Documentaire Fitness & Crossfit | #7 Beste Sport Documentaires!
15 januari 2021 

Documentaire Fitness & Crossfit | #7 Beste Sport Documentaires!

Documentaires over fitness en sport. Regelmatig bewegen en sporten hoort er gewoon bij als je gezonder en gelukkiger wilt worden! Niet alleen kan je met sport heel wat chronische aandoeningen voorkomen, zoals overgewicht, hart- en vaatziekten en diabetes. Ook zorgt het voor sterkere en soepele gewrichten en spieren.

Allemaal dingen die voor je gezondheid op de lange termijn erg belangrijk zijn. Of je nu jezelf graag uitdaagt in de sportschool of liever marathons loopt, elke vorm van beweging en sport kan bijdragen aan je lichamelijke én geestelijke welzijn!

Documentaires Sport

Hoe kan je sport en fitness nu het beste in je eigen ontwikkeling toepassen? Je kan bijvoorbeeld beginnen met enkele interessante documentaires over sport en fitness! Op die manier leer je niet enkel heel wat bij over bepaalde sporten, maar creëer je ook meteen de juiste mindset.

Crossfit en Fitness Documentaires

Vooral waargebeurde Documentaires op Netflix zijn erg motiverend, zoals bijvoorbeeld de Docu “Froning: The Fittest Man in History”. Een andere populaire crossfit-gerelateerde Docu is “The Fittest”.

Door de Beste Documentaires over Sport en Beweging te bekijken op YouTube, Netflix, NPO en Videoland motiveer je jezelf, waardoor je haast niet meer stil kan blijven zitten!

De Beste Documentaires over Sport en Beweging

#1 The Fittest

In 2019 namen de fitste atleten op aarde het tegen elkaar op tijdens de Crossfit Games, het wereldkampioenschap crossfit. De crossfit documentaire The Fittest volgt de atleten die een serie van zware workouts moeten volbrengen om kans te maken op de ene, felbegeerde titel: The Fittest on Earth!

100 mannen en vrouwen hadden zich gekwalificeerd voor een plekje op de Games. De meeste crossfitters in Nederland, waaronder ikzelf, hebben via “The Open” (online kwalificaties) mogen ruiken aan deze zware beproeving.

Boven op de fysieke uitdaging was er dit jaar een nieuw mentaal aspect toegevoegd. Elke ronde zullen er atleten afvallen en na de eerste ronde zelfs al het halve veld! Wat zal deze nieuwe regel voor invloed hebben op The Crossfit Games 2019?

Bekijk de documentaire op iTunes

#2 Professional Crossfitter Attempts Ironman – James Newbury

Deze documentaire laat het fascinerende verhaal zien van crossfit atleet James Newbury. James brak met mountainbiken zijn rug en finishde 5,5 week later een IRONMAN in 10 uur en 14 min.

Bekijk de documentaire op YouTube.

#3 The Redeemed and the Dominant: Fittest on earth

The Crossfit Games. Het wereldkampioenschap van de alsmaar groeiende sport Crossfit. Vele atleten strijden in deze toonaangevende wedstrijd om de titel “The Fittest on Earth”. Deze documentaire gaat over The Crossfit Games van 2017.

De atleten strijden vier dagen lang tegen elkaar in de meest heftige work outs. Denk aan zwemmen, hardlopen, touwklimmen en gewichtheffen.

Wie mag zich een jaar lang “The Fittest on Earth” noemen?

Bekijk de documentaire op Netflix

#4 Fittest on Earth: A decade of Fitness

Deze documentaire laat zien hoe bevlogen de Crossfit atleten zijn die meedingen naar de titel “The Fittest on Earth”.

Tijdens de Reebok Crossfit Games strijden de atleten op 15 onderdelen verdeeld over 5 dagen tegen elkaar om de fitste man of vrouw te worden. De documentaire neemt je mee naar de geschiedenis om de snel groeiende populariteit te ontdekken.

Je komt erachter hoe belangrijk het mentale aspect is binnen Crossfit. De concurrentie is moordend en er kan er maar één “The Fittest on Earth” zijn.

Bekijk de documentaire op YouTube

#5 Functional Fitness

Functional Fitness geeft je een kijkje achter de schermen in de opkomende en veeleisende Crossfit wereld.

De regisseur, Bob Rose, bekijkt de sport vanuit atleten die zich er volledig op hebben gestort. Hij laat de groeiende trend van Crossfit zien en interviewt een aantal sportschooleigenaren, atleten en ook een aantal starters.

Bekijk de documentaire op Netflix

#6 The Story of the 2015 Reebok Crossfit

Het wereldkampioenschap Crossfit 2015 oftewel The Reebok Crossfit Games duurden vijf dagen en bestond uit dertien verschillende onderdelen.

De competitie bestaat uit diverse onderdelen om zo uiteindelijk te bepalen welke man en vrouw de titel “The Fittest on Earth” voor een jaar mag dragen.

De atleten komen van overal uit de wereld en deze documentaire geeft je een uniek kijk achter de schermen.

Bekijk de documentaire op YouTube

#7 Froning: The Fittest Man in History

Als je al een beetje bekend bent met Crossfit heb je vast al een van de naam Rich Froning Jr. gehoord.

Rich is een legende binnen de sport Crossfit nadat hij drie keer is uitgeroepen tot “The Fittest on Earth”. Deze titel krijg je als je The Crossfit Games weet te winnen, ook wel het wereldkampioenschap.

De documentaire blikt terug op de jeugd van Rich en laat zien welk strenge trainingsregime hij volgt om voor de vierde keer “The Fittest on Earth” te worden. Tot op heden heeft geen enkele atleet het gepresteerd om zoveel opeenvolgende overwinningen te boeken. Heel veel Crossfit records staan op zijn naam!

Jouwpersoonlijkegroei.nl is hét Platform voor Zelfontwikkeling

We hebben een exclusief overzicht gemaakt met de Beste Tools voor de volgende stap in Jouw Persoonlijke Groei.

Daarnaast vind je op Jouwpersoonlijkegroei.nl de beste Documentaires, inspirerende Podcast tips, super leerzame Events, en de beste Boeken over Persoonlijke Ontwikkeling.

👉 Tip: Deze voedingssupplementen heb je elke dag nodig!

Heel veel succes en vooral plezier met de volgende stap in Jouw Persoonlijke Groei!

Laat je een reactie achter?

Laat je even weten in een reactie of jij Documentaires over Beweging & Sport hebt gezien? Hiermee kan je anderen helpen en ik zal altijd persoonlijk reageren 🙂

Vitaily Korting - Alle supplementen in één! - Kortingscode - Richard de Leth

Over de schrijver
Martijn is oprichter van het platform Jouw persoonlijke groei, heeft een relatie met Anouk en vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. In zijn gratis E-book deelt Martijn de beste 50 Praktische Tips om groei te ervaren . >>Download Gratis<<
Reactie plaatsen

50 Praktische Groei Tips 

Op welk onderdeel zou jij willen groeien?


  • Meer energie?
  • Regelmatiger bewegen?
  • Uitgeruster wakker worden?
  • Bewuster worden van je mindset?
  • De voordelen van meditatie ervaren?
  • Meer geluk ervaren?

Je kan niet op alle gebieden tegelijk groeien.


Door te focussen op één onderdeel maak je de volgende stap in jouw persoonlijke groei.


Download nu het  GRATIS E-book.  

50%
Het E-book: De volgende stap in jouw persoonlijke groei
GRATIS in je mailbox
Ja, ik wil het E-book
50 praktische groei tips download