Buiten Sporten | De Positieve Effecten op je Gezondheid!

Buiten Sporten | De Positieve Effecten op je Gezondheid!

Jezelf in het zweet werken op een loopband van de sportschool, of toch een flinke sprint door het bos gaan trekken. Wat is eigenlijk beter? Binnen sporten, of toch buiten?

Er zijn natuurlijk genoeg redenen te bedenken waarom binnen sporten voordelen heeft. Het wil bijvoorbeeld nog wel eens spontaan gaan regenen in Nederland. Daarnaast heb je misschien een abonnement bij de sportschool waardoor binnen sporten vanzelfsprekend is geworden. Ongeacht of je het nu binnen of buiten doet; sporten is gezond voor iedereen. Dat hoeft niet per se buiten. Toch is het van groot belang om eens stil te staan bij de extra voordelen die sporten in de buitenlucht heeft. Er zijn genoeg redenen te verzinnen om je workout naar buiten te verplaatsen. Daarom hebben we 7 redenen op een rijtje gezet, die jouw gaan overtuigen van het nut van buiten sporten. Let’s go outside!

50 Praktische groei tips
Met mijn 50 gratis tips maak jij de volgende stap in jouw persoonlijke groei!
Vraag nu het E-book aan

1. Het effect op je mentale welzijn

Dat sporten gezond is weten de meesten wel. Er is echter gebleken dat buiten sporten extra effecten heeft op je mentale gezondheid. Je maakt buiten namelijk meer endorfine aan. Dit leidt, in combinatie met zonlicht, tot een gelukkiger en meer ontspannen gevoel, minder stress en meer creativiteit.

 2. Het effect van de zon

Zonlicht zorgt voor de aanmaak van vitamine D. De buitenlucht opzoeken is dus een perfecte manier om je lichaam te voorzien van deze vitaminen. Vitamine D zorgt namelijk voor sterke botten en geeft een boost aan je immuunsysteem.

3. Het effect van groen

De kleur groen blijkt in vele opzichten een zeer positief effect te hebben. Groen zorgt voor ontspanning, balans en verfrissing. Bovendien werkt het rustgevend, waardoor een stress verlagend effect ontstaat.

Buiten Sporten  De Positieve Effecten op je Gezondheid!

4. Het effect op gewichtsverlies

Buiten verbrand je meer calorieën. Op de eerste plaats is dit te danken aan de krachten van Moeder Natuur, zoals tegenwind en omgevingsfactoren. Bovendien moet je lichaam in de zomermaanden harder werken om warmte te verliezen en in de winter om meer warmte vasthouden. Combineer het ook zeker met een detox.

5. Het effect op de motivatie

Buiten sporten werkt ook motiverend. Zo blijkt dat sporten in een groene omgeving een verslavend effect heeft. Een rondje door het park is tenslotte aangenamer dan een half uurtje op een loopband. Dit zorgt er ook voor dat mensen het buiten langer volhouden. Heb je toch die schreeuwende trainer van de sportschool nodig om gemotiveerd te blijven? Er zijn genoeg trainers die graag mee naar buiten gaan!

6. Het effect van buitenlucht

De zweterige, klamme lucht in de sportschool versus de frisse, schone buitenlucht. De buitenlucht is vijf keer schoner dat de lucht in een sportschool. Meer blootstelling aan parken en bossen leidt daarom tot minder kans op depressie, longklachten en hart- en vaatziekten. Ik vind het ook heerlijk om yoga van Happy with Yoga in de buitenlucht te doen.

7. Het effect van buitenlicht

Door meer tijd door te brengen in daglicht wordt je slaapritme beter. Buitenlicht heeft namelijk meer effect op je biologische klok dan lampen. Bovendien maak je na afloop van het buiten sporten meer slaaphormonen aan, waardoor je beter slaapt en algemeen fitter bent.

Genoeg redenen om jezelf dus ook eens uit te leven in de buitenlucht. Vaak lijkt het lastig om je volledige lichaam te trainen in de buitenlucht omdat er natuurlijk geen apparaten voor handen zijn. Toch is het heel goed mogelijk om naast bijvoorbeeld hardlopen alle spiergroepen te trainen. Ga anders eerst eens samen met een personal trainer een workout in de buitenlucht doen. Zo ontdek je al snel wat er allemaal mogelijk is!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips