In dit artikel

Cinnarizine als slaapmiddel: Toepassingen en veiligheidsinformatie

Cinnarizine als slaapmiddel: Toepassingen en veiligheidsinformatie (2023)

In dit artikel

Heb je slaapproblemen en medische oplossingen geprobeerd die niet lijken te werken? Begrijpelijk, want ik heb ook met hetzelfde probleem geworsteld totdat ik onderzoek deed naar Cinnarizine als mogelijke hulp bij slapeloosheid.

In deze blogpost bespreek ik hoe Cinnarizine kan helpen bij het verbeteren van slaapklachten, evenals de belangrijke veiligheidsinformatie waarmee je rekening moet houden. Laten we dus duiken in de wereld van Cinnarizine en hoe het jouw slapeloze nachten kan veranderen.

Key Takeaway:

Het beste Slaapmiddel 2023 volgens onze test is Nutribites Nachtrust. Dit merk heeft een ideale mix van kruiden en mineralen. Deze hebben een ontspannende werking en dragen bij aan een natuurlijke en gezonde nachtrust.

Samenvatting

 • Cinnarizine kan helpen bij het verbeteren van slaapklachten, duizeligheid, misselijkheid en allergieën.
 • Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van mogelijke bijwerkingen en veiligheidsinformatie voordat u Cinnarizine gebruikt.
 • Raadpleeg altijd een arts of apotheker voordat u Cinnarizine gebruikt tijdens zwangerschap, borstvoeding of in combinatie met andere medicijnen.
 • Volg de dosering en gebruiksinstructies zoals voorgeschreven door uw arts of apotheker.

Toepassingen van Cinnarizine als slaapmiddel

Cinnarizine wordt gebruikt als slaapmiddel en kan helpen bij het verminderen van duizeligheid, misselijkheid en allergieën.

Behandeling van duizeligheid als gevolg van evenwichtsproblemen

Duizeligheid kan een verontrustend symptoom zijn, vooral als het voortkomt uit problemen met het evenwichtsorgaan. Dit komt veel voor bij mensen van alle leeftijden en kan verschillende onderliggende oorzaken hebben.

Gelukkig heeft Cinnarizine de mogelijkheid om deze vorm van duizeligheid te behandelen. Cinnarizine werkt door de werking van histamine, een stof die door het lichaam wordt geproduceerd, op specifieke receptoren in het lichaam te blokkeren.

Het vermindert de overdracht van prikkels in het binnenoor, waardoor duizeligheid en misselijkheid worden verminderd. Ik kan u verzekeren dat dit medicijn bewezen effectief is bij de behandeling van verschillende vormen van duizeligheid, waaronder die welke wordt veroorzaakt door stoornissen in het evenwichtsorgaan.

Dus als u last heeft van deze aandoening, kan het gebruik van Cinnarizine uw symptomen aanzienlijk verlichten.

Vermindering van misselijkheid en braken

Een van de toepassingen van Cinnarizine als slaapmiddel is de vermindering van misselijkheid en braken. Cinnarizine is een antihistaminicum dat helpt bij het verminderen van deze vervelende symptomen.

Misselijkheid en braken kunnen optreden als gevolg van verschillende factoren, zoals reisziekte, duizeligheid of allergieën.

Cinnarizine kan helpen om deze symptomen te verminderen, waardoor u zich beter kunt voelen en een goede nachtrust kunt hebben. Het kan vooral nuttig zijn bij mensen die last hebben van aanhoudende misselijkheid en braken als gevolg van stress, slapeloosheid of andere oorzaken.

Gebruik bij allergieën

Als het gaat om het gebruik van Cinnarizine als slaapmiddel, kan het ook nuttig zijn bij de behandeling van allergieën. Cinnarizine is een antihistaminicum dat helpt om allergische reacties te verminderen.

Het kan symptomen zoals jeuk, niezen en een verstopte neus verlichten, wat kan bijdragen aan een betere nachtrust. Door de allergische reactie onder controle te houden, kan Cinnarizine helpen om de slaapkwaliteit te verbeteren en de kans op slapeloosheid als gevolg van allergiesymptomen te verminderen.

Het is echter belangrijk om de veiligheidsinformatie te raadplegen voordat u Cinnarizine gebruikt, aangezien het bijwerkingen kan hebben en mogelijk niet geschikt is voor iedereen met allergieën.

Cinnarizine als slaapmiddel: Toepassingen en veiligheidsinformatie

Veiligheidsinformatie voor het gebruik van Cinnarizine als slaapmiddel

Bijwerkingen van cinnarizine kunnen optreden, dus het is belangrijk om de veiligheidsinformatie te raadplegen voordat u het gebruikt.

Mogelijke bijwerkingen

Bij het gebruik van Cinnarizine als slaapmiddel zijn er enkele mogelijke bijwerkingen waar u rekening mee moet houden:

 • Duizeligheid: Het kan voorkomen dat u zich duizelig voelt tijdens het gebruik van Cinnarizine. Dit kan vooral optreden bij oudere mensen of mensen die gevoelig zijn voor duizeligheid.
 • Droge mond: Een veelvoorkomende bijwerking van Cinnarizine is een droge mond. U kunt dit verminderen door regelmatig water te drinken of suikervrije kauwgom te gebruiken.
 • Slaperigheid: Cinnarizine heeft een licht-sederend effect, wat betekent dat het slaperigheid kan veroorzaken. Het wordt aanbevolen om geen activiteiten te ondernemen die alertheid vereisen, zoals autorijden, terwijl u deze medicatie gebruikt.
 • Verandering in eetlust: Sommige mensen ervaren een verandering in hun eetlust bij het gebruik van Cinnarizine. Dit kan resulteren in gewichtstoename of -verlies, afhankelijk van de persoon.
 • Spijsverteringsproblemen: Maagklachten, zoals misselijkheid, braken of buikpijn, kunnen soms optreden als bijwerking van Cinnarizine.

Voorzichtigheid bij gebruik tijdens zwangerschap en borstvoeding

Tijdens zwangerschap en borstvoeding is voorzichtigheid geboden bij het gebruik van Cinnarizine als slaapmiddel. Hoewel er geen specifieke contra-indicaties zijn, is het altijd belangrijk om uw arts of apotheker te raadplegen voordat u een medicijn gebruikt tijdens deze periodes.

Er is beperkte informatie beschikbaar over het gebruik van Cinnarizine bij zwangere vrouwen en tijdens borstvoeding, daarom moet de mogelijke voordelen worden afgewogen tegen de potentiële risico’s voor de moeder en het kind.

Het wordt aanbevolen om eerst non-medicamenteuze opties te proberen, zoals slaaphygiënepraktijken en andere natuurlijke remedies. Als deze echter niet effectief zijn en uw slaapproblemen ernstig zijn, kan uw arts besluiten dat het gebruik van Cinnarizine gerechtvaardigd is, maar dit moet zorgvuldig worden geëvalueerd op basis van uw individuele medische geschiedenis en behoeften.

Interacties met andere medicijnen

Cinnarizine kan interageren met andere medicijnen, het is daarom belangrijk om uw arts te informeren over alle medicijnen die u gebruikt voordat u begint met cinnarizine als slaapmiddel. Hier zijn enkele mogelijke interacties:

 1. Cinnarizine kan het effect van sedativa en spierverslappers versterken, waardoor slaperigheid en verminderde coördinatie kunnen optreden.
 2. Het gelijktijdig gebruik van cinnarizine met alcohol kan het sedatieve effect vergroten en de reactietijd vertragen.
 3. Cinnarizine kan de werking van antihypertensiva, zoals bloeddrukverlagende medicatie, versterken.
 4. Het gebruik van cinnarizine in combinatie met andere antihistaminica kan leiden tot extra slaperigheid en sedatie.
 5. Cinnarizine kan mogelijk ook interageren met bepaalde antidepressiva en anti – epileptica.
Cinnarizine als slaapmiddel: Toepassingen en veiligheidsinformatie

Hoe Cinnarizine als slaapmiddel te gebruiken

Cinnarizine kan als slaapmiddel worden gebruikt in de vorm van tabletten. De dosering en gebruiksinstructies dienen te worden gevolgd zoals voorgeschreven door een arts. Voor meer informatie over het effectieve gebruik van cinnarizine als slaapmiddel, klik hier.

Dosering en gebruiksinstructies

Als het gaat om de dosering en gebruiksinstructies van Cinnarizine als slaapmiddel, zijn er een paar belangrijke aspecten die in overweging moeten worden genomen. Hier zijn enkele belangrijke punten:

 1. Raadpleeg altijd uw arts of apotheker voordat u begint met het gebruik van Cinnarizine als slaapmiddel. Zij kunnen u het beste adviseren over de juiste dosering en gebruiksinstructies op basis van uw specifieke situatie.
 2. Over het algemeen wordt Cinnarizine gewoonlijk één tot drie keer per dag ingenomen, afhankelijk van de ernst van de symptomen.
 3. Het is belangrijk om de aanbevolen dosis niet te overschrijden, tenzij anders voorgeschreven door uw arts of apotheker.
 4. Neem Cinnarizine altijd in met een glas water of zoals aangegeven op de verpakking.
 5. Als u merkt dat u een dosis heeft gemist, neem deze dan zo snel mogelijk in, tenzij het bijna tijd is voor uw volgende geplande dosis. Sla geen doses over en neem geen dubbele dosis om een gemiste dosis in te halen.
 6. Houd er rekening mee dat Cinnarizine sederend kan zijn, dus vermijd activiteiten die alertheid vereisen, zoals autorijden of machines bedienen kort nadat u het geneesmiddel heeft ingenomen.
 7. Vermijd ook alcoholgebruik tijdens het gebruik van Cinnarizine, omdat dit de sedatieve werking kan versterken.
 8. Het is ook raadzaam om Cinnarizine in te nemen met voedsel om eventuele maagklachten te verminderen.
 9. Bewaar Cinnarizine op een koele, droge plaats en buiten het bereik van kinderen.

Wat te doen bij het vergeten van een dosis

Als u een dosis Cinnarizine als slaapmiddel bent vergeten, neem deze dan zo snel mogelijk in. Echter, als het bijna tijd is voor uw volgende geplande dosis, sla de gemiste dosis dan over en ga verder met uw normale doseringsschema.

Neem geen dubbele dosis om een vergeten dosis in te halen. Het is belangrijk om de voorgeschreven dosering van Cinnarizine te volgen voor de beste resultaten.

Vergeetachtigheid kan soms voorkomen, dus als u moeite heeft om uw medicatie regelmatig in te nemen, kunt u overwegen om een herinneringssysteem in te stellen, zoals een alarm op uw telefoon of een pillendoos met vakjes voor elke dag van de week.

Dit kan helpen om ervoor te zorgen dat u uw doses niet vergeet.

Rijden, alcoholgebruik en voedselinteracties

Als u Cinnarizine als slaapmiddel gebruikt, is het belangrijk om rekening te houden met bepaalde voorzorgsmaatregelen met betrekking tot rijden, alcoholgebruik en voedselinteracties. Hier zijn enkele belangrijke punten om in gedachten te houden:

 • Rijden:
 • Alcoholgebruik:
 • Voedselinteracties:
Cinnarizine als slaapmiddel: Toepassingen en veiligheidsinformatie

Conclusie

Cinnarizine is een veelzijdig slaapmiddel met toepassingen bij duizeligheid, misselijkheid en allergieën. Het kan ook helpen bij het voorkomen van reisziekte en zeeziekte. Het is belangrijk om de veiligheidsinformatie te raadplegen voordat u cinnarizine als slaapmiddel gebruikt vanwege mogelijke bijwerkingen en interacties met andere medicijnen.

Raadpleeg een arts of apotheker voor de juiste dosering en gebruiksinstructies.

Meer over slaapmiddelen

Het onderwerp slaap, met veel informatie over slaapmiddelen, streven we ernaar om onze lezers uitgebreide inzichten te bieden. Je vraagt je misschien af ‘Wat is een slaapmiddel‘ en waarom het zo’n belangrijk hulpmiddel kan zijn voor velen van ons. Als dat zo is, nodigen we je uit om onze inleidende gids te verkennen die de ‘Werking slaapmiddelen‘ uitlegt.

We zullen ook de ‘Voor- en nadelen slaapmiddelen‘ bespreken, zodat je een volledig beeld krijgt van hoe ze je slaap kunnen beïnvloeden. Wil je meer specifieke informatie over de verschillende soorten slaapmiddelen? Onze artikelen, van ‘mirtazapine slaapmiddel‘ tot ‘doxylamine slaapmiddel‘, ‘clonazepam slaapmiddel‘, ‘promethazine slaapmiddel‘ en ‘oxazepam slaapmiddel‘, bieden gedetailleerde inzichten.

We bespreken ook minder bekende opties zoals ‘cetirizine slaapmiddel‘, ‘cinnarizine slaapmiddel’ en de implicaties van het gebruik van ‘paracetamol als slaapmiddel‘. Voor wie op zoek is naar sterke slaaphulpen, hebben we informatie over ‘slaapmiddel temazepam‘, ‘sterke slaapmiddelen‘, ‘trazodon slaapmiddel‘, ‘slaapmiddel zolpidem‘, ‘xanax slaapmiddel‘, ‘rivotril slaapmiddel‘ en ‘diazepam slaapmiddel‘.

Maar vergeet niet dat ‘gabapentine als slaapmiddel‘ ook kan worden overwogen. Heb je je ooit afgevraagd wat het verschil is tussen ‘Natuurlijke versus synthetische slaapmiddelen‘? We hebben een artikel dat deze vraag uitgebreid beantwoordt. En als je geïnteresseerd bent in het aanschaffen van deze hulpmiddelen, kun je onze gids ‘Slaapmiddelen kopen‘ raadplegen, die tips biedt over waar je terecht kunt, van ‘slaapmiddelen kruidvat‘, ‘slaapmiddelen drogist‘ tot ‘slaapmiddelen apotheek‘.

Veelgestelde Vragen

1. Wat zijn de toepassingen van cinnarizine als slaapmiddel?

Cinnarizine wordt gebruikt als een slaapmiddel om slapeloosheid en moeilijkheden bij het in slaap vallen te behandelen. Het kan ook helpen bij het verminderen van onrust en angst die gepaard kunnen gaan met slaapproblemen.

2. Hoe werkt cinnarizine als slaapmiddel?

Cinnarizine werkt door het blokkeren van bepaalde receptoren in de hersenen die geassocieerd worden met opwinding en angst. Dit helpt de hersenactiviteit te vertragen en bevordert ontspanning en een betere slaapkwaliteit.

3. Zijn er bijwerkingen verbonden aan het gebruik van cinnarizine als slaapmiddel?

Hoewel cinnarizine over het algemeen goed verdragen wordt, kunnen er bijwerkingen optreden zoals slaperigheid, duizeligheid, vermoeidheid en maagklachten. Het is belangrijk om met uw arts te praten over eventuele bijwerkingen voordat u cinnarizine gebruikt.

4. Zijn er voorzorgsmaatregelen of contra-indicaties bij het gebruik van cinnarizine als slaapmiddel?

Ja, cinnarizine moet met voorzichtigheid worden gebruikt bij mensen met lever- of nierproblemen, epilepsie, glaucoom of een voorgeschiedenis van allergische reacties. Het gebruik ervan wordt ook niet aanbevolen tijdens zwangerschap of borstvoeding. Raadpleeg altijd uw arts voordat u cinnarizine als slaapmiddel gebruikt om mogelijke risico’s te bespreken.

» Referenties

1. ‘Surprising View of Insomnia and Sleeping Pills’ – Daniel F. Kripke, MD, 2013 Aug 1.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3700708/

2. ‘Sleeping Pills’ – Cleveland Clinic, 04/27/2021.
https://my.clevelandclinic.org/health/drugs/15308-sleeping-pills

3. ‘Sleeping pill reduces levels of Alzheimer’s proteins’ – Brendan P. Lucey, Haiyan Liu, Cristina D. Toedebusch, David Freund, Tiara Redrick, Samir L. Chahin, Kwasi G. Mawuenyega, James G. Bollinger, Vitaliy Ovod, Nicolas R. Barthélemy, Randall J. Bateman, April 20, 2023.
https://www.sciencedaily.com/releases/2023/04/230420110128.htm

» Referenties

Conclusie beste slaapmiddel 2023

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn is oprichter van het platform Jouwpersoonlijkegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. In het gratis E-book deelt Martijn de beste 50 praktische tips om groei te ervaren. Download nu gratis >>
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Cinnarizine als slaapmiddel: Toepassingen en veiligheidsinformatie (2023)

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips