In dit artikel

Cranberry en Bloedverdunners: Is Dat Veilig? (2023)

In dit artikel

Ben jij ook benieuwd of het veilig is om cranberry’s te consumeren terwijl je bloedverdunners gebruikt? Ik had dezelfde vraag en ben voor je gaan onderzoeken. In deze blog duiken we in dit onderwerp en bespreken we de mogelijke risico’s en veilige manieren van het combineren van cranberry’s en bloedverdunners.

Zit je klaar? Het wordt een informatieve reis!

Key Takeaway

De beste cranberry pillen van 2023 zijn van Vitakruid D-Mannose 500mg. Dit merk heeft een plantaardige formule die vrij is van onnodige toevoegingen en het doodt alleen de slechte bacteriën.

Samenvatting

 • Het combineren van cranberry’s en bloedverdunners kan het risico op bloedingen verhogen.
 • Als je warfarine gebruikt als bloedverdunner, is het belangrijk om voorzichtig te zijn bij het gebruik van cranberryproducten vanwege het verhoogde risico op bloedingen.
 • Veilig gebruik van cranberry’s met bloedverdunners omvat regelmatig overleg met een arts, het volgen van de aanbevolen dosering en het controleren van de bloedstollingsspiegels.

Risico’s van het combineren van cranberry’s en bloedverdunners

Het combineren van cranberry’s en bloedverdunners kan het risico op bloedingen verhogen.

Verhoogd risico op bloedingen

Het eten van cranberry’s met bloedverdunners kan gevaarlijk zijn. Bloedverdunners zorgen ervoor dat ons bloed niet te dik wordt. Ze stoppen bloedklonters. Maar cranberry’s kunnen dit anders maken.

Ze kunnen de werking van bloedverdunners sterker maken. Dan kan je meer kans hebben op bloedingen. Dat wil zeggen, je kunt sneller een blauwe plek krijgen of het kan langer duren voordat een wond stopt met bloeden.

Je moet dus oppassen als je cranberry’s eet en ook bloedverdunners gebruikt.

Contra-indicatie voor gebruik bij warfarine

Als je warfarine gebruikt als bloedverdunner, is het belangrijk om voorzichtig te zijn bij het gebruik van cranberryproducten. Cranberry’s kunnen namelijk interageren met warfarine en het risico op bloedingen verhogen.

Dit komt doordat cranberry’s een stof bevatten genaamd vitamine K, die de werking van warfarine kan beïnvloeden. Warfarine is een medicijn dat de bloedstolling vertraagt, terwijl vitamine K juist de bloedstolling bevordert.

Het combineren van deze twee kan ervoor zorgen dat warfarine minder effectief wordt en dit kan leiden tot een verhoogd risico op bloedingen. Daarom is het aan te raden om cranberryproducten te vermijden als je warfarine gebruikt als bloedverdunner.

Veilig gebruik van cranberry’s met bloedverdunners

Het veilige gebruik van cranberry’s met bloedverdunners omvat:

 • Raadpleeg altijd uw arts voordat u cranberryproducten gebruikt in combinatie met bloedverdunners.
 • Zorg ervoor dat u de aanbevolen dosering van cranberry’s volgt en overschrijd deze niet.
 • Houd rekening met eventuele bijwerkingen of interacties die kunnen optreden tussen cranberry’s en uw bloedverdunnermedicatie.
 • Monitor regelmatig uw bloedstollingsspiegels, zoals voorgeschreven door uw arts, om eventuele veranderingen in de effectiviteit van uw medicatie te detecteren.
 • Wees voorzichtig met het gebruik van cranberrysap als u warfarine gebruikt, aangezien er beperkte informatie is over mogelijke interacties.
 • Overweeg alternatieve behandelingsopties, zoals D – mannose, voor blaasontsteking, indien nodig. Raadpleeg echter altijd eerst uw arts voordat u een nieuwe behandeling probeert.
 • Blijf alert op mogelijke symptomen van bloedingen, zoals ongewoon blauwe plekken of bloedneuzen, en neem onmiddellijk contact op met uw arts als u deze ervaart.

Meer over ‘Cranberry Tabletten’

Heb je wel eens gehoord van de positieve effecten van cranberries bij het behandelen van een blaasontsteking? Het gebruik van cranberry supplementen is al jaren populair. Maar net als elk supplement, is het ook van belang om te weten over mogelijke cranberry bijwerkingen. Misschien overweeg je cranberry te kopen, maar vraag je je af waar cranberry goed voor is? Bij het kiezen van een supplement is het belangrijk om de werking van cranberry pillen te begrijpen en de diverse voordelen van cranberry pillen te kennen.

