In dit artikel

Documentaire Fitness & Crossfit | #7 Beste Sport Documentaires!

Beste Documentaire Fitness & Crossfit (2023) | 7x Sport Docu’s!

In dit artikel

Documentaires over fitness en sport. Regelmatig bewegen en sporten hoort er gewoon bij als je gezonder en gelukkiger wilt worden! Niet alleen kan je met sport heel wat chronische aandoeningen voorkomen, zoals overgewicht, hart- en vaatziekten en diabetes. Ook zorgt het voor sterkere en soepele gewrichten en spieren.

Allemaal dingen die voor je gezondheid op de lange termijn erg belangrijk zijn. Of je nu jezelf graag uitdaagt in de sportschool of liever marathons loopt, elke vorm van beweging en sport kan bijdragen aan je lichamelijke én geestelijke welzijn!

50 Praktische groei tips
Met mijn 50 gratis tips maak jij de volgende stap in jouw persoonlijke groei!
Vraag nu het E-book aan

Documentaires Sport

Hoe kan je sport en fitness nu het beste in je eigen ontwikkeling toepassen? Je kan bijvoorbeeld beginnen met enkele interessante documentaires over sport en fitness! Op die manier leer je niet enkel heel wat bij over bepaalde sporten, maar creëer je ook meteen de juiste mindset.

Crossfit en Fitness Documentaires

Vooral waargebeurde Documentaires op Netflix zijn erg motiverend, zoals bijvoorbeeld de Docu “Froning: The Fittest Man in History”. Een andere populaire crossfit-gerelateerde Docu is “The Fittest”.

Door de Beste Documentaires over Sport en Beweging te bekijken op YouTube, Netflix, NPO en Videoland motiveer je jezelf, waardoor je haast niet meer stil kan blijven zitten!

De Beste Documentaires over Sport en Beweging

#1 The Fittest

In 2019 namen de fitste atleten op aarde het tegen elkaar op tijdens de Crossfit Games, het wereldkampioenschap crossfit. De crossfit documentaire The Fittest volgt de atleten die een serie van zware workouts moeten volbrengen om kans te maken op de ene, felbegeerde titel: The Fittest on Earth!

100 mannen en vrouwen hadden zich gekwalificeerd voor een plekje op de Games. De meeste crossfitters in Nederland, waaronder ikzelf, hebben via “The Open” (online kwalificaties) mogen ruiken aan deze zware beproeving.

Boven op de fysieke uitdaging was er dit jaar een nieuw mentaal aspect toegevoegd. Elke ronde zullen er atleten afvallen en na de eerste ronde zelfs al het halve veld! Wat zal deze nieuwe regel voor invloed hebben op The Crossfit Games 2019?

Bekijk de documentaire op iTunes

#2 Professional Crossfitter Attempts Ironman – James Newbury

Deze documentaire laat het fascinerende verhaal zien van crossfit atleet James Newbury. James brak met mountainbiken zijn rug en finishde 5,5 week later een IRONMAN in 10 uur en 14 min.

Bekijk de documentaire op YouTube.

#3 The Redeemed and the Dominant: Fittest on earth

The Crossfit Games. Het wereldkampioenschap van de alsmaar groeiende sport Crossfit. Vele atleten strijden in deze toonaangevende wedstrijd om de titel “The Fittest on Earth”. Deze documentaire gaat over The Crossfit Games van 2017.

De atleten strijden vier dagen lang tegen elkaar in de meest heftige work outs. Denk aan zwemmen, hardlopen, touwklimmen en gewichtheffen.

Wie mag zich een jaar lang “The Fittest on Earth” noemen?

Bekijk de documentaire op Netflix

#4 Fittest on Earth: A decade of Fitness

Deze documentaire laat zien hoe bevlogen de Crossfit atleten zijn die meedingen naar de titel “The Fittest on Earth”.

Tijdens de Reebok Crossfit Games strijden de atleten op 15 onderdelen verdeeld over 5 dagen tegen elkaar om de fitste man of vrouw te worden. De documentaire neemt je mee naar de geschiedenis om de snel groeiende populariteit te ontdekken.

Je komt erachter hoe belangrijk het mentale aspect is binnen Crossfit. De concurrentie is moordend en er kan er maar één “The Fittest on Earth” zijn.

Bekijk de documentaire op YouTube

#5 Functional Fitness

Functional Fitness geeft je een kijkje achter de schermen in de opkomende en veeleisende Crossfit wereld.

De regisseur, Bob Rose, bekijkt de sport vanuit atleten die zich er volledig op hebben gestort. Hij laat de groeiende trend van Crossfit zien en interviewt een aantal sportschooleigenaren, atleten en ook een aantal starters.

Bekijk de documentaire op Netflix

#6 The Story of the 2015 Reebok Crossfit

Het wereldkampioenschap Crossfit 2015 oftewel The Reebok Crossfit Games duurden vijf dagen en bestond uit dertien verschillende onderdelen.

De competitie bestaat uit diverse onderdelen om zo uiteindelijk te bepalen welke man en vrouw de titel “The Fittest on Earth” voor een jaar mag dragen.

De atleten komen van overal uit de wereld en deze documentaire geeft je een uniek kijk achter de schermen.

Bekijk de documentaire op YouTube

#7 Froning: The Fittest Man in History

Als je al een beetje bekend bent met Crossfit heb je vast al een van de naam Rich Froning Jr. gehoord.

Rich is een legende binnen de sport Crossfit nadat hij drie keer is uitgeroepen tot “The Fittest on Earth”. Deze titel krijg je als je The Crossfit Games weet te winnen, ook wel het wereldkampioenschap.

De documentaire blikt terug op de jeugd van Rich en laat zien welk strenge trainingsregime hij volgt om voor de vierde keer “The Fittest on Earth” te worden. Tot op heden heeft geen enkele atleet het gepresteerd om zoveel opeenvolgende overwinningen te boeken. Heel veel Crossfit records staan op zijn naam!

Meer bewegen voor jouw gezondheid!

Wil jij meer doen voor je gezondheid? Focus je dan naast bewegen ook op andere voedingssupplementen zoals vitamines, mineralen en spoorelementen, omega 3 vetzureneiwitten, fytonutriënten (planten, kruiden en specerijen) en superfoods.

Persoonlijk ben ik fan van om regelmatig een rondje te wandelen, te fitnessen in combinatie met yoga en ik speel graag padel. Mocht je het ook fijn vinden om te wandelen zou je eens kunnen kijken naar de wandeltrainer. Echt een aanrader als je wilt beginnen met bewegen. Mocht je klachten hebben aan je voeten kan je in eerste instantie ook bij de voetentraining terecht. Dan krijg je persoonlijk advies met oefeningen en kan je weer snel beter bewegen. Wil je meer dan enkel wandelen dat zijn er ook beginnen met hardlopen schema’s waarmee je rustig kan opbouwen.

Als je gaat padellen zorg dan dat je het beste padel racket voor jou hebt zodat je geen last krijgt van overtraining zoals bijvoorbeeld een tennisarm.

Wil je juist juist meer gaan bewegen voor spieropbouw dan kunnen buikspieroefeningen helpen, pilates of droog trainen als vrouw. Om meer kennis op te doen heb ik documentaires over sport bekeken en boeken over sport gelezen. Vooral de crossfit documentaires ‘The Fittest‘ en hoe een crossfitter zijn rug breekt en hersteld zijn mijn favorieten.

Wil je meer weten oom meer te bewegen voor jouw gezondheid? Lees dan de uitgebreide reviews die ik erover schreef. Daarin ben ik gaan onderzoeken wat de voordelen zijn voor je gezondheid én waar ze het beste kan kopen. Je kan bij al onze partners met een gerust hart jouw aankopen doen. In veel gevallen zelfs met een leuke korting! Ik ben benieuwd welke supplementen jij in huis gaat halen!

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn is oprichter van het platform Jouwpersoonlijkegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. In het gratis E-book deelt Martijn de beste 50 praktische tips om groei te ervaren. Download nu gratis >>
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Beste Documentaire Fitness & Crossfit (2023) | 7x Sport Docu’s!

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips