In dit artikel

Alles wat je moet weten over het Cambridge shake dieet

In dit artikel

Ben je het overzicht kwijt in de wereld van diëten en zoek je een eenvoudige manier om gewicht te verliezen? Geen zorgen, ik heb dit pad ook bewandeld en ontdekte het Cambridge shake dieet, waarbij je tot 3 maaltijden per dag vervangt met shakes.

Dit blogartikel onthult alles wat je moet weten over dit koolhydraatarme dieet, van producten tot ervaringen. Lees verder en ontdek of dit de oplossing is voor jouw dieetdilemma!

Samenvatting

 • Het Cambridge Shake Dieet vervangt dagelijkse maaltijden met shakes, soepen en andere maaltijdvervangers om gewicht te verminderen.
 • Dit dieet biedt persoonlijke begeleiding van een consulent en volgt een stappenplan van strikte maaltijdvervanging naar een gebalanceerd eetpatroon.
 • Er is een brede keuze aan producten in het Cambridge assortiment, waaronder shakes, soepen, warme maaltijden, snacks, eiwitrepen en smoothies.
 • Tijdens het dieet is het belangrijk om goed gehydrateerd te blijven en minstens 2,5 liter vocht per dag te drinken.
 • Alternatieven voor het Cambridge dieet zijn bijvoorbeeld het Shake That Weight Dieet en Protiplan, die andere manieren van gewichtsverlies en maaltijdvervanging aanbieden.

Wat is het Cambridge Shake Dieet?

Een persoon drinkt een gezonde shake omringd door een ondersteunende groep vrienden.

Het Cambridge Shake Dieet, ook bekend als The 1:1 Diet, is een populair gewichtsverliesprogramma waarbij je maaltijden vervangt door voedzame shakes. Dit flexibele stappenplan belooft niet alleen gewichtsverlies maar ook persoonlijke begeleiding om je eetpatroon duurzaam te veranderen.

Verschillende producten en smaken

Het Cambridge Shake Dieet biedt een brede variatie aan smaken en producten. Met meer dan 40 opties, is er voor ieder wat wils en blijft je eetpatroon interessant.

 • Shakes: Van zoete chocolade tot frisse aardbei, de shakes zijn makkelijk te bereiden en ideaal als snelle maaltijd. Elk met een rijke dosis vitaminen en mineralen.
 • Soepen: Voor wie liever iets warms heeft, zijn er verschillende soepsmaken beschikbaar. Deze bevatten essentiële voedingsstoffen en passen perfect in het koolhydraatarm dieet.
 • Snacks: Als je tussendoor honger krijgt, biedt het Cambridge Weight Plan gezonde snacks die jouw trek stillen zonder het dieetschema te doorbreken.
 • Warme maaltijden: Gemak dient de mens; er zijn ook warme maaltijden verkrijgbaar die snel te bereiden zijn en aligneren met persoonlijke voorkeuren qua smaak.
 • Eiwitrepen: Ideaal voor onderweg of na het sporten. Deze repen zorgen voor een energieboost en voldoen aan de behoefte aan eiwitrijke voeding binnen het diet.
 • Smoothies: Een frisse traktatie boordevol nutriënten. Smoothies kunnen dienen als een heerlijke ontbijtoptie of verfrissend tussendoortje.

Hoe het werkt en het stappenplan

Ik heb me verdiept in het Cambridge Shake Dieet en ontdekte dat het een stappenplan volgt. Dit dieet begint met coaching van een consulent om je door de fases heen te loodsen.

 • Afspraak maken: Je start met een afspraak bij een Cambridge consulent voor persoonlijke begeleiding en een dieet op maat.
 • Stap 1: De eerste fase bestaat hoofdzakelijk uit shakes, soepen en pap, om snel gewicht te verliezen. Het is een strikt regime waarbij je lichaam in ketose komt.
 • Stap 2: Na de eerste periode integreer je geleidelijk aan meer calorieën in de vorm van eiwitrijke producten.
 • Stap 3: Vervolgens introduceert men langzaam koolhydraten, zodat je lichaam went aan een meer gebalanceerde voeding.
 • Stap 4 tot 7: Deze stappen zijn erop gericht om jou te helpen bij het behouden van je nieuwe gewicht. Men herintroduceert stap voor stap normaal eten terwijl je leert over portion control en gezonde voedingskeuzes.
 • Evaluatie: Regelmatig evalueer je samen met de consulent jouw progressie en pas je het plan eventueel aan voor optimaal resultaat.
 • Onderhoudsfase: Eens je doel bereikt is, blijf je nog in contact met de consulent om terugval te voorkomen en blijvende resultaten te garanderen.

Voordelen en nadelen van het Cambridge Shake Dieet

Een verscheidenheid aan fruit en groenten op een rustieke houten tafel.

Het Cambridge Shake Dieet heeft zowel zijn loyale aanhangers als zijn kritische tegenstanders, elk met geldige argumenten. Ik neem je mee door de plus- en minpunten van dit dieet, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken voor jouw persoonlijke groei en gezondheid.

Inzicht in het Cambridge Shake Dieet met Jouw Persoonlijke Groei

Persoonlijke groei is iets waar ik constant naar streef, ook als het gaat om voeding en gezondheid. Het Cambridge shake dieet heeft mijn kijk op eten en gewichtsverlies echt veranderd.

Ik leer nu de balans te vinden tussen voedzame shakes en repen, en langzaam maar zeker weer ‘gewone’ voeding te introduceren. Dit proces helpt mij niet alleen om af te vallen, maar ook om mijn eetgewoontes te heroverwegen en gezonder te leven.

Door deze aanpak ontwikkel ik een beter inzicht in wat mijn lichaam nodig heeft en hoe ik dat het beste kan geven. De snelheid waarmee ik gewicht verlies is verrassend, maar wat nog belangrijker is, ik bouw aan de vaardigheden om dit nieuwe, gezondere gewicht te behouden.

Stap voor stap maak ik keuzes die niet alleen bijdragen aan mijn gewichtsverlies, maar ook aan mijn algehele welzijn. Het is een reis die gaat over meer dan kilo’s kwijtraken; het gaat ook over groeien als persoon.

Alternatieven voor het Cambridge Shake Dieet

Als je het Cambridge dieet overweegt, is het handig om ook naar andere opties te kijken. Hieronder vind je enkele alternatieven die interessant kunnen zijn.

 • Het Shake That Weight Dieet staat bekend als een flexibel alternatief. Dit dieet stelt je in staat elke dag tot 800 calorieën aan maaltijden te genieten, wat meer variatie biedt dan het strikte Cambridge plan.
 • Het 1 op 1 dieet van Cambridge Weight Plan biedt persoonlijke begeleiding. Dit programma gebruikt ook maaltijdvervangers maar zorgt dat je steun krijgt van een ervaren consultant doorheen jouw afvalproces.
 • Protiplan is gericht op het verminderen van slechte vetten. In plaats van voornamelijk shakes, legt dit dieet de nadruk op een uitgebalanceerd eetpatroon met eiwitrijke en koolhydraatarme producten.

Conclusie

Het Cambridge Shake Dieet leidt tot snel gewichtsverlies door maaltijdvervangers. De diversiteit aan producten maakt het eenvoudig om het dieet persoonlijk af te stemmen. Belangrijk is om goed gehydrateerd te blijven, met minstens 2,5 liter vocht per dag.

Onthoud dat dit dieet niet voor iedereen geschikt is en er nadelen aan kunnen zitten. Zet vandaag nog een stap naar een gezonder leven, maar overweeg alle opties zorgvuldig.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is het Cambridge shake dieet?

Het Cambridge shake dieet is een laagcalorisch dieetplan dat gebruik maakt van shakes en andere vervangende maaltijden om gewichtsverlies te bevorderen.

2. Hoe snel kan ik afvallen met het Cambridge shake dieet?

Met het Cambridge shake dieet kun je relatief snel gewicht verliezen, vaak al merkbaar binnen een paar weken.

3. Zijn de shakes van het Cambridge dieet de enige voeding die ik mag?

Nee, naast de shakes zijn er ook andere voedingsmiddelen toegestaan volgens een vastgesteld schema in het Cambridge dieetplan.

4. Is het Cambridge shake dieet veilig voor iedereen?

Het Cambridge shake dieet is niet voor iedereen geschikt en overleg met een arts wordt aanbevolen voordat je met dit dieet start.

5. Kan ik het Cambridge shake dieet blijven volgen op lange termijn?

Het Cambridge shake dieet is vooral ontwikkeld voor gebruik op korte termijn en niet bedoeld als een permanente voedingswijze.

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwpersoonlijkegroei.nl, is partner van Anouk en trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. Ontdek zijn top 50 praktische tips voor persoonlijke groei in zijn gratis E-book. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail martijn@jouwpersoonlijkegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Alles wat je moet weten over het Cambridge shake dieet

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips