Buiten Sporten | De Positieve Effecten op je Gezondheid!

Buiten Sporten (2023) | De Positieve Effecten op je Gezondheid!

Jezelf in het zweet werken op een loopband van de sportschool, of toch een flinke sprint door het bos gaan trekken. Wat is eigenlijk beter? Binnen sporten, of toch buiten?

Er zijn natuurlijk genoeg redenen te bedenken waarom binnen sporten voordelen heeft. Het wil bijvoorbeeld nog wel eens spontaan gaan regenen in Nederland. Daarnaast heb je misschien een abonnement bij de sportschool waardoor binnen sporten vanzelfsprekend is geworden. Ongeacht of je het nu binnen of buiten doet; sporten is gezond voor iedereen. Dat hoeft niet per se buiten. Toch is het van groot belang om eens stil te staan bij de extra voordelen die sporten in de buitenlucht heeft. Er zijn genoeg redenen te verzinnen om je workout naar buiten te verplaatsen. Daarom hebben we 7 redenen op een rijtje gezet, die jouw gaan overtuigen van het nut van buiten sporten. Let’s go outside!

50 Praktische groei tips
Met mijn 50 gratis tips maak jij de volgende stap in jouw persoonlijke groei!
Vraag nu het E-book aan

1. Het effect op je mentale welzijn

Dat sporten gezond is weten de meesten wel. Er is echter gebleken dat buiten sporten extra effecten heeft op je mentale gezondheid. Je maakt buiten namelijk meer endorfine aan. Dit leidt, in combinatie met zonlicht, tot een gelukkiger en meer ontspannen gevoel, minder stress en meer creativiteit.

 2. Het effect van de zon

Zonlicht zorgt voor de aanmaak van vitamine D. De buitenlucht opzoeken is dus een perfecte manier om je lichaam te voorzien van deze vitaminen. Vitamine D zorgt namelijk voor sterke botten en geeft een boost aan je immuunsysteem.

3. Het effect van groen

De kleur groen blijkt in vele opzichten een zeer positief effect te hebben. Groen zorgt voor ontspanning, balans en verfrissing. Bovendien werkt het rustgevend, waardoor een stress verlagend effect ontstaat.

Buiten Sporten  De Positieve Effecten op je Gezondheid!

4. Het effect op gewichtsverlies

Buiten verbrand je meer calorieën. Op de eerste plaats is dit te danken aan de krachten van Moeder Natuur, zoals tegenwind en omgevingsfactoren. Bovendien moet je lichaam in de zomermaanden harder werken om warmte te verliezen en in de winter om meer warmte vasthouden. Combineer het ook zeker met een detox.

5. Het effect op de motivatie

Buiten sporten werkt ook motiverend. Zo blijkt dat sporten in een groene omgeving een verslavend effect heeft. Een rondje door het park is tenslotte aangenamer dan een half uurtje op een loopband. Dit zorgt er ook voor dat mensen het buiten langer volhouden. Heb je toch die schreeuwende trainer van de sportschool nodig om gemotiveerd te blijven? Er zijn genoeg trainers die graag mee naar buiten gaan!

6. Het effect van buitenlucht

De zweterige, klamme lucht in de sportschool versus de frisse, schone buitenlucht. De buitenlucht is vijf keer schoner dat de lucht in een sportschool. Meer blootstelling aan parken en bossen leidt daarom tot minder kans op depressie, longklachten en hart- en vaatziekten. Ik vind het ook heerlijk om yoga van Happy with Yoga in de buitenlucht te doen.

7. Het effect van buitenlicht

Door meer tijd door te brengen in daglicht wordt je slaapritme beter. Buitenlicht heeft namelijk meer effect op je biologische klok dan lampen. Bovendien maak je na afloop van het buiten sporten meer slaaphormonen aan, waardoor je beter slaapt en algemeen fitter bent.

Genoeg redenen om jezelf dus ook eens uit te leven in de buitenlucht. Vaak lijkt het lastig om je volledige lichaam te trainen in de buitenlucht omdat er natuurlijk geen apparaten voor handen zijn. Toch is het heel goed mogelijk om naast bijvoorbeeld hardlopen alle spiergroepen te trainen. Ga anders eerst eens samen met een personal trainer een workout in de buitenlucht doen. Zo ontdek je al snel wat er allemaal mogelijk is!

Meer bewegen voor jouw gezondheid!

Wil jij meer doen voor je gezondheid? Focus je dan naast bewegen ook op andere voedingssupplementen zoals vitamines, mineralen en spoorelementen, omega 3 vetzureneiwitten, fytonutriënten (planten, kruiden en specerijen) en superfoods.

Persoonlijk ben ik fan van om regelmatig een rondje te wandelen, te fitnessen in combinatie met yoga en ik speel graag padel. Mocht je het ook fijn vinden om te wandelen zou je eens kunnen kijken naar de wandeltrainer. Echt een aanrader als je wilt beginnen met bewegen. Mocht je klachten hebben aan je voeten kan je in eerste instantie ook bij de voetentraining terecht. Dan krijg je persoonlijk advies met oefeningen en kan je weer snel beter bewegen. Wil je meer dan enkel wandelen dat zijn er ook beginnen met hardlopen schema’s waarmee je rustig kan opbouwen.

Als je gaat padellen zorg dan dat je het beste padel racket voor jou hebt zodat je geen last krijgt van overtraining zoals bijvoorbeeld een tennisarm.

Wil je juist juist meer gaan bewegen voor spieropbouw dan kunnen buikspieroefeningen helpen, pilates of droog trainen als vrouw. Om meer kennis op te doen heb ik documentaires over sport bekeken en boeken over sport gelezen. Vooral de crossfit documentaires ‘The Fittest‘ en hoe een crossfitter zijn rug breekt en hersteld zijn mijn favorieten.

Wil je meer weten oom meer te bewegen voor jouw gezondheid? Lees dan de uitgebreide reviews die ik erover schreef. Daarin ben ik gaan onderzoeken wat de voordelen zijn voor je gezondheid én waar ze het beste kan kopen. Je kan bij al onze partners met een gerust hart jouw aankopen doen. In veel gevallen zelfs met een leuke korting! Ik ben benieuwd welke supplementen jij in huis gaat halen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips