arrow_drop_up arrow_drop_down
Doorbraak Methodiek | Mijn Ervaring met Doorbraak Coaching (Michiel van der Pols)
12 februari 2021 

Doorbraak Methodiek | Mijn Ervaring met Doorbraak Coaching (Michiel van der Pols)

De Doorbraak sessie. Na het lezen van het boek “De Doorbraak” van Michiel van der Pols keek ik enorm uit om de Doorbraak Methodiek die in het boek wordt beschreven te ervaren. Het persoonlijke verhaal van Michiel resoneerde bij mij waardoor ik me op een aantal vlakken volledig kon herkennen. We mogen dan misschien wel een andere ‘achtergrond' hebben maar ook vele gelijkenissen in de persoonlijke gebeurtenissen.

Na een leuk telefonisch contact met Michiel besloot ik om een Doorbraak Sessie in te plannen in Rotterdam.

Wat is de Doorbraak Methodiek?

De Doorbraaksessie van Michiel is gebaseerd op zijn zelfontwikkelde Doorbraak Methodiek. Het is een combinatie van NLP, spiritualiteit en psychologie en daarmee uniek in deze samenstelling. Het doel van de sessie, oftewel de doorbraak, is om bewust te worden van jouw disbalans in het leven en de tools te krijgen op weg naar wie je werkelijk bent.

Michiel helpt je met deze bewustwording en de volgende stappen te zetten onderweg naar een leven waarin je volledig jezelf kan zijn. Deze inzichten en tools kunnen life changing voor je zijn.

Het is een intensieve en zeer impactvolle methode waarin je in slechts 3 uur jouw Doorbraak kan realiseren.

Deel 1 Doorbraak Methode: Levensloop

In het eerste deel van de Doorbraaksessie zat ik recht tegenover Michiel en hadden we een 1 op 1 gesprek waardoor hij kennis kon maken met mijn ervaringen in mijn leven. Zo kreeg ik vragen over mijn woonplaats, liefdesrelatie, kinderen, werk, familie, gezondheid en energie.

Door deze verschillende onderwerpen te waarderen met een +, – of +/- werd er al meer duidelijk. Zo scoorde ik enorm hoog op liefdesrelatie, kinderen en gezondheid en beoordeelde ik mijn fulltime baan, familie en energie gemiddeld.

Vervolgens ging Michiel aan de slag om verschillende impactvolle gebeurtenissen in een chronologische tijdlijn te zetten. Dit was erg interessant en ook weer goed om terug te halen. Soms komt het verhaal in je hoofd niet meer volledig overheen met het ‘daadwerkelijke' verhaal als je de gebeurtenissen achter elkaar zet.

Wat verder heel duidelijk in dit prettige gesprek naar voren kwam was mijn passie voor zelfontwikkeling. Allereerst wil ik zelf groei blijven ervaren en kan ik mijn marketing talent inzetten om bijvoorbeeld met deze website, de opgedane kennis weer door te geven. Zo kan ik zelf kennis opdoen, dit ook daadwerkelijk gaan leven en ervaren en vervolgens weer doorgeven. De ervaring van deze coaching sessie is daar een mooi voorbeeld van.

Doorbraak Methodiek | Mijn Ervaring met Doorbraak Coaching (Michiel van der Pols)

Deel 2 Doorbraak Methode: Hoofd, hart en de bron

In het tweede deel van de Doorbraaksessie had Michiel 3 hoofdlijnen op de grond gemaakt. De groene is de hartlijn, de rode is de hoofdlijn en de paarse is de lijn van de bron.

Hieronder op de afbeelding kan je goed zien dat ik bij mijn geboorte volledig op de hartlijn zat. Dit is waarschijnlijk bij iedereen zo. Vervolgens kan je door bepaalde gebeurtenissen in je leven meer richting je hoofd gaan. Dat is in mijn geval goed te zien.

Een aantal, achteraf, impactvolle gebeurtennissen hebben mij vanuit mijn hart richting mijn hoofd gebracht. Dit zou je bijvoorbeeld ook anders kunnen benoemen door van gevoel meer naar ratio te gaan of vanuit je binnenwereld meer naar de buitenwereld.

Doorbraak Methodiek | Mijn Ervaring met Doorbraak Coaching (Michiel van der Pols)

Op het moment van schrijven ben ik 33 jaar en tussen mijn 20e en 25e levensjaar leefde ik maximaal vanuit mijn hoofd. Ik was de verbinding met mijn gevoel en dus mijn hart stap voor stap kwijtgeraakt. Achteraf merkte ik dat ik toen vooral extern georiënteerd was en dat geld, macht een aanzien erg belangrijk voor mij waren.

Vooral in de laatste 6 a 7 jaar zijn er waanzinnige gebeurtenissen op mijn pad gekomen. Ik geloof inmiddels niet meer in toevalligheden maar in synchroniciteiten vanuit ‘de bron'. De bron, source, het universum, de kosmos, de oneindige intelligentie of misschien zelf God of Allah. Het is naar mijn mening allemaal hetzelfde en kan je helpen om weer op jouw pad te komen. Dit zou best een beetje spiritueel over kunnen komen en dat is het misschien ook wel. Zo'n tien jaar geleden had je hier bij mij niet mee aan hoeven komen en had ik je misschien zelfs wel uitgelachen…

Mijn Doorbraak; hoe nu verder?

In deel twee van de Doorbraak sessie kwam bij mij heel duidelijk naar voren dat ik rationele dingen uit het verleden mag gaan loslaten. Ik zou dit ook wel willen vertalen naar ‘schijnzekerheden'. In mijn geval is dat een vaste baan die mij maandelijks inkomsten geeft en waarvan ik mijzelf kan voorzien in mijn levensonderhoud. Mijn hoofd denkt het fijn te vinden deze zekerheid maar het blijkt een compensatie te zijn van onzekerheden.

Als je namelijk vertrouwen hebt in jouw jouw pad dan komt het uiteindelijk altijd goed.

Wat ik meeneem vanuit de Doorbraak sessie met Michiel is dat het leven vóór mij is en dat ik bepaalde gebeurtennissen bewust mag doorleven. Hierdoor ontstaat groei en kom ik dichter bij de kern van wie Martijn daadwerkelijk is. Ik denk dat ik Michiel over een maand of 6 nog eens ga bellen om te bespreken hoe ik er dan voor sta en wat de keuzes mij al hebben gebracht.

Het boek ‘De Doorbraak' van Michiel van der Pols

Ik ben door het boek ‘De Doorbraak' met Michiel in contact gekomen en dit heeft uiteindelijk geresulteerd in een waanzinnig impactvolle sessie. Hierbij wil ik mijn dankbaarheid naar Michiel uitspreken voor het schrijven van het boek en de toegevoegde waarde die hij aan anderen kan doorgeven door middel van zijn eigen spirituele ervaringen.

Wil je meer weten over Michiel en zijn inspirerende verhaal dan kan ik je van harte zijn boek aanbevelen.

Jouwpersoonlijkegroei.nl is hét Platform voor Zelfontwikkeling

We hebben een exclusief overzicht gemaakt met de Beste Tools voor de volgende stap in Jouw Persoonlijke Groei.

Daarnaast vind je op Jouwpersoonlijkegroei.nl de beste Documentaires, inspirerende Podcast tips, super leerzame Events, en de beste Boeken over Persoonlijke Ontwikkeling.

👉 Tip: Deze voedingssupplementen heb je elke dag nodig!

Heel veel succes en vooral plezier met de volgende stap in Jouw Persoonlijke Groei!

Laat je een reactie achter?

Laat je even weten in een reactie of jij ervaring hebt met de Doorbraak Methodiek? Hiermee kan je anderen inspireren en ik zal altijd persoonlijk reageren 🙂

Vitaily Korting - Alle supplementen in één! - Kortingscode - Richard de Leth

Over de schrijver
Martijn is oprichter van het platform Jouw persoonlijke groei, heeft een relatie met Anouk en is vader van Tess. Hij heeft passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. Martijn neemt jullie mee in zijn verhaal aan de hand van inzichten die hij heeft verkregen door het luisteren van podcasts, het bekijken van documentaires, het lezen van boeken en het volgen van seminars.
Reactie plaatsen

50 Praktische Groei Tips 

Zet je graag de volgende stap in je Persoonlijke Ontwikkeling?


Wil jij:

  • Meer energie?
  • Regelmatiger bewegen?
  • Uitgeruster wakker worden?
  • Bewuster worden van je mindset?
  • De voordelen van meditatie ervaren?
  • Meer geluk ervaren?

Download dan nu het  GRATIS E-book  "De volgende stap in jouw persoonlijke groei".

50%
Het E-book: De volgende stap in jouw persoonlijke groei
GRATIS in je mailbox
DOWNLOAD GRATIS
50 praktische groei tips download