In dit artikel

Blaasontsteking? Hoe Cranberry Kan Helpen (2023)

In dit artikel

Heb jij last van een vervelende blaasontsteking? Ik snap hoe pijnlijk en vervelend deze aandoening kan zijn – ik heb het zelf ook ervaren. Eén veelbelovend natuurlijk hulpmiddel dat ik heb ontdekt, is de nederige cranberry, die al meer dan 200 jaar bekend staat om haar voordelige eigenschappen tegen blaasontsteking.

Dit artikel duikt diep in de wereld van cranberry’s en hoe ze je kunnen helpen bij het voorkomen en bestrijden van blaasontstekingen. Dus, klaar om wat verzachting te vinden?

Key Takeaway

De beste cranberry pillen van 2023 zijn van Vitakruid D-Mannose 500mg. Dit merk heeft een plantaardige formule die vrij is van onnodige toevoegingen en het doodt alleen de slechte bacteriën.

Samenvatting

 • Cranberry’s kunnen helpen bij het voorkomen van blaasontsteking door bacteriën te stoppen
 • Het drinken van 50 tot 100 milliliter cranberrysap per dag kan bijdragen aan een gezonde urineweg
 • Cranberry’s verminderen ontsteking in de blaas en verlichten symptomen van blaasontsteking
 • Cranberry kan dienen als een natuurlijk alternatief voor antibiotica bij de behandeling van blaasontsteking

Cranberry als natuurlijke remedie tegen blaasontsteking

Blaasontsteking kan worden voorkomen en behandeld met cranberry, een natuurlijke remedie die wetenschappelijk bewezen is.

Voorkomen van blaasontsteking met cranberry

Cranberry’s helpen bij het voorkomen van blaasontsteking. Ze hebben een stof die bacteriën stopt. Die bacteriën houden zich niet vast aan de blaaswand. Dit weten we al meer dan 200 jaar.

Maar let op, je moet niet te veel cranberrysap drinken. Meer dan een liter per dag kan nierstenen geven. Het is goed om 50 tot 100 milliliter cranberrysap per dag te drinken. Dit geeft geen problemen.

Veel mensen met vaak blaasontsteking vinden cranberry fijn. Het is wel belangrijk om goed uit te zoeken hoeveel je moet drinken. En ook of het echt helpt.

Onderzoek naar de effectiviteit van cranberry

Ik heb onderzoek gedaan naar de effectiviteit van cranberry bij blaasontsteking. Uit wetenschappelijke studies blijkt dat cranberry’s een stof bevatten die kan voorkomen dat bacteriën zich aan de blaaswand hechten.

Dit is al meer dan 200 jaar bekend. Cranberries kunnen helpen om blaasontstekingen te voorkomen, vooral bij mensen die regelmatig last hebben van terugkerende blaasontstekingen. Het drinken van 50 tot 100 milliliter cranberrysap per dag heeft geen negatieve effecten en kan mogelijk bijdragen aan een gezonde urineweg.

Antibiotica zijn echter effectiever in het voorkomen van blaasontsteking, maar kunnen leiden tot meer resistentie. Om te bepalen wat de optimale hoeveelheid cranberry is en of het echt werkt tegen blaasontsteking, is verder onderzoek nodig.

Hoe cranberry kan helpen bij blaasontsteking

Cranberry kan helpen bij blaasontsteking door de ontsteking in de blaas te verminderen, de urineweggezondheid te bevorderen en als natuurlijk alternatief voor antibiotica te dienen.

Verminderen van ontsteking in de blaas

Cranberry’s kunnen helpen bij het verminderen van ontsteking in de blaas. Dit komt doordat ze een stof bevatten die voorkomt dat bacteriën zich hechten aan het epitheel van de blaaswand.

Hierdoor kan de ontsteking worden verminderd en kunnen de symptomen van blaasontsteking worden verlicht. Het is al meer dan 200 jaar bekend dat cranberry’s deze eigenschap hebben en veel patiënten met terugkerende blaasontstekingen hebben baat bij het gebruik ervan.

Het is echter belangrijk om te weten of de cranberry echt werkt tegen een blaasontsteking en wat de optimale hoeveelheid is, op basis van onderzoek.

Bevorderen van urineweggezondheid

Het drinken van cranberrysap kan helpen bij het bevorderen van de gezondheid van de urinewegen. Cranberry’s bevatten een stof die kan voorkomen dat bacteriën zich hechten aan het epitheel van de blaaswand, waardoor ze minder kans hebben om een blaasontsteking te veroorzaken.

Dit is al meer dan 200 jaar bekend. Veel patiënten met terugkerende blaasontstekingen hebben baat bij het gebruik van cranberry. Het is belangrijk om te weten of de cranberry werkt tegen een blaasontsteking en wat de optimale hoeveelheid is, op basis van onderzoek.

Natuurlijk alternatief voor antibiotica

Als natuurlijk alternatief voor antibiotica kan cranberry worden gebruikt bij de behandeling van blaasontsteking. Cranberries bevatten een stof die voorkomt dat bacteriën zich aan de blaaswand hechten, waardoor ontsteking wordt verminderd en urineweggezondheid wordt bevorderd.

Hoewel antibiotica effectiever zijn bij het voorkomen van blaasontsteking, kan het gebruik ervan leiden tot meer resistentie. Het drinken van 50 tot 100 milliliter cranberrysap per dag heeft geen negatieve effecten en kan helpen bij het verminderen van symptomen.

Veel patiënten met terugkerende blaasontstekingen hebben baat bij het gebruik van cranberry als natuurlijk alternatief. Onderzoek is nodig om de werkzaamheid en optimale dosering van cranberry bij blaasontsteking verder te bepalen.

Meer over ‘Cranberry Tabletten’

De cranberry is al eeuwen bekend om haar heilzame eigenschappen. Zo zijn er veel mensen die zweren bij blaasontsteking cranberry als remedie. Maar net als elk ander product kunnen er ook cranberry bijwerkingen zijn. Overweeg je om cranberry producten te gaan gebruiken? Dan is het wellicht handig om te weten waar cranberry goed voor is. Of misschien ben je specifiek op zoek naar informatie over de werking van cranberry pillen en cranberry als bron van vitamine C.

Als je interesse hebt om cranberry producten te proberen, kun je overwegen om ze online te kopen. Er zijn diverse vormen beschikbaar zoals cranberry bruistabletten en krachtige cranberry forte capsules. Het is wel belangrijk om te weten hoeveel cranberry je per dag mag innemen om een mogelijke overdosis cranberry te voorkomen. Voor zwangere vrouwen is er specifieke informatie over cranberry tabletten tijdens de zwangerschap. En als je meer wilt weten over de voordelen, dan kun je hier meer lezen over de voordelen van cranberry pillen. Tenslotte zijn er ook cranberry capsules verkrijgbaar bij de apotheek en is het nuttig te weten over de interactie tussen cranberry en vitamine K en de combinatie van cranberry en bloedverdunners.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is blaasontsteking?

Blaasontsteking is een urineinfectie veroorzaakt door bacteriën, vaak met symptomen zoals plasdrang en pijn.

2. Hoe kan cranberry helpen bij blaasontsteking?

Cranberry, ook bekend als veenbes, kan helpen bij de behandeling van blaasontsteking door de ontwikkeling van bacteriën te stimuleren om te voorkomen dat ze zich aan de blaas vastklampen.

3. Kan ik blaasontsteking voorkomen met natuurlijke remedies?

Ja, naast cranberry zijn er andere natuurlijke remedies die kunnen helpen bij het voorkomen van blaasontsteking, maar goede hygiëne en medische behandeling zijn ook belangrijk.

4. Hoe wordt blaasontsteking vastgesteld?

Een arts zal meestal een urineonderzoek uitvoeren om blaasontsteking vast te stellen. Dit helpt bij het identificeren van de oorzaken en symptomen van blaasontsteking.

5. Krijgen zowel mannen als vrouwen blaasontsteking?

Ja, zowel mannen als vrouwen kunnen een blaasontsteking krijgen, hoewel het bij vrouwen vaker voorkomt. Kinderen kunnen ook blaasontsteking krijgen.

» Referenties


Blumberg, J. B., Camesano, T. A., Cassidy, A., & Kris-Etherton, P. (2013). Cranberries and Their Bioactive Constituents in Human Health. Advances in Nutrition, 4(6), 618-632.
https://www.researchgate.net/publication/258524646_Cranberries_and_Their_Bioactive_Constituents_in_Human_Health

Wang CH, Fang CC, Chen NC, Liu SS, Yu PH, Wu TY, Lee CC, ChenSC. (2012). Cranberry-containing products for prevention of urinary tract infections in susceptible populations: a systematic review and meta-analysis of randomized controlled trials. Arch Intern Med, 172:988–96.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22777630/

Kenee, P. R. M., Christie, A. L., & Zimmern, P. E. (2022). Cranberry Supplement, D-Mannose, and Other OTC Modalities for Prevention of Recurrent UTI in Women Post-Electrofulguration. Int J Womens Health, 14:643-653.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/35535150/

Ching, C. B. (2022). Non-antibiotic Approaches to Preventing Pediatric UTIs: a Role for D-Mannose, Cranberry, and Probiotics? Curr Urol Rep, 23(6):113-127.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/35441976/

» Referenties

Conclusie beste cranberry pillen 2023

 • Beste Cranberry Pil – Vitakruid 20% korting met code ‘GROEI
 • Beste Cranberry Capsule – AOV 20% korting met code ‘GROEI
 • Beste Cranberry Tabletten – Vitakruid 20% korting met code ‘GROEI
 • Beste Cranberry Extract – Sea Moss 5% korting met code ‘GROEI
 • Beste Cranberry Supplement – Vitakruid 20% korting met code ‘GROEI
 • Beste Cranberry Capsules 500mg – Vitakruid 20% korting met code ‘GROEI
 • Beste Biologische Cranberry Capsules – Sea Moss 5% korting met code ‘GROEI
Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwpersoonlijkegroei.nl, is partner van Anouk en trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. Ontdek zijn top 50 praktische tips voor persoonlijke groei in zijn gratis E-book. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail martijn@jouwpersoonlijkegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Blaasontsteking? Hoe Cranberry Kan Helpen (2023)

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips