In dit artikel

Vastgoedrekenen: De Cursus voor Slimme Investeerders (2023)

In dit artikel

Heb je moeite met de financiële aspecten van vastgoedinvesteringen en het berekenen van vastgoedwaarde? Je bent niet de enige, ik heb ook die uitdaging ervaren. Daarom heb ik me verdiept in de materie en ontdekte de cursus “Vastgoedrekenen voor Slimme Investeerders”.

In deze blog post vertel ik je alles over deze cursus en hoe het kan bijdragen aan een beter inzicht in vastgoedrekenen, inclusief praktische toepassingen zoals BAR/NAR/DCF/IRR, exploitatiemodellen en duurzaamheid.

Lees verder en ontdek hoe je jouw investeringen naar een hoger niveau kan tillen!

Key Takeaway

De beste vastgoed cursus van 2023 is Vastgoed Academy. Deze cursus biedt een gemakkelijk te volgen online omgeving met video’s aan en heeft een gemiddelde prijs.

Samenvatting

  • De cursus “Vastgoedrekenen voor Slimme Investeerders” helpt investeerders met het onderbouwen van vastgoedinvesteringen en het rekenen met BAR/NAR/DCF/IRR.
  • Het verbetert het inzicht in de financiële aspecten van vastgoed en biedt praktische toepassingen zoals exploitatiemodellen, bouw- en vastgoedexploitaties, verduurzaming van vastgoed, taxaties en grondexploitaties.
  • De cursus biedt toepasbare kennis die direct in de praktijk gebruikt kan worden, waardoor investeerders weloverwogen beslissingen kunnen nemen en hun vermogensgroei kunnen vergroten.

Doel van de cursus Vastgoedrekenen voor Slimme Investeerders

Het doel van de cursus Vastgoedrekenen voor Slimme Investeerders is om investeerders inzicht te geven in het onderbouwen van vastgoedinvesteringen en hen te leren rekenen met BAR/NAR/DCF/IRR.

Ook willen we hen bekend maken met exploitatiemodellen, bouw- en vastgoedexploitaties, verduurzaming van vastgoed, taxaties en grondexploitaties, residuele waardebepaling en scenario-analyse, en erfpacht.

Inzicht krijgen in het onderbouwen van vastgoedinvesteringen

Ik leer je hoe je goede keuzes maakt met vastgoedinvesteringen. Ik laat je zien hoe je geld steekt in vastgoed. Ik help je om te weten of een gebouw, huis of land een goede koop is.

Met de juiste tools kun je slim rekenen. Dat voorkomt dat je te veel betaalt. Je leert ook hoe je de kosten van een project kunt berekenen. Zo weet je precies wat je moet doen voor je geld uitgeeft aan vastgoed.

Dat maakt jou een slimme investeerder!

Leren rekenen met BAR/NAR/DCF/IRR

Rekenen met BAR/NAR/DCF/IRR is een belangrijk onderdeel van de cursus Vastgoedrekenen voor Slimme Investeerders. Je leert hoe je deze rekentechnieken kunt gebruiken om de financiële aspecten van vastgoedinvesteringen te begrijpen en te onderbouwen.

BAR staat voor Bruto Aanvangsrendement en NAR staat voor Netto Aanvangsrendement. Deze cijfers geven je inzicht in het rendement dat je kunt verwachten bij het investeren in vastgoed.

DCF staat voor Discontering Cashflow en IRR staat voor Internal Rate of Return. Met deze methodes kun je de waarde van een investering berekenen en bepalen of het de moeite waard is.

Begrijpen van exploitatiemodellen en bouw- en vastgoedexploitaties

Het begrijpen van exploitatiemodellen en bouw- en vastgoedexploitaties is een belangrijk onderdeel van de cursus Vastgoedrekenen voor Slimme Investeerders. Tijdens de cursus leer je hoe je de financiële aspecten van vastgoedinvesteringen kunt onderbouwen.

Je krijgt inzicht in verschillende exploitatiemodellen en leert rekenen met BAR/NAR/DCF/IRR. Daarnaast doe je kennis op over bouw- en vastgoedexploitaties, zodat je beter kunt inschatten hoe een vastgoedproject rendabel gemaakt kan worden.

Deze kennis is essentieel voor investeerders die willen weten of een investering financieel haalbaar is.

Kennis opdoen over verduurzaming van vastgoed

Het is belangrijk om kennis op te doen over verduurzaming van vastgoed. Tijdens de cursus Vastgoedrekenen voor Slimme Investeerders leer je hoe je vastgoed kunt verduurzamen en welke financiële aspecten hierbij komen kijken.

Je leert over duurzame bouw- en vastgoedexploitaties en hoe je deze kunt toepassen bij gebiedsontwikkeling. Deze kennis stelt je in staat om slimme investeringen te doen op het gebied van duurzaam vastgoed en draagt bij aan een groenere toekomst.

Toepassen van vastgoedrekenen bij gebiedsontwikkeling

Bij gebiedsontwikkeling is het belangrijk om vastgoedrekenen toe te passen. Met behulp van vastgoedrekenen kunnen investeerders inzicht krijgen in de financiële aspecten van het ontwikkelen van een gebied.

Ze kunnen hiermee de waarde van het vastgoed bepalen en de mogelijke rendementen berekenen. Daarnaast kunnen ze met vastgoedrekenen ook de haalbaarheid van een gebiedsontwikkeling beoordelen.

Deze kennis helpt investeerders om weloverwogen beslissingen te nemen bij het ontwikkelen van een gebied.

Bekend worden met taxaties en grondexploitaties

Ik leer je ook alles over taxaties en grondexploitaties. Dit is belangrijk voor vastgoedinvesteerders omdat het hen helpt om de waarde van een pand of stuk grond te bepalen. Met de juiste taxatietechnieken kan je een realistische en nauwkeurige schatting maken van de waarde van het vastgoed.

Daarnaast leren we je ook over grondexploitaties, waarin je leert hoe je het maximale uit een stuk grond kunt halen door middel van ontwikkeling en exploitatie.

Verdieping van residuele waardebepaling en scenario-analyse

Ik wil je graag meer vertellen over de verdieping van residuele waardebepaling en scenario-analyse in de cursus Vastgoedrekenen voor Slimme Investeerders. Tijdens deze cursus leer je hoe je op een gedegen manier de waarde van vastgoed kunt bepalen en hoe je verschillende scenario’s kunt analyseren.

Dit is belangrijk om te weten als investeerder, omdat het je helpt bij het nemen van weloverwogen beslissingen. Je leert onder andere hoe je de residuele waarde van een vastgoedproject kunt berekenen en hoe je verschillende scenario’s kunt doorrekenen om het beste rendement te behalen.

Dit geeft je een financieel inzicht en helpt je bij het maken van slimme investeringen.

Begrijpen van erfpacht

Erfpacht is een belangrijk onderwerp in de vastgoedwereld. Het is essentieel om het concept van erfpacht te begrijpen als je een slimme investeerder wilt zijn. Erfpacht is een vorm van grondbezit waarbij je de grond huurt van de eigenaar voor een bepaalde periode.

Het is belangrijk om te weten hoe erfpacht werkt en wat de voor- en nadelen ervan zijn. Met deze kennis kun je beter beslissingen nemen bij vastgoedinvesteringen en de financiële aspecten ervan analyseren.

Door goed te begrijpen hoe erfpacht werkt, kun je ook beoordelen hoe dit de waarde van het vastgoed beïnvloedt en welke impact het heeft op je rendement.

Voordelen van de cursus Vastgoedrekenen voor Slimme Investeerders

– Gedegen onderbouwing van vastgoedinvesteringen.

– Verbeterd inzicht in financiële aspecten van vastgoed.

– Mogelijkheid tot verduurzaming van vastgoed.

– Toepasbare kennis in de praktijk.

Gedegen onderbouwing van vastgoedinvesteringen

Een belangrijk voordeel van de cursus Vastgoedrekenen voor Slimme Investeerders is dat het zorgt voor een gedegen onderbouwing van vastgoedinvesteringen. Tijdens de cursus leer je hoe je correcte financiële analyses kunt maken en vastgoed kunt waarderen.

Dit helpt bij het nemen van weloverwogen investeringsbeslissingen en vergroot je vertrouwen als vastgoedinvesteerder. Daarnaast leer je ook hoe je gebruik kunt maken van handige tools die kunnen helpen bij de financiële onderbouwing van vastgoedprojecten.

Met deze kennis en vaardigheden ben je beter in staat om succesvol te investeren in vastgoed en je vermogensgroei te vergroten.

Verbeterd inzicht in financiële aspecten van vastgoed

Door deel te nemen aan de cursus Vastgoedrekenen voor Slimme Investeerders, zal je een verbeterd inzicht krijgen in de financiële aspecten van vastgoed. Je leert hoe je op een correcte manier vastgoedinvesteringen kunt onderbouwen en hoe je gebruik kunt maken van verschillende rekentechnieken zoals BAR, NAR, DCF en IRR.

Daarnaast leer je ook meer over exploitatiemodellen, bouw- en vastgoedexploitaties, verduurzaming van vastgoed en het toepassen van vastgoedrekenen bij gebiedsontwikkeling. Dit verbeterde inzicht stelt je in staat om gedegen beslissingen te nemen en optimaal te profiteren van je vastgoedinvesteringen.

Mogelijkheid tot verduurzaming van vastgoed

Bij de cursus Vastgoedrekenen voor Slimme Investeerders is er ook aandacht voor de mogelijkheid tot verduurzaming van vastgoed. Hier leer je hoe je duurzaamheid kunt integreren in vastgoedinvesteringen en hoe je de financiële aspecten hiervan kunt berekenen.

Je krijgt inzicht in duurzame exploitatiemodellen en leert hoe je rekening kunt houden met energiebesparing en milieuvriendelijke materialen. Met deze kennis kun je vervolgens duurzame beslissingen nemen bij het ontwikkelen en beheren van vastgoed.

Toepasbare kennis in de praktijk

De cursus Vastgoedrekenen voor Slimme Investeerders biedt toepasbare kennis die direct in de praktijk gebruikt kan worden. Deze cursus is specifiek ontworpen om huidige en toekomstige vastgoedinvesteerders te helpen bij een correcte financiële analyse van vastgoedprojecten.

Je leert de vaardigheden en technieken die nodig zijn om zelfstandig vastgoedinvesteringen te onderbouwen. Met behulp van diverse rekentechnieken zoals BAR, NAR, DCF en IRR, verbeter je je inzicht in de financiële aspecten van vastgoed.

Daarnaast doe je kennis op over exploitatiemodellen, bouw- en vastgoedexploitaties, verduurzaming van vastgoed, gebiedsontwikkeling, taxaties en grondexploitaties. Met deze praktische kennis kun je zelfstandig vastgoedwaardebepalingen maken en scenario’s analyseren.

Opzet van de cursus Vastgoedrekenen voor Slimme Investeerders

De cursus Vastgoedrekenen voor Slimme Investeerders is opgezet als een online leerprogramma met een hybride aanpak, waardoor je de juiste vaardigheden kunt ontwikkelen om effectief vastgoedinvesteringen te onderbouwen.

Schrijf je vandaag nog in om meer te ontdekken!

Online leerprogramma met casusopdracht

Ik ben erg enthousiast om aan te kondigen dat de cursus “Vastgoedrekenen voor Slimme Investeerders” een online leerprogramma bevat met casusopdrachten. Hierdoor kunnen deelnemers hun vaardigheden direct toepassen in praktijksituaties. Het online leerprogramma is speciaal ontworpen om het leerresultaat te versterken en biedt flexibiliteit voor drukke investeerders. Met behulp van de casusopdrachten kunnen deelnemers leren hoe ze vastgoedrekenen kunnen toepassen in realistische scenario’s en kunnen ze oefenen met het maken van financiële berekeningen in Excel. Dit interactieve onderdeel zorgt ervoor dat deelnemers zelfverzekerd worden in het onderbouwen van vastgoedinvesteringen en helpt hen bij het ontwikkelen van essentiële rekenvaardigheden die nodig zijn in de vastgoedmarkt.

Hybride aanpak voor sterker leerresultaat

De cursus Vastgoedrekenen voor Slimme Investeerders maakt gebruik van een hybride aanpak om een sterker leerresultaat te bereiken. Dit betekent dat de cursus zowel online als offline elementen bevat.

Je krijgt toegang tot een online leerprogramma waarin je zelfstandig kunt leren en oefenen met casusopdrachten. Daarnaast is er ondersteuning via een online leeromgeving, waar je vragen kunt stellen en feedback kunt ontvangen.

Door deze combinatie van zelfstudie en interactie met experts, kun je optimaal leren en je vastgoedrekenvaardigheden verbeteren.

Ondersteuning via online leeromgeving

Ik bied ook ondersteuning via een online leeromgeving. Hier kun je extra materiaal, oefeningen en instructievideo’s vinden om je kennis verder uit te breiden. Daarnaast kun je vragen stellen en feedback ontvangen van mij en andere deelnemers.

De online leeromgeving maakt het leren flexibel en gemakkelijk toegankelijk, zodat je kunt studeren op een moment dat voor jou het beste uitkomt.

Inschrijven voor de cursus Vastgoedrekenen voor Slimme Investeerders

Je kunt je inschrijven voor de cursus Vastgoedrekenen voor Slimme Investeerders door naar de website te gaan en je gegevens in te vullen. De cursus is bedoeld voor investeerders die meer willen leren over het onderbouwen van vastgoedinvesteringen en het rekenen met verschillende financiële modellen.

Tijdens de cursus leer je ook over exploitatiemodellen, verduurzaming van vastgoed en het toepassen van vastgoedrekenen bij gebiedsontwikkeling. Door deel te nemen aan deze cursus krijg je een gedegen onderbouwing van vastgoedinvesteringen en verbeterd inzicht in de financiële aspecten van vastgoed.

Je kunt de opgedane kennis direct toepassen in de praktijk. Schrijf je nu in en word een slimme vastgoedinvesteerder.

Meer over ‘Vastgoed Cursussen’

Het beheersen van de kunst van het investeren in vastgoed kan een levensveranderende vaardigheid zijn. Op Jouw Persoonlijke Groei, geloven we dat investeren is te leren en daarom bieden we een verscheidenheid aan cursussen aan voor degenen die de geheimen van de vastgoedmarkt willen ontrafelen. Een leren beleggen in vastgoed cursus kan je helpen om de basisbeginselen van investeringen onder de knie te krijgen, zoals het herkennen van kansen en het managen van risico’s.

Voor diegenen die zich willen verdiepen in de financiële kant van vastgoedinvesteringen, is een cursus vastgoedrekenen een uitstekende optie. Of je nu in Nederland of België woont, er zijn verschillende opties beschikbaar. Een vastgoed cursus Nederland is ideaal voor diegenen die in Nederland wonen, terwijl een vastgoed cursus België meer geschikt is voor degenen die in België verblijven.

Niet iedereen heeft het budget om te investeren in een betaalde cursus. Daarom bieden we ook een vastgoed cursus gratis aan, waarmee je de beginselen van vastgoedinvesteringen kunt leren zonder financiële investering. Voor degenen die interesse hebben in de Spaanse vastgoedmarkt, is een cursus vastgoed Spanje een geweldige manier om kennis te maken met de unieke kansen en uitdagingen die het beleggen in Spaans vastgoed met zich meebrengt.

Tot slot, voor degenen die de voorkeur geven aan het comfort van hun eigen huis, bieden we een online cursus vastgoed beleggen aan, zodat je op je eigen tempo kunt leren, waar je ook bent. Duik in de wereld van vastgoedinvesteringen en ontdek de mogelijkheden die het je kan bieden!

Veelgestelde Vragen

1. Wat is “Vastgoedrekenen: De Cursus voor Slimme Investeerders”?

Deze cursus is een opleiding waarbij je leert hoe je de waarde van vastgoed kunt berekenen, hoe je een financiële analyse van vastgoed maakt, en hoe je slimme vastgoedbeleggingen doet.

2. Welke vaardigheden leer ik tijdens de cursus Vastgoedrekenen?

Tijdens de opleiding leer je over vastgoedmanagement, het berekenen van vastgoedwaarde, en hoe je de vastgoedmarkt analyseert. Je leert ook over beleggingen en financiën.

3. Wordt de cursus alleen door Sprygg aangeboden?

Hoewel Sprygg een van de opleidingen aanbiedt, zijn er ook andere plaatsen waar je trainingen en cursussen in Vastgoedrekenen kunt vinden.

4. Is Vastgoedrekenen nuttig voor mij als ik al eigendommen heb?

Ja! Vastgoedrekenen kan helpen bij het beheer van jouw eigendommen. Je leert hoe je het rendement van je vastgoed kunt berekenen en verbeteren.

5. Wat betekent Vastgoedwaardering in deze cursus?

Vastgoedwaardering gaat over het leren berekenen van de waarde van vastgoed om te weten of het een goede investering zal zijn.

» Referenties


1. Hudson-Wilson, Susan; Gordon, Jacques N.; Fabozzi, Frank J.; Anson, Mark J. P.; Giliberto, S. Michael. “Why Real Estate?”.
https://www.tias.edu/docs/default-source/Kennisartikelen/why-real-estate.pdf

2. Geltner, David; Ling, David. (2006). Considerations in the Design and Construction of Investment Real Estate Research Indices. Journal of Real Estate Research, 28(4), 411-444.
https://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/10835547.2006.12091183

3. Black, Roy; Brown, Gordon; Diaz, Julian; Gibler, Karen; Grissom, Terry. (2003). Behavioral Research in Real Estate: A Search for the Boundaries. Journal of Real Estate Practice and Education, 6(1), 85-112.
https://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/10835547.2003.12091589

4. Salzman, Diego; Zwinkels, Remco C.J. (2017). Behavioral Real Estate. Journal of Real Estate Literature, 25(1), 77-106.
https://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/10835547.2017.12090455

» Referenties

Conclusie beste vastgoed community cursussen 2023

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwpersoonlijkegroei.nl, is partner van Anouk en trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. Ontdek zijn top 50 praktische tips voor persoonlijke groei in zijn gratis E-book. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail martijn@jouwpersoonlijkegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Vastgoedrekenen: De Cursus voor Slimme Investeerders (2023)

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips