In dit artikel

Beste Mindset Training

Beste Documentaire Mindset | 7x Mindset Inspiratie!

In dit artikel

Documentaires over Mindset. Als je al even met persoonlijke ontwikkeling bezig bent, dan weet je dat je mindset of je manier van denken een erg belangrijke rol speelt bij hoe je het leven ervaart. Het beïnvloedt niet alleen hoe je met jezelf, anderen en de wereld omgaat. Ook bepaalt het mede wat je doet, hoe je handelt en welke prioriteiten je hebt in je leven.

Verander je mindset op positieve wijze door het bekijken van een inspirerende documentaire over mindset. Tibor Olgers is een interessante coach die mij persoonlijk erg veel inzichten op dit gebied heeft gegeven.

50 Praktische groei tips
Met mijn 50 gratis tips maak jij de volgende stap in jouw persoonlijke groei!
Vraag nu het E-book aan

Documentaires Mindset

Je mindset veranderen, dat is een proces; het gebeurt niet meteen. Gelukkig zijn er heel wat handige tools die je kunnen helpen om je mentale ingesteldheid te verbeteren. Zoals bijvoorbeeld documentaires over mindset!

Mindset Netflix

Dankzij inspirerende Mindset Docu’s op Netflix, YouTube, NPO en Videoland kan je nog meer investeren in je persoonlijke ontwikkeling. Op die manier geef je je eigen toekomst vorm en ervaar je meer geluk en een zinvol leven. Of je nu vooral geïnteresseerd bent in het opbouwen van een ijzersterke mindset, of liever gewoon je lifestyle wilt veranderen om meer mentale rust te ervaren, alles kan.

De Beste Documentaires over Mindset

#1 Tony Robbins: I am not your Guru

Tony Robbin, geboren op 29 februari 1960 als Anthony J. Mahavorick is de meest bekende Amerikaanse levenscoach, spreker en schrijver. Hij heeft verschillende mindset boeken geschreven over persoonlijke- en zakelijke ontwikkeling en als coach heeft hij gewerkt met Michail Gorbatsjov, prinses Diana, George Bush en Bill Clinton.

Zijn klanten lopen met hem weg en houden van zijn onorthodoxe technieken. In de documentaire krijg je een uniek kijkje achter de schermen bij zijn jaarlijks grootste optreden.

Bekijk de documentaire op Netflix

#2 Brené Brown – The Call to Courage

Brené Brown laat je in deze documentaire zien wat er nodig is om moed boven comfort te verkiezen.

Ze bespreekt met humor en empathie de huidige cultuur die gepaard gaat met schaarste, angst en onzekerheid.

Bekijk de documentaire op Netflix

#3 Innsaei – The Power of Intuition

Innsaei is een IJslands concept dat mensen laat verbinden door middel van empathie en intuïtie.  De documentaire makers laten beroemde denkers en spiritualisten het concept analyseren.

Marti Spiegelman is een expert in neurowetenschappen, kunstenaar Marina Abramovic en spiritueel leider Malidoma Patrice Somé.

#4 I am Maris: Portrait of a young Yogi

De documentaire gaat over Maris Degener. Een tienermeisje dat yoga gebruikt om haar emoties te controleren. Ze heeft te maken met angsten, depressie en een levensbedreigende eetstoornis.

Maris is een levendige illustratie waarin eigenliefde, geestelijke gezondheid en de kracht van iemands stem aan bod komen tijdens haar inspirerende reis.

Bekijk de documentaire op Netflix

#5 The Minimalists: Less Is Now

Bekijk de documentaire op Netflix

#6 Minimalism

De documentaire Minimalism gaat over het bezitten van spullen. Ben je je bewust van hoeveel spullen je bezit?

We gaan massaal elke dag op zoek naar nieuwe spullen. Je smartphone was ooit het allernieuwste model maar voldoet nu niet meer aan jouw eisen. Het groeiende consumentisme brengt veel stress en ongeluk met zich mee.

Bekijk de documentaire op Netflix

#7 The Mindful Revolution

In de documentaire The Mindful Revolution staat mindfulness centraal.

Minder stress, meer concentratie en grotere productiviteit zouden de voordelen van mindfulness zijn in ons drukke leven. Is mindfulness ook toe te passen in het bedrijfsleven? En welke voordelen heeft het daar?

De documentaire neemt je mee langs deze vragen en onderzoekt of mindfulness een manier is om winstmarges te verruimen en de productiviteit te vergroten.

Meer voor jouw persoonlijke ontwikkeling

Wil jij de volgende stap maken in jouw persoonlijke groei? Focus je dan naast persoonlijke ontwikkeling ook op je gezondheid en verdiep je in geldzaken.

Als jij je richt op persoonlijke groei, ben je vast bekend met de termen dankbaarheid, persoonlijke kernwaarden, zelfliefde en zelfontwikkeling. Mocht je nu zoekende zijn in wat jouw stap gaat zijn om zelfvertrouwen te vergroten, om te gaan met HSP of om uit jouw burn out te komen. Wellicht is en podcast zelfontwikkeling dan een goede eerste stap.

Het kan helpen om achter jouw positieve eigenschappen te komen en positief te denken, maar ook het onderzoeken van jouw belemmeringen en wat dit voor invloed heeft op zelfdiscipline en jouw mindset kan heel nuttig zijn. Hoe ben je geconditioneerd? En wat heeft dit voor invloed op zelfbewustzijn? Wat is mindhacking? Hiermee leer je meer over gezondheid en geluk, het levenswiel kan hier ook een onderdeel in spelen.

Leren middels neurofeedback en oude overtuigingen accepteren en loslaten is aan te raden. Op deze manier een gezonde relatie met jezelf en anderen visualiseren en een meer altruïstisch leven leiden.

Mocht je al dieper in de materie zitten dan zullen de woorden affirmaties, mantra, autosuggestie en het universum je niet onbekend voorkomen. Wellicht zijn ook de universele wetten als wet van de aantrekking en wet van compensatie al aan de orde gekomen. Zo niet lees dan zeker even door.

Met microdosing kun je tot diepere inzichten komen, ook door middel van andere methodes kun je jezelf beter leren kennen. Bijvoorbeeld gezichtlezen (fysionomie) of hypnose. Dan denk je vast, is hypnose gevaarlijk, NEE! Andere takken van holistische blik zijn familieopstellingen. Maar inzicht krijgen middels de sterren, human design kan ook veel inzichten in jezelf vergaren. Daar heb je dan geen documentaires persoonlijke ontwikkeling voor nodig.

Ben je juist meer opzoek naar een training of docu dan kun je je verdiepen in documentaire mindset of de beste mindset training of zelfs obstacle mindset. I am not your guru van Tony Robbins is ook inspirerend. Check ook eens de Black Friday persoonlijke ontwikkeling.

Middels al deze wegen kun je dichter bij je ikigai komen, jouw passie. Dit kan zijn leven vanuit minimalisme, een nieuwe opleiding in NLP volgen of de stroming wetenschap waarheid volgen. Alles is oké.

Wil je meer weten over de mogelijkheden tot persoonlijke ontwikkeling? Lees dan de uitgebreide reviews die ik erover schreef. Daarin ben ik gaan onderzoeken wat de voordelen zijn voor je ontwikkeling en gezondheid én waar ze het beste kan kopen. Je kan bij al onze partners met een gerust hart aan de slag. In veel gevallen zelfs met een leuke korting! Ik ben benieuwd welke keuze jij gaat maken! Laat onder de blog een bedankt tekstje achter.

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwpersoonlijkegroei.nl, is partner van Anouk en trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. Ontdek zijn top 50 praktische tips voor persoonlijke groei in zijn gratis E-book. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail martijn@jouwpersoonlijkegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Beste Documentaire Mindset | 7x Mindset Inspiratie!

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips