Een coachingboek maken? Lees deze 5 tips!

Een coachingboek maken? Lees deze 5 tips!

Wil je nog meer mensen helpen en je coachingcarrière een flinke boost geven? Een coachingboek maken is dan een belangrijke stap. Al veel coaches gingen je voor, want mentale veerkracht is nu een grotere trend dan ooit. Daarom is het essentieel om een coachingboek te maken die er écht uitspringt en je lezers bereikt zoals jij ze wil bereiken. Aan de hand van dit artikel wordt niet alleen een coachingboek maken een eitje, maar ook het vermarkten en promoten ervan! Lees hieronder onze 5 tips.

Tip 1 voor een coachingboek maken: Breng je visie tot leven!

Je wil een coachingboek maken, maar je hebt geen idee waar je moet beginnen? Geen zorgen. De allereerste stap begint namelijk gewoon bij de onmiskenbare drijfveer: jouw visie. Waar is je passie begonnen? Creëer jouw eigen verhaal en geef het een body die onevenaarbaar is. Zo weet je zeker dat je precies die mensen zal inspireren die je echt wil raken. Beantwoord daarnaast vragen als ‘wat wil je delen met je lezers’ en ‘wat zijn de kernprincipes van je coachingboek?’. Door hier antwoord op te geven creëer je een solide basis en zal je een coachingboek maken waar je trots op mag zijn. 

Tip 2: Een onderscheidend design is de selling key 

Een coachingboek maken doe je niet voor niets, je wil natuurlijk wel indruk maken met iets waar jij je hart en ziel in hebt gestoken. Een professioneel design met een onderscheidend karakter is dan wat je nodig hebt. Jouw boek over coaching wordt namelijk niet alleen beoordeeld op haar inhoud, maar ook op haar uiterlijk. Een omslag is het eerste waar iemand naar kijkt, dus dit moet het visitekaartje worden. Daarnaast wil je niet dat iemand na 2 keer bladeren al uitgekeken is op je boek, dus ook het grafisch design moet on point zijn. Even contact opnemen met een professioneel team aan grafisch vormgevers is dan de ideale stap. 

Tip 3: Kies voor kwaliteit, kies voor een ervaren drukker

Je wil een coachingboek maken die niet alleen kwaliteit uitstraalt, maar het ook bevat? Dan heb je een ervaren drukker nodig die jouw boek tot in de punten kan verwezenlijken. Het eenvoudigste is om voor een partij te kiezen waaraan je al het werk kan uitbesteden. Een vormgever en drukker in één, want dat kan je enorm in kosten schelen. Kies dus een bedrijf die jouw vakmanschap deskundig vorm kan geven en kan drukken. Hoogwaardig drukwerk versterkt niet alleen de esthetiek van je coachingboek, je toewijding en deskundigheid zullen ook boekdelen spreken.

Tip 4: De magie van een coachingboek maken? Kies een deskundige redactie

Hoe goed je ook bent met taal; een frisse blik van een paar externe ogen doet wonderen. Jij steekt je hart en ziel in je coachingboek en daarom mag een ervaren blik van een redactie niet ontbreken. Even de laatste check op taal- en grammaticafouten en nog één keer een laatste inhoudelijke controle zorgt ervoor dat jouw deskundigheid als coach ook daadwerkelijk zo uitblinkt in je boek. Daarna is jouw coachingboek klaar om in de schijnwerpers gezet te worden. 

Tip 5: Breng je coachingboek tot leven, publiceer en promoot

Het stopt nog niet bij een coachingboek maken, want dit doe je niet voor jezelf. Je wil mensen bereiken die jouw deskundigheid nodig hebben. En wat doe je dan? Je kiest ervoor om je boek de wereld in te lanceren. Kies een ervaren partij die jou kan helpen en je handvatten geeft om je coachingboek te publiceren en te promoten. Zo weet je zeker dat jouw boek de aandacht krijgt die het verdient!

Een coachingboek maken? Dat doe je met Boekenmakers!

Is het jouw droom om een coachingbroek uit te brengen en wil je dit professioneel aanpakken? Boekenmakers has got you cover-ed. Zij kennen de fijne kneepjes van het vak en weten dat een coachingboek maken veel aandacht en expertise vereist. Neem gerust contact op met het team en verwacht een ongekend mooi resultaat!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips