In dit artikel

Documentaire Meditatie & Mindfulness | Beste Spirituele Documentaires!

Beste Documentaire Meditatie & Mindfulness (2023) | 3x Spiritualiteit!

In dit artikel

Documentaires over spiritualiteit, meditatie en mindfulness: het zijn termen die je tegenwoordig overal hoort. Maar effectief mediteren en mindful leven, dat is helemaal niet zo gemakkelijk! Zeker in een luide en drukke maatschappij als deze is de zoektocht naar rust en bewustzijn erg zwaar. Dankzij interessante documentaires over Spiritualiteit, meditatie, mindfulness en yoga kan je je groei naar meer mindful leven echter een stuk gemakkelijker maken.

50 Praktische groei tips
Met mijn 50 gratis tips maak jij de volgende stap in jouw persoonlijke groei!
Vraag nu het E-book aan

Spirituele Documentaires over Mindfulness

Deze Spirituele Docu’s zijn slechts één van de vele tools die je kan gebruiken om bewuster te gaan leven. Een mooie tool vind ik Synctuition. Het voordeel van de beste documentaires over spiritualiteit, meditatie en mindfulness? Iedereen heeft er toegang toe, en kan zijn of haar leven op die manier een extra dimensie geven.

Heel vaak worden wetenschap en spiritualiteit met elkaar in verband gebracht in documentaires. Hierdoor verandert onze manier van kijken naar de wereld compleet! Eeuwenoude tradities vinden hun intrede in de westerse wereld zoals zweethutten en inipi’s.

Documentaires over Meditatie en Yoga

Wil je dus de status quo van je leven veranderen met een nieuwe kijk op het leven door middel van meditatie, yoga en andere tools? Dan kunnen de vele spirituele documentaires op Netflix, Gaia, YouTube, NPO en Videoland je zeker op weg helpen.

Leer meer over meditatie, yoga en spiritualiteit dankzij diepgaande documentaires van leermeesters en erkende professionals. Zo geef je jouw persoonlijke groei een boost en sta je meer mindful in het leven!

De Beste Documentaires over Meditatie, Mindfulness, Spiritualiteit en Yoga

#1 HEAL

Heal een documentaire over zelfgenezend vermogen.

Je wordt meegenomen op een wetenschappelijke en spirituele reis waarin het mechanisme dat onze gedachten, overtuigingen en emoties invloed hebben op onze gezondheid wordt onderzocht. Samen met spirituele leiders, artsen en chronisch zieke mensen worden verbanden gelegd tussen psychische- en fysieke gezondheid.

Er is meer controle over onze gezondheid mogelijk dan dat we nu denken! Lees ook onze review over de documentaire HEAL. Kijk ook eens naar Ascension Healer voor een gratis healing op afstand.

Bekijk de documentaire op Netflix

#2 Awake: The life of Yogananda

Misschien heb je wel eens van Paramahansa Yogananda gehoord. Hij bracht yoga en meditatie in 1920 naar het Westen.

Bekende mensen als Steve Jobs, George Harrison en Russel Simmons zijn bij hem in de leer geweest. George Harrison is overtuigd dat hij zonder Yogananda niet zoveel succes zou hebben gehad in de muziekwereld.

#3 Free The Mind

In de documentaire Free the mind legt hersenspecialist Richard Davidson het verband uit tussen het menselijk brein en het universum.

Drie mensen met ernstige mentale stoornissen zoals ADHD en PTSS laten zich in de documentaire volgen en ondergaan oosterse meditatietechnieken.

Meer spiritualiteit voor jouw persoonlijke groei

Wil jij de volgende stap maken in jouw persoonlijke groei? Focus je dan naast persoonlijke ontwikkeling ook op je gezondheid en verdiep je in geldzaken.

Lees bijvoorbeeld boeken over persoonlijke ontwikkeling of over spiritualiteit en volg de beste trainingen voor persoonlijke ontwikkeling. Mooie voorbeelden hiervan zijn de breathwork opleiding of het Antivirus van Tibor.

Een aantal jaar geleden hoorde ik voor het eerst over meditatie. Beginnen met meditatie kan een uitdaging zijn maar gelukkig zijn er tegenwoordig meditatie apps. Een mooi voorbeeld hiervan is Synctuition en de 365 meditatie app. Wil je echt next level gaan kan je altijd kiezen voor de beste meditatie cursus. Je kan dan meer ontdekken over onderwerpen zoals healing, transcendentie en misschien wel contact maken met jouw spirituele gids. Ascension Healer en de Higher Spirit Academy sluiten hier overigens mooi bij aan.

Je kan er ook voor kiezen om je leven te verrijken met mindfulness oefeningen. De beste mindfulness apps helpen je ontdekken wat mindfulness is. Heb je trouwens al documentaires over meditatie en mindfulness gezien? Mijn absolute nummer #1 is de documentaire Heal waarin ook osteopathie aan bod komt.

De wereld van spiritualiteit is super interessant als het gaat om aura’s, non dualiteit, chakra’s, energetisch en zelfs je horoscoop kan om de hoek komen kijken. Je ontdekt de kracht van volle maan en waarom spiritualiteit en persoonlijke ontwikkeling hand in hand gaan. Een spirituele inspiratiebron voor mij is Jan Geurtz.

Wil je meer weten over de mogelijkheden tot persoonlijke ontwikkeling? Lees dan de uitgebreide reviews die ik erover schreef. Daarin ben ik gaan onderzoeken wat de voordelen zijn voor je ontwikkeling en gezondheid én waar ze het beste kan kopen. Je kan bij al onze partners met een gerust hart aan de slag. In veel gevallen zelfs met een leuke korting! Ik ben benieuwd welke keuze jij gaat maken!

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn is oprichter van het platform Jouwpersoonlijkegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. In het gratis E-book deelt Martijn de beste 50 praktische tips om groei te ervaren. Download nu gratis >>
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Beste Documentaire Meditatie & Mindfulness (2023) | 3x Spiritualiteit!

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips