In dit artikel

Sport Boeken | #3 Beste Boeken over Beweging & Sport!

Beste Sport Boeken (2023) | 3x Boeken over Beweging & Sport!

In dit artikel

Beste boeken over sport & beweging. Wil je fitter en sterker worden? Dan kan het nooit kwaad om informatie te halen over sport en beweging uit enkele van de beste Nederlandstalige boeken. En die kan je hier vinden!

50 Praktische groei tips
Met mijn 50 gratis tips maak jij de volgende stap in jouw persoonlijke groei!
Vraag nu het E-book aan

Boeken over Sport & Beweging

Dankzij de juiste kennis uit boeken geef je je fitness level een boost, waardoor je ook succesvoller wordt op andere vlakken in je leven.

Deze boeken zullen je inspireren en informatie geven over hoe je gezonder en efficiënter kunt sporten en bewegen. Het boek My Shredded Lifestyle heeft mij persoonlijk erg veel gebracht. Hoe dan ook zijn er meer dan genoeg boeken voor iedereen, wat je favoriete Sport ook mag zijn. Van algemene boeken over beweging tot specifieke boeken over bepaalde sporten, het aanbod is erg uitgebreid!

Hieronder de lijst met de #3 Beste Boeken over Sport & Beweging voor Jouw Persoonlijke Groei:

#1 Het leven dat is pas topsport – Sanne van Paassen

Sanne van Paassen in wereldbeker winnares veldrijden. Na haar sportcarrière kwam ze erachter dat het leven pas echt sport is! In het boek deelt Sanne haar successen maar ook f*ck ups. Met de praktische tips uit het boek behaal jij in 7 stappen je zakelijke doelen zonder privé te verliezen.

Heel veel plezier met het lezen van van dit inspirerende boek; Het leven, dat is pas topsport van Sanne van Paassen!

Lees ook onze uitgebreide review.

#2 Running Buddha – Sakyong Mipham

Hardlopen wordt door steeds meer mensen gebruikt als een manier van sporten om gedachten te verzetten en stress te verminderen. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat je tijdens het lopen niet eindeloos nadenkt. En vaak hebben die gedachten niets te maken met hardlopen…

#3 Mindgym, sportschool voor je geest – Wouter de Jong

Gezonde voeding, zelfliefde en veel bewegen – het zijn stuk voor stuk factoren die bijdragen aan een gelukkig leven. Niettemin mag de rol van je mentale kracht hierbij niet onderschat worden!

Meer bewegen voor jouw gezondheid!

Wil jij meer doen voor je gezondheid? Focus je dan naast bewegen ook op andere voedingssupplementen zoals vitamines, mineralen en spoorelementen, omega 3 vetzureneiwitten, fytonutriënten (planten, kruiden en specerijen) en superfoods.

Persoonlijk ben ik fan van om regelmatig een rondje te wandelen, te fitnessen in combinatie met yoga en ik speel graag padel. Mocht je het ook fijn vinden om te wandelen zou je eens kunnen kijken naar de wandeltrainer. Echt een aanrader als je wilt beginnen met bewegen. Mocht je klachten hebben aan je voeten kan je in eerste instantie ook bij de voetentraining terecht. Dan krijg je persoonlijk advies met oefeningen en kan je weer snel beter bewegen. Wil je meer dan enkel wandelen dat zijn er ook beginnen met hardlopen schema’s waarmee je rustig kan opbouwen.

Als je gaat padellen zorg dan dat je het beste padel racket voor jou hebt zodat je geen last krijgt van overtraining zoals bijvoorbeeld een tennisarm.

Wil je juist juist meer gaan bewegen voor spieropbouw dan kunnen buikspieroefeningen helpen, pilates of droog trainen als vrouw. Om meer kennis op te doen heb ik documentaires over sport bekeken en boeken over sport gelezen. Vooral de crossfit documentaires ‘The Fittest‘ en hoe een crossfitter zijn rug breekt en hersteld zijn mijn favorieten.

Wil je meer weten oom meer te bewegen voor jouw gezondheid? Lees dan de uitgebreide reviews die ik erover schreef. Daarin ben ik gaan onderzoeken wat de voordelen zijn voor je gezondheid én waar ze het beste kan kopen. Je kan bij al onze partners met een gerust hart jouw aankopen doen. In veel gevallen zelfs met een leuke korting! Ik ben benieuwd welke supplementen jij in huis gaat halen!

Meer voor jouw persoonlijke groei

Wil jij de volgende stap maken in jouw persoonlijke groei? Focus je dan naast persoonlijke ontwikkeling ook op je gezondheid en verdiep je in geldzaken.

Lees bijvoorbeeld boeken over persoonlijke ontwikkeling of over spiritualiteit en volg de beste trainingen voor persoonlijke ontwikkeling. Mooie voorbeelden hiervan zijn de breathwork opleiding of het Antivirus van Tibor.

Ben jij specifiek op zoek naar boeken over persoonlijke groei? Lees dan zeker even mee. Wat dacht je van De Doorbraak van Michiel van der Pols, Hoe de fuck vind ik geluk van Thijs Lindhout, De meeste mensen deugen van Rutger Bregman, Golven van Geluk van Linda Dronkers-Steijn en Het mooiste uit de put halen.

Er zijn ook veel interessante boeken over sport, boeken over geluk, mindset boeken, spirituele boeken, boeken over het menselijk lichaam, boeken over voeding, boeken over slaap en natuurlijk Engelstalige boeken over persoonlijke ontwikkeling.

Mijn persoonlijke favorieten zijn de boeken van Sanne van Paassen en Charlies Kitchen.

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn is oprichter van het platform Jouwpersoonlijkegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. In het gratis E-book deelt Martijn de beste 50 praktische tips om groei te ervaren. Download nu gratis >>
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Beste Sport Boeken (2023) | 3x Boeken over Beweging & Sport!

Laat een reactie achter