Een Wollen Deken Voor In Huis Zo Vind Je De Beste Soort

Een wollen deken voor in huis: zo vind je de beste soort

Onder een zachte deken kruipen is een van de beste manieren om te ontspannen. Wollen dekens staan bekend om hun uitstekende kwaliteit, zachtheid en duurzaamheid. Maar hoe vind je de juiste deken voor jouw huis? Hier vind je de antwoorden.

Verschillende soorten wol

Er zijn verschillende soorten hoogwaardige wollen dekens van hoge kwaliteit. Allnatura biedt bijvoorbeeld dekens gemaakt van schapenwol, kasjmier en kameelhaar. Elke soort heeft zijn eigen unieke eigenschappen.

Schapenwol

Schapenwol is gemakkelijk verkrijgbaar en bijzonder comfortabel. Het heeft een isolerende werking, maar is ook luchtig. Daardoor zijn deze dekens geschikt voor zowel de zomer als de winter. De relatief lage prijs is een extra voordeel.

Kasjmier

Kasjmierwol staat bekend als een van de meest luxueuze wolsoorten. Dit komt doordat kasjmier heerlijk zacht aanvoelt. Bovendien is deze soort tot wel acht keer warmer dan schapenwol.

Kameelhaar

Een deken van kameelhaar is vergelijkbaar met een deken van schapenwol. Het is luchtig, isoleert goed en voelt zacht aan. Het unieke voordeel van kameelhaar is dat het zich nog beter aanpast aan je lichaamstemperatuur.

Gewicht en warmteklasse

Elke wollen deken heeft een andere dikte. Hoe zwaarder de deken, hoe hoger de warmteklasse. Twijfel je welk gewicht het meeste comfort en warmte biedt? Hier is een handig overzicht:

  • 730 gram: geschikt voor koude slaapkamers of erg koude slapers
  • 600 gram: geschikt voor iets warmere slaapkamers of slapers die het niet snel warm of koud hebben
  • 500 gram: geschikt voor warme slaapkamers of warme slapers

De voordelen van een wollen deken

Er zijn verschillende slaaptips voor een betere nachtrust, van slapen in een donkere kamer tot vaste slaaptijden aanhouden. Een goede deken is ook belangrijk. Wollen dekens hebben een paar unieke voordelen:

  • Ventilerend: wol is een ademend materiaal. Daardoor past het zich goed aan aan je lichaamstemperatuur.
  • Absorberend: vocht wordt moeiteloos opgenomen door een deken van wol. De deken voelt dus nooit klam aan.
  • Zelfreinigend: wol bevat natuurlijke vetten die het materiaal schoon houden. Daardoor is het meestal niet nodig om de deken te wassen.
  • Hypoallergeen: ben je allergisch of heb je gevoelige luchtwegen? Wol is bacterie- en vuilafstotend.

Een wollen deken onderhouden

De vuilafstotende eigenschap van wol zorgt ervoor dat dit materiaal vrijwel geen onderhoud nodig heeft. In veel gevallen kunnen deze dekens niet in de wasmachine. Wil je de deken toch een opfrisbeurt geven? Hang hem dan buiten aan de waslijn. Zo kan de deken goed luchten en blijft hij fris. Het is ook mogelijk om de dekens chemisch te laten reinigen bij de stomerij. Dit tast de wol niet aan, maar zorgt wel voor een diepe reiniging.

Wollen dekens in je interieur

Een wollen deken is niet alleen fijn vanwege de zachtheid en duurzaamheid. Deze prachtige dekens staan ook mooi in je interieur. Wil je bijvoorbeeld je huis gezellig houden in de winter? Leg dan een mooi deken van wol op de bank. Dat zorgt meteen voor een uitnodigende zit plek. Deze dekens verdienen ook een plek over je favoriete fauteuil of als decoratie over het voeteneind van je bed. Dat zorgt voor meer knusheid en warmte.

Een huis vol comfort en warmte

Een wollen deken is niet alleen heerlijk om onder te slapen. Deze luxe dekens zien er ook prachtig uit. Of je nu een knusse filmavond hebt of middagen met een kop thee en een goed boek, met een deken van wol geniet je volop van de kleine momenten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips