In dit artikel

Boek over Geluk | #5 Beste Nederlandse Boeken over Geluk!

Beste Boek over Geluk (2023) | 5x Boeken waar je Gelukkig van wordt!

In dit artikel

Boeken over geluk. Gelukkig worden, wie wil het niet? Hoe ongrijpbaar geluk voor sommigen ook mag lijken, eigenlijk bevindt het zich dichterbij dan we denken. En vaak is er niet veel voor nodig om te weten wat echt geluk inhoudt, en wat je kan doen om het te worden. Zoals bijvoorbeeld het lezen van een inspirerend boek!

Er bestaan oneindig veel boeken over geluk, de ene inspirerend, de ander dan weer leerzaam (of allebei). Wil jij de beste Nederlandstalige boeken vinden over geluk en gelukkig zijn? Dan ben je hier aan het juiste adres. Dankzij deze boeken komt jouw persoonlijke ontwikkeling in een nieuwe versnelling te staan!

50 Praktische groei tips
Met mijn 50 gratis tips maak jij de volgende stap in jouw persoonlijke groei!
Vraag nu het E-book aan

Inspirerende Boeken over Geluk

Boeken over gelukkig worden zijn er genoeg, maar hoe vind je nu de allerbeste? Als je wilt uitvinden hoe je zelf verder kan groeien, dan is een boek over geluk zeker belangrijk. Het boek “Geluk Zonder Voorwaarden” van Michael A. Singer is bijvoorbeeld erg inspirerend en motiverend. De cursus geluk van Merijn ruis kan je ook gelukkiger maken!

Andere boeken over geluk behandelen dan weer eerder praktische tips om je gelukkiger te voelen. “Hoe De Fuck Vind Ik Geluk” van Thijs Lindhout, “De Logica Van Geluk” van Mo Gawdat en “Geluk” van Leo Bormans zijn goede voorbeelden van boeken over geluk die je kunnen helpen om meer voldoening uit je leven te halen.

Natuurlijk is gelukkig worden iets heel persoonlijks, en kan je nooit het ultieme antwoord voor jouw eigen geluk uit een boek halen. Toch geven deze boeken je een duwtje in de juiste richting, en op die manier dragen ze ook bij tot jouw nieuwe, gelukkige leven! Bekijk ook het Maxyourlife programma van Shorombo Mooij.

Hieronder vind je de lijst met de #5 Beste boeken over geluk en gelukkig zijn:

#1 Hoe de FUCK vind ik GELUK? – Thijs Lindhout

Er is geen stappenplan naar geluk, vindt inspirator Thijs Lindhout. In Hoe the fuck vind ik geluk? daagt hij je uit – op basis van zijn eigen ervaringen – op zoek te gaan naar wat jou gelukkig maakt.

#2 Golven van geluk – Linda Dronkers-Steijn

Wat als alles mogelijk is? Leef je dan op dit moment het leven waar je altijd van hebt gedroomd? Als je helemaal eerlijk bent tegen jezelf, welke onvervulde wensen heb je dan nog? Meer tijd voor jezelf? Meer rust? Een andere baan? Een grote liefde? Hoe zou het zijn als je jouw wensen werkelijkheid kunt laten worden?

#3 Geluk zonder voorwaarden – Michael A. Singer

In ‘Geluk zonder voorwaarden’ helpt Michael Singer je jezelf te bevrijden van negatieve gedachten en om werkelijk vrij te zijn. Negatieve gedachten, herinneringen en ervaringen staan vaak ons geluk in de weg. Hoe kunnen we ons daarvan bevrijden? Hoe ontsnappen we aan de starre verhalen over onszelf die ons gevangenhouden in patronen van angst en vermijding? Het antwoord in deze internationale bestseller is verbluffend eenvoudig. Zonder gegoochel met verheven woorden als “verlichting’ maakt Singer geluk toegankelijk voor iedereen. Meteen toepasbaar: je voelt je direct blij als een kind.

#4 De logica van geluk – Mo Gawdat

Hij was gezond, extreem rijk en succesvol, maar Mo Gawdat voelde zich diep ongelukkig. De huidige Chief Business Officer van de futuristische ‘dromenfabriek’ Google [X] besloot het fenomeen van gelukservaring te benaderen als een ingenieur: onderzoek de bewijsbare feiten en pas een analytische logica toe. Hij stelde zichzelf ten doel om een geluksformule te vinden die keer op keer zou kunnen worden toegepast op ieders leven, met geluk als voorspelbaar resultaat – telkens weer.

#5 Geluk 2.0 – Leo Bormans

Het populair-wetenschappelijke standaardwerk van Leo Bormans over het wereldwijde geluksonderzoek nu grondig vernieuwd Geluk 2.0, de grondig vernieuwde versie van de wereldwijde bestseller The World Book of Happiness, brengt een actueel overzicht van wat we écht weten over geluk en wat we daar meer mee kunnen doen in ons eigen leven en in de samenleving.

Meer voor jouw persoonlijke groei

Wil jij de volgende stap maken in jouw persoonlijke groei? Focus je dan naast persoonlijke ontwikkeling ook op je gezondheid en verdiep je in geldzaken.

Lees bijvoorbeeld boeken over persoonlijke ontwikkeling of over spiritualiteit en volg de beste trainingen voor persoonlijke ontwikkeling. Mooie voorbeelden hiervan zijn de breathwork opleiding of het Antivirus van Tibor.

Ben jij specifiek op zoek naar boeken over persoonlijke groei? Lees dan zeker even mee. Wat dacht je van De Doorbraak van Michiel van der Pols, Hoe de fuck vind ik geluk van Thijs Lindhout, De meeste mensen deugen van Rutger Bregman, Golven van Geluk van Linda Dronkers-Steijn en Het mooiste uit de put halen.

Er zijn ook veel interessante boeken over sport, boeken over geluk, mindset boeken, spirituele boeken, boeken over het menselijk lichaam, boeken over voeding, boeken over slaap en natuurlijk Engelstalige boeken over persoonlijke ontwikkeling.

Mijn persoonlijke favorieten zijn de boeken van Sanne van Paassen en Charlies Kitchen.

Wil je meer weten over de mogelijkheden tot persoonlijke ontwikkeling? Lees dan de uitgebreide reviews die ik erover schreef. Daarin ben ik gaan onderzoeken wat de voordelen zijn voor je ontwikkeling en gezondheid én waar ze het beste kan kopen. Je kan bij al onze partners met een gerust hart aan de slag. In veel gevallen zelfs met een leuke korting! Ik ben benieuwd welke keuze jij gaat maken!

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn is oprichter van het platform Jouwpersoonlijkegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. In het gratis E-book deelt Martijn de beste 50 praktische tips om groei te ervaren. Download nu gratis >>
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Beste Boek over Geluk (2023) | 5x Boeken waar je Gelukkig van wordt!

Laat een reactie achter