In dit artikel

De Doorbraak - Michiel van der Pols | Boek Review

De Doorbraak – Michiel van der Pols | Review (2023)

In dit artikel

In het boek ‘De Doorbraak’ van Michiel van der Pols deelt Michiel zijn zoektocht die zijn perspectief op zichzelf, anderen en het volledige leven heeft veranderd. Na de doorbraak van Michiel hervindt hij zichzelf en komt hij dichter bij zijn kern wij hij werkelijk is. Ook heeft hij het vertrouwen om zijn overlevingsstrategieën vaarwel te zeggen en durft hij zijn ware ik te laten zien.

Het is in dit leven mijn les de verbinding met mijn échte ik te herstellen en vanuit die herstelde verbinding anderen te helpen hetzelfde te doen. – Michiel van der Pols

Na de doorbraak van Michiel heeft hij zijn leven volledig omgegooid. Hij voelde dat zijn werk als stadsmarinier in Rotterdam niet meer het juiste pad was en koos ervoor om anderen te gaan helpen met de zoektocht naar zichzelf. Michiel heeft nu een coachpraktijk waar hij gewone mensen zoals jij en ik in slechts één sessie van drie uur helpt aan hun doorbraak.

Persoonlijk spraken mij de belevingen en ervaringen van Michiel mij erg aan. De transformatie die hij heeft meegemaakt heeft heel veel overeenstemming met mijn eigen reis. Als ik het kort zou moeten samenvatten is het een transformatie van leven voor de buitenwereld naar een leven volgens je eigen gevoel vol vertrouwen.

De boosheid en teleurstellingen uit mijn verleden hebben plaatsgemaakt voor compassie en dankbaarheid. Ik leef nu op een veel hogere frequentie dan vroeger en dat merk ik aan alles!

50 Praktische groei tips
Met mijn 50 gratis tips maak jij de volgende stap in jouw persoonlijke groei!
Vraag nu het E-book aan

Michiel van der Pols – Auteur

Michiel van der Pols beschrijft in zijn boek ‘De Doorbraak’ hoe hij zijn eigen doorbraak in zijn leven heeft ervaren. Jarenlang, 25 jaar om precies te zijn, heeft Michiel van der Pols zichzelf ingezet voor de veiligheid van Nederland. Verschillende functies bij de Nederlandse overheid heeft hij ingevuld waaronder als officier bij het Korps Mariniers waar hij op uitzending is geweest naar Irak. Hij gaf daar leiding aan de antiterreureenheid.

Michiel besloot om zijn werk bij het Korps Mariniers op te zeggen en zich vast te bijten in de veiligheid dichter bij huis. In Rotterdam om precies te zijn werd hij stadsmarinier om de veiligheid te verbeteren in de probleemwijken in Rotterdam. Vol enthousiasme en passie begon hij dit nieuwe avontuur en voor de buitenwereld leefde hij het mooie en vooral spannende leven. Anderen zagen Michiel als een sterke persoonlijkheid en aanschouwde van een afstand zijn geslaagde leven.

Toen Michiel op een dag Linda tegenkwam, wat later zijn soulmate bleek te zijn, veranderde zijn leven volledig. Als getrouwd man en een leven vol met onbewuste rollen als verdedigingstechniek begon daar bewustwording te ontstaan. Michiel ging opzoek naar de hoe en waarom in zijn leven en Linda was voor hem het startpunt van deze mooie zoektocht.

Jarenlang kon Michiel zich verschuilen achter de rol van militair, veteraan, stadsmarinier en natuurlijk een geslaagd man. Zijn ervaringen uit zijn werk en zijn analytisch vermogen hebben bijgedragen in het maken van een haarscherpe analyse over zijn eigen leven. Dit gaat stapje voor stapje en laag voor laag.

‘Het leven is niet tegen je, het leven is voor je. Alles wat er op je pad komt, is met een reden.’ – Michiel van der Pols

Michiel ontdekt zo ook zijn interesse in het spirituele. In sessies met bijvoorbeeld paragnosten ontdekte hij zijn vorige levens en kreeg hij zijn antwoorden!

De Doorbraak – De weg terug naar jezelf

De 4 niveau’s van ‘zoekers’ volgens Michiel van der Pols

Michiel benoemt in zijn boek ‘De Doorbraak’ dat er 4 niveau’s zijn van zoekers. Deze 4 niveau’s kan je niet los van elkaar zien. Alle lagen zijn immers met elkaar verweven en het ene niveau is ook niet beter of slechter dan het andere niveau. Volgens Michiel draait het om de balans tussen de 4 nivau’s.

Niveau 1 – De niet zoekers

Op niveau 1 komt het er op neer dat je een mens bent en dat je nou eenmaal allemaal aardse behoeften hebt. Deze kan en mag je niet negeren. Hypnose kan je hierbij helpen.

Niveau 2 – Bewuster leven

Als je bewuster wilt leven en meer in lijn met jezelf wilt zijn zal je goed voor je lijf en geest moeten zorgen. Denk wat minder en voel wat meer!

Niveau 3 – Spiritualiteit

Niveau 3 gaat over dat als jij weet wat je daadwerkelijk op aarde komt doen, dat je bewust bent dat er meer is dan wij als mens kunnen inschatten, het je leven meer richting, rust en verlichting geeft. Microdosing vind ik zelf mooi passen bij dit niveau.

Niveau 4 – Non Dualiteit

We zijn allemaal één. In de kern zijn we op energetisch niveau allemaal met elkaar verbonden.

‘We zijn op aarde zielen in de tijdelijke verschijningsvorm van een mens. Ons lichaam is sterfelijk, onze ziel is dat niet. Onze ziel is om specifieke redenen naar aarde gekomen.’ – Michael Newton

Waar het leven uiteindelijk om draait

In Australië is er door een verpleegster genaamd Bronnie Ware een onderzoek gedaan naar hoe ouderen in de laatste fase terugkijken op hun leven. Waar hebben ze bijvoorbeeld spijt van. Opvallend is dat de spijtbetuigingen helemaal niet gaan over meer geld, status en macht. Hun leven draaide juist om liefde, verbinding met anderen en het leven leiden volgens je eigen spelregels.

Dit was voor mij ook weer zo’n eye opener dat ik hier echt extra aandacht aan ga besteden.

Conclusie en inzichten van het boek ‘De Doorbraak’

Al met al vond ik het een super inspirerend boek en ben ik Michiel dankbaar voor zijn openheid. Ik heb veel herkenningsmomenten gehad en nieuwe inzichten gekregen. Het overkoepelende uitganspunt wat Michiel met dit boek en zijn methode wil meegeven is dat alles in jouw leven met een reden gebeurt, niets toeval is en het leven vóór je is!

Lees ook mijn review over de Doorbraak Methode van Michiel van der Pols.

Meer voor jouw persoonlijke groei

Wil jij de volgende stap maken in jouw persoonlijke groei? Focus je dan naast persoonlijke ontwikkeling ook op je gezondheid en verdiep je in geldzaken.

Lees bijvoorbeeld boeken over persoonlijke ontwikkeling of over spiritualiteit en volg de beste trainingen voor persoonlijke ontwikkeling. Mooie voorbeelden hiervan zijn de breathwork opleiding of het Antivirus van Tibor.

Ben jij specifiek op zoek naar boeken over persoonlijke groei? Lees dan zeker even mee. Wat dacht je van De Doorbraak van Michiel van der Pols, Hoe de fuck vind ik geluk van Thijs Lindhout, De meeste mensen deugen van Rutger Bregman, Golven van Geluk van Linda Dronkers-Steijn en Het mooiste uit de put halen.

Er zijn ook veel interessante boeken over sport, boeken over geluk, mindset boeken, spirituele boeken, boeken over het menselijk lichaam, boeken over voeding, boeken over slaap en natuurlijk Engelstalige boeken over persoonlijke ontwikkeling.

Mijn persoonlijke favorieten zijn de boeken van Sanne van Paassen en Charlies Kitchen.

Wil je meer weten over de mogelijkheden tot persoonlijke ontwikkeling? Lees dan de uitgebreide reviews die ik erover schreef. Daarin ben ik gaan onderzoeken wat de voordelen zijn voor je ontwikkeling en gezondheid én waar ze het beste kan kopen. Je kan bij al onze partners met een gerust hart aan de slag. In veel gevallen zelfs met een leuke korting! Ik ben benieuwd welke keuze jij gaat maken!

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn is oprichter van het platform Jouwpersoonlijkegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. In het gratis E-book deelt Martijn de beste 50 praktische tips om groei te ervaren. Download nu gratis >>
Anderen bekeken ook

Geen reacties on De Doorbraak – Michiel van der Pols | Review (2023)

Laat een reactie achter