In dit artikel

Dr Blend Review | 100% Koudgeperst Sap

Dr Blend Review | 100% Koudgeperst Sap

In dit artikel

Het menselijk lichaam heeft dagelijks behoefte aan tal van voedingsstoffen. Deze stoffen krijg je binnen door gezond te eten. Maar je kunt je lichaam ook nog een extra handje helpen. Dat doe je met de verschillende producten van Dr. Blend. In deze review vertel ik je meer over de producten van dit bekende merk en deel ik mijn persoonlijke mening!

Kort samengevat:

De beste sapkuur voor 7 dagen van 2024 is Dr Blend, als je het mij vraagt!
✅ Divers aanbod voor een gezonde levensstijl, want je kunt uit tal van sappen, boxen en shots kiezen;
✅ Scherpe prijzen in vergelijking met veel andere aanbieders van detox kuren (en er zijn regelmatig acties/kortingen);
✅ Je krijgt 5% korting op je bestelling bij invoeren van kortingscode ‘GROEI
❌ Veel productomschrijvingen zijn nogal beperkt op de website. We hadden liever gezien dat Dr. Blend iets uitgebreider/transparanter over haar producten zou schrijven.

Herken jij jezelf hierin?

✅ Je weet hoe gezond cold pressed sappen zijn en hebt enige ervaring met detoxkuren;

✅ Je zou graag een 7 daagse detox kuur willen volgen van een merk dat het beste met jou voor heeft;

✅ Een sapkuur van drie dagen (3 daagse detox) gaat jou al goed af en je bent klaar voor een niveau hoger;

✅ Je bent bekend met eventuele bijwerkingen van detoxen en bent bereid ervoor te gaan;

✅ Je hebt behoefte aan meer vitaminen en mineralen en wilt die graag door middel van sappen binnenkrijgen;

✅ Je wilt afvallen (optioneel) of gewoon gezonder worden op een relatief snelle manier;

✅ Je hebt behoefte aan een energie boost, omdat je de laatste tijd niet zo heel gezond gegeten hebt.

Herken jij een of meerdere punten hierboven? Dan wil ik je uitnodigen om verder te lezen; ik wil je namelijk vertellen over wat een sapkuur voor jou kan betekenen. En dan specifiek een sapkuur van 7 dagen, omdat die extra effectief is!


Bekijk jouw korting met kortingscode ‘GROEI’

Dr Blend Review | 100% Koudgeperst Sap

Wat is een 7-daagse sapkuur?

De detox kuren vliegen je tegenwoordig om de oren; maar wat zijn dat nu precies? In principe zijn detox kuren periodes waarin je alleen gezonde sappen drinkt en verder even niet eet. Geen vast voedsel, dus. Je kunt wel water drinken tussendoor. Je kunt dit doen door middel van een sapkuur van 1 dag, of je kunt een 3 daagse sapkuur, 5 daagse sapkuur of 7-daagse sapkuur volgen. Ben je een doorgewinterde detoxer, dan kun je zelfs nog langer doorpakken als je je daar goed bij voelt.

Het doel van zo’n sapkuur is dat je lichaam een reset krijgt. Doordat je geen vast voedsel eet, maar alleen veel vitaminen en mineralen in vloeibare vorm binnenkrijgt, krijgt je lichaam even een pauze. Het krijgt gedurende een paar dagen de tijd om gifstoffen beter af te voeren en bestaande vetreserves aan te spreken. Je kunt door middel van een detoxkuur dus vrij snel wat kilo’s afvallen. Het is belangrijk om te beseffen dat hoe je lichaam reageert op een sapkuur of detoxkuur erg kan verschillen. De resultaten kunnen daarom niet gegarandeerd worden. Dat je je na afloop fitter en energieker voelt, daar lijken de meeste mensen het wel over eens te zijn na het drinken van alleen gezonde sappen gedurende een paar dagen.

Let op: heb je nierproblemen, een eetstoornis of ondergewicht? Dan is een sapkuur niet voor jou. Heb je net een antibioticakuur gevolgd, dan is het ook geen aanrader, evenals wanneer je zwanger bent of borstvoeding geeft.

Over Dr Blend

Dr. Blend is een merk dat streeft naar een gezond en gelukkig leven. De oprichters geven aan dat je met de producten van dit merk kunt werken aan een gezonde en gelukkige leefstijl. Om dit voor elkaar te krijgen, heeft Dr. Blend door de jaren heen meerdere soorten producten op de markt gebracht.

Dr Blend Review | 100% Koudgeperst Sap

Al sinds 2014 is dit bedrijf actief in de wereld van onder meer sappen. Ook is men zich gaan richten op een detoxsapkuur en biedt het inmiddels complete boxen aan. Met zo’n detox box krijg je alles geleverd wat je nodig hebt voor het volgen van een van de vele sapkuren. Met deze sapkuren zou je, volgens Dr. Blend, veel gezonder en energieker door het leven gaan.

Hoog tijd om in het aanbod te duiken en te ontdekken wat daar van waar is! De cold pressed sappen zijn in elk geval verkrijgbaar in verschillende smaken en formaten. Of je nu houdt van groene sapjes, een pittig sapje (zoals met gember) of juist graag zoet smakende sappen wilt drinken; Dr. Blend heeft het voor je.

Het aanbod van Dr. Blend

Dat je bij deze review uitgekomen bent, is uiteraard niet zonder reden. Mogelijk wil je meer weten over de Dr. Blend detox kuren of over de sappen van dit merk. Ongeacht waar je precies naar op zoek bent, vind je in deze Dr. Blend review alle nuttige informatie. Hieronder werp ik graag een blik met je op het aanbod van dit merk.

Dr. Blend boxen

Als eerste bespreek ik graag de Dr. Blend boxen. Met een Dr. Blend box krijg je alles geleverd wat je nodig hebt om een sapkuur te kunnen volgen – of je nu drie dagen of langer aan de slag wilt. “De Dokter” omschrijft dit zelf als een complete box van de beste ingrediënten en samenstellingen.

Dr Blend Review | 100% Koudgeperst Sap

Bij elke Dr. Blend detox box vind je een handige beschrijving en een sappen schema. Dankzij dit schema weet je precies wanneer je welk sapje kunt drinken. Het mooie is dat je ook nog uit meerdere soorten boxen kunt kiezen. Dit zijn ze:

  • Detox sapkuur van Dr. Blend. Met een Dr. Blend sapkuur box krijg je alle benodigdheden geleverd voor het volgen van een coldpressed detox sapkuur. Je hebt hierbij de keuze uit een box voor 1 dag, voor 3 dagen, voor 5 dagen of voor 7 dagen. Daarbij ontvang je alle sapjes die je gedurende die detox periode nodig hebt.
  • Dr. Blend Combi Detox sapkuur. Dit is een Dr. Blend sapkuur met daarin meer variatie. De combi box sappenkuur bestaat in ieder geval uit meerdere sappen met fruit en groenten, maar ook uit sappen met extra veel groenten en er zitten shots bij. Bij deze detoxsapkuur kun je uit een kuur van twee dagen, drie dagen, of een 5-daagse of 7-daagse kuur kiezen.
  • Groente sapkuur. De Dr. Blend groente sapkuur (oftewel de Veggie Cleanse Box) bestaat uit 6 verschillende groentesappen. Deze sappen bevatten weinig calorieën, waardoor gaan detoxen extra effectief kan zijn. Deze groentesapkuur wordt in 4 varianten aangeboden: voor 1 dag, 3 dagen, 5 dagen en 7 dagen.
  • Vitamine Boxen. Ben je op zoek naar een dagelijkse boost vol met vitaminen? Dan zijn de vitamine boxen van Dr. Blend interessant voor je. Je kunt hierbij kiezen uit meerdere vitamine boxen, waarbij elke box een bepaalde tijdsduur heeft. Kies dus zelf of je twee dagen of langer met de groentesappen aan de slag wilt.
  • ShotBoxes. Met een ShotBox van Dr. Blend haal je een pakket vol met heerlijke én gezonde shotjes in huis. Deze shots zijn in verschillende smaken te verkrijgen, zoals appelazijn, spirulina & appel, sinaasappel & gember en grapefruit & acerola & aardbei.

Dr. Blend sappen

Je hoeft niet per se voor een Dr. Blend detoxbox kiezen. Het is namelijk ook mogelijk om voor een van de Dr. Blendsapjes te kiezen die jij lekker vindt. De sappen die Dr. Blend“De Dokter” aanbiedt, zijn allemaal cold pressed H.P.P. geproduceerd, waardoor ze super vers en gezond zijn. Dit komt uiteraard de smaak ook ten goede.

Ook binnen dit aanbod heb je de keuze uit meerdere pakketten met flesjes. Zo kun je voor een veggie 6-pack juices kiezen. Dit is een pakket van 6 gezonde groentesapjes, waarbij je uit tal van smaken de keuze hebt.

Ook kun je kiezen voor een fruity 6-pack juices. Dit is te vergelijken met bovengenoemde sapjes, maar in dit geval gaat het om fruit-sapjes in plaats van om groentesappen.

Ook kun je voor een grote 6-pack fruitsappen kiezen. Dit zijn fruitsappen in flesjes met een grotere hoeveelheid. Je krijgt hiermee nog meer voedingsstoffen, vitaminen en mineralen binnen.

Binnen het aanbod van de sappen valt vooral de diversiteit aan producten op. Zo kun je de sappen in allerlei smaken en maten bestellen.

Dr. Blend shots

Tot slot wil ik je ook nog met de Dr. Blend shots kennis laten maken. Deze shots worden ook in verschillende smaken en maten aangeboden, waaronder 60 ml shots. Door één of meerdere van deze shots per dag te nuttigen, krijg je alle mogelijke voedingsstoffen, mineralen en vitaminen binnen. En je lichaam krijgt er niet alleen tijdens het detoxen, maar ook op een ‘gewone dag’ een extra energie boost van. Zo kom je fris en fruitig door de dag heen.

Dr Blend Review | 100% Koudgeperst Sap

Wil je liever een grotere shot drinken? Dat is mogelijk met de 125 ml shots. Deze shots zitten eveneens boordevol de juiste voedingsstoffen. Speciale attentie voor de Dr. Blendginger shot. Uit de ervaringen blijkt dat deze shot bij veel mensen in de smaak valt, ondanks dat gember een vrij uitgesproken smaak heeft. Ik wil je daarom aanmoedigen om de gember shotjes gewoon eens te proberen!


Bekijk jouw korting met kortingscode ‘GROEI’

Dr. Blend detox kuur reviews

Online vind je heel veel reviews van mensne die positief verrast zijn. Deze reviews staan op de website van Dr. Blend, maar ook op de reviewwebsite Kiyoh. Daar zijn al meer dan 2600 reviews over de producten van Dr. Blend achtergelaten door klanten die jou voorgingen met hun detoxkuur.

Wat hierbij opvalt, zijn de hoeveelheid positieve beoordelingen. Het gemiddelde cijfer van deze reviews is op het moment van schrijven namelijk een 8,2. Aangezien het om een behoorlijke hoeveelheid reviews gaat, vind ik dit een vrij hoge gemiddelde score.

Esther vertelt over de cold pressed sappen het volgende in haar review: “Ik begon met een driedaagse sapkuur detoxen en inmiddels houd ik het 7 dagen vol met de sappen van “De Dokter”. Ik doe een paar keer per jaar zo’n kuur om te detoxen en daarbij ga ik dan lekker sporten. Ik kom dan makkelijker van die paar lastige kilo’s af en het komt er niet bij als ik daarna weer normaal ga eten. Ik voel mij na afloop van de kuur met sappen altijd frisser, lichter en fitter. Geen opgeblazen gevoel meer en het is ook leuk om te doen. Je krijgt een handig boekje bij de sappen met een schema en uitleg over alle sapjes.”

En Sofie schrijft het volgende over Dr Blendsapjes: “De sappen worden altijd netjes op tijd geleverd. Wat je dankzij deze lekkere sapjes op een dag aan groenten en fruit binnenkrijgt is heel divers, dat vind ik een groot pluspunt. Wel vind ik met detoxen voor meerdere dagen dat het wat eenzijdig is. Elke dag is namelijk hetzelfde qua producten, dus je drinkt steeds hetzelfde sap gedurende de dag. Ik vind alleen de meeste sapjes met rode biet niet lekker, verder alles wel!”

Dr Blend Review | 100% Koudgeperst Sap

Mijn eigen Dr. Blend detox sapkuur ervaring

Dit merk biedt talloze interessante producten. Ik ben zelf van mening dat het merk hier voor een uitgebreid, divers én interessant aanbod heeft gezorgd. Voor iedereen is wel een geschikt product te vinden, mede door de vele boxen. Dit kan tegelijkertijd een struikelblok zijn; want welke box moet je nu kiezen voor het detoxen? Maar als je je even verdiept in de verschillende flesjes en shots, dan kom je er vanzelf uit.

De kwaliteit van de producten is ook prima. Dr.Blend lijkt met alleen de beste leveranciers samen te werken. Ook maakt dit merk gebruik van de juiste technologieën, waardoor de sappen lekker, vers en gezond zijn. Ik vind ze zelf in elk geval heel smakelijk en ze worden altijd vers bezorgd. Ook de shots zijn altijd vers en koud, waardoor ik graag een box bestel. De diversiteit spreekt mij namelijk erg aan en helpt mij ook om het detoxen beter vol te houden.

Onder aan de streep raad ik je het volgende aan: bekijk zelf het aanbod van Dr.Blend. Bepaal waar je precies naar op zoek bent en bestel het gewenste product of de meest bijpassende box. Er wordt regelmatig korting gegeven op de producten, dus als je de shots en het sap wilt bestellen kan dat vaak extra voordelig. Bovendien is er altijd sprake van een snelle levering – dat vind ik zelf ook een groot voordeel!

Aan de slag met Dr.Blend? Tijdelijk korting op een combi box!

Wil je ook met het sap en de shots van Dr.Blend aan de slag? Verwen je lichaam met fruit en groente door de heerlijke sappen van dit merk te drinken. Hoeveel dagen je dat doet, dat bepaal je zelf. Ik weet uit ervaring dat een kuur van 7 dagen in elk geval effectief is en dat de sapjes van dit merk je niet snel zullen vervelen door de diversiteit ervan.

Tip: probeer wel een paar liter water te drinken en je lichaam te laten wennen aan het idee van detoxen met zulke sappen. Zeker als je nooit eerder een sapkuur gedaan hebt, kan het namelijk intens zijn. Je kunt de sappen ook eerst een keer een paar dagen toevoegen aan je gezonde levensstijl. Bijvoorbeeld om je te ondersteunen in het sporten of afvallen. Bevalt dat goed en ben je blij met wat de sappen voor je energieniveau doen? Dan kun je besluiten om tot een detox sapkuur over te gaan.

Wil je de sappen van Dr.Blend kopen? Met kortingscode GROEI‘ krijg je 5% korting en je krijgt tijdelijk korting op een combibox vol fruit en groente soorten. Zo kun je direct kennismaken met de diversiteit aan sappen en shots van dit merk. En natuurlijk profiteer je altijd van de snelle levering. Bestel je voor 22:00 uur, dan belooft het merk een snelle levering die de volgende (werk)dag al bij je thuisbezorgd wordt.


Bekijk jouw korting met kortingscode ‘GROEI’

Welke bijwerkingen kan ik verwachten van een sapkuur?

Er zijn verschillende bijwerkingen bekend door het volgen van een sapkuur. Weet dat het een zware beproeving van geest kan zijn voor mensen die er geen ervaring mee hebben – of die gewoon snel een honger-gevoel krijgen en daar moeilijk mee om kunnen gaan. Maar over het algemeen vallen de bijwerkingen best wel mee.

Mensen melden hoofdpijn kou of rillingen te ervaren en sommige mensen slapen minder aan het begin van de detox sapkuur. Doordat je minder koolhydraten binnenkrijgt, kun je ook wat licht in je hoofd worden tijdens een 3 daagse kuur (of langer). Het is daarom verstandig om met een Veggie Cleanse Box of andere box te starten wanneer je geen drukke planning hebt of veel onderweg bent (bijvoorbeeld voor je werk).

Zijn de Dr Blend sappen meerdere dagen houdbaar?

Ja, het is erg prettig dat Dr Blend sappen houdbaar zijn voor meerdere dagen. Ze zijn gemiddeld 8 tot 15 dagen houdbaar in de koelkast. Lukt het je niet om alle sappen tijdig op te drinken? Ze blijven meer dagen houdbaar als ze ingevroren worden. Daarom is Dr Blend sappen invriezen ook een goed idee. Dan rek je de houdbaarheid namelijk tot maximaal 90 dagen.

Dr Blend Review | 100% Koudgeperst Sap

Meer detox voor je gezondheid!

Wil jij meer doen voor je gezondheid? Focus je dan ook op andere voedingssupplementen zoals vitaminesmineralen en spoorelementenomega 3 vetzureneiwittenfytonutriënten (planten, kruiden en specerijen) en superfoods zoals bijvoorbeeld green juice.

Detox- en Sapkuur aanbieders

Op het gebied van sapkuur aanbieders zijn er een aantal toppers die ik graag wil bespreken. Zo bestel je bij Sapje altijd 100% biologische, natuurlijke sappen met 400 gram groenten per sapje. Om je te laten zien wat de verschillen zijn tussen verschillende aanbieders op dit gebied, schreef ik ook reviews over JuiceXpressJuice BrothersZuss & SapDr. Veggie, Dr. Blend, FreciousThe Juice FactoryJuizs en Sapmeesters.

Wil je meer weten over al deze detox mogelijkheden? Lees dan de uitgebreide reviews die ik erover schreef. Daarin ben ik gaan onderzoeken wat de voordelen zijn voor je gezondheid én waar ze het beste kan kopen. Je kan bij al onze partners met een gerust hart je supplementen bestellen. In veel gevallen zelfs met een leuke korting! Ik ben benieuwd welke supplementen jij in huis gaat halen!

Meest gestelde vragen over Dr.Blend

Heb je nog vragen ovr de zevendaagse detox kuur van Dr.Blend of wil je iets anders weten over dit merk? Lees de meest gestelde vragen hieronder dan nog even door.

Wat is Dr.Blend?

Dr.Blend is een vitaminemerk dat coldpressed sappen verkoopt. Het bedrijf heeft al meer dan 20 miljoen sapjes verzonden naar klanten en jij kunt de volgende zijn die ervan profiteert! Wat de beste detox kuur van Dr.Blend is, hangt volledig van je eigen wensen af. Hoelang moet de sapkuur bijvoorbeeld duren? En naar welke smaken gaat jouw voorkeur uit? Bekijk vooral het uitgebreide aanbod van detox sapkuren van Dr.Blend. Je vindt dan al snel een variant die op je wensen aansluit.

Is er een Dr. Blend kortingscode beschikbaar?

Ja, er zijn online Dr. Blend kortingscodes beschikbaar. Ook in de webshop van dit merk zelf geniet je van interessante kortingen. Je hoeft dus niet de hoofdprijs te betalen om meer fruit en groente soorten aan je leefstijl toe te voegen. De sappen van Dr.Blend zijn betaalbaar én gezond! Bovendien bevatten ze weinig koolhydraten en wel voldoende g vezels.

Hoe werkt een Dr. Blend detox kuur?

Hoe een detox van Dr.Blend werkt, dat vertel ik je graag. Eigenlijk is het heel eenvoudig. Bestel de Dr. Blend detoxkuur naar keuze, gewoon online, en wacht totdat deze geleverd wordt. Volg vervolgens de gebruiksaanwijzing en het Dr.Blend schema op dat bij je bestelling zit. In het Dr. Blend schema staat precies wanneer je welke sap moet nemen. Een kind kan de was doen! De sappen zijn in de koelkast 8 tot 15 dagen houdbaar en in de vriezer tot 90 dagen.

Mag ik detoxen terwijl ik ziek ben of medicatiegebruik?

Voor medische vraagstukken verwijzen wij je graag door naar een arts, omdat het per ziekte of soort medicatie kan verschillen of je wel of niet kunt detoxen. We doen hierover liever zelf geen uitspraken, omdat het niet goed mogelijk is om (op afstand) te adviseren over zulke situaties.

» Referenties


1. İhsan Yikilgan DDS, PhD, et al. (January 2019). The Effects of Fresh Detox Juices on Color Stability and Roughness of Resin-Based Composites. Volume 28, Issue 1, Pages e82-e88.
https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1111/jopr.12759

2. Mi Joung Kim, et al. (May 2015). Lemon detox diet reduced body fat, insulin resistance, and serum hs-CRP level without hematological changes in overweight Korean women. Nutrition Research, Volume 35, Issue 5, Pages 409-420.
https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0271531715000676

3. A. V. Klein, H. Kiat. (December 2015). Detox diets for toxin elimination and weight management: a critical review of the evidence. Nutritional Sciences, Volume 28, Issue 6, Pages 675-686.
https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1111/jhn.12286

4. Medical News Today. What are the pros and cons of a juice cleanse?
https://www.medicalnewstoday.com/articles/323136

5. Brett A. Howell and Anuj Chauhan. (April 2010). Current and Emerging Detoxification Therapies for Critical Care. Materials (Basel), 3(4), 2483–2505.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5445843/

6. Susanne M. Henning, et al. (May 2017). Health benefit of vegetable/fruit juice-based diet: Role of microbiome. Sci Rep, 7, 2167.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5438379/

» Referenties

Conclusie beste Dr Blend product 2024

Dus, wat is nou uiteindelijk mijn oordeel? Zelf vind ik de sapjes van Dr.Blend een echte aanrader voor als je wil detoxen. Wil je van je opgeblazen buik of, je gewoon weer even lekker fris en fruitig voelen? Dankan ik al bij al zeggen dat DrBlend je hier zeker bij kan helpen.

Let op: Hoewel een detoxkuur een goed hulpmiddel is om je gezonder te voelen, zijn er meer opties die je kan proberen om dit voor elkaar te krijgen. Minder alcohol drinken, meer bewegen en genoeg zonlicht zijn enkele van deze methodes.


Bekijk jouw korting met kortingscode ‘GROEI’

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwpersoonlijkegroei.nl, is partner van Anouk en trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. Ontdek zijn top 50 praktische tips voor persoonlijke groei in zijn gratis E-book. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail martijn@jouwpersoonlijkegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Dr Blend Review | 100% Koudgeperst Sap

Laat een reactie achter