arrow_drop_up arrow_drop_down
Detox Kuur | Gezond en Veilig Detoxen met Sappen!
25 oktober 2020 

Detox Kuur | Gezond en Veilig Detoxen met Sappen!

Detox Kuur wat is dat? Tegenwoordig lees je op heel wat gezondheidsblogs, websites en in boeken over gezondheid en detoxen. Een detoxkuur is een periode waarin men een bepaald voedingsschema volgt, dat het lichaam de kans geeft om toxines en andere ongewenste stoffen uit te scheiden. We slaan elke dag door ongezonde voeding, vervuilde lucht en nog vele andere factoren heel wat ongezonde stoffen op in ons lichaam. Een detoxkuur maakt het mogelijk om die te verwijderen waardoor we ons gezonder, fitter en lichter voelen. Ontgiften met een detoxkuur is de oplossing!

De Beste Detox Sapkuur Deal bij Sap.je - Korting - Kortingscode

Detox Kuur, Ontgiften en Detox Dieet

Bij een detoxkuur wordt doorgaans gebruik gemaakt van sterk ontgiftende voedingsmiddelen, vaak in de vorm van groentesappen, smoothies en superfoods, die veel antioxidanten bevatten en het lichaam sterk ontgiften. Voor wie zijn of haar gezondheid een boost wil geven, is zo'n detoxkuur dus zeker de moeite waard.

Eigenlijk beschikt het lichaam zelf over alle mogelijkheden om te detoxen of afvalstoffen en toxines te verwijderen. Organen als de lever en nieren hebben als belangrijkste functies om het lichaam zuiver te houden. Het volgen van een detox kuur met sapjes is dus geen wondermiddel, maar het is wel een goede manier om het lichaam te ondersteunen bij het ontgiften. Het principe is dat het lichaam en alle processen en organen zo weinig mogelijk worden belast, zodat ze hun werk goed kunnen doen.

Een Detox Sapkuur wordt soms ook wel een detoxen dieet genoemd. Een detox dieet is een effectieve manier van gezond afvallen en kan gewoon thuis.

Detoxkuur Detoxen

De voordelen van een Detoxkuur

Er zijn heel wat voordelen verbonden aan een detox kuur met sap. Hieronder een overzicht:

1. De vertering krijgt rust

Eerst en vooral krijgt het verteringsstelsel tijdens een detox kuur met sap de mogelijkheid om zich te herstellen. Het verteren van eten vraagt veel energie, en dat kan een belasting zijn voor de organen. Van darmen tot maag, nieren en lever, allemaal werken ze hard om eiwitten, koolhydraten en vetten te verwerken. Sapjes op basis van groenten en fruit vereisen echter weinig energie om te verteren!

2. Toxines verwijderen

Daarbij blijft er tijdens een detox kuur voor het lichaam energie over om giftige stoffen en afvalstoffen te verwijderen. Aangezien er veel minder energie gebruikt moet worden voor de vertering van eten, kan het lichaam zich bezighouden met het afvoeren van afvalstoffen. Dat kan in sommige gevallen wel een aantal vervelende symptomen met zich mee brengen, van acne tot tijdelijke darmproblemen, maar het resultaat is wel een betere gezondheid.

De Beste Detox Sapkuur Deal bij Sap.je Kortingscode Korting

3. Meer fysieke en mentale energie

Ook heeft een detox kuur met sapjes een positief effect op je energieniveau. Dit komt alweer doordat er bijna geen vertering nodig is, maar ook omdat verse groentesappen boordevol voedingsstoffen zitten, zoals mineralen en vitaminen. Het lichaam heeft deze broodnodig om te kunnen functioneren, en vaak bevat gewone voeding er te weinig. Een detox kuur is een goede manier om in korte tijd een grote hoeveelheid vitamines en mineralen binnen te krijgen, waardoor cellen meer energie hebben en wij op fysiek en mentaal vlak dus ook! Een detox sapkuur is een effectieve manier om vervolgens een detoxen dieet te volgen en op een gezonde manier af te vallen.

Waarom een Detox Kuur Kopen met korting?

De lijst met voordelen van een detoxkuur gaat nog veel verder; er zijn meer dan genoeg redenen om een detox kuur van 7 dagen te volgen! Zo hoef je zelf geen eten klaar te maken en kan je de sapjes gemakkelijk overal naartoe meenemen. Afhankelijk van het soort detox kuur zal je meer of minder groentesappen moeten drinken.

Een andere goede reden om een detox kuur te volgen is dat het helemaal niet veel hoeft te kosten. Je kan zelf je sapjes maken (wat natuurlijk iets meer tijd vraagt), maar je kan er ook voor kiezen om bereide detox sapjes te kopen en bestellen bij bijvoorbeeld het 100% biologische Sap.je. Zo beschik je meteen over een hele dosis sappen die je over een bepaalde periode moet drinken. Het voordeel van de Sap.je detox sappen is dat ze door middel van slow juicing zijn bereid waardoor alle enzymen, vitamines en mineralen bewaard blijven. Je kiest hier voor de beste Detox kuur sappen. Daarnaast krijg je meestal korting bij het kopen van een Detox sapkuur en heb je een goedkope detox kuur is mijn ervaring.

Detoxkuur Groentesap van Sap.je

Voor wie is een Detox Kuur geschikt?

In theorie kan iedereen een detox sapkuur doen, maar het wordt meestal afgeraden voor zwangere vrouwen of jonge kinderen. Kinderen hebben voldoende calorieën nodig om goed te groeien en sapjes bevatten hiervoor eigenlijk te weinig energie. Hetzelfde geldt voor zwangere vrouwen, die extra energie nodig hebben om het kindje te helpen groeien. Ook voor mensen met ondergewicht, zij die medicijnen gebruiken of wie aan schildklierproblemen lijdt, is een detox kuur niet geschikt.

Wie aan een detoxkuur wil beginnen, vraagt best advies bij een specialist of voedingsdeskundige. Er moet altijd rekening gehouden worden met eventuele chronische aandoeningen zoals diabetes, maar ook het lichaamsgewicht, het gebruik van medicijnen en allergieën aan bepaalde voedingsmiddelen zijn factoren. Daarnaast zou ik altijd kiezen voor kwaliteit en de beste Detoxkuur kopen met korting bij bijvoorbeeld Sap.je.

Hoe lang duurt een Detoxen sapkuur?

Een van de eerste vragen bij mensen die een detox kuur willen beginnen, is: hoe lang duurt zo'n sapkuur eigenlijk? Het antwoord hangt af van welk type kuur kuur je volgt. Je hoeft niet altijd een detox week in te lassen maar de meeste varianten duren gemiddeld 7 dagen, aangezien een té lang tekort aan calorieën negatieve gezondheidseffecten met zich mee kan brengen. Andere detoxkuren duren dan weer slechts 1 dag of 3 dagen, maar zijn dan mogelijk wel intensiever. Ook zal de duur afhangen van hoe gezond je al bent, welke sappen je precies drinkt en hoe je lichaam op de symptomen van het ontgiften reageert.

Als je ervoor kiest om een specifieke sapjeskuur te doen, dan zal de duur doorgaans iets korter zijn. Detoxen op basis van groentesappen is erg intensief, omdat het lichaam overspoeld wordt met een hoge dosis vitamines en mineralen. Daarbij bevatten dergelijke sapjes meestal niet zoveel calorieën, waardoor je het dus best niet te lang kan doen. Anders gaat het lichaam in de zogenaamde overlevingsmodus en zal het eerder geneigd zijn vetmassa en toxines op te slaan!

Detoxkuur Detoxen met Groentesap

Werkt detoxen en wat zijn ervaringen?

Er bestaat nogal wat discussie over de effectiviteit van een sapjes detox en of het wel degelijk helpt om het lichaam te ontgiften. Vaak beweert men dat het lichaam eigenlijk geen hulp nodig heeft om toxines af te voeren, aangezien organen als de lever daar al voor zorgen. Anderen zeggen dan weer dat we tegenwoordig met zoveel chemicaliën, toxines en andere vormen van vervuiling in contact komen, dat een detox wel degelijk nuttig kan zijn.

Het is in elk geval zo dat tal van vergiftigende en ongezonde middelen ons lichaam binnendringen, op dagelijkse basis. Van antibiotica tot kleurstoffen in voeding, pesticiden en meer, het zijn allemaal stoffen die de gezondheid van ons lichaam negatief beïnvloeden. Een detox sapkuur kan hierbij helpen!

Maar hoe voelt een detox nu eigenlijk? De symptomen kunnen nogal verschillen, maar hieronder vind je enkele van de meest voorkomende bijwerkingen van een detox kuur:

– Hoofdpijn

Bij het ‘afkicken' van snelle suikers (die normaal gezien waarschijnlijk ongemerkt veel eet) kan hoofdpijn veroorzaakt worden. Een detox kuur is eigenlijk een beetje een afkickfase, aangezien je ongezonde voeding links laat liggen en enkel sapjes drinkt. Voor wie normaal gezien erg ongezond eet, kan dat effect heel sterk zijn.

– Acne en huidproblemen

Daarbij zal het lichaam ook toxines uitscheiden via de huid, en dat kan tijdelijk symptomen opleveren als acne en andere huidproblemen. Het is niet bepaald aangenaam, maar het is doorgaans wel een teken dat het lichaam zijn werk doet en ongezonde stoffen uitscheidt!

De Beste Detox Sapkuur Deal bij Sap.je - Korting - Kortingscode

– Vermoeidheid en stemmingswisselingen

Ook kan je gemoed door een detox sapkuur beïnvloed worden. Het lichaam gebruikt veel energie voor het afvoeren van toxines, waardoor je je wat vermoeider of futloos kunt voelen en misschien zelfs een beetje down. Dit is echter tijdelijk, en vermindert zodra het lichaam van binnen gezonder is.

Afvallen met een detox kuur

Veel mensen beginnen aan een detox sapkuur omdat ze willen afvallen, en dat is begrijpelijk. Het belangrijkste is echter dat de gezondheid op de eerste plaats staat – gewichtsverlies komt dan eigenlijk vanzelf. Als je een detoxkuur goed doet en daarna gewoon gezond gaat eten, kan het wel degelijk helpen om kilo's te verliezen. Dat gewicht zal voor een groot deel vocht zijn, waar het lichaam voorheen alle ongewenste stoffen en toxines in opsloeg. Tijdens de detox kuur worden die stoffen (en dus ook het vocht) verwijderd!

Detoxkuur Veilig Detoxen met Groentesap

Ervaringen met Detox Kuur

Voor wie wil beginnen met een detox sapkuur is het altijd handig om te weten hoe andere mensen zo'n sapkuur hebben ervaren. Het gaat natuurlijk niet alleen om een kortingscode of korting op een Detoxkuur maar ook om de ervaringen. Hieronder een overzicht van de ervaringen van enkele  bezoekers van het platform Jouw persoonlijke groei:

“Detoxen heeft mij absoluut geholpen. Mijn stoelgang is beter en ik ben gewicht verloren. Maar het heeft me vooral geleerd dat gezonde voeding écht belangrijk is om me goed in mijn vel te voelen!”

– Detox Kuur ervaring van Jannie

“Ik was op zoek naar informatie over detoxen, aangezien ik altijd last heb gehad van PD, of prikkelbare darm syndroom. Mijn energie bleef altijd maar hangen op 70-80%, maar door te detoxen kan ik zeggen dat dat nu 100% is. Ik ben van plan om de detox kuur af en toe te doen en ik heb het reeds aan vrienden aangeraden!”

– Detox Kuur ervaring van Tony

Wil je genieten van een optimale gezondheid, een hoog energieniveau en daarbij ook gezond afvallen? Dan is een detoxkuur tot 7 dagen zeker een goed idee. Hoe dan ook zal je lichaam erbij baten, en dat komt je gezondheid én je persoonlijke groei natuurlijk alleen maar ten goede!

Lees ook mijn uitgebreide Review met Ervaringen en Korting over de Groentesappen en Detox kuur van Sap.je.

Jouwpersoonlijkegroei.nl is hét Platform voor Zelfontwikkeling

We hebben een exclusief overzicht gemaakt met de Beste Tools voor de volgende stap in Jouw Persoonlijke Groei.

Daarnaast vind je op Jouwpersoonlijkegroei.nl de beste Documentaires, inspirerende Podcast tips, super leerzame Events, en de beste Boeken over Persoonlijke Ontwikkeling.

👉 Tip: Deze voedingssupplementen heb je elke dag nodig!

Heel veel succes en vooral plezier met de volgende stap in Jouw Persoonlijke Groei!

Laat je een reactie achter?

Laat je even weten in een reactie of jij ervaring hebt met een Detoxkuur? Hiermee kan je anderen inspireren en ik zal altijd persoonlijk reageren 🙂

De Beste Detox Sapkuur Deal bij Sap.je Kortingscode Korting

Over de schrijver
Martijn is oprichter van het platform Jouw persoonlijke groei, heeft een relatie met Anouk en vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. In zijn gratis E-book deelt Martijn de beste 50 Praktische Tips om groei te ervaren . >>Download Gratis<<
Reactie plaatsen

50 Praktische Groei Tips 

Zet je graag de volgende stap in je Persoonlijke Ontwikkeling?


Wil jij:

  • Meer energie?
  • Regelmatiger bewegen?
  • Uitgeruster wakker worden?
  • Bewuster worden van je mindset?
  • De voordelen van meditatie ervaren?
  • Meer geluk ervaren?

Download dan nu het  GRATIS E-book  "De volgende stap in jouw persoonlijke groei".

50%
Het E-book: De volgende stap in jouw persoonlijke groei
GRATIS in je mailbox
DOWNLOAD GRATIS
50 praktische groei tips download