Misschien heb je de term cranberry forte tegen gekomen en wil je hier meer over weten. Voor degenen die de voorkeur geven aan capsules, zijn er opties beschikbaar bij de apotheek. Het is ook interessant om op te merken dat cranberries een bron zijn van vitamine K. Er zijn ook overwegingen voor degenen die bloedverdunners gebruiken. En of je nu op zoek bent naar cranberry capsules, informatie over schimmelinfecties, of doseringen zoals 200 mg, 300 mg of 400 mg, het is belangrijk om geïnformeerd te zijn. Voor de zuiverste vorm kun je kiezen voor pure cranberry.

Veelgestelde Vragen

1. Wat betekent “Cranberry en Bloedverdunners: Is Dat Veilig?”?

“Cranberry en Bloedverdunners: Is Dat Veilig?” gaat over de veiligheid van cranberries met bloedverdunners zoals acenocoumarol of fenprocoumon.

2. Wat zijn de risico’s van het combineren van cranberry en bloedverdunners?

De combinatie van cranberry en bloedverdunners kan leiden tot een hoger risico op bloedingen. Cranberries kunnen de werking van bloedverdunners versterken.

3. Hoe kan ik veilig cranberry consumeren als ik bloedverdunners gebruik?

Als je bloedverdunners gebruikt, is het belangrijk om advies te vragen aan een arts voordat je cranberries of cranberrysap neemt of een cranberrysupplement gaat gebruiken.

4. Wat zijn de bijwerkingen van cranberry en bloedverdunners?

Bijwerkingen van het gebruik van cranberry en bloedverdunners kunnen onder andere maagklachten zijn, en in ernstige gevallen, overmatig bloeden.

5. Welke voorzorgsmaatregelen moet ik nemen bij het gebruik van cranberry en bloedverdunners?

Je moet altijd een arts raadplegen voordat je cranberries neemt of een supplement gebruikt als je ook bloedverdunners neemt. Het is ook belangrijk om alert te zijn op mogelijke problemen, zoals ongewone blauwe plekken of bloedingen.

» Referenties


Blumberg, J. B., Camesano, T. A., Cassidy, A., & Kris-Etherton, P. (2013). Cranberries and Their Bioactive Constituents in Human Health. Advances in Nutrition, 4(6), 618-632.
https://www.researchgate.net/publication/258524646_Cranberries_and_Their_Bioactive_Constituents_in_Human_Health

Wang CH, Fang CC, Chen NC, Liu SS, Yu PH, Wu TY, Lee CC, ChenSC. (2012). Cranberry-containing products for prevention of urinary tract infections in susceptible populations: a systematic review and meta-analysis of randomized controlled trials. Arch Intern Med, 172:988–96.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22777630/

Kenee, P. R. M., Christie, A. L., & Zimmern, P. E. (2022). Cranberry Supplement, D-Mannose, and Other OTC Modalities for Prevention of Recurrent UTI in Women Post-Electrofulguration. Int J Womens Health, 14:643-653.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/35535150/

Ching, C. B. (2022). Non-antibiotic Approaches to Preventing Pediatric UTIs: a Role for D-Mannose, Cranberry, and Probiotics? Curr Urol Rep, 23(6):113-127.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/35441976/

» Referenties

Conclusie beste cranberry pillen 2023

 • Beste Cranberry Pil – Vitakruid 20% korting met code ‘GROEI
 • Beste Cranberry Capsule – AOV 20% korting met code ‘GROEI
 • Beste Cranberry Tabletten – Vitakruid 20% korting met code ‘GROEI
 • Beste Cranberry Extract – Sea Moss 5% korting met code ‘GROEI
 • Beste Cranberry Supplement – Vitakruid 20% korting met code ‘GROEI
 • Beste Cranberry Capsules 500mg – Vitakruid 20% korting met code ‘GROEI
 • Beste Biologische Cranberry Capsules – Sea Moss 5% korting met code ‘GROEI
Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwpersoonlijkegroei.nl, is partner van Anouk en trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. Ontdek zijn top 50 praktische tips voor persoonlijke groei in zijn gratis E-book. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail martijn@jouwpersoonlijkegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Cranberry en Bloedverdunners: Is Dat Veilig? (2023)

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips