In dit artikel

Brain Balance - Charlotte Labee (Boek Review)

Brain Balance – Charlotte Labee | Boek Review (2023)

In dit artikel

Ontdek het geheim voor geluk & succes in het boek Brain Balance. Schrijfster Charlotte Labee neemt je mee over de werking van de hersenen wat we vroeger op school nooit hebben geleerd.

Persoonlijk verhaal Charlotte Labee

Charlotte deelt haar persoonlijke verhaal in het boek afgewisseld met de theorieën over de werking van onze hersenen. Ze heeft in het verleden pittige uitdagingen te verduren gehad waardoor ze zichzelf enorm heeft kunnen ontwikkelen. Hoewel je een aantal ervaringen niemand gunt is ze enorm dankbaar voor de lessen en de stappen die ze heeft gemaakt.

50 Praktische groei tips
Met mijn 50 gratis tips maak jij de volgende stap in jouw persoonlijke groei!
Vraag nu het E-book aan

Brain balance

Als je weet dat alles wordt aangestuurd vanuit de hersenen dan begrijp je hoe belangrijk een gezond brein voor jouw leven is. Dit boek gaat je helpen met het vergroten van jouw breinkennis.

De 4 belangrijkste onderdelen van jouw hersenen:

 • Reptielenbrein, ons oerbrein
  • Gericht op overleven en voortplanten
 • Limbische brein, zoogdierenbrein
  • Emotie en gevoel
 • Neocortex, menselijk brein
  • Ratio, gezond verstand
 • Prefrontale cortex
  • Zelfbewustzijn
Bij de Brain Balance Tour van Charlotte Labee

Onze hersenen willen maar één ding en dat is overleven. Vandaar dat we vaak kiezen voor: “Liever korte termijn fijn en lange termijn pijn”.

Wat je verder in dit boek gaat leren over de werking van jouw brein: De informatie die je persoonlijkheid bepaalt wordt grotendeels opgeslagen in de eerste 8 jaar van je leven. Het eerst geleerde is de waarheid. Je hersenen zijn selectief in hun data, geloven alle wat jij ze vertelt, zijn liever lui dan moe en willen altijd gelijk hebben!

Brain food

Welke voedingstoffen hebben een positief effect op jouw brein:

Neuroplastisch

Wat goed om te weten is dat je hersenen neuroplastisch zijn. Dat wil zeggen dat alles is aan te leren. Ik zou zeggen: “Waar wacht je nog op, bestel het boek en ga aan de slag met de praktische tips van Charlotte Labee!”

Meer informatie en gezondheid tips

Wil jij meer doen voor je gezondheid? Focus je dan ook op andere punten zoals vitamines, mineralen en spoorelementen, omega 3 vetzureneiwitten, fytonutriënten (planten, kruiden en specerijen) en superfoods zoals green juice.

Ook is er veel winst te behalen om meer met ontspanning bezig te zijn en hieronder valt zeker ook slaap. Meer bewegen zorgt voor een gezond lichaam en geest, hoeveel stappen zet jij per dag? Ook voeding en de rol van hormonen kan heel veel waarde toevoegen aan een optimale gezondheid.

Er is een verschil tussen het parasympatische en sympatische zenuwstelsel. Het autonome zenuwstelsel is een belangrijke graadmeter voor een goede gezondheid. Hieronder vallen ademhaling, hartritmevariabiliteit, cellulair geheugen en hartslag. Het parasympatische zenuwstelsel richt zich meer op acties die in gang gezet worden. Dus daarmee kun je invloed hebben op energieniveau verhogen en metabolisme verhogen bijvoorbeeld.

Er bestaan mogelijkheden tot biohacking om tot meer inzicht te komen in je eigen gezondheid. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Lumen metabolisme tracker, Whoop of Oura ring. Andere tools als, BMI berekenen, vetpercentage berekenen en caloriebehoefte berekenen kunnen helpend zijn om jouw lifestyle aan te passen. Calorieën tellen kan erg prettig zijn om inzicht te krijgen in hoeveel koolhydraten per dag je mag eten. Een andere optie is om een EMB test, gezondheidstest, bloedtest, vitamine test, speekseltest, urinetest of DNA test af te laten nemen om jouw patronen bij te kunnen stellen waar nodig.

Wellicht helpt een boek over voeding hierbij om patronen te doorbreken. Over suikervrij eten of hoeveel water per dag te drinken is al heel erg helpend. Het kan ook zijn dat je biologische klok tikt en je die dikke buik bij overgang wil aanpakken of de overgangsklachten wil verminderen.

Om meer aan je immuunsysteem te werken en bijvoorbeeld hooikoorts of andere ziekteverschijnselen te voorkomen kun je ook denken aan een ijsbad of koud douchen.

In diverse programma’s wordt hier ook meer over gesproken en uitleg gegeven. Denk bijvoorbeeld aan Richard de Leth oersterk, My Shredded Lifestyle of lees het boek Brain Balance. Het kan ook zomaar zijn dat jij baat hebt bij een weekmenu planner van Puur Figuur.

Wil je meer weten over gezondheid? Lees dan de uitgebreide reviews die ik erover schreef. Daarin ben ik gaan onderzoeken wat de voordelen zijn voor je gezondheid én waar ze het beste kan kopen. Je kan bij al onze partners met een gerust hart je producten bestellen. In veel gevallen zelfs met een leuke korting! Ik ben benieuwd welke tools jij in huis gaat halen!

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn is oprichter van het platform Jouwpersoonlijkegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. In het gratis E-book deelt Martijn de beste 50 praktische tips om groei te ervaren. Download nu gratis >>
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Brain Balance – Charlotte Labee | Boek Review (2023)

Laat een reactie achter