In dit artikel

Honger Ondanks Dieet Shakes? Hier is Waarom (2023)

In dit artikel

Voel je constant hongerig ondanks het consumeren van je dieet shakes? Het is een probleem dat ik ook heb ervaren – het is frustrerend en ontmoedigend. Uit mijn onderzoek is gebleken dat er verschillende factoren kunnen zijn die bijdragen aan dit hongergevoel, van te weinig eiwitten tot slaaptekort en stress.

In deze blog, bied ik inzicht in de redenen waarom je honger kan hebben en suggereer ik effectieve manieren om dit hongergevoel te onderdrukken. Laten we deze uitdaging samen aangaan!

Key Takeaway

De beste dieet shake van 2023 is Orangefit Diet. Dit merk heeft een veganistische formule en bestaat voor 30% uit vitamines en mineralen en is verkrijgbaar in 4 smaken, met Vanille als mijn top favoriet!

Samenvatting

 • Te weinig eiwitrijk voedsel kan ervoor zorgen dat je snel weer honger krijgt. Eiwitten geven een vol gevoel en helpen spierweefsel behouden.
 • Slaaptekort verstoort hormonen die honger en verzadiging reguleren, waardoor je altijd honger kunt hebben.
 • Diabetes type 2 en medicijnen die eetlust opwekken kunnen leiden tot constant hongergevoel.
 • Stress, onvoldoende water drinken, te veel alcohol drinken, en veel sporten kunnen ook bijdragen aan aanhoudende honger.
 • Volg een koolhydraatarm dieet om je bloedsuikerspiegel stabiel te houden en verminderde eetlust te ervaren.
 • Onthoud dat honger tijdelijk is en maak gezonde keuzes om ermee om te gaan.
 • Kies voor gezonde tussendoortjes zoals fruit, groentesticks en noten om je honger te onderdrukken.
 • Ga zonder honger naar de supermarkt om impulsieve aankopen van ongezond voedsel te voorkomen.

Redenen waarom je altijd honger hebt

– Te weinig eiwitrijke voeding: Eiwitten zorgen voor een langdurig verzadigd gevoel, dus het ontbreken hiervan kan leiden tot aanhoudende honger.

– Slaaptekort: Een gebrek aan slaap kan de hormonen die honger en verzadiging reguleren verstoren, waardoor je constant honger hebt.

– Diabetes type 2: Diabetes kan ervoor zorgen dat je lichaam moeite heeft om glucose goed te verwerken, wat kan leiden tot een constant hongergevoel.

– Medicijnen die eetlust opwekken: Sommige medicijnen hebben als bijwerking dat ze de eetlust vergroten, waardoor je altijd honger hebt.

– Stress: Stress kan ervoor zorgen dat je lichaam meer cortisol produceert, wat de

Te weinig eiwitrijke voeding

Het eten van te weinig eiwitrijk voedsel kan zorgen dat je snel weer honger krijgt. Eiwitten zijn nodig voor onze spieren. Ze geven ons ook een vol gevoel. Als je niet genoeg eiwitten eet, kan je lichaam spierweefsel gaan afbreken.

Ook kan je honger krijgen als er te weinig eiwit in je shake zit. Eet dus genoeg eiwitrijk voedsel zoals vlees, vis en noten. Dit helpt om honger tegen te gaan. Je lichaam zal dan ook geen spierweefsel meer afbreken.

Slaaptekort

Slaaptekort kan ervoor zorgen dat je altijd honger hebt, zelfs na het drinken van dieet shakes. Als je niet genoeg slaapt, kan dit de balans van hormonen in je lichaam verstoren, waaronder het hormoon dat je hongergevoel regelt.

Hierdoor kan je de hele dag door honger hebben, zelfs nadat je net een shake hebt gedronken. Daarnaast kan slaaptekort ook zorgen voor meer stress, wat op zijn beurt weer kan leiden tot meer eetlust en verlangen naar calorierijk voedsel.

Om het hongergevoel te verminderen is het belangrijk om voldoende slaap te krijgen en stress zoveel mogelijk te vermijden.

Diabetes type 2

Wanneer je diabetes type 2 hebt, kan het moeilijk zijn om je hongergevoel te controleren, zelfs als je dieet shakes gebruikt. Dit komt door de manier waarop je lichaam insuline produceert en verwerkt.

Bij mensen met diabetes type 2 kan insuline minder effectief zijn, waardoor glucose niet goed wordt opgenomen in de cellen. Hierdoor blijft er meer glucose in het bloed en kan je een constant hongergevoel ervaren.

Het is belangrijk om je bloedsuikerspiegel onder controle te houden en te streven naar een gezond eetpatroon dat past bij jouw specifieke behoeften.

Medicijnen die eetlust opwekken

Sommige medicijnen kunnen ervoor zorgen dat je meer honger krijgt, zelfs als je dieet shakes gebruikt. Dit komt doordat deze medicijnen de eetlust kunnen stimuleren. Het is belangrijk om te weten of de medicijnen die je gebruikt deze bijwerking hebben, zodat je hier rekening mee kunt houden bij het plannen van je maaltijden en snacks.

Bespreek dit altijd met je arts of apotheker.

Stress

Stress kan een van de redenen zijn waarom je altijd honger hebt, zelfs als je dieet shakes gebruikt. Wanneer je gestrest bent, produceert je lichaam het hormoon cortisol, dat je eetlust kan verhogen.

Dit kan leiden tot emotioneel eten en constant hongergevoel, zelfs na het nemen van een shake. Bovendien kan stress ervoor zorgen dat je kiest voor ongezonde voeding, zoals snacks en comfortfood, waardoor je hongerig blijft.

Het is belangrijk om manieren te vinden om stress te verminderen, zoals regelmatig bewegen, mediteren of ontspanningstechnieken toepassen. Door stress onder controle te houden, kun je beter omgaan met je hongergevoelens en je dieet beter volgen.

Onvoldoende water drinken

Wanneer je niet genoeg water drinkt, kan dit ervoor zorgen dat je constant honger hebt, zelfs als je dieet shakes gebruikt. Water is essentieel voor een goede werking van je lichaam en het helpt bij het reguleren van je eetlust.

Wanneer je niet genoeg water drinkt, kan het moeilijk zijn voor je lichaam om het onderscheid te maken tussen honger en dorst. Hierdoor kan het zijn dat je denkt dat je honger hebt, terwijl je eigenlijk dorst hebt.

Het is dus belangrijk om voldoende water te drinken gedurende de dag om gehydrateerd te blijven en je hongergevoel onder controle te houden.

Teveel alcohol drinken

Als je regelmatig te veel alcohol drinkt, kan dit ervoor zorgen dat je altijd honger hebt, zelfs als je dieet shakes gebruikt. Alcohol bevat veel calorieën, maar weinig voedingsstoffen.

Hierdoor krijgt je lichaam niet de benodigde voedingsstoffen binnen en blijft je hongergevoel aanhouden. Bovendien verstoort alcohol de werking van hormonen die je eetlust reguleren, waardoor je meer trek krijgt in ongezond voedsel.

Het is belangrijk om je alcoholconsumptie in de gaten te houden als je probeert af te vallen of een gezond dieet volgt.

Veel sporten

Als je veel sport, kan dit ervoor zorgen dat je constant honger hebt, zelfs als je dieet shakes gebruikt. Dit komt omdat sporten je energiebehoefte verhoogt en je lichaam meer voedingsstoffen nodig heeft om te herstellen.

Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je voldoende calorieën en voedingsstoffen binnenkrijgt, zodat je geen honger hebt na het sporten. Het kan ook helpen om voedingsmiddelen te eten met een hoog eiwitgehalte, omdat eiwitten helpen bij het verzadigd raken en spierherstel bevorderen.

Extra tips om hongergevoel te onderdrukken

– Kies voor gezonde tussendoortjes zoals vers fruit en groenten.

– Ga zonder honger naar de supermarkt om impulsieve aankopen te voorkomen.

– Onthoud dat honger tijdelijk is en probeer er niet aan toe te geven.

– Volg een koolhydraatarm dieet om je bloedsuikerspiegel stabiel te houden.

Volg een koolhydraatarm dieet

Als je constant honger hebt, kan het volgen van een koolhydraatarm dieet helpen om je hongergevoel te verminderen. Koolhydraten zijn namelijk de voedingsstoffen die snelle pieken en dalen in je bloedsuikerspiegel veroorzaken, wat kan leiden tot een verhoogde eetlust.

Door het verminderen van de consumptie van koolhydraten en het vervangen ervan door eiwitten en gezonde vetten, kun je langer verzadigd blijven en minder trek hebben in tussendoortjes.

Een koolhydraatarm dieet kan ook helpen bij gewichtsverlies, omdat het je lichaam aanzet om vet als energiebron te gebruiken in plaats van koolhydraten. Het is belangrijk om dit dieet echter wel op een gebalanceerde manier te volgen en voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen om tekorten te voorkomen.

Onthoud dat honger tijdelijk is

Ik wil je eraan herinneren dat honger tijdelijk is. Het kan soms moeilijk zijn om honger te weerstaan, vooral als je een dieet volgt of shakes gebruikt om af te vallen. Maar het is belangrijk om te weten dat het hongergevoel uiteindelijk zal verdwijnen.

Probeer geduldig te zijn en focus op het volgen van een gebalanceerd dieet en het maken van gezonde keuzes. Vergeet niet dat het belangrijk is om goed voor je lichaam te zorgen en jezelf niet uit te hongeren.

Kies voor gezonde tussendoortjes

Kies voor gezonde tussendoortjes om je hongergevoel te onderdrukken. Hier zijn enkele goede opties:

 1. Vers fruit, zoals appels, bessen of bananen.
 2. Groentesticks met hummus of een gezonde dipsaus.
 3. Een handvol noten, zoals amandelen of walnoten.
 4. Griekse yoghurt met een beetje honing en wat noten of granola.
 5. Volkoren crackers met magere kaas of een plakje kalkoenfilet.
 6. Een hardgekookt ei voor wat eiwitten en verzadiging.
 7. Een kleine portie popcorn zonder boter of toegevoegde suikers.

Ga zonder honger naar de supermarkt

Als je zonder honger naar de supermarkt gaat, maak je gezondere keuzes en voorkom je impulsieve aankopen van ongezond voedsel. Het is belangrijk om goed voorbereid te zijn en een boodschappenlijstje te maken met gezonde voedingsmiddelen, zoals verse groenten, magere eiwitten en volkoren producten.

Het helpt ook om van tevoren een gezonde snack te eten, zodat je minder snel geneigd bent om ongezonde opties te kiezen tijdens het winkelen. Onthoud dat honger tijdelijk is en dat het beter is om thuis een gezonde maaltijd te bereiden in plaats van toe te geven aan ongezonde verleidingen in de supermarkt.

Nadelen van afvallen met shakes

– Niet uitgebalanceerd: Dieetshakes kunnen vaak niet alle essentiële voedingsstoffen bevatten die je lichaam nodig heeft.

– Makkelijker gezegd dan gedaan: Het volgen van een dieet met shakes kan moeilijker zijn dan verwacht, vooral als je constant honger hebt.

– Geen oplossing op lange termijn: Gewichtsverlies met shakes is meestal niet duurzaam, omdat het moeilijk is om deze methode langdurig vol te houden.

Wil je meer weten over de nadelen van afvallen met shakes? Blijf lezen!

Niet uitgebalanceerd

Het gebruik van dieet shakes kan aantrekkelijk lijken als je wilt afvallen, maar het is belangrijk om te weten dat ze niet altijd uitgebalanceerd zijn. Dit betekent dat ze mogelijk niet alle benodigde voedingsstoffen bevatten die je lichaam nodig heeft om gezond te blijven.

Hoewel deze shakes kunnen helpen bij gewichtsverlies, kunnen ze ook leiden tot gevoelens van honger en stress. Het is daarom belangrijk om deze shakes aan te vullen met een uitgebalanceerd dieet dat voldoende eiwitten, vetten, vezels en andere voedingsstoffen bevat.

Zo zorg je ervoor dat je lichaam alle essentiële voedingsstoffen krijgt die het nodig heeft om optimaal te functioneren.

Makkelijker gezegd dan gedaan

Het onderdrukken van een hongergevoel kan makkelijker gezegd zijn dan gedaan. Ondanks dat er verschillende tips en trucs zijn om honger te verminderen, kan het moeilijk zijn om deze in de praktijk te brengen.

Het vergt discipline en doorzettingsvermogen om weerstand te bieden aan verleidelijke snacks en om gezonde keuzes te maken. Bovendien kunnen factoren zoals stress, slaaptekort en medicatie het nog moeilijker maken om honger onder controle te houden.

Het is belangrijk om realistische verwachtingen te hebben en jezelf niet te hard te veroordelen als het soms niet lukt om je hongergevoel volledig te onderdrukken.

Geen oplossing op lange termijn

Het afvallen met shakes is geen oplossing op lange termijn. Hoewel het effectief kan zijn bij gewichtsverlies, is het belangrijk om te beseffen dat het gebruik van dieet shakes geen duurzame en gezonde strategie is om op gewicht te blijven.

Veel shakes bevatten niet alle nodige voedingsstoffen en kunnen leiden tot een tekort aan belangrijke vitamines en mineralen. Het is daarom beter om te kiezen voor een gebalanceerd dieet dat rijk is aan eiwitten, vetten, vezels en andere essentiële voedingsstoffen.

Op die manier kun je op een gezonde manier afvallen en ook je gewicht op de lange termijn behouden.

Betere alternatieven dan afvallen met shakes

– Nederland Slank methode

– Voeding in balans brengen

– Afvallen zonder shakes

Nederland Slank methode

Ik heb persoonlijk ervaring met de Nederland Slank methode en ik kan zeggen dat het een effectieve manier is om af te vallen zonder het gebruik van shakes. Bij deze methode ligt de focus op het in balans brengen van je voeding, zodat je alle benodigde voedingsstoffen binnenkrijgt en tegelijkertijd gewicht verliest.

Het programma is gebaseerd op wetenschappelijke inzichten en biedt persoonlijke begeleiding om je te helpen je doelen te bereiken. Het geeft je de tools en kennis die je nodig hebt om gezonde keuzes te maken en een gezonde levensstijl te behouden op de lange termijn.

Voeding in balans brengen

Om honger te voorkomen, is het belangrijk om je voeding in balans te brengen. Dit betekent dat je verschillende voedingsstoffen moet consumeren om je lichaam de energie en voedingsstoffen te geven die het nodig heeft. Hier zijn enkele manieren om dit te doen:

 • Eet een verscheidenheid aan voedingsmiddelen: Zorg ervoor dat je maaltijden bevatten eiwitten, koolhydraten, vetten, vezels en vitamines en mineralen. Dit helpt je lichaam alle benodigde voedingsstoffen binnen te krijgen.
 • Kies voor volwaardige voedingsmiddelen: Probeer bewerkte voedingsmiddelen zoveel mogelijk te vermijden en kies in plaats daarvan voor verse groenten, fruit, volle granen, magere eiwitten en gezonde vetten. Deze voedingsmiddelen bevatten meer vezels en voedingsstoffen dan bewerkte producten.
 • Houd rekening met portiegroottes: Het is belangrijk om de juiste portiegroottes te hanteren om overeten te voorkomen. Lees de etiketten op verpakte producten om erachter te komen wat een juiste portie is.
 • Drink voldoende water: Voldoende gehydrateerd blijven kan helpen bij het onderdrukken van hongergevoelens. Drink gedurende de dag regelmatig water en vermijd suikerhoudende drankjes.
 • Plan maaltijden en snacks: Door maaltijden en snacks van tevoren te plannen, kun je ervoor zorgen dat je altijd gezonde opties bij de hand hebt. Dit kan voorkomen dat je naar ongezonde snacks grijpt wanneer je honger hebt.
 • Eet langzaam en geniet van je maaltijden: Het duurt even voordat je lichaam een verzadigd gevoel registreert. Door langzaam te eten en bewust te genieten van elke hap, kan je sneller merken dat je vol zit en minder last hebben van hongergevoelens.

Afvallen zonder shakes

Ik heb ontdekt dat afvallen zonder shakes ook mogelijk is. Hoewel shakes een populaire optie zijn bij het afvallen, zijn er ook andere manieren om je doel te bereiken. Het is belangrijk om een gebalanceerd dieet te volgen dat voldoende voedingsstoffen bevat.

Door voedingsmiddelen te kiezen met een hoog eiwit- of vezelgehalte en voldoende slaap te krijgen, kun je een hongergevoel onderdrukken en toch succesvol afvallen. Het verminderen van stress kan ook bijdragen aan het behalen van je doelen.

Meer over ‘Dieet Shakes’

In een wereld waar welzijn en persoonlijke groei hand in hand gaan, zijn velen van ons op een reis naar een betere gezondheid, en dieet shakes honger kan een sleutelrol spelen in deze reis. Stel je voor, je zit in je keuken en besluit om een dieet shake mb nutrition te maken, met de hoop dat dit de oplossing zal zijn voor een gezonder leven.

Terwijl je de shake bereidt, vraag je je misschien af of het mengen van dieet shakes met water een goede optie is, of dat je beter een dieet shake yoghurt kunt maken om de smaak te verbeteren. Deze twijfels zweven door je gedachten, terwijl je je realiseert dat dieet shakes maaltijden een praktische en snelle oplossing kunnen zijn voor een hectisch leven.

Ook mannen hebben ontdekt dat een shake dieet mannen kan helpen om hun fitnessdoelen te bereiken, en sommigen hebben zelfs een shake dieet schema opgesteld om hun vooruitgang bij te houden. Het kan soms overweldigend zijn, maar velen vinden het een effectieve manier om gewicht te verliezen, vooral als ze kiezen voor 10 dagen shake dieet.

Maar het is ook belangrijk om op te letten op mogelijke bijwerkingen zoals dieet shakes obstipatie, en om ervoor te zorgen dat je kiest voor kwaliteitsproducten zoals dieet poeder shakes en dieet pro shakes.

Er zijn veel plekken waar je dieet shakes kunt kopen, zoals bij de dieet shakes trekpleister en je kunt ook een dieet shake kruidvat proberen, of kiezen voor het gemak van een dieet shake action.

Door deze reis ontdek je niet alleen meer over de verschillende opties en mogelijkheden die er zijn, maar ook over hoe je deze shakes op de juiste manier kunt integreren in je dagelijks leven voor optimale resultaten.

Veelgestelde Vragen

1. Wat betekent “Honger Ondanks Dieet Shakes? Hier is Waarom”?

“Honger Ondanks Dieet Shakes? Hier is Waarom” betekent dat je honger kunt voelen ondanks het nemen van dieetshakes in je eiwitdieet.

2. Hoe kan proteïne en viscositeit invloed hebben op honger?

Proteïne en viscositeit kunnen helpen om je honger te onderdrukken. Ze zorgen ervoor dat je je vol voelt tijdens een dieetplan.

3. Kunnen maaltijdvervangers helpen bij uithongering?

Ja, maaltijdvervangers zoals dieetshakes kunnen helpen om het hongergevoel te verminderen en bijdragen aan een betere gezondheid.

4. Waarom voel ik nog steeds honger ondanks mijn eiwitdieet?

» Referenties


1. Davis, Lisa M., Coleman, Christopher, Kiel, Jessica, Rampolla, Joni, Hutchisen, Tammy, Ford, Laura, Andersen, Wayne S., & Hanlon-Mitola, Andrea. (2010). Efficacy of a meal replacement diet plan compared to a food-based diet plan after a period of weight loss and weight maintenance: a randomized controlled trial. Nutr J, 9(11).
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2851659/

2. Cheskin, LJ., Mitchell, AM., Jhaveri, AD., Mitola, AH., Davis, LM., Lewis, RA., Yep, MA., & Lycan, TW. (2008). Efficacy of meal replacements versus standard food-based diet for weight loss in type 2 diabetes: a controlled clinical trial. Diabetes Educ, 34(118-127). doi: 10.1177/0145721707312463.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/18267998/

3. Heymsfield, SB., van Mierlo, CAJ., van der Knaap, HCM., Heo, M., & Frier, HI. (2003). Weight management using a meal replacement strategy: meta and pooling analysis from six studies. Int J Obes Relat Metab Disord, 27(537-49). doi: 10.1038/sj.ijo.0802258.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/12704397/

4. Ashley, JM., Herzog, H., Clodfelter, S., Bovee, V., Schrage, J., & Pritsos, C. (2007). Nutrient adequacy during weight-loss interventions: a randomized study in women comparing the dietary intake in a meal replacement group with a traditional food group. Nutr J, 6(6-12). doi: 10.1186/1475-2891-6-12.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/17592648/

» Referenties

Conclusie beste dieet shakes 2023

Het kan zijn dat de shakes niet genoeg viscositeit of proteïne bevatten om je honger te stillen. Het is belangrijk om dit te checken voor een effectief dieetplan.

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwpersoonlijkegroei.nl, is partner van Anouk en trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. Ontdek zijn top 50 praktische tips voor persoonlijke groei in zijn gratis E-book. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail martijn@jouwpersoonlijkegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Honger Ondanks Dieet Shakes? Hier is Waarom (2023)

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips