In dit artikel

Hoeveel calorieën in Green Juice? | Review (2023)

In dit artikel

Green juice is een populaire gezondheidsdrank die steeds meer aandacht krijgt vanwege de vele gezondheidsvoordelen die het biedt. Maar als voedingsspecialist krijg ik vaak de vraag: hoeveel calorieën zitten er eigenlijk in de beste green juice? In dit artikel zal ik deze vraag beantwoorden en meer informatie geven over de voedingswaarde van green juice en de rol ervan in gewichtsbeheersing.

Key Takeaways

 1. Green juice is een gezonde en voedzame drank die rijk is aan vitamines, mineralen en antioxidanten.
 2. Het caloriegehalte van green juice kan variëren afhankelijk van de ingrediënten en de hoeveelheid die je gebruikt.
 3. Als je green juice opneemt in een gezond eetpatroon, kan het je helpen om voldoende groenten en fruit binnen te krijgen, maar het is geen vervanging voor volledige maaltijden.

Wat is green juice?

Green juice is een drankje gemaakt van verschillende groenten en fruit. Deze ingrediënten worden gemixt of vermalen tot sap, waardoor het een hoge voedingswaarde heeft. Green juice bevat meestal groene bladgroenten zoals spinazie, boerenkool, selderij en komkommer, evenals fruit zoals appels, bananen, ananas en bessen. Naast deze ingrediënten bevatten sommige green juices ook superfoods zoals spirulina, chlorella en tarwegras.

Voedingswaarde van green juice

Green juice is rijk aan verschillende voedingsstoffen, waaronder vitamines, mineralen, antioxidanten en vezels. Het bevat ook weinig vet en suiker, wat het een gezonde keuze maakt voor mensen die op zoek zijn naar een gezonde manier om hun voedingsstoffen binnen te krijgen. Hieronder staat een overzicht van de belangrijkste voedingsstoffen die in green juice voorkomen:

 • Vitamine C: Green juice bevat veel vitamine C, een krachtige antioxidant die het immuunsysteem ondersteunt en de huid gezond houdt.
 • Vitamine K: Vitamine K is belangrijk voor de gezondheid van de botten en speelt een rol bij de bloedstolling. Green juice is een goede bron van vitamine K.
 • Foliumzuur: Green juice bevat foliumzuur, een belangrijke vitamine die nodig is voor de groei en ontwikkeling van het lichaam en vooral belangrijk is voor zwangere vrouwen.
 • Kalium: Kalium is een mineraal dat belangrijk is voor de gezondheid van de spieren en het hart. Green juice bevat veel kalium.
 • IJzer: IJzer is belangrijk voor de productie van rode bloedcellen en het transport van zuurstof door het lichaam. Green juice bevat ook een beetje ijzer.

Hoeveel calorieën zitten er in green juice?

Nu de voedingswaarde van green juice bekend is, is het tijd om de vraag te beantwoorden waarvoor we hier zijn: hoeveel calorieën zitten er in green juice? Het antwoord is dat het afhangt van de ingrediënten en de hoeveelheid die je gebruikt.

Een zelfgemaakte green juice van 500 ml bevat ongeveer 120 tot 200 calorieën, afhankelijk van de ingrediënten die je gebruikt. Dit is echter een ruwe schatting en het caloriegehalte kan variëren afhankelijk van de exacte hoeveelheden van elk ingrediënt en hoe zoet of vezelrijk het fruit is dat je gebruikt.

Als je commerciële green juices koopt, is het belangrijk om de etiketten te controleren om te zien hoeveel calorieën erin zitten. De meeste commerciële green juices bevatten tussen de 70 en 200 calorieën per flesje van 250 ml, afhankelijk van de ingrediënten en de hoeveelheid suiker.

Verschil in caloriegehalte tussen zelfgemaakte en commerciële green juices

Het is belangrijk om op te merken dat het caloriegehalte van zelfgemaakte en commerciële green juices kan verschillen. Zelfgemaakte green juice heeft meestal meer vezels en minder suiker dan commerciële green juices, waardoor het een gezondere optie is. Commerciële green juices bevatten vaak toegevoegde suikers om de smaak te verbeteren, wat het caloriegehalte kan verhogen.

Is green juice geschikt voor een caloriearm dieet?

Green juice kan een gezonde en voedzame keuze zijn voor mensen die op zoek zijn naar een manier om hun voedingsstoffen binnen te krijgen, vooral als ze moeite hebben om voldoende groenten en fruit te eten. Maar als je probeert af te vallen of je calorie-inname te verminderen, is het belangrijk om te weten of green juice geschikt is voor een caloriearm dieet.

Green juice kan een goede aanvulling zijn op een gezond eetpatroon, maar het is niet de oplossing voor gewichtsverlies op zichzelf. Het drinken van green juice kan je helpen om je dagelijkse inname van groenten en fruit te verhogen, wat kan bijdragen aan gewichtsverlies en een gezond gewicht behouden. Maar als je meer calorieën verbruikt dan je verbrandt, zul je niet afvallen, ongeacht hoeveel green juice je drinkt.

Als je green juice wilt opnemen in een caloriearm dieet, is het belangrijk om je calorie-inname in de gaten te houden en rekening te houden met de hoeveelheid calorieën in de drank. Een portie green juice kan een gezonde snack of aanvulling op je maaltijd zijn, maar het is niet aan te raden om volledige maaltijden te vervangen door green juice.

Alternatieven voor green juice bij een caloriearm dieet

Als je op zoek bent naar alternatieven voor green juice bij een caloriearm dieet, zijn er genoeg opties beschikbaar. Hieronder staan enkele suggesties:

 • Groene smoothies: Groene smoothies zijn vergelijkbaar met green juice, maar bevatten meer vezels en minder suiker omdat ze de hele groenten en fruit bevatten in plaats van alleen het sap.
 • Groenten en fruit: Het eten van groenten en fruit als tussendoortje of als aanvulling op je maaltijden is een goede manier om je voedingsstoffen binnen te krijgen zonder veel calorieën toe te voegen.
 • Water: Water is altijd een gezonde en calorievrije drankkeuze die je kan helpen om gehydrateerd te blijven en je hongergevoel te verminderen.

Conclusie

Green juice is een gezonde en voedzame drank die rijk is aan vitamines, mineralen en antioxidanten. Het caloriegehalte van green juice kan variëren afhankelijk van de ingrediënten en de hoeveelheid die je gebruikt. Als je green juice opneemt in een gezond eetpatroon, kan het je helpen om voldoende groenten en fruit binnen te krijgen. Maar als je op zoek bent naar gewichtsverlies, is het belangrijk om je calorie-inname in de gaten te houden en green juice niet te zien als een vervanging voor volledige maaltijden.

Als je green juice wilt opnemen in je eetpatroon, is het aan te raden om het zelf te maken om de hoeveelheid suiker te verminderen en de vezels te behouden. Als je commerciële green juices koopt, is het belangrijk om de etiketten te controleren om de hoeveelheid calorieën en suiker te controleren.

Ten slotte zijn er alternatieven voor green juice bij een caloriearm dieet, waaronder groene smoothies, groenten en fruit en water. Het is belangrijk om te onthouden dat het drinken van green juice slechts een onderdeel is van een gezond eetpatroon en dat het belangrijk is om een uitgebalanceerd dieet te volgen dat rijk is aan voedingsstoffen en weinig verwerkt voedsel bevat.

Meer over green juice en andere superfoods voor je gezondheid?

Wil jij meer doen voor je gezondheid? Focus je dan ook op andere voedingssupplementen zoals vitamines, mineralen en spoorelementen, omega 3 vetzuren, eiwitten, fytonutriënten (planten, kruiden en specerijen) en superfoods zoals bijvoorbeeld de beste green juice.

Green juice is er in alle soorten en maten en daardoor hebben we alle merken voor jou getest. Lees onze green juice reviews van Nutribites, SuperFoodies, Alka Greens, MR.Juice, Turbo Green Juice, Orangefit Greens, Amazing Grass, Bulk Complete Greens, Healthboost van Natuurlijk Presteren, Super Greens, Nutrifoodz Greens Detox, Yummie Greens en Greens Power. Jij bepaalt vervolgens zelf waar je green juice kan kopen. Neem ook alle green juice ervaringen mee in jouw besluit.

We hebben ook Jesse van der Velde zijn SuperFoodies met Nutribites green juice voor je vergeleken. Je ontdekt dan alles over de green juice ingrediënten, calorieën in green juice, smaak van green juice, wat het beste moment is voor green juice en of je kan afvallen met green juice.

Wist je dat je green juice ook zelf kan maken? Wij hebben de 5 lekkerste green juice recepten voor je waarmee je zelfs een green juice detox kan doen. Er is zelfs een artikel die uitzoekt of je green juice kan gebruiken tijdens de zwangerschap.

Mocht je toch nog twijfelen over het beste voor jou gezondheid ontdek dan de voordleen van green juice vs groene smoothie.

Wil je meer weten over al deze superfoods? Lees dan de uitgebreide reviews die ik erover schreef. Daarin ben ik gaan onderzoeken wat de voordelen zijn voor je gezondheid én waar ze het beste kan kopen. Je kan bij al onze partners met een gerust hart je supplementen bestellen. In veel gevallen zelfs met een leuke korting! Ik ben benieuwd welke supplementen jij in huis gaat halen!

Meest gestelde vragen over calorieën in green juice:

Wat is de voedingswaarde van green juice?

Green juice is rijk aan vitamines, mineralen en antioxidanten. Het bevat weinig vet en suiker, waardoor het een gezonde keuze is voor mensen die op zoek zijn naar een manier om hun voedingsstoffen binnen te krijgen.

Hoeveel suiker zit er in green juice?

De hoeveelheid suiker in green juice kan variëren afhankelijk van de ingrediënten en de hoeveelheid die je gebruikt. Het is aan te raden om zelfgemaakte green juice te maken om de hoeveelheid suiker te verminderen en de vezels te behouden.

Wat zijn de ingrediënten van green juice?

Green juice wordt meestal gemaakt van groene bladgroenten zoals spinazie, boerenkool, selderij en komkommer, evenals fruit zoals appels, bananen, ananas en bessen. Sommige green juices bevatten ook superfoods zoals spirulina, chlorella en tarwegras.

Kan ik afvallen door green juice te drinken?

Green juice kan helpen bij gewichtsverlies als het deel uitmaakt van een gezond eetpatroon en als je minder calorieën binnenkrijgt dan je verbrandt. Het is echter niet aan te raden om volledige maaltijden te vervangen door green juice.

Wat is het verschil tussen green juice en groene smoothies?

Groene smoothies zijn vergelijkbaar met green juice, maar bevatten meer vezels en minder suiker omdat ze de hele groenten en fruit bevatten in plaats van alleen het sap.

Hoeveel green juice moet ik per dag drinken?

Er is geen specifieke hoeveelheid green juice die je per dag moet drinken, maar het is een goede manier om voldoende groenten en fruit binnen te krijgen. Het is echter niet aan te raden om volledige maaltijden te vervangen door green juice.

Is green juice gezond voor kinderen?

Green juice kan een gezonde optie zijn voor kinderen als onderdeel van een uitgebalanceerd dieet. Het is echter belangrijk om de hoeveelheid suiker in green juice te controleren en te zorgen dat kinderen voldoende vezels binnenkrijgen.

Hoe kan ik zelf green juice maken?

Je kunt zelf green juice maken door groene bladgroenten en fruit te mixen of te vermalen tot sap. Het is aan te raden om een juicer of blender te gebruiken om de ingrediënten goed te mengen. (1)

Wat zijn de beste ingrediënten voor green juice?

De beste ingrediënten voor green juice zijn groene bladgroenten zoals spinazie, boerenkool, selderij en komkommer, evenals fruit zoals appels, bananen, ananas en bessen. Superfoods zoals spirulina, chlorella en tarwegras kunnen ook worden toegevoegd.

Is het veilig om elke dag green juice te drinken?

Het is over het algemeen veilig om elke dag green juice te drinken als onderdeel van een gezond eetpatroon. Het is echter belangrijk om de hoeveelheid suiker in green juice te controleren en te zorgen dat je voldoende vez

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn is oprichter van het platform Jouwpersoonlijkegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. In het gratis E-book deelt Martijn de beste 50 praktische tips om groei te ervaren. Download nu gratis >>
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Hoeveel calorieën in Green Juice? | Review (2023)

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips