In dit artikel

Boek Voeding | #9 Beste Boeken over Gezond Eten!

Beste Boek Voeding | Review (2023) | 9x Gezond Eten!

In dit artikel

Boeken over voeding. Gezonde voeding is essentieel voor wie productiever, gelukkiger en succesvoller wil zijn. Niet alleen geeft natuurlijke, gozonde voeding je alle energie die je nodig hebt om optimaal te functioneren en je doelen te bereiken. Ook gaat het tal van chronische aandoeningen tegen, waardoor je nog langer van een goede gezondheid kunt genieten!

Maar waar vind je nu de beste informatie over gezonde voeding? In boeken natuurlijk! Boeken over voeding en diëten zijn er genoeg, ook in het Nederlands. Hier vind je de beste boeken over voeding, van de Keto Challenge tot Intermittent Fasting schema’s, die je nodig hebt!

50 Praktische groei tips
Met mijn 50 gratis tips maak jij de volgende stap in jouw persoonlijke groei!
Vraag nu het E-book aan

De Beste Boeken over Voeding, Gezondheid en Afvallen

Neem je Jouw Persoonlijke Groei serieus, dan is het belangrijk dat je je lichaam de beste voeding geeft. Wetenschappelijke boeken over voeding, Onderbroken Vasten en bijvoorbeeld het Keto-dieet zijn ideaal om je kennis over voeding en gezondheid uit te breiden. Niet alleen leer je bij over het effect van voeding op je lichaam en leven, ook kan je voor jezelf uitzoeken welk voedingspatroon het beste bij je past!

Dankzij betrouwbare informatie van voedingsexperts kan je gemakkelijker afvallen en gezonder worden. Boeken met recepten zijn dan weer handig als je graag creatief met eten bezig bent. Auteurs als Samefko Ludidi, Richard de Leth, Charlotte Labee en Juriaan Galavazi zijn slechts enkele van de vele die Nederlandstalige boeken hebben geschreven over gezond eten, keto, vastenmethodes en afvallen. Kortom, méér dan genoeg opties als je een gezonder voedingspatroon wilt aannemen.

Hieronder vind je de lijst met de #9 beste boeken over gezonde voeding:

#1 De dr. Ludidi Vastenmethode – Samefko Ludidi

Dr. Ludidi heeft misschien wel het meest praktische Intermittent Fasting boek geschreven. De dr. Ludidi Vastenmethode.

Ik heb het Intermittent Fasting boek met veel plezier gelezen en volg zijn Intermittent Fasting 16 8 schema sinds juni 2019. Je neemt dan al je calorieën in 8 uur en vast de overige 16 uur.

Samefko Ludidi maakt van het vasten, wat best heftig kan klinken, een praktische lifestyle en dat beschrijft hij op een leuke manier in zijn Intermittent Fasting boek.

#2 De KETO revolutie – Mitchel van Duuren

De KETO Revolutie van Mitchel van Duuren is het meest complete boek over het ketogeen dieet en intermittent fasting.

Met dit boek kan je ook deelneme aan een 21 dagen keto challenge waarin je echt mooie gezonde resultaten kan behalen.

Klik hier voor meer informatie over het boek en lees de uitgebreide review.

#3 Reboot je gezondheid in 24 uur – Joel Goudsmit

Reboot je gezondheid in 24 uur is het boek geworden dat Joel destijds zelf zocht, maar niet kon vinden: een boek dat alles over je gezondheid van A tot Z zo beknopt mogelijk in één kaft samenvat. Wat je leest kan je meteen in de praktijk toepassen. Joel neemt je mee langs allerlei dagelijkse gewoontes en ochtend-, middag-, avondrituelen. Joel zet een eerlijke en vooral kritische bril op en probeert je aan het denken te zetten over welke (on)gezonde keuzes jij (on)bewust maakt en welk effect dit op je gezondheid heeft.

#4 FitChef Family – Mark van Oosterwijck

Met het boek FitChef Family kan je goed gaan eten met je hele gezin.  Schrijver Mark van Oosterwijck breng na het succes van het eerste boek ‘FitChef’ en het succes van het tweede boek ‘FitChef Turbo’ nu een derde boek uit genaamd ‘FitChef Family’.

Het doel van Mark is om voor het hele gezin een gezonder eetpatroon te creëren. Vind jij het net zo belangrijk als wij dat je kinderen alle essentiële voedingstoffen binnenkrijgen? Wil je jezelf vit en vitaal voelen?

Klik hier voor meer informatie het boek FitChef Family van Mark van Oosterwijck.

#5 Charlies Kitchen – Charlotte de Jong

Charlotte de Jong heeft haar lekkerste en gemakkelijkste recepten gebundeld in haar boek Charlie’s Kitchen. 70 recepten om precies te zijn!

Alle recepten hebben het doel om je met plezier te laten koken en dragen bij aan meer energie en balans.

Houd je net zo van lekker eten als wij dat doen ga dan zeker aan de slag met het boek van Charlie’s Kitchen.

#6 OERsterk – Richard de Leth

Waarom kwamen er vroeger geen moderne ziektes voor? Waarom schrijft de huisarts geen broccoli voor? Moeten we wachten tot ons lijf iets mankeert of kunnen we zorgen dat we niet ziek worden? OERsterk vertelt hoe we onze gezondheid kunnen behouden én verbeteren.

