In dit artikel

Hoe kan een eiwitshake je helpen om aan te komen?

In dit artikel

Ben je bezig met aankomen maar wil het maar niet lukken? Je bent niet alleen; ik heb zelf dezelfde uitdaging gehad en vond dat eiwitshakes een deel van de oplossing kunnen zijn. In dit artikel deel ik hoe je kan aankomen met eiwitshakes.

Ontdek hoe deze shakes jouw bondgenoot kunnen worden in de zoektocht naar extra kilo’s!

Key Takeaway

Met het vele trainen zijn eiwitten echt super belangrijk voor spieropbouw en mijn gezondheid. Ik neem daarom heel graag de Orangefit Protein. Persoonlijk vind ik deze eiwitshake erg lekker, ook gewoon alleen met water gemengd.

Samenvatting

 • Eiwitshakes zijn perfect na de training om spierherstel te bevorderen en helpen bij het aankomen indien gecombineerd met voldoende beweging.
 • Wil je aankomen met een eiwitshake? Dan is het essentieel om ook je calorieinname te verhogen door een shake te combineren met een gezonde mix van koolhydraten en vetten.
 • Een evenwichtige voeding met groenten, fruit, volle granen en gezonde vetten blijft belangrijk, zelfs als je eiwitshakes drinkt; ze zijn een aanvulling, geen vervanging.
 • Kies voor kwalitatieve eiwitpoeders en voeg extra calorieën toe aan je shakes door gebruik te maken van volle melk of plantaardige alternatieven.
 • Het bijhouden van je consumptie helpt bij het bepalen van de juiste hoeveelheid eiwitshakes voor gewichtstoename zonder overmatig gebruik dat tot bijwerkingen kan leiden.

Wat zijn eiwitshakes?

Een fles proteïnepoeder omringd door rijp fruit en een glas melk in een levendige natuurlijke omgeving.

Voordat we bespreken hoe aankomen door eiwitshakes werkt, bespreken we eerst wat achtergrondinformatie. Eiwitshakes zijn drankjes gemaakt van geconcentreerde eiwitten, vaak in poedervorm. Ik mix het poeder met water of melk om een makkelijke en snel verteerbare bron van kwaliteitseiwitha krijgen.

Deze shakes zijn vooral populair onder sporters en mensen die bewuster om willen gaan met hun eiwitinname. Vaak bevatten ze niet alleen eiwitten, maar ook vitamines, mineralen en soms toegevoegde suikers of smaakstoffen.

Gebruik ze als aanvulling op de dagelijkse voeding; ze zijn namelijk geen vervanging van een gezonde maaltijd. Toch kunnen ze een perfecte steun zijn bij het bereiken van specifieke doelstellingen, zoals spieropbouw of gewichtsbeheersing.

Eiwitshakes bieden een praktische oplossing als ik snel kwaliteitsproteïnen nodig heb, bijvoorbeeld na mijn training of als tussendoortje. Ze helpen mijn spieren te herstellen en te groeien, en dat is precies wat ik nodig heb voor een gezond lichaam dat sterk blijft. Maar kan je van eiwitshakes aankomen? Dat vertel ik in het restant van dit artikel.

De rol van eiwitshakes bij gewichtstoename

Een variatie aan proteïneshakes en ingrediënten op een keukenblad, met verse vruchten, noten en poeders.

Eiwitshakes zijn niet zomaar een trendy drankje, ze kunnen een cruciale rol spelen in jouw missie om op een gezonde manier aan te komen. Het draait allemaal om het slim integreren van deze shakes in je dagelijkse routine, zodat ze je lichaam voorzien van de bouwstenen die nodig zijn voor spiergroei en herstel.

Voorwaarde 1: voldoende beweging

Om aan te komen en het maximale te halen uit eiwitshakes, is beweging ontzettend belangrijk. Als ik net een intensieve training achter de rug heb, pak ik graag een eiwitshake om mijn spieren van de nodige bouwstenen te voorzien.

Die bouwstenen, onder andere de aminozuren in de shake, helpen bij het herstel en de groei van mijn spieren. Maar zonder die beweging zou die eiwitshake niet half zo effectief zijn.

Het is zoals veel experts ook bevestigen: Spierweefsel ontwikkelen vraagt om weerstandstraining of krachtige fysieke inspanningen. Dus, terwijl ik mijn lichaam push met gewichten of hardloop, bereid ik mijn spieren voor om alles uit de eiwitbronnen te halen die ik ze later geef.

Een diëtiste zou zeggen dat dit de synergie is tussen voeding en beweging: je kunt niet optimaal groeien zonder beide.

Voorwaarde 2: voldoende calorieën innemen

Na een goede trainingssessie is het net zo belangrijk om mijn lichaam te voorzien van voldoende calorieën als het is om actief te blijven. Eiwitshakes zijn super handig, vooral als ik haast heb en snel wat extra energie nodig heb.

Maar laten we niet vergeten dat alleen eiwitten niet genoeg zijn. Ik zorg ervoor dat de shakes die ik drink ook een gezonde mix van koolhydraten en vetten bevatten. Want om aan te komen moeten de calorieën die we consumeren hoger zijn dan wat we verbranden.

Mijn ontbijt boost ik vaak met een eiwitshake rijk aan vezels, en ik zorg dat mijn avondmaaltijd stevig is voordat ik ga slapen. Deze shakes vullen niet alleen mijn eiwitbehoeften aan, maar geven ook dat beetje extra zodat mijn lichaam kan groeien.

Door te kiezen voor shakes die passen bij mijn energiebehoefte, vermijd ik het risico op een opgeblazen gevoel of problemen met lactose-intolerantie. Het draait allemaal om balans: genoeg calorieën binnenkrijgen zonder overboord te gaan.

Voorwaarde 3: evenwichtige voeding

Hoewel het binnenkrijgen van voldoende calorieën cruciaal is, is het net zo belangrijk om te zorgen voor een evenwichtige voeding. Dit betekent dat je naast eiwitshakes ook een breed scala aan voedingsstoffen moet consumeren.

Groenten, fruit, volle granen en gezonde vetten mogen niet ontbreken in je dagelijkse eetpatroon. Een shake levert ongeveer twintig gram eiwit, maar je lichaam heeft meer nodig dan alleen eiwitten.

Zorg dus voor een gevarieerd menu om alle benodigde vitaminen en mineralen binnen te krijgen.

Ik let op mijn inname van verse producten en complexe koolhydraten, en combineer dit met de handige eiwitshakes voor extra proteïne. Dit helpt me niet alleen bij het aankomen maar verzekert ook dat mijn lichaam alles krijgt wat het nodig heeft om goed te functioneren en te herstellen van mijn workouts.

Door deze aanpak voel ik me enerzijds sterk en anderzijds gezond, wat uiteindelijk het doel is van gewichtstoename: sterker worden en niet alleen maar meer wegen.

Praktische tips voor gewichtstoename met eiwitshakes (eiwitshake bij aankomen)

Eiwitshakes en aankomen kunnen hand in hand gaan. Maar het is wel belangrijk om te weten hoe je kunt aankomen met eiwitshakes. Ik let op een paar essentiële tips om succesvol gewicht toe te voegen met de hulp van deze shakes.

 • Wil je aankomen met eiwitshakes? Kies hoogwaardige eiwitpoeders. Zoek naar producten met een compleet aminozuurprofiel om je spieropbouw te ondersteunen.
 • Mix je shake met volle melk of plantaardige melk voor extra calorieën. Dit levert niet alleen meer energie maar ook extra voedingsstoffen.
 • Voeg gezonde vetten toe, zoals notenboter of avocado, om de caloriewaarde van je shake te verhogen zonder dat het ten koste gaat van goede voeding.
 • Combineer shakes met regelmatige maaltijden. Eiwitshakes zijn aanvullend en vervangen geen complete voeding.
 • Plan shakes als tussendoortje tussen maaltijden door, zodat het bijdraagt aan een hogere calorie – inname gedurende de dag.
 • Hou bij hoeveel je drinkt. Vastleggen wat je consumeert kan helpen bij het bepalen van de juiste hoeveelheid shakes die nodig is voor gewichtstoename.

De bijwerkingen van eiwitshakes

Na het geven van handige tips voor gewichtstoename met eiwitshakes, moeten we ook de mogelijke bijwerkingen bespreken. Het is niet ongebruikelijk dat sommige personen een opgeblazen gevoel ervaren na het gebruik van eiwitshakes.

Dit komt vaak door bepaalde ingrediënten, zoals lactose of kunstmatige zoetstoffen, waar sommige mensen gevoelig voor kunnen zijn. Zorgvuldig de ingrediëntenlijst bekijken kan helpen om deze ongemakken te vermijden.

Daarnaast kan overmatig gebruik van eiwitshakes leiden tot nadelige effecten op de nierfunctie, vooral bij mensen die al bestaande nieraandoeningen hebben. Om deze reden is het belangrijk niet te vertrouwen op enkel shakes voor je eiwitinname, maar ook te kiezen voor een verscheidenheid aan eiwitrijke voedingsmiddelen.

Zo zorg je voor een goed evenwicht in je dieet en beperk je het risico op bijwerkingen terwijl je werkt aan gewichtstoename met behulp van eiwitshakes.

Conclusie: aankomen door proteïne shakes?

Eiwitshakes bieden een makkelijke en snelle manier om je dagelijkse calorieën te verhogen, essentieel voor gewichtstoename. Ze passen perfect in een actieve levensstijl, waarbij spieropbouw en herstel centraal staan.

Met de juiste shake en jouw toewijding kun je aanzienlijke resultaten bereiken. Vergeet niet de zuiverheid van het eiwit te checken; dit waarborgt kwaliteit en effectiviteit. Laat deze informatie jou motiveren om je gezondheids- en fitnessdoelen te bereiken!

Veelgestelde Vragen

1. Wat doet een eiwitshake voor je spieropbouw als je wilt aankomen?

Een eiwitshake levert essentiële eiwitten die helpen bij de opbouw en het herstel van spieren, wat vooral belangrijk is als je aan massa en gewicht wilt aankomen.

2. Hoe vaak moet je een eiwitshake drinken om aan te komen?

Voor optimaal resultaat in gewichtstoename, is het raadzaam om dagelijks een of meer eiwitshakes te consumeren, afhankelijk van je specifieke behoeften en dieetplan.

3. Kun je alleen aankomen door proteïne shakes?

Hoewel een eiwitshake kan bijdragen aan gewichtstoename door extra calorieën en eiwitten, is het wel belangrijk dit te combineren met een gebalanceerd dieet en krachttraining voor beste resultaten.

4. Zijn er bijwerkingen verbonden aan het gebruik van eiwitshakes voor aankomen?

In het algemeen zijn eiwitshakes veilig, maar het is verstandig om de inname af te stemmen op jouw persoonlijke gezondheidssituatie en eventueel advies in te winnen van een professional.

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwpersoonlijkegroei.nl, is partner van Anouk en trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. Ontdek zijn top 50 praktische tips voor persoonlijke groei in zijn gratis E-book. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail martijn@jouwpersoonlijkegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Hoe kan een eiwitshake je helpen om aan te komen?

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips