Documentaire Voeding | #18 Beste Documentaires over Gezonde Leefstijl!
15 januari 2021 
12 min. leestijd

Documentaire Voeding | #18 Beste Documentaires over Gezonde Leefstijl!

Documentaires over voeding, gezondheid, gezonde leefstijl, vegan en afvallen. Zonder goede Voeding is je Gezondheid niet compleet, dat is zeker! Voeding in het algemeen is dan ook een onderwerp waar iedereen meer aandacht aan zou mogen besteden, en daar kunnen informatieve en inspirerende Documentaires en films zeker bij helpen.

50 Praktische Groei Tips - Download Gratis - Jouw Persoonlijk Groei

Download het Gratis E-book

Documentaires en Film over Gezondheid en Afvallen

Te veel suiker, bewerkte voedingsmiddelen en ongezonde vetten, het zijn slechts enkele van de factoren die funest zijn voor de gezondheid. Hierdoor kampt men al snel met overgewicht, diabetes en tal van andere gezondheidsproblemen. Gelukkig kan je zelf heel wat doen om je gezondheid te boosten, door middel van gezonde voeding! Laat je inspireren door films en documentaires over gezondheid en afvallen.

Documentaires over Vegan en Gezonde Leefstijl

Zo kan je bijvoorbeeld minder vlees gaan eten (of zelfs vegetariër of veganist worden). Dankzij de beste documentaires over voeding, die je op deze pagina vindt, leer je snel meer over voeding die bijdraagt aan je gezondheid én een betere wereld. Voor de beste documentaires over voeding en een gezonde leefstijl kan je terecht op YouTube, Netflix, NPO en Videoland.

Vitaily Korting - Alle supplementen in één! - Kortingscode - Richard de Leth

Lees onze uitgebreide review over Vitaily supplementen

De Beste Documentaires over Voeding en Afvallen 

#1 The Game Changers

Is vlees echt nodig voor eiwit, kracht en optimale gezondheid?

In de documentaire “The Game Changers” neemt James Wilks, trainer van elite-special forces en winnaar van The Ultimate Fighter, je mee op om deze vraag te beantwoorden. Samen met topsporters, special forces-soldaten, wetenschappers en alledaagse helden ontdekt hij dat de relatie met voeding en zijn definitie van ware kracht veranderd.

Bekijk de documentaire op Netflix

#2 Cowspiracy: The Sustainability Secret

Deze documentaire volgt de reis van een aspirant-milieuactivist die opzoek is naar de echte oplossingen voor de meest bedreigende milieuproblemen.

Je komt erachter dat de grootste milieuorganisaties van de wereld niet in staat zijn om daadwerkelijk aan te pakken wat onze planeet bedreigt! Voornamelijk de bio-industrie heeft een groot aandeel in deze crisis maar wordt genegeerd door de vele milieuorganisaties.

Bekijk de documentaire op Netflix

#3 Fat, Sick & Nearly Dead

De documentaire volgt Joe Cross om weer gezond te worden. Hij heeft 45 kg overgewicht, een lijf vol met steroïden en lijdt aan een slopende auto-immuunziekte.

Artsen en medicatie zijn niet in staat om Joe op de lange termijn te helpen. Er blijft nog maar één optie voor hem over: het lichaam de mogelijkheid geven om zichzelf te herstellen.

Hij ruilt junkfood in voor vers fruit en groentesappen. Met zijn sapcentrifuge onder de arm heeft hij de komende 3000 mijl één doel voor ogen: Joe wil niet meer afhankelijk zijn van pillen en een evenwichtige levensstijl bereiken.

Beste Green Juice Review Korting

Klik hier en vergelijk de beste Green Juices met korting

#4 Fat, Sick & Nearly Dead 2

De hoofdrolspelers uit de eerste documentaire komen opnieuw in beeld. Lukt het ze om de gezondere levensstijl voort te zetten en het gewichtsverlies vast te houden?

Joe Cross geeft met de hulp van deskundigen adviezen voor levensstijlveranderingen die bijdragen aan een betere gezondheid. Het lukt veel mensen om af te vallen, maar in de praktijk blijft het de uitdaging om het gewichtsverlies vast te houden.

Deze documentaire belicht ook de mentale kant van slechte eetgewoontes en bezoekt Jos Cross enkele lokale initiatieven op het gebied van gezonder eten.

#5 Live and let Live

Waarom worden sommige mensen veganistisch? In deze documentaire kom je achter de relatie tussen mens en dier. Veel voorkomende redenen om veganistisch te worden zijn voedselschandalen, klimaatverandering, welvaartsziekten en ethische bezwaren.

In de documentaire vertellen mensen over hun persoonlijke reden en over de impact dat het heeft op hun leven. Bijvoorbeeld een voormalig slager die nu chef kok is van een veganistisch Italiaans restaurant.

Een melkveehouderij wordt omgebouwd tot een rust- en schuilplaats voor van de slacht geredde dieren en een professioneel baanwielrenner die traint voor de Olympische Spelen. Verder komen er filosofen, voedseldeskundigen, psychologen en andere wetenschappers aan het woord over de ethische, gezondheids- en milieuperspectieven van veganisme.

#6 Food Choices

De documentaire Food Choices onderzoekt eetpatronen wereldwijd en toont aan dat voedselkeuze en rol speelt bij gezondheidsproblemen en zelfs klimaatveranderingen.

28 experts gaan in op de verschillende misvattingen die er bestaan over voedsel en diëten.

Bekijk de documentaire op YouTube

#7 Food Matters

De documentaire Food Matters laat voedingsdeskundigen, natuurgeneeskundigen, artsen en journalisten aan het woord over onderwerpen als organisch voedsel, voedselveiligheid, rauw voedsel en voedingswaarde theorie.

Er wordt onderzocht of het voedsel dat we eten de gezondheid van baten of schaden.

Specialisten geven aan dat chronische ziekten te behandelen zijn met de juiste soorten voeding, supplementen en ontgifting.

De Beste Detox Sapkuur Deal bij Sap.je Kortingscode Korting

Lees onze uitgebreide review over de sapjes van Sap.je

#8 Forks over Knives

De documentaire Forks over knives toont aan dat we zieker zijn dan ooit. De helft van de mensen neemt dagelijks medicatie op voorschrift en medische ingrepen zijn normaal geworden.

De top 3 doodsoorzaken in de Verenigde Staten zijn hartziekten, kanker en beroertes. Jaarlijks worden hier miljoenen in geïnvesteerd om met de meest geavanceerde medische technologieën deze ziekten te bestrijden.

In deze documentaire wordt onderzocht of deze ziekten gecontroleerd of zelf genezen kunnen worden door een plantaardig dieet.

Bekijk de documentaire op Netflix

#9 Forks over Knives Presents: The Engine 2 Kitchen Rescue

In deze documentaire neemt Rip Esselstyn als coach je mee naar twee gezinnen die gezonder willen leren eten. Esselstyn is schrijver van The Engine 2 Diet.

Direct bij binnenkomt bekijkt hij de koelkast en de voorraadkast en gooit hij alle ongezonde producten weg. Hij gaat samen met de gezinnen boodschappen doen en geeft adviezen hoe je de misleidende verpakkingen moet lezen. Na de boodschappen leert hij de gezinnen hun favoriete gerechten te maken maar met de nadruk op groentes.

Bekijk de documentaire op YouTube

#10 What The Health

Documentaire maker Kip Andersen onthult in What the health de gevolgen op de persoonlijke gezondheid van het eten van bewerkte industriële dierlijke voedingsmiddelen.

Waarom blijven grote gezondheidsorganisatie de industrie promoten? Kip Anderson kan er niet bij dat ondanks alle medische studies en onderzoeken die schadelijke effecten aantonen deze steun maar blijft doorgaan…

Bekijk de documentaire op Netflix

Ultieme Powernap Formule - 2 uur Energie Tanken! In Slechts 5 Minuten

Klik hier voor de Ultieme Powernap Formule

#11 Vegan 2020 – The Film

#12 Vegan 2019 – The Film

#13 Cooked

In de documentaire Cooked laat Michael Pollan je zien hoe koken ons voedsel en de wereld heeft veranderd.

Bekijk de documentaire op Netflix

#14 That sugar film

Artsen en wetenschappers volgen documentairemaker Damon Gameau op de voet als hij zich presenteert als proefkonijn voor een suiker onderzoek.

Het onderzoek laat de effecten van suiker zien in het lichaam. Damon zal een dieet volgen van 6 weken waarin voedsel zal eten met “verborgen” suikers. Het dieet staat gelijk aan 40 theelepels suiker per dag.

Bekijk de documentaire op YouTube

#15 Dominion

De documentaire Dominion gebruikt drones en verborgen camera’s om de donkere kant van de vee-industrie te laten zien. Uit onderzoek blijkt dat er op grote schaal een imperium is gebouwd op basis van geheimhouding.

In de documentaire kom je erachter hoe minderwaardig er met vee wordt omgegaan in de voedsel-, onderzoek- en textielindustrie.

Bekijk de documentaire op YouTube

#16 The magic pill

Bestaat er een magic pill? Uit de documentaire blijkt dat de symptomen van onze moderne ziektes veelal komen van hetzelfde probleem.

Artsen, patiënten, wetenschappers, chef-koks, boeren en journalisten uiten hun mening over het controversiële ketogene dieet dat in potentie de veelvoorkomende welvaartsziekten kan verbannen.

Met een ketogeen dieet gebruik je vet als belangrijkste brandstof en onderzoeken wijzen uit dat dit de gezondheid van mensen, dieren en planeet bevordert.

Bekijk de documentaire op Netflix

#17 The C Word

Deze documentaire laat zien dat we patronen moeten doorbreken om kanker op te lossen. Is een andere levensstijl en maatschappelijke veranderingen het medicijn? Uit onderzoek blijkt dat 70% van de sterfgevallen ten gevolgen van de ziekte vermeden had kunnen worden.

De documentaire laat het verhaal zien van de gevierde Franse neuroloog en kanker-revolutionair Dr. David Servan-Schreiber en het verhaal van regisseur Meghan L. O’Hare die zelf kanker overwon.

Bekijk de documentaire op Netflix

#18 Feel rich

In de documentaire worden de voordelen van sporten, gezond eten en geestelijk welzijn besproken door atleten en muzikanten uit de hiphopgeneratie.

In stedelijke gemeenschappen is er een ontluikende revolutie van eigenliefde in opkomst. Iconische artiesten, producenten, stadsboeren en meditators worden door Quincy Jones III geïnterviewd over de veranderingen in hun leven door zichzelf open te stellen voor nieuwe ideeën.

De documentaire maakt een reis onder leiding van Common, The Game, Crystal Wall, Paul Wall, Fat Joe, Russell Simmons, Stic.Man, Afya Ibomu, Jermaine Dupri, Slim Thug, Styles P en Quincy Jones.

Bekijk de documentaire op Netflix

Jouwpersoonlijkegroei.nl is hét Platform voor Zelfontwikkeling

We hebben een exclusief overzicht gemaakt met de Beste Tools voor de volgende stap in Jouw Persoonlijke Groei.

Daarnaast vind je op Jouwpersoonlijkegroei.nl de beste Documentaires, inspirerende Podcast tips, super leerzame Events, en de beste Boeken over Persoonlijke Ontwikkeling.

👉 Tip: Deze voedingssupplementen heb je elke dag nodig!

Heel veel succes en vooral plezier met de volgende stap in Jouw Persoonlijke Groei!

Laat je een reactie achter?

Laat je even weten in een reactie of jij Documentaires over Voeding en Gezondheid hebt gezien? Hiermee kan je anderen helpen en ik zal altijd persoonlijk reageren 🙂

50 Praktische Groei Tips - Download Gratis - Jouw Persoonlijk Groei

Download het Gratis E-book

Over de schrijver
Martijn is oprichter van het platform Jouw persoonlijke groei, heeft een relatie met Anouk en vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. In zijn gratis E-book deelt Martijn de beste 50 Praktische Tips om groei te ervaren . >>Download Gratis<<
Reactie plaatsen

50 Praktische Groei Tips 

Op welk onderdeel zou jij willen groeien?


  • Meer energie?
  • Regelmatiger bewegen?
  • Uitgeruster wakker worden?
  • Bewuster worden van je mindset?
  • De voordelen van meditatie ervaren?
  • Meer geluk ervaren?

Je kan niet op alle gebieden tegelijk groeien.


Door te focussen op één onderdeel maak je de volgende stap in jouw persoonlijke groei.


Download nu het  GRATIS E-book.  

50%
Het E-book: De volgende stap in jouw persoonlijke groei
GRATIS in je mailbox
Ja, ik wil het E-book
50 praktische groei tips download