In dit artikel

Cursus Minimalisme | Review (2021) + Korting | Wil jij Minimaliseren?

Cursus Minimalisme | Review + Korting | Wil jij Minimaliseren?

In dit artikel

Minimaliseren. Met de online cursus Minimalisme krijg je in 7 weken meer tijd, ruimte en vrijheid in je leven voor de dingen die je echt belangrijk vindt. Dat klonk ons bijna te mooi om waar te zijn en daarom zijn wij dit voor je gaan uitzoeken.

Bij Minimalisme dacht ik namelijk al vrij snel aan een leeg, kil en ‘Tiny House’ zonder spullen. Maar Minimaliseren blijkt veel meer te maken te hebben met een opgeruimd leven met veel meer ruimte en tijd voor de dingen waar je gelukkig van wordt. Je gaat de dingen Minimaliseren die niet bijdragen aan jouw geluk, innerlijke balans en gezondheid. Daarentegen ga je de dingen die dat wel doen juist Maximaliseren. Door te Minimaliseren creëer je dus de ruimte om die dingen die er echt toe doen te Maximaliseren.

De wetenschap toont bijvoorbeeld aan dat meer spullen je niet per definitie gelukkiger maakt. Het is dan ook niet vreemd dat volgens onderzoek de Tibetaanse Monniken behoren tot de gelukkigste mensen op aarde. De Tibetaanse Monniken hebben simpelweg minder spullen en verplichtingen om zich zorgen over te maken. Daarnaast houden ze zich dagelijks bezig met mindfulness en meditatie en hebben ze eigenlijk niets anders nodig om gelukkig te zijn dan zichzelf.

Wij zijn de uitdaging aangegaan om ons leven meer op te ruimen door aan de slag te gaan met de online cursus Minimaliseren van Happy with Yoga. Klinkt dit interessant? Lees dan zeker onze ervaringen en review over de online cursus Minimalisme.


Klik hier voor korting op de Online Cursus Minimalisme

Wat is de Online Minimalisme Cursus van de Happy with Yoga Academy?

Happy with Yoga biedt met de online cursus Minimalisme de tools om je leven op te gaan ruimen. De cursus is opgebouwd uit simpele en praktische oefeningen waarmee je meer tijd, ruimte en vrijheid in je leven kan creëren.

In de online Minimalisme cursus staan vier zorgvuldig uitgedachte modules centraal om aan de slag te gaan met Minimaliseren. De vier thema’s zijn ontspullen, consuminderen, versimpelen en bewustwording.

Laten we je vast gerust stellen. De cursus is niet bedoelt om alles overboord te gooien en vervolgens in een leeg en kil huis te komen zitten. De focus wordt juist gelegd op de spullen die wel en de spullen die niet bijdragen aan jouw geluk. Je zal ontdekken dat sommige spullen je voornamelijk stress bezorgen.

De online Minimaliseren cursus gaat veel verder dan alleen maar ontspullen. Denk hierbij om te gaan consuminderen, versimpelen, bewuster en aandachtiger leven, stressreductie en tijdsmanagement. Door de filosofie van Minimalisme te gaan leven ruim je niet alleen het materiele gedeelte van je leven op maar wordt het doorgetrokken op tal van andere vlakken.

De gehele cursus heeft als doel om meer ruimte te maken voor de dingen die jij belangrijk vindt in je leven.

In de online cursus Minimaliseren leer je:

 • Beoordelen welke spullen bijdragen aan je geluk en welke niet.
 • Te consuminderen en alleen dingen te kopen die je echt belangrijk vindt of nodig hebt.
 • Je leven te versimpelen en meer geluk te halen uit kleine dingen.
 • Je leven op te ruimen en deze ruimte te behouden.
 • Hoe spullen ons gedrag beïnvloeden en ons onbewust stress bezorgen (en wat je er tegen kunt doen).
 • Bewuster omgaan met tijd, geld, aandacht en energie.
 • Meer tijd en vrijheid in je leven te scheppen zodat je je meer kunt richten op dingen als Yoga, lezen, zelfontwikkeling, meditatie en bewust leven.
 • Stress te verminderen door je leven te versimpelen en je te richten op de dingen die je echt gelukkig maken.
 • Handige ademhalingsoefeningen.
 • Minimalisme toe te passen zonder dat je in een kaal en kil huis zonder spullen komt te zitten.
Minimaliseren Minimalisme

Onze review en ervaring met de Online Minimalisme Cursus

We hebben geleerd van deze cursus dat je geen minimalist hoeft te zijn om de voordelen van Minimalisme te ervaren. Door de principes van Minimalisme toe te passen op je eigen leven wordt je bewust welke dingen en gebeurtenissen echt waardevol voor je zijn. Door de minder of zelfs niet waardevolle dingen en gebeurtenissen te Minimaliseren krijg je ruimte om meer te genieten van het mooie in je leven.

Al met al hebben wij een super positieve ervaring met de online Minimalisme cursus van Happy with Yoga. Het is super tof hoe ze het Minimaliseren met simpele stappen en praktische tips in de cursus  overbrengen.

Wij denken dat de cursus geschikt is voor iedereen die zijn of haar leven wat meer wilt opruimen. Voor een ieder die bewust aan het worden is dat meer spullen niet per definitie gelukkiger maken en op zoek is naar meer betekenis, vrijheid en ruimte. Heb je voor je gevoel een veel te volle agenda en veel te weinig tijd? Dan is deze cursus echt een uitkomt voor je om meer tijd voor jezelf te maken door middel van ‘me-time’.

De cursus online Minimaliseren is voor jou als je:

 • Veel spullen in je leven hebt, maar weinig gevoel van betekenis.
 • Veel spullen en rommel hebt die je niet gebruikt en je stress bezorgt.
 • Niet de tijd, ruimte en vrijheid kunt vinden om de dingen te doen die je wilt doen.
 • Weinig ‘me-time’ hebt om aan jezelf te werken en gezonder en bewuster te leven.
 • Het leven te complex vindt en behoefte hebt aan versimpeling.
 • Bewuster en met meer aandacht wil leven.
 • Uit de eindeloze ‘rat-race’ van altijd maar meer en meer wilt komen.
 • Bewuster met de aarde om wil gaan.
 • Nieuwe periode in wilt gaan met meer aandacht voor jezelf en meer betekenis.
Minimalisme Minimaliseren

De inhoud van de Online Minimalisme Cursus + Bonussen

Bij de online cursus Minimalisme heb je onbeperkt toegang tot de volledige trainingen inclusief:

 • Een uitgebreide cursushandleiding van de online cursus Minimalisme – Waarde: € 37
 • 8 Exclusieve trainingsvideo’s die je helpen om meer diepgang te vinden – Waarde € 67
 • Audio oefeningen voor meer mentale helderheid – Waarde: € 17
 • 4 Werkboeken met praktische oefeningen en begeleiding voor de vier verschillende modules van de Minimalisme cursus – Waarde: € 137
 • Toegang tot een enthousiaste en toegewijde Facebook community (optioneel) – Waarde: € 27
 • Begeleiding van professionele docenten – Waarde: € 47
 • De bonusmodule ‘Minimaliseren met een gezin en kinderen’ – Waarde € 17
 • Een exclusief interview van Rolf & Sven over minimalisme – Waarde: € 17
 • Onbeperkt en overal toegang tot de inhoud van de cursus en toekomstige updates

De cursus is gemaakt door de Happy with Yoga Academy

De online cursus Minimaliseren is ontwikkeld door Sven Poldervaart en Rolf van Baalen. Sven is yogadocent en Minimalisme expert en Rolf is de hoofddocent bij Happy with Yoga.

Sven Poldervaart Happy with Yoga Academy
Rolf van Baalen Happy with Yoga Academy

Aanbieding: Korting op de Online Minimalisme Cursus en Bonussen

Als je besluit om te investeren in jouw manier van leven en de online Minimalisme cursus wil kopen kan je dat het beste doen met deze link. Naast alle bonussen die hierboven staan beschreven ontvang je dan ook nog eens korting op de cursus Minimaliseren.

De aanbieding is op dit moment nog geldig en je kan de cursus zonder enig risico bestellen. Happy wit Yoga Academy is zo zeker dat deze online cursus Minimaliseren je verder gaat helpen dat je 30 dagen de cursus mag uitproberen. Als de cursus jou dus niet verder helpt ontvang je 100% van het aankoopbedrag terug. Je stuurt dan gewoon binnen 30 dagen een mailtje naar Happy wit Yoga Academy en ze storten het bedrag direct naar je terug.

Eindconclusie en recensie Online Minimalisme Cursus

Onze eindconclusie over de online Minimalisme cursus is over het algemeen heel erg positief. In de recensie over de cursus lees je al dat het maximaliseren van de waardevolle dingen en momenten en het minimaliseren van het onbelangrijke zoveel rust en geluk oplevert, dat we eigenlijk iedereen adviseren om eens kennis te maken met Minimaliseren.

In de praktijk zie je dat de meeste mensen in hun leven, deels onbewust, spullen en rommel aan het verzamelen zijn. Als ik naar mezelf kijk behoorde ik ook tot deze groep en jij misschien ook wel. Het resultaat van dit verzamelen is vaak een negatief effect van stress en extra zorgen.

Verwijder het overbodige uit je leven en ervaar meer flow!

Kort samengevat de plus- en minpunten van de online Minimalisme cursus

✅ De cursus is ruim opgezet en bestaat uit kwalitatief goed cursus materiaal

✅ De relatief kleine investering in tijd en geld voor deze cursus levert je op termijn super veel op!

✅ Je krijgt toegang tot de exclusieve besloten Facebook groep

✅ Sven en Rolf zijn specialist op het gebied van Minimalisme en begeleiden je door de hele cursus

❌ In vergelijking met andere cursussen is de prijs net een fractie hoger

❌ Wees je bewust dat je alleen met de kennis niks gaat veranderen. Het is de kunst om het ook echt te gaan leven!


Klik hier voor korting op de Online Cursus Minimalisme

Meer voor jouw persoonlijke groei

Wil jij de volgende stap maken in jouw persoonlijke groei? Focus je dan naast persoonlijke ontwikkeling ook op je gezondheid en verdiep je in geldzaken.

Lees bijvoorbeeld boeken over persoonlijke ontwikkeling of over spiritualiteit en volg de beste trainingen voor persoonlijke ontwikkeling. Mooie voorbeelden hiervan zijn de breathwork opleiding of het Antivirus van Tibor.

Persoonlijk ben ik heel erg van leren op mijn eigen tempo. Een online leeromgeving zoals 365 Academy, Brein TV, Unbreakable Academy, MindsetFlix, Mindvalley en Gaia sluiten hier perfect op aan. Als je meer de hoek van NLP op wilt gaan kijk dan eens bij de beste NLP opleidingen en zie wat NLP College voor jou kan betekenen.

Je kan ook Jeugdtrauma Online Training of leren loslaten met Jan Bommerez of kiezen voor Hypnose Instituut Nederland (HIN). HIN scoorde erg goed in ons overzicht over beste hypnose opleiding.

Als je het fijn vindt om deel te nemen aan ceremonies probeer dan eens een truffel ceremonie of zweethut ceremonie bij bijvoorbeeld Eagle Lodges. Je komt dan wat meer in de buurt bij retraites. Erg effectief is mijn ervaring!

Andere opties om je te laten inspireren is een abonnement op het Manifestatie Magazine, een cursus minimalisme, cursus geluk of blader door het Mentali interactief werkboek. En wil je echt next level gaan bezoek dan seminars zoals Maximum Potential, Buitengewoon Leiderschap of join de communties van Levensbazen of Motivated Minds.

Wil je meer weten over de mogelijkheden tot persoonlijke ontwikkeling? Lees dan de uitgebreide reviews die ik erover schreef. Daarin ben ik gaan onderzoeken wat de voordelen zijn voor je ontwikkeling en gezondheid én waar ze het beste kan kopen. Je kan bij al onze partners met een gerust hart aan de slag. In veel gevallen zelfs met een leuke korting! Ik ben benieuwd welke keuze jij gaat maken!

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwpersoonlijkegroei.nl, is partner van Anouk en trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. Ontdek zijn top 50 praktische tips voor persoonlijke groei in zijn gratis E-book. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail martijn@jouwpersoonlijkegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Cursus Minimalisme | Review + Korting | Wil jij Minimaliseren?

Laat een reactie achter