In dit artikel

Alles wat je moet weten over Bonusan Magnesium: vormen, doseringen en voordelen

In dit artikel

Voel je je vaak moe en uitgeput, en vraag je je af of je wel genoeg magnesium binnenkrijgt? Je bent niet alleen; ik heb daar ook mee geworsteld en ontdekte dat velen van ons niet genoeg van dit belangrijke mineraal krijgen.

In mijn zoektocht naar antwoorden stuitte ik op Bonusan Magnesium, een supplement dat belooft om vermoeidheid te verminderen dankzij zijn goed opneembare vormen. Mijn blog neemt je mee door de verschillende soorten Bonusan Magnesium, hoe je ze het beste kunt gebruiken en alle voordelen die ze bieden.

Lees verder en geef je energie een boost!

Samenvatting

 • Bonusan Magnesium supplementen helpen vermoeidheid te verminderen en bevorderen een gezonde spier – en zenuwfunctie.
 • De varianten zoals Magnesium Citraat, Magnesium Malaat Citraat poeder en Magnesan Forte Plus hebben elk unieke eigenschappen die bij verschillende behoeften passen.
 • Het is belangrijk om de juiste dosering te volgen en supplementen tijdens of na een maaltijd te nemen voor een betere opname en om maagklachten te voorkomen.
 • Een tekort aan magnesium kan leiden tot symptomen zoals vermoeidheid, spierkrampen of slaapproblemen. Supplementen kunnen helpen dit tekort aan te vullen.
 • Bonusan Magnesium is verkrijgbaar in apotheken en online winkels, en biedt gemakkelijke toegang tot hoogwaardige supplementen voor wie zijn magnesiuminname wil verhogen.

Wat is Bonusan Magnesium en de voordelen

Een fles Bonusan Magnesium in een rustig bos.

Als we het hebben over Bonusan Magnesium, spreken we van een sleutelmineraal dat essentieel is voor onze gezondheid en welzijn. Dit supplement onderscheidt zich door zijn hoge biologische beschikbaarheid en de diverse positieve effecten die het heeft op ons lichaam, van het ondersteunen van de spierfunctie tot het bevorderen van een goede nachtrust.

Magnesium Citraat 150 mg plus

Magnesium Citraat 150 mg plus van Bonusan bevat precies wat mijn lichaam nodig heeft om goed te kunnen functioneren. Met 150 mg magnesium uit citraat weet ik dat ik een goed opneembare vorm binnenkrijg, perfect voor mijn actieve lifestyle.

En dat niet alleen, er zit ook vitamine B6 in om de opname van magnesium nog meer te verbeteren. Echt een topcombinatie!

Dit voedingssupplement gebruik ik als onderdeel van mijn orthomoleculaire therapie voor meer natuurlijke energie en om mijn spieren en zenuwstelsel gezond te houden. Ik let goed op, want te veel magnesium kan een laxerend effect hebben, maar met Magnesium Citraat 150 mg plus heb ik daar geen last van.

Helemaal fijn is dat het vrij is van kunstmatige toevoegingen en allergenen, dus ik voeg dit zonder zorgen toe aan mijn gevarieerde voeding.

Magnesium Malaat Citraat poeder

Naast de Magnesium Citraat 150 mg plus biedt Bonusan een andere krachtige vorm van magnesium, namelijk het Magnesium Malaat Citraat poeder. Dit poeder bevat 100 mg elementair magnesium per maatlepel en is bijzonder geschikt voor mensen die een actieve of stressvolle levensstijl hebben.

Juist omdat zij vaak een hogere behoefte aan dit essentiële mineraal hebben, kan dit poeder hen ondersteunen bij het behouden van hun gezonde leefstijl.

Het fijne aan dit voedingssupplement is dat het gemakkelijk oplost in sap of water, wat de inname vereenvoudigt. Het combineert organisch magnesiumcitraat en -malaat, beiden stoffen die we ook in ons lichaam aantreffen en die bekend staan om hun positieve effect op onze energiehuishouding.

Door de unieke formule helpt het Magnesium Malaat Citraat Poeder bij het verminderen van vermoeidheid en zorgt het voor een betere nachtrust, wat cruciaal is voor iedereen die zijn dag vol energie wil starten.

Magnesan Forte Plus

Vanuit de poedervorm van magnesium malaat citraat stappen we over naar de compacte en krachtige Magnesan Forte Plus. Deze gestroomlijnde tabletten bevatten elk 150 mg magnesium in de vorm van magnesiumbisglycinaat, een variant met een hoge biologische beschikbaarheid.

Dit betekent dat mijn lichaam het gemakkelijker opneemt, wat essentieel is voor het versterken van spieren en zenuwen.

Het mooie aan Magnesan Forte Plus is dat het ook cofactor vitamine B6 bevat. Deze actieve vorm van vitamine B6 stimuleert natuurlijke energie en helpt bij het verminderen van vermoeidheid.

Perfect voor mijn sportieve levensstijl! De tabletten zijn verkrijgbaar in hoeveelheden van 60 of 160 stuks, passend bij elke behoefte. Ik waardeer ook dat deze voedingssupplementen vrij zijn van synthetische kleur-, geur- en smaakstoffen, zodat ik alleen de zuivere voordelen binnenkrijg, zonder onnodige additieven.

Het Belang van Magnesium en Symptomen van een Tekort

Een levendige groentetuin met een verscheidenheid aan groenten en noten.

Magnesium speelt een cruciale rol in meer dan 300 enzymreacties in mijn lichaam. Het ondersteunt bijvoorbeeld mijn zenuwfuncties en energieproductie. Zonder voldoende magnesium kunnen mijn spieren zich niet goed ontspannen en kan mijn bloeddruk te hoog worden.

Ik let dus goed op dat ik via mijn voeding genoeg binnenkrijg. Landbouwgrond is soms uitgeput, waardoor groenten en noten minder magnesium bevatten. Daarom is het soms nodig om extra magnesium te nemen in de vorm van supplementen.

Merk ik dat ik last heb van vermoeidheid of spierkrampen, dan kan dat wijzen op een tekort aan magnesium. Ook als ik niet goed slaap of regelmatig hoofdpijn heb, kan mijn lichaam me vertellen dat het meer magnesium nodig heeft.

Medicijnen kunnen de opname van magnesium soms bemoeilijken. In zulke gevallen zoek ik magnesium advies om de juiste dosering en vorm te vinden die bij mijn situatie past, zoals een gecoate tablet of poeder voor betere opname.

Hoe Bonusan magnesium producten te gebruiken en de mogelijke bijwerkingen

Na het bespreken van het belang van magnesium en de signalen van een tekort, is het nu tijd om te ontdekken hoe je Bonusan magnesium supplementen correct gebruikt en wat de mogelijke bijwerkingen zijn. Een verantwoorde inname is essentieel voor optimale resultaten.

 • Kies het juiste product uit het Bonusan assortiment dat past bij jouw behoeften. Voor ondersteuning bij slapen kan Magnesan Forte Plus ideaal zijn.
 • Lees altijd de etiket informatie zorgvuldig door voor specifieke aanwijzingen over dosering en gebruik.
 • Begin met een lage dosering om te zien hoe jouw lichaam reageert voordat je eventueel de dosis verhoogt.
 • Neem magnesium supplementen in tijdens of vlak na een maaltijd om de opname te verbeteren en maagklachten te voorkomen.
 • Houd je aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid zoals aangegeven op het etiket of voorgeschreven door een gezondheidsprofessional om overdosering te vermijden.
 • Wees alert op allergenen informatie; Bonusan zorgt voor helderheid hierover, dus check dit als je gevoelig bent voor bepaalde ingrediënten.
 • Besteed aandacht aan je lichaamssignalen; bijwerkingen zoals diarree, buikkramp of misselijkheid kunnen wijzen op een te hoge dosis.
 • Bekijk mogelijkheden voor gratis bezorging als je besluit jouw supplementen online te bestellen. Dit kan handig zijn én kostenbesparend.

https://www.youtube.com/watch?v=fIwINECglZ4

Waar Bonusan Magnesium supplementen te kopen

Na het lezen over het gebruik en de bijwerkingen wil je misschien weten waar je deze nuttige supplementen kunt aanschaffen. Bonusan magnesium supplementen zijn gemakkelijk te vinden.

Kijk eens rond in lokale apotheken; daar zie je vaak een breed assortiment van deze producten. Vaak hebben ze een deskundige die je kan adviseren over welk type magnesium het beste bij jouw behoeften past.

Heb je niet de mogelijkheid om de winkel te bezoeken? Geen zorgen, online testen en bestellen is ook een fluitje van een cent. Tal van webshops bieden Bonusan supplementen aan met uitgebreide informatie over elk product.

Zo maak je thuis op je gemak de keuze voor de juiste magnesium supplementen. Bovendien worden de producten snel aan huis geleverd, dus je kunt direct beginnen met het aanvullen van je magnesiumniveau.

Conclusie

Magnesium van Bonusan is onmisbaar voor een gezond lichaam. De aangeboden vormen zoals citraat, malaat en bisglycinaat zorgen voor snelle opname en effectiviteit. Het nemen van deze supplementen kan eenvoudig vermoeidheid verminderen.

Vergeet niet dat kwaliteitssupplementen zoals die van Bonusan een verschil maken in je dagelijks leven. Met de juiste dosering geven deze producten je de energie die je nodig hebt om actief te blijven.

Veelgestelde Vragen

1. Welke vormen van Bonusan Magnesium zijn er?

Er zijn verschillende vormen van Bonusan Magnesium, zoals tabletten, capsules en poeders.

2. Hoe weet ik hoeveel magnesium ik moet nemen?

De juiste dosering magnesium hangt af van je leeftijd, geslacht en gezondheid; laat je adviseren door een deskundige.

3. Wat doet magnesium voor mijn lichaam?

Magnesium ondersteunt de normale werking van spieren en zenuwen en draagt bij aan een goede elektrolytenbalans.

4. Kan ik te veel magnesium innemen?

Ja, het is mogelijk om te veel magnesium in te nemen, wat kan leiden tot bijwerkingen; volg altijd de aanbevolen dosering.

5. Helpt Bonusan Magnesium ook voor betere slaap?

Magnesium staat bekend om zijn rol bij het bevorderen van een gezonde slaapcyclus.

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwpersoonlijkegroei.nl, is partner van Anouk en trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. Ontdek zijn top 50 praktische tips voor persoonlijke groei in zijn gratis E-book. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail martijn@jouwpersoonlijkegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Alles wat je moet weten over Bonusan Magnesium: vormen, doseringen en voordelen

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips