In dit artikel

Bleekselderij Sap | Gezonde Bleekselderij Sap Recept Kopen of Maken?

Bleekselderij Sap (2022) | Gezonde Sapjes van Bleekselderij!

In dit artikel

Bleekselderij is een groente die de meesten onder ons wel al kennen, maar wist je dat je er ook sap van kunt maken? Bleekselderij sap is een ware trend in de wereld van de gezondheid, en dat is natuurlijk niet zomaar. De groente is hoe dan ook een belangrijke bron van talloze vitamines en mineralen, maar door er groentesap van te maken profiteer je nog méér van die gezondheidsvoordelen!

Wil je graag meer te weten komen over bleekselderij sap, hoe je bleekselderij sap kunt maken, waarom bleekselderij sap gezond is en nog veel meer? Dan kan deze blog je alvast op weg helpen!

50 Praktische groei tips
Met mijn 50 gratis tips maak jij de volgende stap in jouw persoonlijke groei!
Vraag nu het E-book aan

Wat is bleekselderij sap?

Bleekselderij is volgens veel mensen een groente als een ander, maar het tegendeel is waar. Hoewel deze groente natuurlijk slechts één van de vele is die tot het traditionele aanbod groenten behoort, biedt het toch een aantal belangrijke voordelen. Bleekselderij bestaat op zich al lang, maar het is eigenlijk pas de laatste jaren dat mensen de meerwaarde inzien van bleekselderij sap.

Zoals dat bij veel groenten het geval is, bestaat bleekselderij voor het overgrote deel uit water. Over het algemeen betekent dat, dat als je er veel voedingstoffen uit wilt halen, je een hele grote hoeveelheid bleekselderij moet eten. En dat is niet bepaald handig, noch smakelijk! Bleekselderij sap is echter de oplossing, en wel omdat je de concentratie vitamines en mineralen zo drastisch kunt verhogen. Klaar om te ontdekken welke voordelen er zoal aal bleekselderij sap verbonden zijn? Lees dan snel verder!

Bleekselderij Sap Gezonde Bleekselderij Sap Recept Kopen of Maken

De voordelen van bleekselderij sap

Bleekselderij is een groente die heel wat voordelen biedt voor de gezondheid, en nog extra voordelen in vergelijking met gewone, rauwe bleekselderij. Hieronder een duidelijk overzichtje:

1. Een hoge concentratie aan voedingsstoffen

Het grootste voordeel van sap van bleekselderij is dat de concentratie mineralen en vitamines een stuk hoger ligt dan bij gewone bleekselderij. Dit heeft vooral te maken met het feit dat bij het maken van sap de meeste vezels uit de groente worden gehaald. Deze vezels bieden eigenlijk geen voedingswaarde, maar zorgen er wel voor dat je sneller verzadigd bent. Haal je ze weg, dan kan je een stuk meer drinken en krijg je dus ook meer mineralen en vitamines binnen!

2. Bleekselderij sap helpt je ontgiften

Vaak wordt bleekselderij sap aangeraden aan mensen die een detoxkuur willen volgen, en dat heeft enkele goede redenen. Zo bevat bleekselderij tal van minerale zouten, die bijdragen tot het reinigen van onder andere de lever. Een vervuilde of ongezonde lever brengt tal van negatieve gevolgen voor de gezondheid met zich mee. Het sap van bleekselderij ondersteunt het lichaam bij zijn natuurlijke ontgiftingsproces, waardoor je sneller van zware metalen en andere toxines af komt!

Klik hier en vergelijk de beste Vitamine Abonnementen met korting

3. Bleekselderij sap is gemakkelijk te maken

Nog een belangrijk voordeel van sap van bleekselderij? Het is erg gemakkelijk te maken! Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een kwalitatieve juicer, die automatisch de vezels van de bleekselderij verwijdert. Het sap vang je gewoon in een glas of beker op, en je kan beginnen met drinken. Het is aangeraden om een juicer te kopen van goede kwaliteit, zodat je zeker bent dat het apparaat lang meegaat en de vezels goed verwijdert!

4. Je bloedsuikerspiegel in balans houden

Een van de belangrijkste redenen om bleekselderij sap in de ochtend te drinken, is omdat dit sap een positief effect zal hebben op je bloedsuikerspiegel. Problemen met de bloedsuiker is één van de grootste oorzaken van aandoeningen als diabetes en hart- en vaatziektes, maar dat kan je vermijden door elke dag een vers bleekselderij sapje te drinken.

5. Afvallen met bleekselderij sap

Als we het hebben over gezondheid, dan denken veel mensen natuurlijk aan afvallen. Met verse bleekselderij sap gaat het sneller! Het sap reinigt je lichaam van binnenuit, en daarbij onttrekt het water aan je lichaamsweefsels. Hierdoor verlies je sneller ongezond gewicht, zoals lichaamsvet en opgehouden vocht!

Ook interessant:

Rode bietensap: hét sap voor een optimale gezondheid!
Tomatensap: wat is het en wat zijn de voordelen?
• Sapvasten: nét iets meer dan gewoon vasten
Groente Smoothie | Afvallen met Lekkere Recepten Groente Smoothie!
Een gembershot: wat is het, en wat kan het voor je doen?

6. Je spieren ondersteunen

Ook heeft bleekselderij sap de positieve eigenschap om invloed op de werking en gezondheid van je spieren uit te oefenen. De vele mineralen en vitamines die erin zitten (waaronder magnesium en minerale zouten), dragen bij tot sterke spieren en gaan onder andere spierkrampen door een tekort aan voedingsstoffen tegen.

7. Je immuunsysteem krijgt een boost

De effecten van groenten als bleekselderij op het immuunsysteem zijn reeds lang bekend, maar dankzij bleekselderij sap worden die voordelen nog een stuk interessanter. De hoge concentratie vitamines draagt bij tot een goede werking van het immuunsysteem, waardoor je minder snel ziek wordt en zowel acute als chronische gezondheidsproblemen kunt vermijden!

8. Antibacterieel, anti-kanker en anti-schimmel

Ten slotte is bleekselderij sap gezond omdat het je lichaam beschermt tegen allerlei nare bacteriën, die anders in je cellen lelijk kunnen huishouden en je gezondheid schaden. Daarbij heeft bleekselderij ook kanker werende eigenschappen en beschermt het je lichaam tegen schimmels. Elke dag een glas sap van bleekselderij kan dus écht wonderen doen!

Hoe kan je bleekselderij sap maken?

Als je eenmaal overtuigd bent van de gezondheidsvoordelen van bleekselderij sap, dan is het natuurlijk alleen nog een kwestie van het elke dag te drinken. Er zijn verschillende manieren waarop je dat kan doen. Zo kiezen veel mensen ervoor om bleekselderij sap zelf te maken. Waarom zou je dat nu moeten doen, en wat zijn enkele goede tips voor leuke recepten? Hieronder lees je meer!

Extra ingrediënten toevoegen

Waarschijnlijk het belangrijkste voordeel van bleekselderij sap maken is dat je meer controle hebt over de inhoud en ingrediënten. Zo kan je er andere zaken aan toevoegen, bijvoorbeeld gembersap of specerijen als kurkuma, die je dagelijkse sapje nog gezonder maken. Ook kies je natuurlijk helemaal zelf hoeveel sap je maakt!

Je sap bewaren en meenemen

Daarbij is je sap maken met een juicer ook handig aangezien je het sap dan zelf in een beker of een andere verpakking kunt bewaren én meenemen naar het werk of ergens anders. Op die manier kan je dus zelfs als je bijvoorbeeld op reis bent of op het werk zit van fris, gezond bleekselderij sap genieten!

Goedkoop bleekselderij sap drinken

Een laatste voordeel van zelf je bleekselderij sap maken, is dat het relatief goedkoop is. Voor een paar stengels bleekselderij betaal je doorgaans niet veel, terwijl je er toch al snel een groot glas sap uit kunt krijgen. Zorg er echter wel voor dat je de bleekselderij altijd goed wast voor gebruik!

Kortom, er zijn meer dan genoeg redenen om je bleekselderij sap zelf thuis te maken. Doorgaans heb je hiervoor een juicer nodig, maar het is ook mogelijk om het met een blender te doen. Het grote verschil is dat je bij een blender meer van de vezels zult overhouden, waardoor je sap minder geconcentreerd is. Het voordeel is dan wel dat je minder bleekselderij nodig hebt voor evenveel sap!

Bleekselderij Sap Gezonde Bleekselderij Sap Recept Kopen of Maken

Heeft bleekselderij sap bijwerkingen?

Zoals dat bij alle gezonde voeding het geval is, helpt bleekselderij sap je bij het ontgiften. Op zich is detoxen echter een natuurlijk proces dat bepaalde neveneffecten met zich meebrengt. Als je elke dag bleekselderij sap drinkt, kunnen die effecten sterker zijn. Dit heeft ertoe geleid dat bleekselderij sap specifieke bijwerkingen heeft – maar die zijn eigenlijk niet schadelijk of gevaarlijk voor je gezondheid. Integendeel, het zijn tekenen dat je lichaam zijn werk goed doet en afvalstoffen efficiënt afscheidt!

Niettemin kan het handig zijn om een overzichtje te hebben van de belangrijkste bleekselderij sap bijwerkingen. Op die manier weet je wat je kunt verwachten!

1. Tijdelijke acne en andere huidsymptomen

Afhankelijk van hoe gezond je bent als je met bleekselderij sap begint, kan het zijn dat je last krijgt van acne of andere huidsymptomen. Dit heeft vooral te maken met het feit dat het grootste orgaan van je lichaam, de huid zelf, door de vele werkzame bestanddelen in het sap gezuiverd wordt. Het voordeel is dat die symptomen uiteindelijk vanzelf verdwijnen, waarna je huid er stralend zal uitzien!

2. Veranderingen in je stoelgang

Doordat bleekselderij sap je van binnen reinigt, kan het ook zijn dat je problemen ondervindt met je stoelgang. De vele voedingsstoffen en minerale zouten in bleekselderij geven je maag en darmen als het ware een schoonmaakbeurt, waardoor oude afvalstoffen verwijderd worden. Ook dit is echter een teken dat het ontgiftingsproces aan de gang is, en het is niets om je zorgen over te maken!

3. Tijdelijke vermoeidheid

Als je het niet gewend bent om zuiver bleekselderij sap te drinken, kan je de eerste periode last hebben van vermoeidheid. Dit komt vooral doordat je lichaam actief bezig is met het verwijderen van toxines, vrije radicalen en meer – en dat is een proces dat heel wat energie vraagt. Houd gewoon vol, en voor je het weet heb je juist méér energie dan ooit!

Bleekselderij sap kopen, bij Sap.je!

Als je ervan overtuigd bent dat bleekselderij sap gezond is, dan kan je je bleekselderij ook gewoon kopen, bijvoorbeeld op Sap.je! Deze online webshop biedt talloze detox sapjes aan, met uiteenlopende ingrediënten, die het zoveel gemakkelijker maken om je lichaam te ondersteunen bij het ontgiften. Het voordeel is dat ingrediënten als bleekselderij gecombineerd worden met andere ingrediënten, waaronder bijvoorbeeld komkommer, spinazie, peterselie en nog veel meer. Op die manier worden de gezondheidsvoordelen van het sap nog verder versterkt!

Bleekselderij sap kopen biedt daarbij als voordeel dat je zelf geen rommel in je keuken hoeft te maken, en je je sapjes altijd snel aan huis geleverd krijgt. Ook kan je specifieke detox kuren volgen, waardoor je je gezondheid een grotere boost geeft. Kortom, bleekselderij sap kopen is een goed idee als je gemakkelijk wilt beginnen met ontgiften. Wil je graag meer te weten komen over de voordelen van Sap.je? Dan kan deze Sap.je review je alvast helpen!

Bleekselderij Sap Gezonde Bleekselderij Sap Recept Kopen of Maken

Positieve bleekselderij sap ervaringen

Weet je nog niet zo goed of bleekselderij sap wel iets voor jou is? Bleekselderij sap ervaringen en reviews van andere mensen kunnen je altijd helpen om het nut ervan beter in te zien, zodat je ook gemakkelijker de knoop kunt doorhakken. Hieronder enkele mensen die hun eigen ervaringen delen:

“Bleekselderij sap heeft géén calorieën, maar vult je toch voldoende zodat je minder zwaar hoeft te ontbijten. Daarbij heb ik me niet grieperig gevoeld en heb ik geen ernstige bijwerkingen ervaren!” – Bleekselderij sap ervaring van May-Britt

“Als je je darmen een gezondheidsboots wilt geven, dan raad ik een detox met bleekselderij sap in de ochtend zeker aan. Lekker is de combinatie met gember en kurkuma, en daarbij helpt dat ook nog eens extra tegen ontstekingen in de darmen en buik!” – Bleekselderij sap ervaring van Helena

Martijn

Martijn

Martijn is oprichter van het platform Jouwpersoonlijkegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. In het gratis E-book deelt Martijn de beste 50 praktische tips om groei te ervaren. Download nu gratis >>
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Bleekselderij Sap (2022) | Gezonde Sapjes van Bleekselderij!

    Laat een reactie achter