In dit artikel

De Kracht van Blauwe Spirulina (2023)

In dit artikel

Blauwe Spirulina is een soort zoetwatermicroalg. Het komt uit de blauwgroene algen familie. Deze zijn rijk aan eiwitten, vitamines, mineralen en antioxidanten. Blauwe Spirulina krijgt zijn felle kleur van een stof genaamd fycocyanine.

Fycocyanine kan ook je immuniteit versterken. Mensen kennen Blauwe Spirulina als een superfood. Velen gebruiken het als een voedingssupplement. Het voegt veel goede dingen toe aan je lichaam.

Deze algen verwennen je lichaam met gezonde voeding. Ze groeien in zowel zoet als zout water. Dit maakt ze een van de oudste levensvormen op aarde. Vergeet niet, blauwe Spirulina is meer dan alleen een natuurlijke kleurstof.

Het zit vol met eiwitten, ijzer en antioxidanten. Deze maken je weerstand beter en helpen met detox. Mensen die fitness of bodybuilding doen, houden van Spirulina vanwege de eiwitten die het geeft.

Key Takeaway

De beste spirulina van 2023 is Vitals Spirulina Biologisch. Dit merk heeft een veganistische formule waar geen onnodige ingrediënten aan toegevoegd zijn. Daardoor is spirulina gebruiken van dit merk heel effectief én veilig.

Voordelen van Blauwe Spirulina

Blauwe Spirulina is een superfood dat veel voordeel voor je gezondheid kan hebben. De voordelen zijn:

 1. Het is rijk aan eiwitten, vitamines en mineralen. Deze stoffen zijn goed voor je lichaam.
 2. Blauwe spirulina heeft fycocyanine. Fycocyanine zorgt dat de algen blauw zien. Het helpt ook om je immuniteit te stimuleren.
 3. Deze zoetwatermicroalg kan groeien in zoet en zout water.
 4. Het werkt ontstekingsremmend. Dat betekent het helpt tegen zwellingen.
 5. Blauwe Spirulina bevat veel antioxidanten die helpen om je lichaam schoon te maken.
 6. Het kan stress verminderen maar het is geen wondermiddel.
 7. Mensen die aan sport doen kunnen baat hebben bij blauwe spirulina omdat het veel eiwitten bevat.
 8. Ook mensen die willen detoxen kunnen baat hebben bij blauwe spirulina omdat het reinigt van binnen uit.
 9. Er zijn geen nadelige effecten bekend van blauwe spirulina gebruik.
 10. Dit superfood boost de weerstand en draagt bij aan goede gezondheid.

Recepten met Blauwe Spirulina

Blauwe Spirulina is niet alleen gezond, maar ook erg veelzijdig in gebruik. Hier zijn enkele recepten waarin je Blauwe Spirulina kunt verwerken:

 • Maak een gezonde smoothie door een handvol spinazie, een banaan, wat amandelmelk en een theelepel Blauwe Spirulina poeder te mixen. Voeg eventueel wat honing toe voor zoetheid.
 • Maak blauwe pannenkoeken door Blauwe Spirulina poeder toe te voegen aan het beslag. Serveer met vers fruit en ahornsiroop.
 • Voeg Blauwe Spirulina toe aan muesli of havermout voor een kleurrijke start van de dag.
 • Maak blauw ijs door een bevroren banaan te mixen met wat kokosmelk en Blauwe Spirulina poeder. Voeg eventueel nog ander fruit toe voor extra smaak.
 • Mix Blauwe Spirulina door yoghurt of kwark voor een lekker gekleurde topping.

Meer over ‘Spirulina’

Ben je ooit gestuit op de term “Spirulina” en je afgevraagd wat is spirulina? Dit boeiende supplement, vaak aangeduid als een superfood, heeft een scala aan voordelen. Van voordelen tot mogelijke nadelen, van werking tot de juiste dosering, er is veel te ontdekken. Je hebt misschien ook gehoord over spirulina chlorella, een combinatie die soms wordt aanbevolen voor extra gezondheidsvoordelen.

Maar, voordat je besluit om spirulina te kopen, is het essentieel om te weten of spirulina gevaarlijk kan zijn, en of het wel gezond is. Ook zijn er verschillende variëteiten zoals de blauwe spirulina en de bekende spirulina uit Hawaii. Overweeg je het voor gewichtsverlies? Bekijk dan zeker het verband tussen spirulina en afvallen. Verder kan deze plant wonderen doen voor de gezondheid, dus ontdek waarvoor het allemaal goed is. En als je zwanger bent of van plan bent te worden, is het cruciaal om te weten over spirulina tijdens de zwangerschap.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is de kracht van blauwe Spirulina?

De kracht van blauwe Spirulina zit in zijn ontstekingsremmende eigenschappen, antioxiderende eigenschappen en het vermogen om de immuniteit te stimuleren.

2. Waar komt blauwe Spirulina vandaan?

Blauwe Spirulina is een type microalg afkomstig uit alkalische wateren en staat ook bekend als ‘blauwe algen’.

3. Hoe kan blauwe Spirulina mijn weerstand ondersteunen?

Door de hoge voedingswaarde ondersteunt blauwe Spirulina je weerstand door het zuurstoftransport in het lichaam te bevorderen en een betere immuniteit te bieden.

4. Kan ik blauwe Spirulina als supplement gebruiken?

Ja, je kunt blauwe Spirulina in de vorm van supplementen gebruiken voor zijn krachtige alkaliniserende en gezondheidsbevorderende eigenschappen.

» Referenties


1. Karkos, P. D., Leong, S. C., Karkos, C. D., Sivaji, N., & Assimakopoulos, D. A. (2011). Spirulina in Clinical Practice: Evidence-Based Human Applications. Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3136577/

2. Mao, T. K., Van de Water, J., & Gershwin, M. E. (2005). Effects of a Spirulina-based dietary supplement on cytokine production from allergic rhinitis patients. Journal of Medicinal Food.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/15857205/

3. Hirahashi, T., Matsumoto, M., Hazeki, K., Saeki, Y., Ui, M., & Seya, T. (2002). Activation of the human innate immune system by Spirulina: augmentation of interferon production and NK cytotoxicity by oral administration of hot water extract of Spirulina platensis. International Immunopharmacology.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/11962722/

4. Reboleira, J., Freitas, R., Pinteus, S., Silva, J., Alves, C., Pedrosa, R., & Bernardino, S. (2019). Nonvitamin and Nonmineral Nutritional Supplements: Chapter 3.39 – Spirulina. Science Direct.
https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/B9780128124918000552

» Referenties

Conclusie beste Spirulina 2023

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwpersoonlijkegroei.nl, is partner van Anouk en trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. Ontdek zijn top 50 praktische tips voor persoonlijke groei in zijn gratis E-book. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail martijn@jouwpersoonlijkegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis
Anderen bekeken ook

Geen reacties on De Kracht van Blauwe Spirulina (2023)

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips