In dit artikel

Charlie's Kitchen Kookboek - Charlotte de Jong (Boek review)

Charlie’s Kitchen Kookboek | Review | Charlotte de Jong

In dit artikel

Het boek van Charlie’s Kitchen staat vol met lekkere en gemakkelijke recepten om je te laten koken met plezier. 70 makkelijke recepten voor meer energie en balans om precies te zijn. Waarschijnlijk houd jij net zo van lekker eten en genieten als dat wij dat doen. Goed nieuws want Charlotte de Jong van Charlies Kitchen vind goed voor jezelf zorgen net zo belangrijk als lekker in je vel zitten. Balans is daarom enorm belangrijk en daarbij gaat het Charlie’s Kitchen Kookboek jou helpen.

50 Praktische groei tips
Met mijn 50 gratis tips maak jij de volgende stap in jouw persoonlijke groei!
Vraag nu het E-book aan

Charlotte de Jong van Charlies Kitchen

Mocht je het platform Jouw persoonlijke groei al iets langer volgen dan ken je Charlotte van Charlies Kitchen natuurlijk al lang. Mocht je het platform nog niet zo lang volgen, geen probleem, tof dat je er bent en we stellen Charlotte graag aan je voor.

Charlotte is oprichter van foodblog Charlies Kitchen en werd hiermee in 2019 foodblogger van het jaar! Een mooie beloning voor iemand waarbij de liefde voor de keuken met de paplepel is ingegoten. Haar ouders hielden ook van lekker eten met een wijntje en mooie gesprekken in goed gezelschap. De moeder van Charlotte kan geweldig koken en de keuken was de centrale plek in het ouderlijk huis.

Charlie’s Kitchen deelt recepten vanaf de keukentafel die lekker en gemakkelijk zijn. Met meer dan 25.000 maandelijkse bezoekers mag je best zeggen dat Charlotte en goedbezochte keuken heeft.

Foto: Simone van den Berg

Kookboek Charlies Kitchen

Charlie’s Kitchen laat je met haar kookboek zien dat jij je topfit kunt voelen en ook nog eens volop kan genieten. En geef toe, wie wil deze combinatie nou niet. Een leven dat echt in balans is geeft je enorm veel energie en de mogelijkheid om je te laten genieten van de lekkerste gerechten. Dit Charlies Kitchen Boek draagt bij aan een hoog energieniveau en laat je een goede balans zien tussen gezonde en soms iets minder gezonde gerechten.

In de keuken van Charlies Kitchen mag alles. Geen strenge restricties doordat je de grootste deel van de tijd goed voor je lichaam zorgt en de voorkeur geeft aan gezonde maaltijden. Een glas wijn bij de pasta of een Netflix serie met een stukje chocola, het mag allemaal in een leven in balans.

3 voedzame maaltijden per dag + tussendoortjes

Het boek van Charlies Kitchen richt zich op 3 voedzame maaltijden per dag met de ruimte voor een extra tussendoortje. De meeste mensen hebben vaak meerdere eetmomenten gedurende de dag maar dit zijn echt de betere eetmomenten. In deze 3 hoofdmaaltijden zorgen de recepten uit het kookboek van Charlies Kitchen ervoor dat je alle benodigde dagelijkse voedingstoffen binnenkrijgt. Hierdoor kan je ook prima een iets minder gezond tussendoortje nemen als je daar trek in hebt. In de praktijk blijkt het echter dat je minder trek hebt in zoete tussendoortjes als je 3 voedzame maaltijden per dag eet.

Charlies Kitchen staat voor makkelijk en praktisch. Vandaar dat alle gerechten binnen 30 min op tafel staan en eenvoudig te bereiden zijn met gewone ingrediënten.

Ontbijt

In het boek van Charlies Kitchen staan super veel variaties om je dag goed te starten met een voedzaam ontbijt. Of je dit nou thuis eet of onderweg, heel erg uitgebreid wilt of gemakkelijk en snel.

De vraag over het ontbijt die het meeste wordt gesteld aan Charlies Kitchen is: ‘Moet ik ontbijten?’. We kunnen hier heel duidelijk in zijn. Ja, je moet ontbijten. Echter maakt het tijdstip dat je daadwerkelijk de eerste maaltijd nuttigt niet uit. Zelf doe ik al 1,5 jaar aan Intermittent Fasting en is mijn eerste maaltijd om 12:00 uur. Voor mijn collega’s is dit de lunch en voor mij is het ontbijt maar we hebben we beide over een voedzame maaltijd.

Foto: Simone van den Berg

Lunch

De lunchrecepten van Charlies Kitchen variëren in maaltijden voor de grote en de kleine trek. Van de 3 voedzame maaltijden is de lunch verreweg de favoriet van Charlies Kitchen. De meeste mensen hebben voor het ontbijt en avondeten redelijk wat inspiratie om te maken. Voor de lunch vallen we massaal terug op een broodje kaas of een ander simpel belegd broodje. De mogelijkheden voor een gebalanceerde lunch zijn echt eindeloos en Charlotte neemt je in het kookboek Charlies Kitchen aan de hand mee om te gaan variëren met makkelijke, lekkere en vooral voedzame lunchrecepten.

Foto: Simone van den Berg

Diner

Voor het avondeten deelt Charlies Kitchen inspiratie vanuit alle windstreken in het kookboek. Heb je de voorkeur voor vlees of vis, of kies je liever voor een vegetarisch of veganistisch recept? Charlotte heeft voor al jouw wensen een passend recept. Het avondeten is volgens Charlotte echt een moment van rust en verbinding.

Gun jezelf eens wat extra tijd en neem de tijd om tot rust te komen en te genieten van het avondeten. Even geen telefoon, laptop of tv maar echt verbinden met jezelf en anderen.

Maak van het diner jouw moment van ontspannen, loslaten en geniet lekker van het eten dat je lichaam blij maakt!

Foto: Simone van den Berg

Tussendoortjes

Soms heb je behoefte aan een tussendoortje voor meer energie. Kies dan voor een snack met de juiste bite om weer door te kunnen gaan!

Energie is een thema dat vaak terug komt bij Charlies Kitchen. Niet alleen volgens Charlotte maar ook ik geloof dat alles energie is. Als jij jouw maximale potentie wilt gaan benutten moet je hoog in je energie zitten. Voeding gaat je daar zeker bij helpen en in het bijzonder een tussendoortje.

Charlotte vraagt zich regelmatig af ‘wie of wat geeft me energie?’ en ‘wie of wat neemt energie van me?’. Dit geeft haar super veel inzicht. Hoe is dit voor jou?

Foto: Simone van den Berg

De tips van Charlies Kitchen

In het Charlies Kitchen Boek deelt Charlotte een lijstje met je van ‘must haves’ in huis. Deze ingrediënten die je volgens Charlies Kitchen thuis moet hebben variëren van basics, smaakmakers tot aan noten, pitten en zaden.

In het boek komen ook supplementen als aanvulling op een gevarieerd voedingspatroon aan bod. Voor meer informatie over de beste supplementen wil ik je doorverwijzen naar de blog over Vitaily en over Green Juice.

Charlies Kitchen heeft 10 golden rules voor je samengesteld voor een leven echt in balans. Wist je dat Charlotte ook recepten maakt voor Vitaily van Richard de Leth?

Conclusie Charlies Kitchen Boek

Super leuk en luchtig boek van Charlies Kitchen waar iedereen direct mee aan de slag kan. Geen moeilijke ingrediënten of uren in de keuken staan voor de meeste lekkere en gezonde gerechten. Het enthousiasme van Charlotte werkt aanstekelijk en heeft mij zelfs aan het koken gekregen.

Volg de overzichtelijke stappen en ga aan de slag met de leuke recepten van Charlies Kitchen.

“Geniet van elke hap” – Charlotte de Jong

Meer voor jouw persoonlijke groei

Wil jij de volgende stap maken in jouw persoonlijke groei? Focus je dan naast persoonlijke ontwikkeling ook op je gezondheid en verdiep je in geldzaken.

Lees bijvoorbeeld boeken over persoonlijke ontwikkeling of over spiritualiteit en volg de beste trainingen voor persoonlijke ontwikkeling. Mooie voorbeelden hiervan zijn de breathwork opleiding of het Antivirus van Tibor.

Ben jij specifiek op zoek naar boeken over persoonlijke groei? Lees dan zeker even mee. Wat dacht je van De Doorbraak van Michiel van der Pols, Hoe de fuck vind ik geluk van Thijs Lindhout, De meeste mensen deugen van Rutger Bregman, Golven van Geluk van Linda Dronkers-Steijn en Het mooiste uit de put halen.

Er zijn ook veel interessante boeken over sport, boeken over geluk, mindset boeken, spirituele boeken, boeken over het menselijk lichaam, boeken over voeding, boeken over slaap en natuurlijk Engelstalige boeken over persoonlijke ontwikkeling.

Mijn persoonlijke favorieten zijn de boeken van Sanne van Paassen en Charlies Kitchen.

Wil je meer weten over de mogelijkheden tot persoonlijke ontwikkeling? Lees dan de uitgebreide reviews die ik erover schreef. Daarin ben ik gaan onderzoeken wat de voordelen zijn voor je ontwikkeling en gezondheid én waar ze het beste kan kopen. Je kan bij al onze partners met een gerust hart aan de slag. In veel gevallen zelfs met een leuke korting! Ik ben benieuwd welke keuze jij gaat maken!

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwpersoonlijkegroei.nl, is partner van Anouk en trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. Ontdek zijn top 50 praktische tips voor persoonlijke groei in zijn gratis E-book. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail martijn@jouwpersoonlijkegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Charlie’s Kitchen Kookboek | Review | Charlotte de Jong

Laat een reactie achter