In dit artikel

Persoonlijk cv jouw ambities en wensen

Persoonlijk CV: jouw ambities en wensen (2023)

In dit artikel

Het doel van een curriculum vitae is om een potentiële werkgever inzicht te geven in jouw arbeidsverleden. Je schrijft over je werkervaring, je opleiding, je vaardigheden en je interesses. Naast het verleden is ook de toekomst een belangrijk onderdeel van je cv: wat zijn je wensen en ambities? Maak gebruik van een voorbeeld cv als leidraad voor het opstellen van je eigen cv. Hoe je vervolgens jouw persoonlijke carrière doelen in je cv verwerkt, lees je hieronder. Want een vooruitdenkende kandidaat heeft alvast een streepje voor tijdens het sollicitatieproces.

50 Praktische groei tips
Met mijn 50 gratis tips maak jij de volgende stap in jouw persoonlijke groei!
Vraag nu het E-book aan

Wat zijn ambities en wensen?

Voordat je aan de slag gaat met je ambities en wensen, is het handig om te weten wat deze sollicitatietermen precies inhouden. Door deze kennis kun je nog beter inspelen op de verwachtingen van de werkgever.

Ambitie heeft te maken met jouw drive om een bepaald carrière pad te volgen. Het opschrijven van jouw doelen op je cv is een belangrijk stukje informatie voor de lezer. Je laat dus weten welke functie je ambieert, hoe je je verder wilt ontwikkelen en op welke vlakken. Wensen sluiten weer aan op je ambities. Met je wensen kun je het doel dat je voor jezelf gesteld hebt duidelijk maken door aan te geven hoe je denkt dit doel te gaan bereiken.

Schrijf je ambitie in de profielschets

Jouw toekomstvisie heeft weinig te maken met je persoonlijke gegevens, je werkervaring of je opleiding. Dit zijn dus ook niet de beste plekken om iets over ambitie te zeggen. De meest geschikte plek om je ambities en wensen neer te zetten is de profielschets. We noemen een profielschets ook wel een persoonlijk profiel en deze staat aan het begin van je cv. In deze inleiding presenteer je jezelf en vertel je over wie jij bent, hoe je werkt en wat je ambities zijn. Het is een korte samenvatting van zo’n drie tot vier regels die de lezer warm maakt om ook de rest van je cv te willen lezen.

Laat ambities en wensen aansluiten op de functie

Door je wensen en ambities duidelijk aan te geven, laat je zien dat je iemand bent die goed vooruit kan denken. Een eigenschap die zeer wordt gewaardeerd door recruiters en werkgevers. Maar wel moet je een link weten te leggen tussen de functie waarop je solliciteert en je ambities.

Zeker als je een vacature hebt gevonden die voor jou de droombaan is of waar je doorgroeimogelijkheden hebt, is het slim om je carrièredoelen op papier te zetten. Solliciteer je op een functie als junior projectleider en is jouw ambitie om binnen drie jaar door te stromen naar medior projectmanager, dan sluiten jouw ambities perfect aan op de functie.

Ga je solliciteren naar een functie omdat je werk nodig hebt, maar niet omdat daar je hart ligt, dan is het vermelden van ambities en wensen een minder goed idee.

Hoe beschrijf je je ambities en wensen?

Je weet waar je je ambitie kunt opschrijven op je cv en dat je ze moet laten aansluiten op de functie. Maar hoe beschrijf je je ambities en wensen op zo’n manier dat het voor de lezer meteen duidelijk is waar jij over vijf jaar wilt staan? Hieronder volgen een aantal voorbeeldzinnen om een goede start te maken:

  • Het is mijn ambitie om door te groeien tot…
  • Ik vind het belangrijk mezelf op persoonlijk vlak te blijven ontwikkelen zodat ik kan groeien binnen de organisatie.
  • Mijn droom voor de toekomst is om door te groeien naar een functie waarin ik mijn sociale vaardigheden nog meer tot uiting kan laten komen.
Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn is oprichter van het platform Jouwpersoonlijkegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. In het gratis E-book deelt Martijn de beste 50 praktische tips om groei te ervaren. Download nu gratis >>
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Persoonlijk CV: jouw ambities en wensen (2023)

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips