In dit artikel

Buikpijn na Dieet Shakes: Oorzaken en Oplossingen (2023)

In dit artikel

Ervaar je buikpijn na het drinken van dieet shakes en kan je niet begrijpen waarom? Deze onaangename ervaring heb ik ook gehad, en na grondig onderzoek ontdekte ik dat er verschillende oorzaken kunnen zijn, zoals een voedselintolerantie of onvoldoende hydratatie.

In deze blogpost behandel ik mogelijke oorzaken en aanbevolen oplossingen om deze buikpijn te verlichten. Lees verder en ontdek hoe je weer kunt genieten van dieet shakes zonder hinderlijke bijwerkingen.

Key Takeaway

De beste dieet shake van 2023 is Orangefit Diet. Dit merk heeft een veganistische formule en bestaat voor 30% uit vitamines en mineralen en is verkrijgbaar in 4 smaken, met Vanille als mijn top favoriet!

Samenvatting

 • Buikpijn na het drinken van dieet shakes kan veroorzaakt worden door onvoldoende hydratatie, moeite met vetvertering, voedselintoleranties en onjuist gebruik van zoetstoffen.
 • Oplossingen voor buikpijn na het drinken van dieet shakes zijn onder andere het verhogen van waterinname, geleidelijke introductie van vetten en het vermijden van voedselintoleranties.
 • Alternatieven voor lactose in dieet shakes zijn sojamelk, amandelmelk, havermelk, kokosmelk en rijstmelk.
 • Mensen met glutenintolerantie kunnen kiezen voor glutenvrije granen zoals rijst, maïs, quinoa en boekweit.

Oorzaken van Buikpijn na Dieet Shakes

– Onvoldoende hydratatie kan buikpijn veroorzaken na het drinken van dieet shakes.

– Moeite met het verteren van vetten kan ook leiden tot buikpijn na het drinken van dieet shakes.

– Voedselintoleranties zoals lactose-intolerantie en glutenintolerantie kunnen buikpijn veroorzaken na het consumeren van dieet shakes.

– Overmatig gebruik van magnesium in de shakes kan ook bijdragen aan buikpijn.

– Onvoldoende vezelinname kan de spijsvertering verstoren en buikpijn veroorzaken.

– Het onjuist gebruik van zoetstoffen in de shakes kan ook leiden tot buikklachten.

Onvoldoende hydratatie

Drinken van te weinig water is een veel voorkomend probleem. Het kan pijn in de buik veroorzaken. Water is nodig voor het lichaam om goed te werken. Het helpt bij de spijsvertering en houdt ons fris.

Als we dieet shakes nemen, moeten we meer water drinken. Zonder genoeg water, kunnen de shakes moeilijk te verteren zijn. Dit leidt tot buikpijn. Drink altijd genoeg water bij het gebruik van dieet shakes.

Moeite met verteren van vetten

Ik had ook moeite met het verteren van vetten toen ik begon met het drinken van dieet shakes. Het kan zijn dat je lichaam niet gewend is aan het verwerken van grote hoeveelheden vetten.

Dit kan leiden tot buikpijn en een opgeblazen gevoel. Het is belangrijk om langzaam aan vetten toe te voegen aan je dieet en je lichaam de tijd te geven om eraan te wennen. Een diëtist kan je adviseren over de juiste hoeveelheid en soort vetten die je moet consumeren.

Voedselintolerantie

Sommige mensen kunnen buikpijn ervaren na het drinken van dieet shakes vanwege voedselintoleranties. Dit betekent dat hun lichaam niet goed reageert op bepaalde voedingsstoffen in de shakes.

Bijvoorbeeld, lactose-intolerantie betekent dat het lichaam moeite heeft met het verteren van lactose, een suiker die vaak voorkomt in zuivelproducten. Glutenintolerantie betekent dat het lichaam niet goed reageert op gluten, een eiwit dat voorkomt in tarwe en andere granen.

Als je buikpijn ervaart na het drinken van dieet shakes, kan het helpen om te testen of je intolerant bent voor bepaalde voedingsstoffen en deze te vermijden.

Lactose-intolerantie

Als je lactose-intolerant bent, betekent dit dat je moeite hebt om lactose, een suiker in melk en zuivelproducten, te verteren. Dit kan buikpijn en spijsverteringsproblemen veroorzaken, zoals diarree en een opgeblazen gevoel.

Als je buikpijn ervaart na het drinken van dieet shakes, kan het zijn dat deze shakes lactose bevatten. Het vermijden van lactose kan helpen om buikpijn te voorkomen. Gelukkig zijn er alternatieven beschikbaar, zoals lactosevrije shakes of shakes gemaakt van plantaardige eiwitten.

Het is belangrijk om de ingrediëntenlijst te controleren en indien nodig advies te vragen aan een diëtist of arts.

Glutenintolerantie

Bij buikpijn na het drinken van dieet shakes kan glutenintolerantie een mogelijke oorzaak zijn. Mensen met glutenintolerantie kunnen geen gluten verdragen, wat een eiwit is dat voorkomt in tarwe, gerst en rogge.

Als zij shakes drinken die gluten bevatten, kan dit leiden tot buikpijn, diarree en andere spijsverteringsproblemen. Het is belangrijk voor mensen met glutenintolerantie om dieet shakes te kiezen die glutenvrij zijn, zodat ze geen last krijgen van hun buik.

Overmatig gebruik van magnesium

Wanneer je te veel magnesium inneemt, kan dit leiden tot buikpijn. Magnesiumsupplementen kunnen soms diarree en buikkrampen veroorzaken. Het is belangrijk om de juiste hoeveelheid magnesium in te nemen volgens de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.

Te veel magnesium kan de spijsvertering verstoren en tot ongemak leiden.

Onvoldoende vezelinname

Als je buikpijn ervaart na het drinken van dieet shakes, kan een mogelijke oorzaak een onvoldoende vezelinname zijn. Vezels spelen een belangrijke rol bij een gezonde spijsvertering en helpen de darmen goed te laten functioneren.

Dieet shakes bevatten vaak minder vezels dan natuurlijke voeding, omdat ze gericht zijn op gewichtsverlies. Het gebrek aan vezels kan leiden tot verstopping, buikkrampen en een opgeblazen gevoel.

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je voldoende vezels binnenkrijgt in je dieet, door bijvoorbeeld volkoren producten, groenten en fruit toe te voegen aan je maaltijden.

Onjuist gebruik van zoetstoffen

Het onjuist gebruik van zoetstoffen kan ook leiden tot buikpijn na het drinken van dieet shakes. Sommige mensen kunnen gevoelig zijn voor bepaalde zoetstoffen en ervaren buikklachten als ze deze consumeren.

Het is belangrijk om de labels van de shakes zorgvuldig te lezen en te controleren of er zoetstoffen worden gebruikt waar je mogelijk gevoelig voor bent. Het kan ook helpen om natuurlijke zoetstoffen te gebruiken in plaats van kunstmatige zoetstoffen, omdat deze vaak beter worden verdragen door het lichaam.

Oplossingen voor Buikpijn na Dieet Shakes

– Verhoog waterinname.

– Geleidelijke introductie van vetten.

– Identificeren en vermijden van voedselintoleranties.

– Alternatieven voor lactose.

– Alternatieven voor gluten.

– Juiste magnesiuminname.

– Evenwichtige vezelinname.

– Gebruik van natuurlijke zoetstoffen.

Verhoog waterinname

Ik raad aan om meer water te drinken als je last hebt van buikpijn na het drinken van dieet shakes. Voldoende hydratatie is erg belangrijk, vooral tijdens een dieet. Hier zijn enkele tips om je waterinname te verhogen:

 • Drink minstens 8 glazen water per dag.
 • Neem altijd een flesje water mee zodat je het gemakkelijk kunt bijvullen.
 • Voeg wat citroensap of komkommer toe aan je water voor extra smaak.
 • Drink water vóór, tijdens en na de maaltijden om de spijsvertering te ondersteunen.
 • Zorg ervoor dat je gehydrateerd blijft, vooral als je veel zweet door lichaamsbeweging.

Geleidelijke introductie van vetten

Ik introduceer geleidelijk vetten in mijn dieet door:

 • Langzaam toenemende hoeveelheden vet toe te voegen aan mijn shakes.
 • Te kiezen voor gezonde vetten zoals avocado, noten, zaden en olijfolie.
 • Mijn lichaam de tijd te geven om aan het verteren van vetten te wennen.
 • Te experimenteren met verschillende bronnen van vet om te zien welke het beste bij mij passen.
 • Te letten op eventuele symptomen van buikpijn en deze aan te passen als dat nodig is.

Identificeren en vermijden van voedselintoleranties

Voedselintoleranties kunnen bijdragen aan buikpijn na het drinken van dieet shakes. Het is belangrijk om voedselintoleranties te identificeren en te vermijden voor het beste resultaat. Hier zijn enkele tips:

 • Hou een voedingsdagboek bij: Noteer welke voeding je eet en wanneer je buikpijn ervaart. Dit kan helpen om patronen te herkennen.
 • Eliminatiedieet: Probeer bepaalde voedingsmiddelen uit te sluiten om te zien of de buikpijn afneemt. Begin met de meest waarschijnlijke boosdoeners, zoals zuivelproducten of gluten.
 • Voedseltest: Raadpleeg een professional voor allergie- of intolerantietesten. Dit kan helpen om specifieke intoleranties vast te stellen.
 • Vervangende opties: Als je intolerant bent voor bepaalde voedingsmiddelen, zoek dan gezonde vervangers die dezelfde voedingsstoffen bevatten. Bijvoorbeeld lactosevrije melk in plaats van gewone melk.
 • Raadpleeg een diëtist: Een diëtist kan je helpen met het vinden van alternatieve voedingsopties en een evenwichtige maaltijdplanning.

Alternatieven voor lactose

Als je lactose intolerant bent, kan het drinken van dieet shakes met lactose buikpijn veroorzaken. Hier zijn enkele alternatieven voor lactose die je kunt proberen:

 1. Sojamelk: Vervang de melk in je dieet shake door sojamelk. Het is een goede bron van eiwitten en bevat geen lactose.
 2. Amandelmelk: Een andere optie is het gebruik van amandelmelk als basis voor je shake. Het heeft een milde smaak en is ook lactosevrij.
 3. Havermelk: Havermelk is ook een goed alternatief voor lactosevrije shakes. Het heeft een romige textuur en voegt een nootachtige smaak toe aan je shake.
 4. Kokosmelk: Als je van kokossmaak houdt, kun je kokosmelk gebruiken als basis voor je shake. Het geeft een heerlijke tropische smaak zonder lactose.
 5. Rijstmelk: Rijstmelk is dunner dan andere melkalternatieven, maar het kan nog steeds worden gebruikt om je dieet shake te verdunnen.

Alternatieven voor gluten

Gluten is een eiwit dat voorkomt in tarwe, gerst en rogge. Mensen met glutenintolerantie ervaren vaak buikpijn na het consumeren van voedingsmiddelen die gluten bevatten. Gelukkig zijn er alternatieven beschikbaar voor mensen die gluten willen vermijden. Hier zijn enkele mogelijke alternatieven:

 • Glutenvrije granen: Er zijn verschillende glutenvrije granen beschikbaar, zoals rijst, maïs, quinoa en boekweit. Deze kunnen worden gebruikt als vervanging voor tarwe in maaltijden en bakproducten.
 • Glutenvrij meel: Er zijn ook verschillende soorten glutenvrije meel verkrijgbaar, zoals amandelmeel, kokosmeel en havermeel. Deze kunnen worden gebruikt om glutenvrij brood, gebak en andere baksels te maken.
 • Glutenvrije pasta: In plaats van reguliere pasta gemaakt van tarwe, zijn er ook glutenvrije pastasoorten verkrijgbaar op basis van rijst, maïs of boekweit. Deze kunnen worden gebruikt in allerlei pastagerechten.
 • Groenten en peulvruchten: Groenten en peulvruchten zijn naturel glutenvrij en kunnen een gezonde basis vormen voor maaltijden zonder gluten. Denk bijvoorbeeld aan salades, roerbakgerechten of curry’s met veel groenten.
 • Aardappelen: Aardappelen zijn ook een goede bron van koolhydraten zonder gluten. Ze kunnen op verschillende manieren worden bereid, zoals gekookt, gebakken of gepureerd.

Juiste magnesiuminname

Een juiste magnesiuminname kan helpen bij het verminderen van buikpijn na dieet shakes. Hier zijn enkele manieren om ervoor te zorgen dat je voldoende magnesium binnenkrijgt:

 • Eet voedingsmiddelen die rijk zijn aan magnesium, zoals bladgroene groenten, noten, zaden en volle granen.
 • Overweeg om een magnesiumsupplement te nemen, maar raadpleeg altijd eerst een gezondheidsprofessional.
 • Verdeel je magnesiuminname over de dag door regelmatig kleine hoeveelheden voedingsmiddelen met magnesium te eten in plaats van alles in één maaltijd.
 • Let op de kwaliteit van je dieet shakes en kies voor merken die ook magnesium bevatten.
 • Vermijd het overschrijden van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) van magnesium, omdat dit bijwerkingen kan veroorzaken.

Evenwichtige vezelinname

Een evenwichtige vezelinname is belangrijk om buikpijn na dieetshakes te voorkomen. Hier zijn enkele tips:

 • Voeg meer vezelrijk voedsel toe aan je dieet, zoals volkoren granen, groenten en fruit.
 • Vermijd het eten van te veel bewerkte voedingsmiddelen, omdat deze vaak weinig vezels bevatten.
 • Neem langzaam de hoeveelheid vezels in je dieet toe om je spijsvertering te laten wennen.
 • Zorg ervoor dat je voldoende water drinkt bij het eten van vezelrijk voedsel, omdat dit helpt om een goede darmwerking te behouden.
 • Als je moeite hebt om genoeg vezels binnen te krijgen, kan een supplement helpen. Praat met een professional voor advies.

Gebruik van natuurlijke zoetstoffen

Ik gebruik natuurlijke zoetstoffen om buikpijn te voorkomen. Hier zijn enkele natuurlijke zoetstoffen die ik kan proberen:

 • Stevia: Dit is een zoetstof die wordt gemaakt van de bladeren van de steviaplant. Het heeft geen calorieën en kan helpen bij het verminderen van bloedsuikerspiegels.
 • Kokosbloesemsuiker: Deze zoetstof wordt gemaakt van de nectar van kokosbloesems. Het heeft een lage glycemische index en bevat ook vitamines en mineralen.
 • Honing: Honing is een natuurlijke zoetstof die veel antioxidanten bevat. Het is belangrijk om rauwe, onbewerkte honing te gebruiken voor de beste gezondheidsvoordelen.
 • Ahornsiroop: Deze zoetstof wordt gewonnen uit esdoornbomen. Het heeft een unieke smaak en bevat ook mineralen zoals calcium en magnesium.
 • Agavesiroop: Agavesiroop wordt gemaakt van de agaveplant en heeft een lage glycemische index. Het kan worden gebruikt als vervanging voor suiker in recepten.

Tips om Buikpijn te Voorkomen bij een Koolhydraatarm Dieet

– Varieer je voeding zodat je alle essentiële voedingsstoffen binnenkrijgt.

– Zorg ervoor dat je voldoende water drinkt om gehydrateerd te blijven.

– Bouw langzaam af naar een koolhydraatarm dieet om je lichaam de tijd te geven om zich aan te passen.

– Blijf regelmatig bewegen om je spijsvertering op gang te houden.

– Raadpleeg een professional als je aanhoudende klachten hebt.

Gevarieerde voeding

Ik vind het belangrijk om tijdens mijn koolhydraatarme dieet te zorgen voor een gevarieerde voeding. Door verschillende soorten voedingsmiddelen te eten, krijg ik alle benodigde voedingsstoffen binnen en kan ik buikpijn voorkomen.

Ik probeer een goede balans te vinden tussen eiwitten, koolhydraten, vetten en vezels. Ook eet ik veel groenten en fruit om ervoor te zorgen dat ik voldoende vitamines en mineralen binnenkrijg.

Daarnaast drink ik voldoende water om goed gehydrateerd te blijven. Een gevarieerde voeding is niet alleen belangrijk voor een gezonde spijsvertering, maar ook voor mijn algehele gezondheid.

Voldoende hydratatie

Hydrateren is belangrijk om buikpijn na dieet shakes te voorkomen. Het drinken van voldoende water helpt bij het bevorderen van een gezonde spijsvertering en kan helpen bij het verminderen van maagklachten. Hier zijn enkele tips om voldoende gehydrateerd te blijven:

 • Drink regelmatig water gedurende de dag, zelfs als je geen dorst hebt.
 • Neem een ​​flesje water mee om onderweg te kunnen drinken.
 • Voeg eventueel wat smaak toe aan je water met schijfjes citroen of komkommer.
 • Beperk de consumptie van cafeïne en alcohol, omdat deze stoffen uitdroging kunnen veroorzaken.
 • Let op de kleur van je urine. Als het lichtgeel is, betekent dit dat je goed gehydrateerd bent.

Langzaam aanpassen aan een koolhydraatarm dieet

Als ik begint met een koolhydraatarm dieet, is het belangrijk om langzaam aan te passen. Dit kan me helpen om buikpijn te voorkomen. Hier zijn enkele tips:

 • Begin geleidelijk aan en verminder langzaam de hoeveelheid koolhydraten in mijn dieet.
 • Voeg gezonde vetten toe aan mijn maaltijden om me langer vol te laten voelen.
 • Zorg ervoor dat ik voldoende eiwitten krijg om spierafbraak te voorkomen.
 • Eet regelmatig kleine maaltijden gedurende de dag om hongergevoelens te verminderen.
 • Neem de tijd om mijn voedsel goed te kauwen en geniet van elke hap.
 • Luister naar mijn lichaam en stop met eten als ik me vol voel.

Regelmatige lichaamsbeweging

Ik vind het belangrijk om regelmatig te bewegen naast mijn dieet shakes. Hier zijn een paar manieren waarop lichaamsbeweging kan helpen bij buikpijn:

 • Het stimuleert de spijsvertering en bevordert een gezonde darmfunctie.
 • Het kan helpen bij het verlichten van constipatie, een veelvoorkomend probleem bij een koolhydraatarm dieet.
 • Lichaamsbeweging kan ook stress verminderen, wat directe invloed kan hebben op maagklachten.
 • Het helpt bij het verbranden van calorieën en ondersteunt gewichtsverlies, wat op zijn beurt kan helpen bij het verminderen van buikpijn.

Raadplegen van een professional bij aanhoudende klachten

Als je buikpijn aanhoudt na het drinken van dieet shakes, is het belangrijk om een professional te raadplegen. Een professional kan de oorzaken van je klachten onderzoeken en de juiste oplossingen bieden.

Ze kunnen je helpen bij het identificeren van voedselintoleranties, het aanpassen van je dieetplan en het aanbevelen van de juiste supplementen. Het is altijd verstandig om advies in te winnen bij een professional om ervoor te zorgen dat je gezondheid op de juiste manier wordt ondersteund.

Vergeet niet dat één op één consultatie met een deskundige voor jouw situatie het beste resultaat kan bieden.

Conclusie

Buikpijn na het drinken van dieet shakes kan veroorzaakt worden door verschillende factoren, zoals onvoldoende hydratatie, moeite met vetvertering, voedselintoleranties en onjuist gebruik van zoetstoffen.

Gelukkig zijn er ook oplossingen beschikbaar, zoals het verhogen van waterinname, geleidelijke introductie van vetten en het vermijden van voedselintoleranties. Het is belangrijk om ook tips te volgen om buikpijn te voorkomen bij een koolhydraatarm dieet, zoals gevarieerde voeding, voldoende hydratatie en regelmatige lichaamsbeweging.

Bij aanhoudende klachten is het raadzaam om een professional te raadplegen.

Meer over ‘Dieet Shakes’

Dieet Shakes zijn een populaire keuze voor velen die streven naar een gezonder leven. Ik herinner me nog een gesprek met Miriam, een jonge vrouw die pas bevallen was, en die vertelde hoe een shake dieet na bevalling haar hielp weer in vorm te komen. Ze sprak ook over de voordelen van dieet shakes zonder suiker, een essentieel onderdeel voor haar om de overtollige babykilootjes te verliezen.

Tijdens een van mijn wandelingen ontmoette ik een fervent sporter, Jan, die zweerde bij dieet shakes en sporten. Hij deelde dat het integreren van dieet shakes formafast in zijn routine hem de nodige energie gaf om zijn grenzen te verleggen.

Mijn vriend Peter had altijd last van buikpijn na het consumeren van shakes. Het bleek dat dieet shakes buikpijn kunnen veroorzaken, maar hij vond verlichting in lactosevrije dieet shakes. Deze shakes waren een zegen voor hem, aangezien ze hem in staat stelden om van de voordelen te genieten zonder het ongemak.

Sandra, een andere kennis, koos ervoor om haar dieetshakes te bereiden met dieet shakes fruit en dieet shakes met water. Ze gaf aan dat de shakes van dieet shakes orangefit een verfrissende smaak hadden, die haar hielp om haar dorst naar ongezonde snacks te lessen.

Voor hen die een gastric bypass operatie hebben ondergaan, heeft een shake dieet voor gastric bypass veel voordelen gebracht. En zelfs mannen, zoals mijn broer, vinden dat een shake dieet mannen kan helpen bij het beheersen van hun gewicht. Hij hield vooral van de shakes van dieet shake mb nutrition.

Ik heb ook ervaren dat sommige mensen zweren bij de handigheid van een dieet shakebeker, terwijl anderen moeite hebben om de dieet shakes honger te overwinnen en zoeken naar dieet shakes maaltijden om hen tevreden te houden.

Al deze persoonlijke verhalen hebben één ding gemeen: ze illustreren de veelzijdigheid en de aanpassingsmogelijkheden van dieet shakes aan de uiteenlopende behoeften en voorkeuren van individuen. De reis naar een gezonder leven is persoonlijk en uniek, en het vinden van de juiste dieet shake kan het pad een stuk aangenamer maken.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is buikpijn na dieet shakes?

Buikpijn na dieet shakes kan een gevolg zijn van maagpijn, darmklachten of een opgeblazen buik. Het kan ook komen door voedselallergie of eiwit intolerantie.

2. Kan afvallen en vermoeidheid veroorzaakt worden door dieet shakes?

Ja, sommige mensen kunnen een zwak gevoel krijgen na het drinken van dieet shakes. Dit kan leiden tot afvallen en vermoeidheid.

3. Wat kan diarree na het sporten veroorzaken?

Diarree na het sporten kan komen door het gebruik van bepaalde dieetproducten of voedingspatroon zoals koolhydraatarm ontlasting.

4. Wat zijn de gevolgen van slechte spijsvertering op mijn gezondheid?

Een slechte spijsvertering, zoals verstoorde darmflora, kan leiden tot opgeblazen buik, gasvorming, misselijkheid en zelfs overgeven.

5. Hoe kan ik mijn voedselallergie of lactose-intolerantie beheersen tijdens het gebruik van dieet shakes?

Het is belangrijk om te weten welke ingrediënten in je dieet shakes zitten. Voor mensen met voedselallergie of lactose-intolerantie, let op de producten die je kiest voor je sapjes en shakes.

» Referenties


1. Davis, Lisa M., Coleman, Christopher, Kiel, Jessica, Rampolla, Joni, Hutchisen, Tammy, Ford, Laura, Andersen, Wayne S., & Hanlon-Mitola, Andrea. (2010). Efficacy of a meal replacement diet plan compared to a food-based diet plan after a period of weight loss and weight maintenance: a randomized controlled trial. Nutr J, 9(11).
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2851659/

2. Cheskin, LJ., Mitchell, AM., Jhaveri, AD., Mitola, AH., Davis, LM., Lewis, RA., Yep, MA., & Lycan, TW. (2008). Efficacy of meal replacements versus standard food-based diet for weight loss in type 2 diabetes: a controlled clinical trial. Diabetes Educ, 34(118-127). doi: 10.1177/0145721707312463.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/18267998/

3. Heymsfield, SB., van Mierlo, CAJ., van der Knaap, HCM., Heo, M., & Frier, HI. (2003). Weight management using a meal replacement strategy: meta and pooling analysis from six studies. Int J Obes Relat Metab Disord, 27(537-49). doi: 10.1038/sj.ijo.0802258.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/12704397/

4. Ashley, JM., Herzog, H., Clodfelter, S., Bovee, V., Schrage, J., & Pritsos, C. (2007). Nutrient adequacy during weight-loss interventions: a randomized study in women comparing the dietary intake in a meal replacement group with a traditional food group. Nutr J, 6(6-12). doi: 10.1186/1475-2891-6-12.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/17592648/

» Referenties

Conclusie beste dieet shakes 2023

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwpersoonlijkegroei.nl, is partner van Anouk en trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. Ontdek zijn top 50 praktische tips voor persoonlijke groei in zijn gratis E-book. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail martijn@jouwpersoonlijkegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Buikpijn na Dieet Shakes: Oorzaken en Oplossingen (2023)

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips