In dit artikel

Beste Documentaire Voeding (2022) 18x Gezonde Leefstijl!

Beste Documentaire Voeding | 18x Gezonde Leefstijl!

In dit artikel

Documentaires over voeding, gezondheid, gezonde leefstijl, vegan en afvallen. Zonder goede voeding is je gezondheid niet compleet, dat is zeker! Voeding in het algemeen is dan ook een onderwerp waar iedereen meer aandacht aan zou mogen besteden, en daar kunnen informatieve en inspirerende Netflix docu’s en films zeker bij helpen.

Beste tips voor een gezond leven; Mijn selectie

  1. De beste vitamines – Vitaily
  2. De beste green juice – Nutribites
  3. De beste detox kuur – Sapje
  4. De beste spijkermat – Flowee
  5. De beste maaltijdvervanger – Body & Fit
  6. De beste afslank methode – Afslankreceptenbijbel
Beste Documentaire Voeding (2022)  18x Gezonde Leefstijl!

Documentaires en Film over Gezondheid en Afvallen

Te veel suiker, bewerkte voedingsmiddelen en ongezonde vetten, het zijn slechts enkele van de factoren die funest zijn voor de gezondheid. Hierdoor kampt men al snel met overgewicht, diabetes en tal van andere gezondheidsproblemen. Gelukkig kan je zelf heel wat doen om je gezondheid te boosten, door middel van gezonde voeding! Denk bijvoorbeeld aan ashwagandha of green juice van Nutribites of SuperFoodies. Laat je inspireren door films en Netflix documentaires over gezondheid en afvallen.

Documentaires over Vegan en Gezonde Leefstijl

Zo kan je bijvoorbeeld minder vlees eten (of zelfs vegetariër of veganist worden). Dankzij de beste Netflix documentaires over voeding, die je op deze pagina vindt, leer je snel meer over voeding die bijdraagt aan je gezondheid én een betere wereld. Voor de beste Netflix documentaires over voeding en een gezonde leefstijl kan je terecht op YouTube, Netflix, NPO en Videoland. (1)

De Beste Documentaires over Voeding en Afvallen 

#1 The Game Changers

Is vlees echt nodig voor eiwit, kracht en optimale gezondheid?

In de Netflix documentaire “The Game Changers” neemt James Wilks, trainer van elite-special forces en winnaar van The Ultimate Fighter, je mee op om deze vraag te beantwoorden. Samen met topsporters, special forces-soldaten, wetenschappers en alledaagse helden ontdekt hij dat de relatie met voeding en zijn definitie van ware kracht veranderd. Een van de Netflix docu’s met vele eye-openers over de noodzaak van dierlijke eiwitten.

Bekijk de Netflix documentaire

#2 Documentaire Cowspiracy: The Sustainability Secret

Deze Netflix documentaire volgt de reis van een aspirant-milieuactivist die opzoek is naar de echte oplossingen voor de meest bedreigende milieuproblemen.

Je komt erachter dat de grootste milieuorganisaties van de wereld niet in staat zijn om daadwerkelijk aan te pakken wat onze planeet bedreigt! Voornamelijk dierlijke producten en de bio-industrie (vee industrie) heeft een groot aandeel in deze crisis maar wordt genegeerd door de vele milieuorganisaties. Een erg goede docu als je het mij vraagt!

Bekijk de Netflix documentaire

#3 Fat, Sick & Nearly Dead

De documentaire volgt Joe Cross om weer gezond te worden. Hij heeft 45 kg overgewicht, een lijf vol met steroïden en lijdt aan een slopende auto-immuunziekte.

Artsen en medicatie zijn niet in staat om Joe op de lange termijn te helpen. Er blijft nog maar één optie voor hem over: het lichaam de mogelijkheid geven om zichzelf te herstellen.

Hij ruilt junkfood in voor vers fruit en groentesappen. Met zijn sapcentrifuge onder de arm heeft hij de komende 3000 mijl één doel voor ogen: Joe wil niet meer afhankelijk zijn van pillen (farmaceutische industrie) en een evenwichtige levensstijl bereiken. Een van zijn recepten is opgenomen in het assortiment van Sapje.

#4 Fat, Sick & Nearly Dead 2

De hoofdrolspelers uit de eerste documentaires komen opnieuw in beeld. Lukt het ze om de gezondere levensstijl voort te zetten en het gewichtsverlies vast te houden?

Joe Cross geeft met de hulp van deskundigen adviezen voor levensstijlveranderingen die bijdragen aan een betere gezondheid. Het lukt veel mensen om af te vallen, maar in de praktijk blijft het de uitdaging om het gewichtsverlies vast te houden.

Deze documentaire belicht ook de mentale kant van slechte eetgewoontes en bezoekt Jos Cross enkele lokale initiatieven op het gebied van gezonder eten.

#5 Live and let Live

Waarom worden sommige mensen veganistisch? In deze documentaire kom je achter de relatie tussen mens en dier. Veel voorkomende redenen om veganistisch te worden zijn voedselschandalen, klimaatverandering, welvaartsziekten en ethische bezwaren.

In de documentaire vertellen mensen over hun persoonlijke reden en over de impact dat het heeft op hun leven. Bijvoorbeeld een voormalig slager die nu chef kok is van een veganistisch Italiaans restaurant.

Een melkveehouderij wordt omgebouwd tot een rust- en schuilplaats voor van de slacht geredde dieren en een professioneel baanwielrenner die traint voor de Olympische Spelen. Verder komen er filosofen, voedseldeskundigen, psychologen en andere wetenschappers aan het woord over de ethische, gezondheids- en milieuperspectieven van veganisme. Benieuwd of deze docu je aan het denken zet om vegan eten en vegan supplementen te overwegen.

#6 Food Choices

De documentaire Food Choices onderzoeken verschillende experts eetpatronen wereldwijd en toont aan dat voedselkeuze en rol speelt bij gezondheidsproblemen en zelfs klimaatveranderingen.

28 experts gaan in op de verschillende misvattingen die er bestaan over voedsel en diëten.

Bekijk de documentaire op YouTube

#7 Food Matters

De documentaire Food Matters laat voedingsdeskundigen, natuurgeneeskundigen, artsen en journalisten aan het woord over onderwerpen als organisch voedsel, voedselveiligheid, rauw voedsel en voedingswaarde theorie.

Er wordt onderzocht of het voedsel dat we eten de gezondheid van baten of schaden.

Specialisten geven aan dat chronische ziekten te behandelen zijn met de juiste soorten voeding, vitamine en mineralen, supplementen en ontgifting.

#8 Forks over Knives

De documentaire Forks over knives toont aan dat we zieker zijn dan ooit. De helft van de mensen neemt dagelijks medicatie op voorschrift en medische ingrepen zijn normaal geworden.

De top 3 doodsoorzaken in de Verenigde Staten zijn hartziekten, kanker en beroertes. Jaarlijks worden hier miljoenen in geïnvesteerd om met de meest geavanceerde medische technologieën deze ziekten te bestrijden.

In deze documentaire wordt onderzocht of deze ziekten gecontroleerd of zelf genezen kunnen worden door een plantaardig dieet.

Bekijk de documentaire op Netflix

#9 Forks over Knives Presents: The Engine 2 Kitchen Rescue

In deze documentaire neemt Rip Esselstyn als coach je mee naar twee gezinnen die gezonder willen leren eten. Esselstyn is schrijver van The Engine 2 Diet.

Direct bij binnenkomt bekijkt hij de koelkast en de voorraadkast en gooit hij alle ongezonde producten weg. Hij gaat samen met de gezinnen boodschappen doen en geeft adviezen hoe je de misleidende verpakkingen moet lezen. Na de boodschappen leert hij de gezinnen hun favoriete gerechten te maken maar met de nadruk op groentes.

Bekijk de documentaire op YouTube

#10 What The Health

Documentaire maker Kip Andersen onthult in What the health de gevolgen op de persoonlijke gezondheid van het eten van bewerkte industriële dierlijke voedingsmiddelen.

Waarom blijven grote gezondheidsorganisatie de industrie promoten? Kip Anderson kan er niet bij dat ondanks alle medische studies en onderzoeken die schadelijke effecten aantonen deze steun maar blijft doorgaan…

Bekijk de documentaire op Netflix

#11 Vegan 2020 – The Film

#12 Vegan 2019 – The Film

#13 Cooked

In de documentaire Cooked laat Michael Pollan je zien hoe koken ons voedsel en de wereld heeft veranderd.

Bekijk de documentaire op Netflix

#14 That sugar film

Artsen en wetenschappers volgen documentairemaker Damon Gameau op de voet als hij zich presenteert als proefkonijn voor een suiker onderzoek.

Het onderzoek laat de effecten van suiker zien in het lichaam. Damon zal een dieet volgen van 6 weken waarin voedsel zal eten met “verborgen” suikers. Het dieet staat gelijk aan 40 theelepels suiker per dag.

Bekijk de documentaire op YouTube

#15 Dominion

De documentaire Dominion gebruikt drones en verborgen camera’s om de donkere kant van de vee-industrie te laten zien. Uit onderzoek blijkt dat er op grote schaal een imperium is gebouwd op basis van geheimhouding.

In de documentaire kom je erachter hoe minderwaardig er met vee wordt omgegaan in de voedsel-, onderzoek- en textielindustrie.

Bekijk de documentaire op YouTube

#16 The magic pill

Bestaat er een magic pill? Uit de documentaire blijkt dat de symptomen van onze moderne ziektes veelal komen van hetzelfde probleem.

Artsen, patiënten, wetenschappers, chef-koks, boeren en journalisten uiten hun mening over het controversiële ketogene dieet dat in potentie de veelvoorkomende welvaartsziekten kan verbannen.

Met een ketogeen dieet gebruik je vet als belangrijkste brandstof en onderzoeken wijzen uit dat dit de gezondheid van mensen, dieren en planeet bevordert.

Bekijk de documentaire op Netflix

#17 The C Word

Deze documentaire laat zien dat we patronen moeten doorbreken om kanker op te lossen. Is een andere levensstijl en maatschappelijke veranderingen het medicijn? Uit onderzoek blijkt dat 70% van de sterfgevallen ten gevolgen van de ziekte vermeden had kunnen worden.

De documentaire laat het verhaal zien van de gevierde Franse neuroloog en kanker-revolutionair Dr. David Servan-Schreiber en het verhaal van regisseur Meghan L. O’Hare die zelf kanker overwon.

Bekijk de documentaire op Netflix

#18 Feel rich

In de documentaire worden de voordelen van sporten, gezond eten en geestelijk welzijn besproken door atleten en muzikanten uit de hiphopgeneratie.

In stedelijke gemeenschappen is er een ontluikende revolutie van eigenliefde in opkomst. Iconische artiesten, producenten, stadsboeren en meditators worden door Quincy Jones III geïnterviewd over de veranderingen in hun leven door zichzelf open te stellen voor nieuwe ideeën.

De documentaire maakt een reis onder leiding van Common, The Game, Crystal Wall, Paul Wall, Fat Joe, Russell Simmons, Stic.Man, Afya Ibomu, Jermaine Dupri, Slim Thug, Styles P en Quincy Jones.

Bekijk de documentaire op Netflix

Beste Documentaire Voeding (2022)  18x Gezonde Leefstijl!

Meer over voeding voor je gezondheid!

Wil jij meer doen voor je gezondheid? Focus je dan ook op andere voedingssupplementen zoals vitamines, mineralen en spoorelementen, omega 3 vetzureneiwitten, fytonutriënten (planten, kruiden en specerijen) en superfoods.

De laatste jaren heb ik me enorm veel in voeding verdiept door de beste boeken over voeding te lezen en de beste documentaires over voeding te bekijken. Zo ontdekte ik hoe ik voeding als medicijn kan inzetten en wat het grote verschil is tussen voedingstoffen eten en daadwerkelijk voedingsstoffen opnemen.

Met het boek FitChef Family leer je wat gezonde snacks zijn die je als tussendoortje kan nuttigen en maak je de heerlijkste gerechten klaar voor het gehele gezin!

Wil je meer weten over al deze voedingstips? Lees dan de uitgebreide reviews die ik erover schreef. Daarin ben ik gaan onderzoeken wat de voordelen zijn voor je gezondheid én waar ze het beste kan kopen. Je kan bij al onze partners met een gerust hart je supplementen bestellen. In veel gevallen zelfs met een leuke korting! Ik ben benieuwd welke supplementen jij in huis gaat halen!

Meest gestelde vragen over beste documentaire voeding

Heb je nog vragen over gezonde voeding? Wil je bijvoorbeeld documentaires bekijken die over gezonde voeding gaan, maar weet je niet welke je moet bekijken? Hieronder lees je welke er zoal zijn, waar je ze kunt vinden en welke in mijn ogen de beste is!

Welke documentaires gaan over gezonde voeding?

Er zijn verschillende documentaires over gezonde voeding verkrijgbaar. Je kunt ze kopen op DVD, maar veel documentaires over voeding zijn ook online te bekijken. Heb je een abonnement op Netflix, Videoland of ander streaming programma? Dan kun je daar veel titels vinden. Op YouTube kun je gratis trailers en soms hele documentaires bekijken. Voorbeelden van zulke documentaires zijn Fat, Sick & Nearly Dead, Live and let Live, Food Choices en ook de film Forks over Knives.

Wat is de beste documentaire over gezonde voeding?

De beste documentaire over gezonde voeding is naar mijn mening The Game Changers. Dit is een film over een elite-Special Forces trainer (James WIlks). Hij neemt je mee op zoek naar antwoorden op vragen over gezondheid. Er komen topsporters, soldaten uit the Special Forces en wetenschappers voorbij. Deze documentaire over gezonde voeding geeft veel eye-openers en is te bekijken op Netflix.

Wat zijn populaire documentaires over voeding?

“Cowspiracy”, “Forks Over Knives”, “Food, Inc.”, “Supersize Me”, “The Game Changers” zijn populaire documentaires over voeding.

Wat is de focus van documentaires over voeding?

De focus van documentaires over voeding varieert, maar de meest voorkomende onderwerpen zijn de impact van voeding op de gezondheid, dierenwelzijn, milieu, industriële productie en maatschappij.

Hoe wordt de impact van voeding op de gezondheid in documentaires behandeld?

Documentaires over voeding onderzoeken de effecten van verschillende diëten en voedingsmiddelen op de gezondheid, waaronder de gezondheidsrisico’s van verwerkt voedsel, vetarme en plantaardige diëten.

Welke documentaires richten zich op het onderwerp veganisme en voeding?

“Cowspiracy”, “Forks Over Knives”, “The Game Changers” zijn voorbeelden van documentaires die zich richten op veganisme en voeding.

Wat is de visie van documentaires over biologische voeding?

Documentaires over biologische voeding onderzoeken de voordelen van biologisch geteelde producten en de nadelen van conventionele landbouwmethoden. De visie is over het algemeen positief ten aanzien van biologische voeding en kritisch over conventionele landbouwmethoden.

Hoe wordt de industriële productie van voedsel in documentaires aangepakt?

Documentaires over de industriële productie van voedsel onderzoeken de gevolgen voor de gezondheid, het milieu en dierenwelzijn. Ze kritisch over het gebruik van chemicaliën en hormonen en de vervuiling van grond- en waterbronnen.

Hoe worden de verschillende diëten in documentaires over voeding onderzocht en besproken?

Documentaires over voeding onderzoeken de verschillende diëten, waaronder veganisme, vegetarisme, paleo en keto. Ze bespreken de effecten op de gezondheid en analyseren de voedingsbehoeften en -bronnen van elk dieet.

Wat zijn de gevolgen van voedselverspilling voor de planeet en hoe wordt dit onderwerp behandeld in documentaires?

Voedselverspilling heeft een negatieve impact op het milieu, waaronder verhoogde uitstoot van broeikasgassen en verlies van landbouwgrond. Documentaires over voeding behandelen dit onderwerp door de omvang van voedselverspilling te tonen en te onderzoeken hoe dit problematisch kan worden aangepakt door consumenten en bedrijven.

Hoe wordt de impact van voeding op dierenwelzijn besproken in documentaires?

Documentaires over voeding bespreken de impact van voeding op dierenwelzijn door de praktijken van de landbouw- en vleesindustrie te onderzoeken. Ze richten zich op onderwerpen zoals het houden van dieren in kleine kooien, het gebruik van chemicaliën en hormonen, en de wreedheid van veetransport en slachting.

Hoe wordt de impact van voeding op maatschappij en cultuur besproken in documentaires?

Documentaires over voeding bespreken de impact van voeding op maatschappij en cultuur door de geschiedenis en evolutie van voedselkeuzes en voedingspatronen te onderzoeken. Ze richten zich ook op onderwerpen zoals voedselprijzen, voedseltoegankelijkheid en de rol van reclame en marketing in voedingskeuzes.

Conclusie voor een gezond leven

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwpersoonlijkegroei.nl, is partner van Anouk en trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. Ontdek zijn top 50 praktische tips voor persoonlijke groei in zijn gratis E-book. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail martijn@jouwpersoonlijkegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Beste Documentaire Voeding | 18x Gezonde Leefstijl!

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips