 500 gram groente te eten. Dit verdeel ik over mijn lunch (250 gram) en avondeten (250 gram). Helaas lukt het me niet elke dag om dit voor elkaar te krijgen. Drukke dagen met werk, lunch of diner buiten de deur of haasten naar de sportschool.

Groene tip

Gelukkig kwam mijn moeder laatst met een “groene” tip: Superfoodies Green Juice. Thanks mam!

Green Juice bestaat uit 31 biologische voedzame ingrediënten in één mix. Ik neem nu een groot deel van mijn basis behoefte aan groente en fruit dagelijks in één drankje. Zo weet ik zeker dat ik dagelijkse voldoende groente binnen krijg! Het is geen vervanging van de dagelijks groente die je eet maar een perfecte aanvulling zodat je zeker bent dat je alle voedingsstoffen binnenkrijgt 🙂

Superfoodies Green Juice met 50% korting!

Green Juice bestaat uit groentes, kruiden, algen, probiotica, Vitamine C.

Enkele ingrediënten die je wellicht wel kent zijn:

✅ Spirulina

✅ Tarwegraspoeder

✅ Camu camu

✅ Chlorella

✅ Citroengras

✅ Gember

✅ Kurkuma

En nog veel meer gezonde voedingsstoffen!

Enkele nadelige gevolgen van te weinig groente en onvoldoende voedingstoffen

❌ Aankomen in gewicht

❌ Je lichaam kan zichzelf niet voldoende ontgiften

❌ Vaker moe

❌ Eerder ziek

❌ Je kan vage klachten krijgen zoals acne, buikpijn, slechte stoelgang, extreme trek ik zoet en hoofdpijn

Eet dus gevarieerd met voldoende groente. Uit hetzelfde onderzoek van het RIVM blijkt dat je daarmee het risico op vroegtijdig overlijden met 42% vermindert ten opzichte van mensen die minder gezond eten!

Lukt het jou niet om structureel 250 – 500 gram groente per dag te eten?

Green Juice >>>

Het lukt mij nu zelfs op wintersport om dagelijks voldoende groente te eten! 👇

 

Laat je een reactie achter?

Laat je even weten in een reactie of jij elke dag voldoende groente eet? Hiermee kan je anderen inspireren en ik zal altijd reageren 🙂

Over de schrijver
Martijn is oprichter van het platform Jouw persoonlijke groei, heeft een relatie met Anouk en is vader van Tess. Hij heeft passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. Martijn neemt jullie mee in zijn verhaal aan de hand van inzichten die hij heeft verkregen door het luisteren van podcasts, het bekijken van documentaires, het lezen van boeken en het volgen van seminars.
Reactie plaatsen