In dit artikel

Documentaire Heal | Zelfgenezend Vermogen (Docu Review)

Documentaire Heal | Review (2023) | Zelfgenezend Vermogen!

In dit artikel

De documentaire HEAL neemt je mee op een wetenschappelijke en spirituele reis waarin het zelfgenezend vermogen wordt onderzocht. Aan de hand van onderzoeken en interviews met wetenschappers, specialisten en spiritueel leiders maak je kennis met de natuurlijke kracht van ons lichaam.

Deze documentaire toont aan dat onze gedachten, overtuigingen en emoties een enorme invloed hebben op onze gezondheid. Zo zouden we onszelf met negatieve gedachten ziek kunnen maken en kunnen we onszelf leren om te genezen. Het draait hierin om vertrouwen, geloven en je over te durven geven. Wees je dus bewust van jouw gedachten, deze zijn enorm krachtig en beïnvloeden jouw leven.

50 Praktische groei tips
Met mijn 50 gratis tips maak jij de volgende stap in jouw persoonlijke groei!
Vraag nu het E-book aan

Intelligent lichaam

Het lichaam is misschien wel veel intelligenter dan dat we denken. Een mooi voorbeeld hiervan is een simpele snee in je vinger. Je kan gewoon blijven functioneren en je lichaam zorgt in de meeste gevallen volledig zelfstandig voor genezing. Waarom zou dit niet bij de meeste aandoeningen zo werken?

In noodgevallen en bij acute ziektes zoals verwondingen of infecties hebben we een snelle oplossing nodig, een quick fix. Gelukkig hebben we hiervoor levensreddende technieken ontwikkeld. Bij chronische ziektes werkt deze quick fix echter niet, deze ziektes zijn geleidelijk gegroeid.

Epigenetica

De omgeving is wat de genetische activiteit van een cel selecteert. Met andere woorden; de omgeving bepaalt de uitwerking van de genen.

Stel je voor, 2 mensen hebben hetzelfde DNA met dezelfde vatbaarheid tot ziektes. Daarvan kan er één ziek worden en de ander gezond blijven. De één kan genezen en de ander niet. Dit komt omdat de factoren van hun omgeving verschillen. Je kan deze omgevingsfactoren optimaliseren waardoor je de genetische genen activiteit kan controleren.

Het zenuwstelsel zendt informatie over de omgeving door het lichaam zodat de cellen hun biologie kunnen aanpassen aan wat er gebeurt in de wereld. Het gevaar hiervan is dat het bewustzijn een interpretatie is. De mind interpreteert de omgeving.

Verander dus je perceptie, je mind, je geloof over het leven dan verander je de signalen die naar de cellen gaan en passen diens functie aan. Doordat je de omgeving kan veranderen en doordat je perceptie van de omgeving kan veranderen kan je de genetische onbewustheid controleren. Je bent geen slachtoffer van je genen, je bent de meester ervan.

De documentaire laat een nieuw beeld zien van het bijzonder intelligente menselijk lichaam en de buitengewone heelkrachten die in onszelf zitten.

Bekijk de trailer van HEAL:

Geïnspireerd? Bekijk de documentaire HEAL op Netflix.

Inzichten vanuit van de documentaire

1. Oosterse wijsheid

Healing (helen) is geen Westerse geneeskunde maar een combinatie van Oosterse geneeskunde en gebedsgenezing. Verschillende diagnoses worden door de Westerse wereld gelabeld als: migraine, hoofdpijn, MS, depressie, angst, kanker, fibromyalgie en Crohn. Het is in veel gevallen echter niet aan te tonen waar deze verschillende symptomen vandaan komen. Mede hierdoor hoor je vandaag de dag steeds regelmatiger de term symptoombestrijding.

2. Healers

Healers worden over het algemeen gezien als ongewoon en vreemd. Maar is het eigenlijk niet ongewoon hoeveel mensen er vandaag de dag ziek zijn? Dit komt mede omdat we als mens hebben geleerd om ons vast te houden aan onze gevoelens en daardoor creëren we dichtheid in ons lichaam. Deze emotionele blokkades kunnen leiden tot fysieke blokkades en die kunnen zich zelfs weer opstapelen tot ziektes.

De grote vraag is; hoe diep kunnen we onze lichamen of de lichamen van onze dierbare beïnvloeden met betrekking tot genezing? Hoeveel invloed hebben we nou werkelijk op ons lichaam?

Elk orgaan heeft onder de juiste omstandigheden de capaciteit om zichzelf te genezen. Alleen is de vraag in veel gevallen; wat zijn de juiste omstandigheden? Invloed hierop hebben in ieder geval de omgeving, lucht, water, kwaliteit voeding, supplementen en kruiden producten.

Of het nu ziekte of letsel is, het immuunsysteem is de manier waarop ons lichaam corrigeert. De natuurlijke intelligentie geeft ons leven, doet ons hart blijven kloppen en verteert ons voedsel. We moeten dit alleen niet onbewust blijven blokkeren.

3. 9 factoren om jezelf te genezen

Uit een grootschalig onderzoek onder mensen die op “wonderlijke” wijze zijn genezen van ziektes kwamen 75 toegepaste factoren naar voren. 9 factoren hiervan werden door alle ondervraagde toegepast. Van deze 9 factoren zijn er slechts 2 fysiek.

  • Pas radicaal je dieet aan
  • Maak gebruik van kruiden en supplementen

De rest van de factoren is mentaalemotioneel en spiritueel

  • Neem controle over je gezondheid
  • Volg je intuïtie
  • Uit je opgekropte emoties
  • Vergroot je positieve emoties
  • Accepteer sociale ondersteuning
  • Verdiep je spirituele connectie
  • Zorg voor een sterke reden om te leven

Uit dit onderzoek blijkt het dus mogelijk te zijn om je immuunsysteem te activeren met voornamelijk je mentale emotionele werk. Maak gebruik van deze aanpassingen en genees sneller dan dat je ziek bent geworden.

4. Dr. Joe Dispenza

Dr. Joe Dispenza is onderzoeker, chiropractor, lector en auteur. Joe werd op 23-jarige leeftijd aangereden op zijn racefiets en brak daarbij zes ruggenwervels. Hij kreeg de mogelijkheid om zich te laten opereren met de kans ooit weer te gaan lopen. Echter moest hij wel rekening houden met mogelijk blijvende pijn en een gehandicapt bestaand. Niet opereren zou blijvende verlamming betekenen.

Hij besluit om zijn eigen weg te gaan en wordt daarmee de eerste persoon die een dergelijke operatie onder deze omstandigheden weigert. Door zijn geloof in de natuurlijke intelligentie is hij zich heel bewust gaan focussen op wat hij wel wilt en niet op wat hij niet wilt.

Wervel voor wervel is hij zijn ruggengraat gaan visualiseren. Het heeft hem 6 weken gekost voordat hij zonder onderbreking / afleiding zijn ruggengraat opnieuw volledig kon visualiseren. Bij elke afdwaling moest hij weer opnieuw beginnen. De volledige visualisatie van zijn ruggengraat heeft hem zo’n 3 uur gekost. Hij ervoer dat moment als een soort “klik” dat alles op zijn plek viel.

De motoriek begon langzaam terug te komen en zijn lichaam begon drastisch te veranderen. Hij kon na 10 weken alweer op zijn benen staan en na 12 weken weer trainen.

Uiteindelijk leverden concentratiefocus en een ijzeren discipline hem volledige genezing op. Hij had zich voorgenomen dat als hij ooit weer zou kunnen lopen hij de rest van zijn leven zou besteden aan onderzoek naar de relatie tussen mind en het lichaam.

5. Farmaceutisch onderzoek

Bij typische farmaceutische onderzoeken testen ze in 2 groepen. In de voorbeelden in de documentaire waren dit 2 groepen van 100 personen. Groep 1 kreeg het medicijn toegediend en dit had bij 75% positief effect. Bij de controle groep, ook wel placebo groep, varieerde hetzelfde effect als in groep 1 van 40 – 50 – 60 – 70 tot wel 75%.

Deze groep denkt namelijk ook het medicijn te krijgen maar krijgt een placebo toegediend. Geloof doet onze biologie veranderen. Accepteren, geloven en overgeven. De deelnemers in groep 2 begonnen hun eigen autonome zenuwstelsel te programmeren om hun eigen apotheek van chemicaliën te maken die overeenkomt met dat wat ze denken te nemen.

De vraag is: Is het de stof die de genezing voortbrengt of is het de aangeboren capaciteit van het lichaam?

6. De mind

De mind bestaat uit de bewuste en onderbewuste mind. De bewuste mind is de laatste evaluatie van ons brein, ook wel de creatieve mind genoemd. Als de bewuste mind aan het denken dan is de onderbewuste mind het standaardprogramma, de autopiloot. Denk hierbij bijvoorbeeld aan lopen, auto rijden en communiceren met persoon.

Onze onderbewuste mind heeft zich grotendeels gevormd door andere mensen hun gedrag. Dit komt van je moeder, vader, broers, zussen en je gemeenschap in de eerste 7 jaar van je leven. We zijn in deze fase net een spons, we nemen patronen op van alle mensen die we tegenkomen.

Stel je voor, je groeit op in een omgeving waar trauma aanwezig was. Alcoholisme, familiaire conflicten en slechte relaties. Wanneer deze emoties niet in het moment zijn verwerkt worden het herinneringen die niet volledig zijn gevormd. We blijven ons zelf zien in de wereld om ons heen alsof we nog steeds “4 jaar zijn” in een wereld met enkel conflict, trauma’s en drama.

We filteren en voelen daarom opnieuw en opnieuw elke keer dat kleuren, geluiden, geuren, iets proeven onze gevoelens doet afgaan. Je reageert alsof de herinnering voor de eerste keer gebeurde.

Dus je kunt proberen je onderbewuste mind te ontlopen net zoals je een schaduw zou proberen te ontlopen. Ook in dit geval is dit onmogelijk! Je moet je omkeren en het tegemoet gaan. Erken dat de symptomen en stressoorzaken betekenis hebben en bijzonder intelligent zijn in ons wakker te maken. Als we ons nu eens afvragen wat de pijn of het gevoel ons vertelt creëert dat ruimte om antwoorden in ons bewustzijn binnen te laten.

Laat je kwaadheid, verdriet of trauma’s los in plaats van deze weg te stoppen. In het bijzonder trauma’s die opgesloten kunnen zijn in je brein in het onderbewuste deel.

7. Je lichaam als krachtigste heler

Het menselijk lichaam is tot miraculeuze zaken in staat. Het is een intelligent systeem dat diep verbonden is met onze mind en de wereld rondom ons. Het is ontworpen om zichzelf te reguleren en te genezen. Door onze omgeving te ontgiften, de lucht die we inademen, de voeding die we eten, het water dat we drinken en de producten die we gebruiken steunen we het geneesproces. En als we verder gaan dan het fysieke en onze innerlijke omgeving, gedachten, geloof en emoties verbeteren dan kunnen we onze levens veranderen en helpen op krachtige manieren.

Het heeft allemaal betrekking tot geloven. Of het nu geloof in god is, geloof in geneeskunde of geloof in de capaciteit van ons lichaam tot genezen of een combinatie van alle drie. Als we het geloven, kunnen we het bereiken. We leven in een wereld van oneindige mogelijkheden. Kies en focus op een mogelijkheid die jij wilt. Wordt niet meegezogen in een angst die je niet wilt. We hebben de kracht om te genezen.

Geïnspireerd? Bekijk de documentaire HEAL op Netflix of ontdek de beste documentaires over voeding.

Meer spiritualiteit voor jouw persoonlijke groei

Wil jij de volgende stap maken in jouw persoonlijke groei? Focus je dan naast persoonlijke ontwikkeling ook op je gezondheid en verdiep je in geldzaken.

Lees bijvoorbeeld boeken over persoonlijke ontwikkeling of over spiritualiteit en volg de beste trainingen voor persoonlijke ontwikkeling. Mooie voorbeelden hiervan zijn de breathwork opleiding of het Antivirus van Tibor.

Een aantal jaar geleden hoorde ik voor het eerst over meditatie. Beginnen met meditatie kan een uitdaging zijn maar gelukkig zijn er tegenwoordig meditatie apps. Een mooi voorbeeld hiervan is Synctuition en de 365 meditatie app. Wil je echt next level gaan kan je altijd kiezen voor de beste meditatie cursus. Je kan dan meer ontdekken over onderwerpen zoals healingtranscendentie en misschien wel contact maken met jouw spirituele gidsAscension Healer en de Higher Spirit Academy sluiten hier overigens mooi bij aan.

Je kan er ook voor kiezen om je leven te verrijken met mindfulness oefeningen. De beste mindfulness apps helpen je ontdekken wat mindfulness is. Heb je trouwens al documentaires over meditatie en mindfulness gezien? Mijn absolute nummer #1 is de documentaire Heal waarin ook osteopathie aan bod komt.

De wereld van spiritualiteit is super interessant als het gaat om aura’snon dualiteitchakra’senergetisch en zelfs je horoscoop kan om de hoek komen kijken. Je ontdekt de kracht van volle maan en waarom spiritualiteit en persoonlijke ontwikkeling hand in hand gaan. Een spirituele inspiratiebron voor mij is Jan Geurtz.

Wil je meer weten over de mogelijkheden tot persoonlijke ontwikkeling? Lees dan de uitgebreide reviews die ik erover schreef. Daarin ben ik gaan onderzoeken wat de voordelen zijn voor je ontwikkeling en gezondheid én waar ze het beste kan kopen. Je kan bij al onze partners met een gerust hart aan de slag. In veel gevallen zelfs met een leuke korting! Ik ben benieuwd welke keuze jij gaat maken!

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn is oprichter van het platform Jouwpersoonlijkegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. In het gratis E-book deelt Martijn de beste 50 praktische tips om groei te ervaren. Download nu gratis >>
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Documentaire Heal | Review (2023) | Zelfgenezend Vermogen!

Laat een reactie achter