In dit artikel

Cranberry Capsules bij de Apotheek: Wat Je Moet Weten (2023)

In dit artikel

Bent u iemand die vaak last heeft van een blaasontsteking en zoekt u naar effectieve hulpmiddelen? Net als u was ik ook op zoek naar een oplossing en kwam ik cranberry capsules tegen, die bekend staan om hun voordelen voor de urinewegen.

In dit artikel leer ik je alles over cranberry capsules: hoe ze werken, waar je ze kunt kopen, hun voordelen en mogelijke bijwerkingen. Blijf lezen om meer te weten te komen!

Key Takeaway

De beste cranberry pillen van 2023 zijn van Vitakruid D-Mannose 500mg. Dit merk heeft een plantaardige formule die vrij is van onnodige toevoegingen en het doodt alleen de slechte bacteriën.

Samenvatting

 • Cranberry capsules worden gebruikt als voedingssupplement voor de blaas en urinewegen.
 • Ze kunnen helpen bij het voorkomen van blaasontstekingen en zorgen voor een beter urinair comfort.
 • Het is belangrijk om de juiste gebruiksinstructies en dosering te volgen om mogelijke bijwerkingen te voorkomen.
 • Cranberry capsules zijn verkrijgbaar bij de apotheek en er zijn ook andere opties en alternatieven beschikbaar om de blaas gezond te houden.

Belangrijke informatie over Cranberry Capsules

– Cranberry Capsules worden vaak gebruikt als voedingssupplement voor de urinewegen en blaasontstekingen.

– Ze kunnen een antibacteriële werking hebben en zorgen voor een beter urinair comfort.

– Het is belangrijk om de aanbevolen dosering en gebruiksinstructies te volgen om mogelijke bijwerkingen te voorkomen.

Medisch gebruik en voordelen

Cranberry capsules zijn goed voor de blaas. Ze worden vaak gebruikt als een voedingssupplement. Ze helpen de blaas schoon te houden. Dat komt omdat cranberry’s veel vitamine C hebben.

Dit maakt cranberry capsules nuttig om te helpen bij het voorkomen van blaasontstekingen. Ik gebruik zelf Cranaxil. Het heeft alle stukken van de cranberrybes erin. Zo zit er schil, zaden, vruchtvlees en sap in.

Deze capsules zijn een fijne mix van alles. De cranberry + vitamine C Sandoz is ook goed. Het heeft 333,3 mg cranberry-extract en 40 mg vitamine C. Dit helpt bij het schoonhouden van de blaas en ondersteunt het immuunsysteem.

Mogelijke bijwerkingen

Het is belangrijk om te weten dat cranberry capsules mogelijke bijwerkingen kunnen hebben. Hier zijn enkele van de bijwerkingen die kunnen optreden:

 • Maagklachten, zoals misselijkheid of buikpijn
 • Diarree of andere darmproblemen
 • Allergische reacties, zoals huiduitslag of jeuk

Gebruiksinstructies en dosering

Als je cranberry capsules gebruikt, is het belangrijk om de juiste gebruiksinstructies en dosering te volgen. Hier zijn een paar dingen die je moet weten:

 • Lees altijd de bijsluiter voor specifieke instructies en doseringsaanbevelingen.
 • Neem cranberry capsules in met een glas water of vruchtensap.
 • Het is het beste om de capsules te slikken zonder ze te kauwen of te pletten.
 • De aanbevolen dosering kan variëren, afhankelijk van het merk en de concentratie van het cranberry-extract. Volg daarom altijd de instructies op de verpakking.
 • Overleg met een arts voordat je cranberry capsules gaat gebruiken, vooral als je andere medicijnen gebruikt of gezondheidsproblemen hebt.

Beschikbaarheid en aanbevelingen

Cranberry capsules zijn verkrijgbaar bij de apotheek en kunnen een goede keuze zijn voor mensen die last hebben van blaasontstekingen. Er zijn echter ook andere opties en alternatieven beschikbaar, dus het is belangrijk om advies in te winnen bij een apotheker voordat je besluit cranberry capsules te gebruiken.

Verkrijgbaarheid bij de apotheek

Cranberry capsules zijn verkrijgbaar bij de apotheek en online drogisten. Een voorbeeld hiervan is Cranaxil, dat een concentraat bevat van alle bestanddelen van de cranberrybes. Ook Sandoz biedt cranberry capsules aan als voedingssupplement met vitamine C.

Het is belangrijk om de bijsluiter van de cranberry capsules goed te lezen, aangezien sommige merken bijwerkingen kunnen hebben. Bij de apotheek kun je advies vragen over welke cranberry capsules het beste bij jou passen.

Overige opties en alternatieven

Er zijn ook andere opties en alternatieven beschikbaar naast cranberry capsules. Een aantal van deze opties om de blaas gezond te houden zijn:

 • Het drinken van veel water om de urinewegen goed gespoeld te houden.
 • Het consumeren van vruchtensappen en extracten, zoals appelsap en guldenroede, die ook kunnen helpen bij blaasontstekingen.
 • Het gebruik van andere voedingssupplementen die een antibacteriële werking hebben en het urinaire comfort kunnen bevorderen.
 • Het raadplegen van een arts of apotheker voor geneesmiddelen op recept die kunnen helpen bij blaasontstekingen.

Meer over ‘Cranberry Tabletten’

Heb je wel eens gehoord van de positieve effecten van cranberries bij het behandelen van een blaasontsteking? Het gebruik van cranberry supplementen is al jaren populair. Maar net als elk supplement, is het ook van belang om te weten over mogelijke cranberry bijwerkingen. Misschien overweeg je cranberry te kopen, maar vraag je je af waar cranberry goed voor is? Bij het kiezen van een supplement is het belangrijk om de werking van cranberry pillen te begrijpen en de diverse voordelen van cranberry pillen te kennen.

Misschien heb je de term cranberry forte tegen gekomen en wil je hier meer over weten. Voor degenen die de voorkeur geven aan capsules, zijn er opties beschikbaar bij de apotheek. Het is ook interessant om op te merken dat cranberries een bron zijn van vitamine K. Er zijn ook overwegingen voor degenen die bloedverdunners gebruiken. En of je nu op zoek bent naar cranberry capsules, informatie over schimmelinfecties, of doseringen zoals 200 mg, 300 mg of 400 mg, het is belangrijk om geïnformeerd te zijn. Voor de zuiverste vorm kun je kiezen voor pure cranberry.

Veelgestelde Vragen

1. Wat zijn cranberry capsules bij de apotheek?

Cranberry capsules zijn supplementen die je bij de apotheek kunt krijgen. Ze bevatten het vruchtensapextract van de cranberry gemengd met kalium en poeder.

2. Hoe gebruik ik cranberry capsules?

Het gebruiksadvies voor cranberry capsules hangt af van wie ze voorschrijft. Ze moeten in een veilige omgeving worden bewaard.

3. Krijg ik de kosten van cranberry capsules vergoed uit mijn basisverzekering?

Of cranberry supplementen worden gedekt door je basisverzekering, hangt af van je verzekeringsmaatschappij. Je moet dit controleren voordat je ze koopt.

4. Wat doen cranberry capsules voor mijn lichaam?

Cranberry capsules kunnen helpen om je darmen gezond te houden. Ze bevatten waardevolle voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft.

» Referenties


Blumberg, J. B., Camesano, T. A., Cassidy, A., & Kris-Etherton, P. (2013). Cranberries and Their Bioactive Constituents in Human Health. Advances in Nutrition, 4(6), 618-632.
https://www.researchgate.net/publication/258524646_Cranberries_and_Their_Bioactive_Constituents_in_Human_Health

Wang CH, Fang CC, Chen NC, Liu SS, Yu PH, Wu TY, Lee CC, ChenSC. (2012). Cranberry-containing products for prevention of urinary tract infections in susceptible populations: a systematic review and meta-analysis of randomized controlled trials. Arch Intern Med, 172:988–96.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22777630/

Kenee, P. R. M., Christie, A. L., & Zimmern, P. E. (2022). Cranberry Supplement, D-Mannose, and Other OTC Modalities for Prevention of Recurrent UTI in Women Post-Electrofulguration. Int J Womens Health, 14:643-653.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/35535150/

Ching, C. B. (2022). Non-antibiotic Approaches to Preventing Pediatric UTIs: a Role for D-Mannose, Cranberry, and Probiotics? Curr Urol Rep, 23(6):113-127.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/35441976/

» Referenties

Conclusie beste cranberry pillen 2023

 • Beste Cranberry Pil – Vitakruid 20% korting met code ‘GROEI
 • Beste Cranberry Capsule – AOV 20% korting met code ‘GROEI
 • Beste Cranberry Tabletten – Vitakruid 20% korting met code ‘GROEI
 • Beste Cranberry Extract – Sea Moss 5% korting met code ‘GROEI
 • Beste Cranberry Supplement – Vitakruid 20% korting met code ‘GROEI
 • Beste Cranberry Capsules 500mg – Vitakruid 20% korting met code ‘GROEI
 • Beste Biologische Cranberry Capsules – Sea Moss 5% korting met code ‘GROEI
Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwpersoonlijkegroei.nl, is partner van Anouk en trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. Ontdek zijn top 50 praktische tips voor persoonlijke groei in zijn gratis E-book. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail martijn@jouwpersoonlijkegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Cranberry Capsules bij de Apotheek: Wat Je Moet Weten (2023)

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips