In dit artikel

De Diabetes Revolutie | Review (2021) + Korting | Last van Diabetes?

De Diabetes Revolutie | Review + Korting!

In dit artikel

Leefstijl is het medicijn om te herstellen van diabetes type 2. Het is natuurlijk nog beter als je leefstijl inzet om diabetes type 2 te voorkomen! Diabetes mellitus type 2 is een welvaartsziekte dat vandaag de dag enorm veel voorkomt. Elke 10 seconden komt er iemand op de wereld te overlijden aan de gevolgen van diabetes. Zoals je kan begrijpen heeft diabetes een grote negatieve impact op de kwaliteit van leven.

Heel veel Nederlanders hebben tegenwoordig en verstoord intern proces waardoor je in meer of mindere mate last kan krijgen van diabetes type 2.

Bijna iedereen, dus ook jij.


Klik hier voor korting op De Diabetes Revolutie

Diabetes type 2 en insuline ongevoeligheid

Wij schrokken hier enorm van en hebben contact opgenomen met drs. Richard de Leth om te achterhalen wat nu precies het probleem is en hoe we dit kunnen oplossen.

Richard de Leth vertelde ons dat insuline ongevoeligheid een verstoring in de stofwisseling is en geen ziekte. Uit onderzoek blijkt dat we in de oertijd geen diabetes type 2 hadden. Het kwam gewoon nooit voor. Dit kwam door de leefomgeving waarin de oermens toen leefde; voeding, beweging en ontspanning.

De huidige maatschappij en leefstijl is de veroorzaker van diabetes type 2. De oorspronkelijke natuurlijke omgeving is het medicijn tegen diabetes type 2.

De Diabetes Revolutie Richard de Leth OERsterk

De maatschappij en onze moderne leefomgeving rolt een rode loper uit naar diabetes type 2. Ons lichaam is niet gemaakt voor een ongezonde leefstijl met voornamelijk kunstmatige voeding, weinig beweging en chronische stress. Per dag komen er in Nederland 169 mensen bij met diabetes mellitus type 2. Dat komt neer op 61.700 diabetespatiënten per jaar.

Op dit moment zijn er Nederland één miljoenen mensen met diabetes type 2. Vroeger noemde we dit nog ‘ouderdomssuiker’ omdat diabetes type 2 voornamelijk bij ouderen voor kwam. Tegenwoordig komt diabetes type 2 ook al regelmatig bij dertigers voor.

Met diabetes type 2 heb je veel minder energie, slaap je slechter, heb je een verminderd seksueel functioneren, een afgenomen conditie en vaak vele medische complicaties.

De onderliggende oorzaak van diabetes type 2 ligt bij een verstoorde insulinegevoeligheid. Een ongezonde leefstijl zorgt voor een toename van insuline in het bloed. Langdurige verhoging van dit hormoon zorgt ervoor dat cellen juist ongevoeliger worden voor insuline met als laatste halte diabetes type 2.

Een verhoogd insulinegehalte in het bloed vergroot de kans op veel aandoeningen, bijvoorbeeld van het hart- en vaatstelsel, het maagdarmstelsel, verstoorde hormoonbalans, chronische ontsteking, Alzheimer, jicht, botontkalking, overgewicht, fibromyalgie, polycysteus ovariumsyndroom (PCOS) en prostaatvergroting.

Drs. Richard de Leth van Oersterk gaat jou helpen met de online cursus De Diabetes Revolutie.

Wat is de Online Cursus De Diabetes Revolutie

Verkeerde voeding + langdurig stilzitten + stress = ontwikkeling diabetes type 2.

Het is vandaag de dag met onze huidige leefomgeving makkelijk om diabetes type 2 te krijgen. De meeste mensen hebben een voedingspatroon dat niet bij het menselijk lichaam past zoals dagelijks brood, koemelkproducten, pasta, aardappelen, rijst, frisdrank en sapjes.  Verder bewegen we allemaal massaal te weinig, zitten te veel stil en hebben last van chronische stress. Dit is het recept voor insuline ongevoeligheid op de korte termijn en diabetes type 2 op de lange termijn.

De Diabetes Revolutie van Richard de Leth gaat hier verandering in brengen.

Terwijl de huidige welvaart leidt tot welvaartsziekten kampt inmiddels 50,3% van de Nederlandse bevolking met overgewicht. Van nature hebben we een voorkeur voor zoet en zout, lui zijn en prikkels. In de huidige onnatuurlijke leefomgeving zijn deze eigenschappen een groot nadeel geworden.

Drs. Richard de Leth leert je hoe je met de online cursus De Diabete Revolutie uit dit rad kunt stappen.

Drs. Richard de Leth neemt je mee met een praktisch plan en gaat je 28 dagen begeleiden.

In De Diabetes Revolutie krijg je:

 • Inzicht hoe insulineongevoeligheid en diabetes type 2 ontstaat – én hoe het kan worden teruggedraaid.
 • Gedurende 28 dagen recepten, korte oefeningen en inzichten.
 • Praktische tips die je energie en gezondheid drastisch laten toenemen.

‘Wat dan ook de vader van een ziekte is,de moeder is altijd een verkeerde voeding.’
Hippocrates, grondlegger reguliere geneeskunde (460-375 v.C.)

Richard heeft de uitspraak van Hippocrates nog wat verbreedt:

‘Wat dan ook de vader van een ziekte is,
de moeder is altijd een verkeerde leefstijl.’
drs. Richard de Leth

Het is de ultieme uitdaging om als parttime oermensen in de moderne samenleving te functioneren. Richard maakt dat met De Diabetes Revolutie leuker en makkelijk dan je misschien nu denkt.

Dus of je nu diabetes type 2 hebt óf onderweg bent om het in de toekomst te ontwikkelen – deze cursus is voor jou!

Onze review over de Online Cursus De Diabetes Revolutie van drs. Richard de Leth

Wij stellen het zeer op prijs dat specialisten zoals drs. Richard de Leth zich inspannen om een steeds groter probleem als Diabetes type 2 met een online cursus aan te pakken. De Diabetes Revolutie gaat verder dan een paar simpele adviezen. Het gaat je echt helpen om met praktische tips structurele aanpassingen te doen in jouw leefstijl.

Waarschijnlijk voelen de meeste mensen zich niet aangesproken als het over diabetes type 2. Echter is diabetes type 2 een medische naam wat afleidt van het werkelijke probleem: insuline ongevoeligheid.

Met de landelijke cijfers is de kans zeer aannemelijk dat het ook over jou gaat.

Wij hebben het onszelf inmiddels afgevraagd maar hoe het zit het bij jou met onderstaande leefstijlvragen?

 • Eet jij dagelijks geraffineerde snel opneembare koolhydraten zoals brood, pasta, rijst, aardappelen, vruchtensappen en frisdranken?
 • Zit jij meer dan 6 uur per dag?
 • Heb jij chronische stress of ben je altijd vermoeid, prikkelbaar en druk?
 • Slaap je slecht?

Indien het antwoord ‘ja’ is op één van bovenstaande vragen is de Online Cursus De Diabetes Revolutie geschikt voor jou.

Jouw insulinegevoeligheid is zeer waarschijnlijk afgenomen en dat zou je kunnen merken aan één van onderstaande signalen:

 • Moeheid
 • Acne
 • Buikvet (buikomvang meer dan 88 cm bij vrouw of 102 cm bij man)
 • Hoge bloeddruk
 • Concentratieverlies
 • Gewrichtsklachten
 • Libidoverlies
 • Rusteloosheid
 • Mannelijke beharing bij vrouwen
 • Stemmingswisselingen
 • Langzame wondheling
 • Overgewicht
 • Veel plassen
 • Vocht vasthouden (oedeem)
 • Oogklachten
 • Sterke huidpigmentatie (bruin pigment c.q. bruine vlekjes)
 • Erge drang naar zoet, hele dag

De inhoud van de Online Cursus De Diabetes Revolutie

Drs. Richard de Leth van Oersterk helpt je met De Diabetes Revolutie om in 5 weken manager te worden van je eigen gezondheid.

De online cursus is als volgt opgebouwd:

 • Week 1, Intro-Module: Leer hoe de cursus is opgebouwd en krijg met de vragenlijsten helder wat je doelen zijn.
 • Week 2, Module Voeding: Hoe kan ik voeding als medicijn gebruiken? (detox kuur)
 • Week 3, Module Beweging: Hoe kan beweging mijn herstel bevorderen?
 • Week 4, Module Ontspanning: Waarom is ontspanning essentieel bij de aanpak van diabetes type 2?
 • Week 5, Module Integratie: Hoe maak ik een persoonlijk leefstijlplan om manager van mijn eigen gezondheid te worden?

Wat ontvang je bij De Diabetes Revolutie:

 • Informatie in de vorm van video’s (ruim 2,5 uur materiaal!) door leefstijlexpert drs. Richard de Leth.
 • 3 dossiers om de belangrijkste hormonen insuline, leptine en cortisol meer in balans te krijgen (want het probleem is breder dan alleen insuline).
 • 4 heerlijke weekmenu’s (ontbijt, lunch én diner!) die in samenwerking met orthomoleculair diëtist volgens de psycho-neuroimmunologie Ria Penders zijn samengesteld. In de menu’s is afwisseling in smaak, kleur en structuur. De combinaties van natuurlijke koolhydraten, eiwitten en vetten zorgen voor een stabiele bloedsuikerspiegel en een herstel van de insulinegevoeligheid. Met recht voeding als medicijn.
 • Handige boodschappenlijstjes waardoor je niet meer hoeft na te denken over wat je moet kopen.
 • 8 video’s met simpele bewegingsoefeningen van Personal Trainer Joshua de Vriend. Makkelijk thuis uit te voeren om je insulinegevoeligheid drastisch te verbeteren.
 • Een werkboek met vragenlijsten om alle verbeteringen en toename van energie te meten, en uiteindelijk je eigen persoonlijke leefstijlplan te kunnen samenstellen.

Extra bonusmateriaal bij De Diabetes Revolutie:

Als extra bonus ontvang je bij De Diabetes Revolutie meerdere wetenschappelijke onderzoeken, enkele meditatieoefeningen, een uitgebreide blog en een podcast van drs. Richard de Leth.

Online Cursus De Diabetes Revolutie

Waarom dit programma De Diabetes Revolutie heet

Stel jezelf eens de vraag of jij het waard bent om te veranderen. Deze online cursus wordt voor jou een revolutie als je alle kennis van je hoofd naar je hart laat afdalen. Hoe kan ik mijn leven positief veranderen? Kan ik straks weer meer energie hebben en deelnemen aan mijn hobby? Kan ik straks weer met mijn (klein)kind in het gras rollen? Kan ik straks dat badpak weer aan en me weer zelfverzekerd op het strand vertonen? Kan ik lekkerder in mijn vel zitten en meer levensplezier ervaren?

Drs. Richard de Leth gaat samen met jou in De Diabetes Revolutie kijken naar jouw mindset om de beste en gezondste versie van jezelf te worden. Echter verandering komt altijd van binnenuit.

Ga met Richard mee van:

World Diabetes Day
– dus de droevige cijfers en de focus op behandeling van complicaties met medicijnen – naar:

Diabetes Revolution Day
– dus een praktisch en haalbaar actieplan om de oorzaak van diabetes om te keren – gaan.

Richard is er helemaal klaar voor, kies jij net als ons ook voor een gezonder en fitter leven?

Wie is drs. Richard de Leth en wat is OERsterk?

De man achter OERsterk is drs. Richard de Leth. Hij geeft er de voorkeur aan om hem gewoon Richard te noemen.

Richard studeerde geneeskunde en specialiseerde zich in de psycho-neuro-immunologie. Na het behalen van zijn geneeskunde studie hing hij echter zijn witte jas aan de wilgen. Richard wilde namelijk een stap verder gaan dan de huidige geneeskunde en de echte oorzaak van de oorzaak achterhalen.

De huidige welvaartsziekten worden voor 95 procent door een ongezonde leefstijl veroorzaakt. Als westerse welvaartsziekten door een ongezonde leefstijl worden veroorzaakt, laten we het dan met een gezonde leefstijl oplossen. Logisch toch?

Met zijn organisatie OERsterk helpt hij mensen met het bereiken van een gelukkige en gezonde levensstijl. Dat doet hij in zijn praktijk voor integrale geneeskunde in Heemskerk waar hij honderden mensen met diabetes type 2 heeft mogen begeleiden naar vernieuwde gezondheid, maar ook met lezingen, zijn blog, zijn app én zijn boeken. Via zijn nieuwsbrief en social media bereikt hij meer dan 25.000 volgers en zijn website trekt maandelijks tienduizenden bezoekers.

Richard schreef drie bestsellers waarvan 100.000 exemplaren werden verkocht en werkte als expert mee aan het boek ‘Vullen of Voeden’ van Wilfred en Lili Genee. Hij verscheen in RTL Late Night bij Humberto Tan en werd geïnterviewd door Linda, De Telegraaf, J/M Ouders, Margriet en tal van andere landelijke en lokale media.

Wie is drs Richard de Leth

Aanbieding: Korting op de Online Cursus De Diabetes Revolutie en bonussen:

Drs. Richard de Leth biedt de online cursus De Diabetes Revolutie nu aan met een exclusieve korting. Via de link hieronder kan je profiteren van deze aanbiedingen en de bonussen. Goed om te weten is dat je NIET meteen aan de cursus hoeft te beginnen. Heb je niet direct tijd? Geen probleem, begin wanneer je maar wilt en volg de online training lekker in je eigen tempo.

Wil je of kun je het bedrag niet in 1 keer betalen? Dan biedt OERsterk de mogelijkheid tot gespreide betaling in 3 termijnen. Richard doet dit om deze cursus voor iedereen toegankelijk te maken.

Garantie: niet goed, geld terug binnen 14 dagen

Meer voor jouw persoonlijke groei

Wil jij de volgende stap maken in jouw persoonlijke groei? Focus je dan naast persoonlijke ontwikkeling ook op je gezondheid en verdiep je in geldzaken.

Lees bijvoorbeeld boeken over persoonlijke ontwikkeling of over spiritualiteit en volg de beste trainingen voor persoonlijke ontwikkeling. Mooie voorbeelden hiervan zijn de breathwork opleiding, breathwork masterclass of het Antivirus van Tibor.

Richard de Leth van OERsterk heeft ook een breed scala aan waardevolle online trainingen gemaakt. Wat dacht je van Het Gezondheidsvirus, OERsterk leefstijlprogramma, Gezond in 4 weken, Vitaliteitsformule en De Diabetes Revolutie.
Er zijn nog veel meer interessante cursussen over voeding zoals de 50 dagen keto challenge, Hamster in je Brein, Fitcooking, Anti Buikvet, Veganistisch koken en 20 dagen suikervrij.

Wat minder bekende trainingen gaan over Vegan toetjes, Afvallen met Nederland en heb je wel eens van de Voetentraining gehoord?

Wil je meer weten over de mogelijkheden tot persoonlijke ontwikkeling? Lees dan de uitgebreide reviews die ik erover schreef. Daarin ben ik gaan onderzoeken wat de voordelen zijn voor je ontwikkeling en gezondheid én waar ze het beste kan kopen. Je kan bij al onze partners met een gerust hart aan de slag. In veel gevallen zelfs met een leuke korting! Ik ben benieuwd welke keuze jij gaat maken!

Eindconclusie en recensie Online Cursus De Diabetes Revolutie

We willen in deze eindconclusie over de online cursus De Diabetes Revolutie heel erg transparant naar je zijn. Met alleen kennis ga je het niet redden. Het gaat namelijk niet alleen om de juiste kennis maar het gaat vooral om toepassen van deze kennis in jouw leven. Wil je gezonder gaan leven dan kan deze online cursus je daar zeker bij helpen maar je moet wel bepaalde patronen gaan doorbreken en nieuwe routines aanleren.

Richard heeft het in De Diabetes Revolutie heel erg gemakkelijk voor je gemaakt. Je ontvangt een concreet maandplan met alle noodzakelijke informatie én praktische handvatten, van lekkere recepten, handige boodschappenlijstjes en beweegschema’s tot ontspanningsmogelijkheden.

Helaas dacht de medische wetenschap jarenlang dat diabetes type 2 niet te genezen was. Gelukkig is de mening inmiddels herzien. De wetenschap geeft mondjesmaat aan dat diabetes type 2 met een gezonde leefstijl te genezen is.

Maar zoals met heel veranderingen gaat het niet vanzelf. Zoals in jouw hele persoonlijke groei is er ook voor diabetes geen magic pil. De draait allemaal om aanpassingen in jouw leven en het herstellen van je insulinegevoeligheid. Met de Diabetes Revolutie gaan deze klachten verminderen en kunnen ze zelfs helemaal verdwijzen.

Wij zijn zeer te spreken over de cursussen van OERsterk en Richard de Leth en in het bijzonder van De Diabetes Revolutie. Ik denk dat we allemaal wel iemand kennen die enorm geholpen zou zijn met deze online training.


Klik hier voor korting op De Diabetes Revolutie

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwpersoonlijkegroei.nl, is partner van Anouk en trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. Ontdek zijn top 50 praktische tips voor persoonlijke groei in zijn gratis E-book. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail martijn@jouwpersoonlijkegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis
Anderen bekeken ook

Geen reacties on De Diabetes Revolutie | Review + Korting!

Laat een reactie achter