arrow_drop_up arrow_drop_down
De Doorbraak - Michiel van der Pols | Boek Review
6 januari 2021 
in Boeken

De Doorbraak - Michiel van der Pols | Boek Review

In het boek ‘De Doorbraak' van Michiel van der Pols deelt Michiel zijn zoektocht die zijn perspectief op zichzelf, anderen en het volledige leven heeft veranderd. Na de doorbraak van Michiel hervindt hij zichzelf en komt hij dichter bij zijn kern wij hij werkelijk is. Ook heeft hij het vertrouwen om zijn overlevingsstrategieën vaarwel te zeggen en durft hij zijn ware ik te laten zien.

Het is in dit leven mijn les de verbinding met mijn échte ik te herstellen en vanuit die herstelde verbinding anderen te helpen hetzelfde te doen. – Michiel van der Pols

Na de doorbraak van Michiel heeft hij zijn leven volledig omgegooid. Hij voelde dat zijn werk als stadsmarinier in Rotterdam niet meer het juiste pad was en koos ervoor om anderen te gaan helpen met de zoektocht naar zichzelf. Michiel heeft nu een coachpraktijk waar hij gewone mensen zoals jij en ik in slechts één sessie van drie uur helpt aan hun doorbraak.

Persoonlijk spraken mij de belevingen en ervaringen van Michiel mij erg aan. De transformatie die hij heeft meegemaakt heeft heel veel overeenstemming met mijn eigen reis. Als ik het kort zou moeten samenvatten is het een transformatie van leven voor de buitenwereld naar een leven volgens je eigen gevoel vol vertrouwen.

De boosheid en teleurstellingen uit mijn verleden hebben plaatsgemaakt voor compassie en dankbaarheid. Ik leef nu op een veel hogere frequentie dan vroeger en dat merk ik aan alles!

Michiel van der Pols – Auteur

Michiel van der Pols beschrijft in zijn boek ‘De Doorbraak' hoe hij zijn eigen doorbraak in zijn leven heeft ervaren. Jarenlang, 25 jaar om precies te zijn, heeft Michiel van der Pols zichzelf ingezet voor de veiligheid van Nederland. Verschillende functies bij de Nederlandse overheid heeft hij ingevuld waaronder als officier bij het Korps Mariniers waar hij op uitzending is geweest naar Irak. Hij gaf daar leiding aan de antiterreureenheid.

Michiel besloot om zijn werk bij het Korps Mariniers op te zeggen en zich vast te bijten in de veiligheid dichter bij huis. In Rotterdam om precies te zijn werd hij stadsmarinier om de veiligheid te verbeteren in de probleemwijken in Rotterdam. Vol enthousiasme en passie begon hij dit nieuwe avontuur en voor de buitenwereld leefde hij het mooie en vooral spannende leven. Anderen zagen Michiel als een sterke persoonlijkheid en aanschouwde van een afstand zijn geslaagde leven.

Ultieme Powernap Formule - 2 uur Energie Tanken! In Slechts 5 Minuten

Toen Michiel op een dag Linda tegenkwam, wat later zijn soulmate bleek te zijn, veranderde zijn leven volledig. Als getrouwd man en een leven vol met onbewuste rollen als verdedigingstechniek begon daar bewustwording te ontstaan. Michiel ging opzoek naar de hoe en waarom in zijn leven en Linda was voor hem het startpunt van deze mooie zoektocht.

Jarenlang kon Michiel zich verschuilen achter de rol van militair, veteraan, stadsmarinier en natuurlijk een geslaagd man. Zijn ervaringen uit zijn werk en zijn analytisch vermogen hebben bijgedragen in het maken van een haarscherpe analyse over zijn eigen leven. Dit gaat stapje voor stapje en laag voor laag.

‘Het leven is niet tegen je, het leven is voor je. Alles wat er op je pad komt, is met een reden.' – Michiel van der Pols

Michiel ontdekt zo ook zijn interesse in het spirituele. In sessies met bijvoorbeeld paragnosten ontdekte hij zijn vorige levens en kreeg hij zijn antwoorden!

De Doorbraak – De weg terug naar jezelf

De 4 niveau's van ‘zoekers' volgens Michiel van der Pols

Michiel benoemt in zijn boek ‘De Doorbraak' dat er 4 niveau's zijn van zoekers. Deze 4 niveau's kan je niet los van elkaar zien. Alle lagen zijn immers met elkaar verweven en het ene niveau is ook niet beter of slechter dan het andere niveau. Volgens Michiel draait het om de balans tussen de 4 nivau's.

Niveau 1 – De niet zoekers

Op niveau 1 komt het er op neer dat je een mens bent en dat je nou eenmaal allemaal aardse behoeften hebt. Deze kan en mag je niet negeren.

Niveau 2 – Bewuster leven

Als je bewuster wilt leven en meer in lijn met jezelf wilt zijn zal je goed voor je lijf en geest moeten zorgen. Denk wat minder en voel wat meer!

Niveau 3 – Spiritualiteit

Niveau 3 gaat over dat als jij weet wat je daadwerkelijk op aarde komt doen, dat je bewust bent dat er meer is dan wij als mens kunnen inschatten, het je leven meer richting, rust en verlichting geeft.

Niveau 4 – Non Dualiteit

We zijn allemaal één. In de kern zijn we op energetisch niveau allemaal met elkaar verbonden.

‘We zijn op aarde zielen in de tijdelijke verschijningsvorm van een mens. Ons lichaam is sterfelijk, onze ziel is dat niet. Onze ziel is om specifieke redenen naar aarde gekomen.' – Michael Newton

Waar het leven uiteindelijk om draait

In Australië is er door een verpleegster genaamd Bronnie Ware een onderzoek gedaan naar hoe ouderen in de laatste fase terugkijken op hun leven. Waar hebben ze bijvoorbeeld spijt van. Opvallend is dat de spijtbetuigingen helemaal niet gaan over meer geld, status en macht. Hun leven draaide juist om liefde, verbinding met anderen en het leven leiden volgens je eigen spelregels.

Dit was voor mij ook weer zo'n eye opener dat ik hier echt extra aandacht aan ga besteden.

Conclusie en inzichten van het boek ‘De Doorbraak'

Al met al vond ik het een super inspirerend boek en ben ik Michiel dankbaar voor zijn openheid. Ik heb veel herkenningsmomenten gehad en nieuwe inzichten gekregen. Het overkoepelende uitganspunt wat Michiel met dit boek en zijn methode wil meegeven is dat alles in jouw leven met een reden gebeurt, niets toeval is en het leven vóór je is!

 

Jouwpersoonlijkegroei.nl is hét platform voor zelfontwikkeling

Met de 360 graden benadering van Persoonlijke Ontwikkeling delen we inspiratie via Blogs, de beste Documentaires, inspirerende Podcast tips, leerzame Events, mooie Boeken én het Gratis E-book.

Op het platform vind je alles over Voeding, Beweging & SportSlaapMeditatieMindset en Geluk.

👉 TIP: Deze voedingssupplementen heb je elke dag nodig en ontdek 's wereld beste Relax App.

Heel veel succes en plezier met de volgende stap in jouw persoonlijke groei!

 

Laat je een reactie achter?

Laat je even weten in een reactie of jij ervaring hebt met het boek ‘De Doorbraak' van Michiel van der Pols? Hiermee kan je anderen helpen en ik zal altijd persoonlijk reageren 🙂

Vitaily Korting - Alle supplementen in één! - Kortingscode - Richard de Leth

Over de schrijver
Martijn is oprichter van het platform Jouw persoonlijke groei, heeft een relatie met Anouk en is vader van Tess. Hij heeft passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. Martijn neemt jullie mee in zijn verhaal aan de hand van inzichten die hij heeft verkregen door het luisteren van podcasts, het bekijken van documentaires, het lezen van boeken en het volgen van seminars.
Reactie plaatsen

50 Praktische Groei Tips 

Zet je graag de volgende stap in je Persoonlijke Ontwikkeling?


Wil jij:

  • Meer energie?
  • Regelmatiger bewegen?
  • Uitgeruster wakker worden?
  • Bewuster worden van je mindset?
  • De voordelen van meditatie ervaren?
  • Meer geluk ervaren?

Download dan nu het  GRATIS E-book  "De volgende stap in jouw persoonlijke groei".

50%
Het E-book: De volgende stap in jouw persoonlijke groei
GRATIS in je mailbox
DOWNLOAD GRATIS
50 praktische groei tips download