EagleLodges | Review (2021) + Kortingscode | Zweethut Ceremonie
20 mei 2021 

EagleLodges | Review (2021) + Kortingscode | Zweethut Ceremonie

Ooit eraan gedacht om een zweethut ceremonie bij te wonen? Het is waarschijnlijk niet iets wat veel mensen jou al gevraagd zullen hebben. Het is namelijk ook een fenomeen wat nog vrij onontdekt is. De bedoeling van een zweethut is dat je de connectie met de natuur voelt. In Nederland zijn er een aantal opties mogelijk voor het bijwonen van een zweethut ceremonie. Waar je dit misschien wel het beste kunt ervaren, is bij EagleLodges. Zij staan erom bekend om indrukwekkende zweethut sessies te organiseren. Ik besloot om ook zweethut ceremonie te proberen. Om die reden schrijf ik dit artikel.

Hierin lees je mijn ervaring met EagleLodges en kom je alles te weten over wat een zweethut sessie nou precies inhoudt.

EagleLodges Zweethut Ceremonie Review + Kortingscode!

Klik hier voor 10% korting bij Eagle Lodges met kortingscode: ‘GROEI'

Waarom ik EagleLodges probeerde

Als ik eerlijk ben, stond het hebben van een zweethut sessie op dit moment niet bovenaan mijn bucketlist. Het wekte mijn interesse op omdat een paar vrienden van mij dit hadden gedaan en mij hun ervaringen hadden gedeeld.

Ze vertelden me dat het erg indrukwekkend is en op een zeer mooie locatie midden in de bossen. Ook gaven ze aan dat je een speciaal gevoel krijgt van het één worden met de natuur door de uitvoering van een eeuwenoude ceremonie. Dit gevoel heb ik wel eens ervaren tijdens een wandelmeditatie. Zowel mijn vrienden als ik wonen nagenoeg al ons hele leven in de stad en daar heb je die ervaringen een stuk minder.

Als ik op vakantie ga, ben ik op zoek naar natuur en rust. Dit geeft me dan altijd een heerlijk gevoel. Om die reden heb ik mij ook wel eens afgevraagd of ik wel op de goede plek woon. Ik kan me namelijk wel eens irriteren aan de afwezigheid van groen en natuur in steden. Op die momenten besef ik mij dat ik dan toch meer een natuurmens ben dan een stadsmens.

Toen ik van mijn vrienden hoorde over hun ervaring, raakte ik enthousiast. Daarnaast werd ik gelukkig van de gedachten dat ik de stad even kon ontvluchten en mezelf midden in een bos te bevinden. Om die reden heb ik besloten om EagleLodges een bezoekje te brengen en de zweethut sessie een keer te ondergaan.

Later in dit artikel zal ik meer vertellen over de ervaring die de sessie mij heeft gebracht.

EagleLodges Zweethut Ceremonie Review + Kortingscode!

Wat is een zweethut?

De kans is vrij groot dat jij de kennis niet paraat hebt wanneer er wordt gevraagd van de betekenis van een zweethut. Ondanks dat een zweethut ceremonie al eeuwenoud is, is het een tamelijk vrij onbekend fenomeen. Wanneer je het heel simpel uit wil leggen, is het een hut, vaak midden in een bos waar mensen naar toe gaan om te zweten in een zogeheten Inipi.

Toch is het veel meer dan dat, tijdens een zweethut sessie wordt er een bepaalde sfeer gecreëerd die nergens anders te evenaren is. Bij een zweethut sessie wordt er met een groep mensen een vuur ontstoken. Vervolgens warm je met de andere deelnemers de stenen op en leg je dekens over het geraamte van de hut. Als de stenen kokend heet zijn, worden ze één voor één de hut binnen gebracht en in het midden van alle deelnemers gelegd.

EagleLodges Zweethut Ceremonie Review + Kortingscode!

Fotografie by: Caspar Daniel Diederik – Storytravelers

Wat is het doel van een zweethut ceremonie?

Het doel van een zweethut ceremonie bij EagleLodges is om je verbonden te voelen op een warme, intense en liefdevolle manier met elkaar, de natuur en alles om jou heen. De ceremonie bij Eagle Lodges is gebaseerd op een eeuwenoude traditie.

Wat is een inipi?

Hierboven staat het woord inipi benoemd. De kans is groot dat jij geen enkel idee hebt wat dit woord betekent. Het lijkt me daarom verstandig om dit even toe te lichten, zodat je niet afhaakt op ingewikkeld klinkende woorden.

Het woord inipi is namelijk zeer eenvoudig uit te leggen. Tijdens een zweethut sessie krijg jij met meerdere dingen te maken, waaronder de inipi. Dit is namelijk de hut waarin jij je bevindt tijdens de zweethut ceremonie.

EagleLodges Zweethut Ceremonie Review + Kortingscode!

Waar kun je EagleLodges vinden?

Wanneer jij interesse hebt in een bezoekje aan Eagle Lodges, moet je natuurlijk wel op de hoogte zijn van waar je het kunt vinden. Daarom heb ik dit hieronder voor je beschreven.

Bij een bezoek aan EagleLodges breng jij de tijd door in het grootste loofbos van Nederland. Dit is het Horsterwold. Dit kun je vinden in de provincie Flevoland, in de buurt van Zeewolde. Door de relatief centrale ligging is de plek vanaf bijna iedere plek in Nederland vrij eenvoudig te bereiken. Omdat de plek van Eagle Lodges zich midden in het bos bevindt, zul je ook een stukje moeten lopen vanaf de parkeerplaats.

Op die manier word je al een beetje één met de natuur. Je kunt de auto parkeren op het nabijgelegen parkeerterrein naast Staatsbosbeheer Zeewolde. Vanaf daar is het nog iets minder dan een kwartiertje lopen om de plek te bereiken waar de zweethut ceremonie plaats zal vinden.

Mijn EagleLodges ervaring

Vooraf wist ik nog niet precies wat ik kon verwachten maar al vrij snel wist ik ongeveer wat de bedoeling was toen ik er arriveerde. Na een beetje kennis te maken met de groep, kon de sessie beginnen.

Tijdens de sessie verbaasde ik mij over wat ik aan het meemaken was. Op het moment zelf besefte ik het niet echt, maar de ervaring is eigenlijk onbeschrijflijk. Samen met de andere deelnemers wordt een bepaald gevoel gecreëerd, die net zo lastig te beschrijven is. Toch ga ik een poging doen; je voelt een soort innerlijke rust en schept tegelijkertijd een band met alles om jou heen. Bij de ervaring leer je wie we nu echt gezamenlijk zijn. Persoonlijk beschrijf ik deze staat van zijn als ‘presence'.

Ik kan niet tot in de puntjes beschrijven hoe de ervaring verloopt, omdat ik ook denk dat iedereen het een beetje op zijn of haar eigen manier ervaart. Wel kan ik zeggen dat het zeker iets is dat je een keer beleefd zou moeten hebben.

EagleLodges Zweethut Ceremonie Review + Kortingscode!

Voordelen van Eagle Lodges

Het is begrijpelijk wanneer jij nog twijfels hebt bij een zweethut en EagleLodges. Je kan het namelijk beschouwen als iets wat je niet zomaar even doet. Om de twijfels een beetje weg te nemen zal ik hieronder twee voordelen benoemen van een bezoek aan EagleLodges. Deze voordelen heb ik ook zelf mogen ervaren.

Het grootste voordeel is dat je even helemaal weg bent van alle hedendaagse concepten en patronen. Ik heb de zweethut sessie gedaan in een periode dat ik redelijk wat stress had. Ik merkte dat tijdens de sessie al mijn zorgen even vergeten waren en ik me compleet ontspannen voelde. Alle rollen die jij in het dagelijks levens inneemt zijn er op dat moment niet.

Een ander groot voordeel dat ik heb ondervonden, is dat je jezelf echt verbonden voelt met de andere deelnemers. Je bouwt als het ware een band op. Dat klinkt misschien raar, maar het is toch echt zo. Zonder heel veel woorden met elkaar uit te wisselen voel je een zekere mate van verbondenheid.

Een zweethut sessie bijwonen?

Het is niet alledaags dat je een zweethut sessie meemaakt. Een zweethut ritueel is namelijk iets speciaals en een mooie ervaring. De kans bestaat dat ik inmiddels jouw interesse heb opgewekt en je ook wel benieuwd kan zijn naar deze ervaring.

Als jij ook aan het nadenken bent over het bijwonen van een zweethut sessie, dan kan dat natuurlijk. Mocht je nog wat extra informatie nodig hebben, heb je altijd de mogelijkheid om even op de website van EagleLodges te kijken.

EagleLodges Zweethut Ceremonie | Review + Kortingscode!

Fotografie by: Caspar Daniel Diederik – Storytravelers

Zweethut ervaring voor vrouwen

Als jij een vrouw bent, is het te begrijpen als jij er moeite mee hebt om een zweethut ceremonie bij te wonen met allemaal mannen. Mede door die reden heeft EagleLodges ook de beschikking over zogenaamde MoonLodges. Deze zijn speciaal voor vrouwen en dan in het bijzonder vrouwen die vanuit hun kern willen leven.

De MoonLodges bieden vrouwen zogezegd de ultieme zweethut ervaring.

Wat kost EagleLodges?

Het is logisch dat je graag wilt weten hoeveel een ervaring bij Eagle Lodges kost. Als je kijkt naar de prijs van een zweethut sessie, zou ik zeggen dat het eigenlijk relatief goedkoop is als je kijkt naar wat jij ervoor terugkrijgt. Ik zou mijn ervaring zelfs als onbetaalbaar willen bestempelen.

Het is begrijpelijk dat je na het lezen van deze review interesse hebt in de bijzondere ervaring van een zweethut ceremonie bij EagleLodges. Als je je hiervoor inschrijft dan betaal jij een eenmalige prijs van €97.

Ik zei al dat de zweethut ervaring onbetaalbaar aan kan voelen, dus deze prijs is meer dan realistisch.

Zweethut Korting EagleLodges

Ik kan me voorstellen dat je dit als een fors bedrag ervaart wanneer je het even wat minder breed hebt. In dat geval kan je altijd nog gebruikmaken van de exclusieve korting, waardoor er een deel van de prijs afgaat.

Je krijgt namelijk 10% korting met het invullen van de kortingscode ‘GROEI'. De korting kun je toepassen op zowel MoonLodges als de EagleLodges ceremonie.

Conclusie Eagle Lodges

In de moderne wereld van computers en het eeuwig staren naar een telefoonscherm zijn we ons vaak niet goed genoeg bewust van de dingen om ons heen. De natuur is een voorbeeld van iets wat in de meeste gevallen wordt vergeten.

Af en toe zoeken naar verbinding met jezelf en alles om jou heen is dan ook een logische gedachte. Om die reden raad ik je van harte aan om een zweethut ceremonie te ervaren. Deze eeuwenoude traditie heeft als grootste doel om verbondenheid te creëren waarin moeder natuur centraal staat.

Heb jij na het lezen van deze review ook interesse in een zweethut sessie? Neem dan een kijkje bij EagleLodges en beleef een ongekende ervaring! Gebruik de code ‘GROEI' voor 10 procent korting!

EagleLodges Zweethut Ceremonie Review + Kortingscode!

Klik hier voor 10% korting bij Eagle Lodges met kortingscode: ‘GROEI'

Over de schrijver
Martijn is oprichter van het platform Jouw persoonlijke groei, heeft een relatie met Anouk en vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. In zijn gratis E-book deelt Martijn de beste 50 Praktische Tips om groei te ervaren . >>Download Gratis<<
Reactie plaatsen

50 Praktische Groei Tips 

Op welk onderdeel zou jij willen groeien?


  • Meer energie?
  • Regelmatiger bewegen?
  • Uitgeruster wakker worden?
  • Bewuster worden van je mindset?
  • De voordelen van meditatie ervaren?
  • Meer geluk ervaren?

Je kan niet op alle gebieden tegelijk groeien.


Door te focussen op één onderdeel maak je de volgende stap in jouw persoonlijke groei.


Download nu het  GRATIS E-book.  

50%
Het E-book: De volgende stap in jouw persoonlijke groei
GRATIS in je mailbox
Ja, ik wil het E-book
50 praktische groei tips download