#7 Gezond van kop tot teen – 4 experts

In dit boek vind je: – Zo zit je lijf in elkaar – uitleg over alle 11 lichaamssystemen – Heldere uitleg – over gezondheid en ziekte – Lekker praktisch – adviezen, tips & tricks van 15 experts en specialisten – Zelf aan de slag – voeding, beweging en leefstijl – Smakelijke recepten – eet je lijf gezond!

#8 Van klacht naar kans – Juriaan Galavazi

In “Van klacht naar kans’ geeft Juriaan Galavazi, een trendsettende huisarts, zijn nieuwe visie op klachten.

Ervaar je een vorm van weerstand in je leven? Ben je moe en somber, vind je het spannend om grenzen aan te geven of ga je gebukt onder een verstoorde relatie? Heb je last van hoofdpijn, vermoeidheid, slaapproblemen of buikpijn? Dan werken medicijnen waarschijnlijk slechts tijdelijk en zijn deze klachten symptomen van iets anders.

#9 Brain Balance – Charlotte Labee

Charlotte Labee leert je in het boek Brain balance de werking van onze hersenen. Helaas hebben we deze kennis nooit op school gehad.

Charlotte geeft praktische tips hoe je onder andere door middel van voeding en beweging je hersenen positief kan beïnvloeden.

Aanrader om te lezen als je meer wilt weten over de aansturen van jouw leven!

Meer over voeding voor je gezondheid!

Wil jij meer doen voor je gezondheid? Focus je dan ook op andere voedingssupplementen zoals vitamines, mineralen en spoorelementen, omega 3 vetzureneiwitten, fytonutriënten (planten, kruiden en specerijen) en superfoods.

De laatste jaren heb ik me enorm veel in voeding verdiept door de beste boeken over voeding te lezen en de beste documentaires over voeding te bekijken. Zo ontdekte ik hoe ik voeding als medicijn kan inzetten en wat het grote verschil is tussen voedingstoffen eten en daadwerkelijk voedingsstoffen opnemen.

Met het boek FitChef Family leer je wat gezonde snacks zijn die je als tussendoortje kan nuttigen en maak je de heerlijkste gerechten klaar voor het gehele gezin!

Wil je meer weten over al deze voedingstips? Lees dan de uitgebreide reviews die ik erover schreef. Daarin ben ik gaan onderzoeken wat de voordelen zijn voor je gezondheid én waar ze het beste kan kopen. Je kan bij al onze partners met een gerust hart je supplementen bestellen. In veel gevallen zelfs met een leuke korting! Ik ben benieuwd welke supplementen jij in huis gaat halen!

Meest gestelde vragen over boeken over voeding

Wat zijn de meest populaire boeken over voeding?

De populairste boeken over voeding zijn “The China Study”, “How Not to Die” en “Whole: Rethinking the Science of Nutrition”.

Wat is het doel van boeken over voeding?

Het doel van boeken over voeding is mensen bewust te maken van de voeding die ze eten en hoe ze dit kunnen verbeteren voor een gezonder leven.

Welke auteurs schrijven het meest over voeding?

Veelgeprezen auteurs over voeding zijn T. Colin Campbell, Michael Greger en Mark Bittman.

Welke voedingsstijlen worden besproken in boeken over voeding?

Boeken over voeding bespreken voedingsstijlen zoals plantaardig, mediterraan, low-carb en paleo.

Wat is het verschil tussen boeken over voeding en dieetboeken?

Boeken over voeding geven algemene informatie over gezonde voeding en dieetboeken richten zich meer op specifieke diëten en hoe ze gevolgd moeten worden.

Waarom zijn boeken over voeding belangrijk?

Boeken over voeding zijn belangrijk omdat ze mensen bewust maken van de voeding die ze eten en hen helpen gezonder te eten.

Wat is de meest veelbelovende richting in de wetenschap van voeding?

De meest veelbelovende richting in de wetenschap van voeding is het onderzoek naar plantaardige diëten en hoe ze kunnen bijdragen aan een gezonder leven.

Wat zijn de belangrijkste thema’s in boeken over voeding?

De belangrijkste thema’s in boeken over voeding zijn gezonde voeding, plantaardig eten, voedingsmythen en diëten.

Wat is de impact van voeding op onze gezondheid?

Voeding heeft een significante impact op onze gezondheid, zowel op de korte als op de lange termijn. Het bepaalt onze energie, gewicht, hormonen en risico op chronische ziekten.

Hoe kun je boeken over voeding vinden die bij je passen?

Je kunt boeken over voeding vinden die bij je passen door te zoeken naar auteurs en onderwerpen die je aanspreken, te vragen om aanbevelingen bij boekwinkels of bibliotheken en door online recensies te lezen.

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwpersoonlijkegroei.nl, is partner van Anouk en trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. Ontdek zijn top 50 praktische tips voor persoonlijke groei in zijn gratis E-book. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail martijn@jouwpersoonlijkegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Beste Boek Voeding | Review (2023) | 9x Gezond Eten!

Laat een reactie achter