In dit artikel

Bitocol Review All-in-one Crypto Platform

Bitocol Review (2023) | All-in-one Crypto Platform

In dit artikel

Uit onderzoek is gebleken, dat meer dan 2 miljoen Nederlanders handelen in onder andere crypto. Heb je weleens over crypto traden gehoord? Vandaag de dag komen er steeds meer handelaren bij. In deze Bitocol Review bekijken we de voordelen van Bitocol, de ervaringen van andere gebruikers én vertel ik je waarom dit de beste crypto broker is.

Kort samengevat:

Bitocol is, in mijn optiek, een van de betere cryptocurrency exchanges van dit moment. Zo is het een Nederlandse crypto exchange en kan men als gebruiker profiteren van verschillende voordelen. De nadelen zijn echter ook een punt van aandacht.
✅ Er is een klantenservice team dat 24/7 bereikbaar is voor eventuele hulp
✅ Geschikt crypto platform voor beginners
❌ De crypto broker ondersteunt nog geen betalingen met iDEAL 

Wat is Bitocol?

Het is me opgevallen, dat Bitocol bekend staat als een cryptocurrency exchange met veel potentie. In deze Bitocol review duiken we daar verder in. Ik kan me voorstellen dat als je geen ervaren crypto handelaar bent, je je vraagtekens hebt. Bitocol is een crypto exchange. Dit zijn digitale platformen waar je cryptomunten kunt kopen, maar ook kunt verhandelen.

Bitocol Review All-in-one Crypto Platform

Cryptomunten verhandelen wordt ook wel trading genoemd. Besluit je om te investeren in cryptocurrency? Je mag zelf kiezen bij wel exchange je je aansluit en waar je je cryptomunten kunt beheren. Juist doordat Bitocol zich actief richt op beginners, kan men genieten van verschillende pluspunten. Hier vertel ik je graag wat meer over.


Bekijk meer informatie

Voordelen Bitocol

✅ In contact komen met andere traders, dankzij de Online Community

✅ Je kunt meer kennis opdoen over handelen in cryptocurrency. Dat is mogelijk dankzij de Bitocol Academy

✅ Lagere transactiekosten

✅ De mogelijkheid om te handelen in verschillende cryptocurrency

✅ Men kan de klantservice iedere dag bereiken, 24 uur lang

✅ Nederlandse oprichters, wat bij veel mensen voor meer betrouwbaarheid zorgt

Nadelen Bitocol

❌ Bitocol heeft verschillende betaalopties voor cryptomunten, maar daar hoort iDEAL (nog) niet bij. Wellicht verandert dit nog

❌ Investeren in crypto is niet voor iedereen weggelegd. Deze investering kent immers risico’s en je bent niet verzekerd bij verlies

❌ Bitocol is beschikbaar in het Engels, Italiaans en Duits, maar nog niet in het Nederlands

Wat is nu crypto?

Voordat we met deze review over Bitocol starten, wil ik je eerst meenemen in crypto in het algemeen. Want hoewel er miljoenen Nederlanders zijn die handelen in de digitale munt, is nog niet iedereen op de hoogte van wat het precies is. Hier ga ik je kort in meenemen, zodat je op de hoogte bent.

Crypto is een digitale munt die men kan kopen en verhandelen, om op deze manier winst te maken. De munt is enkel digitaal en kun je niet fysiek in je portemonnee bewaren. Iedere munt heeft een unieke code, zodat geen enkele munt hetzelfde is. Dit betekent ook dat iedere munt een andere waarde heeft, wat het uiterst interessant maakt om in te handelen.

De cryptomunten worden gekocht en bewaard bij een crypto exchange. Hier kun je je eigen wallet beheren en vervolgens zelf beslissen wanneer je handelt. Bitocol is een van deze exchanges en staat centraal in deze Bitocol review. Lees dus vooral verder voor meer informatie.

Bitocol Review All-in-one Crypto Platform

Waarom bij Bitocol registeren?

Misschien overweeg je om te handelen in crypto. Ik kan je alvast verklappen, dat je niet de enige bent met deze ambitieuze plannen. Je duikt het internet op, op zoek naar de beste manier om dit te doen. Al snel vliegen de termen en de verschillende crypto exchanges je om de oren.

Waar moet je beginnen? Dit is één van de redenen waarom bij Bitocol registeren een goed idee kan zijn. Want Bitocol houdt rekening met die frustraties en belemmeringen. Het platform is simpel, gebruiksvriendelijk en overzichtelijk ingericht.


Bekijk meer informatie

Door wie is Bitocol opgericht?

Heb je de officiële website van Bitocol ondertussen bezocht? Dan is het je opvallen dat de crypto exchange alleen in het Engels beschikbaar is. Toch is het interessant om te onderzoeken wie de oprichters zijn van Bitocol. Dit zijn de Nederlanders Jacko Meijaard en Max van der Knaap.

Dit betekent dus dat het om een Nederlandse crypto exchange gaat. Jacko Meijaard zou je kunnen kennen als succesvolle affiliate marketeer en als de oprichter van de Affiliate Marketing Revolutie. Daarbij heeft Jacko aantoonbare ervaring en kennis over crypto traden. Dat is duidelijk terug te zien in het platform Bitocol.

Wist je dat zowel beginners als ervaren traders zich kunnen aansluiten bij Bitocol? Het platform heeft zich bewust gericht op gebruiksvriendelijkheid. Dit betekent dat bij Bitocol registeren een gemakkelijke opgave wordt. Over andere medewerkers of oprichters is nog niets bekend, maar dat kan in de toekomst nog veranderen. Misschien hecht jijzelf veel waarde aan de Nederlandse achtergrond.

Bitocol Review All-in-one Crypto Platform

Wat is de Bitocol Academy?

Bitocol biedt als exchange meer dan alleen kopen, traden en stop limit orders plaatsen. In mijn onderzoek ben ik erachter gekomen, dat het bij Bitocol mogelijk is om meer kennis op te doen over cryptocurrency en over het handelen daarin. Zo kan men zich aansluiten bij de Bitocol Academy.

Dat is geweldig, want voor veel mensen is handelen in crypto absoluut geen fluitje van een cent. Ik weet hoe spannend de stap is om geld te investeren. Ook al hoeft het niet om duizenden euro’s te gaan, het blijft risicovol. De Bitocol Academy leert alle “kneepjes” van het vak crypto traden.

Op dit moment is er nog niet veel bekend over de cursus en welke onderdelen er precies in worden besproken. Ter vergelijking heb ik een aantal andere cryptocursussen onder de loep genomen. Hierin werden onder meer (lastige) termen besproken en leren de cursisten wat het beste moment van traden is. Dit wordt gedaan aan de hand van de huidige koers.

Bitocol Review All-in-one Crypto Platform

Hoe werkt het affiliate-programma?

In deze Bitocol review wil ik zo veel mogelijk informatie met je doornemen. Het affiliate-programma van Bitocol is daar ook een onderdeel van. Want als je ambitieus bent en je zoekt naar mogelijkheden om online je geld te verdienen, dan raad ik je aan om affiliate marketing als serieuze kanshebber te beschouwen.

Affiliate marketing is een online-verdienmodel, waarbij de affiliate diensten of producten van de adverteerder promoot. Wanneer het product of de dienst wordt gekocht via de gedeelde affiliate link, dan ontvangt de affiliate een commissiebedrag. Hoe meer verkopen er plaatsvinden, hoe hoger de commissies oplopen. Jacko Meijaard is een van de bekendste, Nederlandse affiliates die hier veel succes bij heeft behaald.

Bitocol heeft eveneens een affiliate-programma beschikbaar. Ik ben vooral verbaasd over de hoogtes van commissies. Als affiliate kun je tot 30% aan commissies verdienen. Aanmelden is heel simpel, want je hoeft niet aan speciale eisen te voldoen. Ook is het programma in verschillende talen beschikbaar, waaronder Nederlands. Er is overigens geen verdien limiet, dus bij veel commissies kun je een leuk zakcentje verdienen. Dat is in deze tijd extra fijn.


Bekijk meer informatie

Wat zijn de crypto exchanges fees bij Bitocol?

Exchange fees zijn de kosten die Bitocol in rekening brengt als er een transactie wordt gedaan. Dit worden ook wel transactiekosten genoemd. De kosten bij Bitocol liggen aanzienlijk lager dan bij andere exchanges. Hier staat het platform nu al om bekend.  

De exacte kosten kunnen wel verschillend zijn. Dit is bijvoorbeeld afhankelijk van je handelsfrequentie in crypto. De fees variëren tussen 0.2500% en 0.0100%. Iedere 30 dagen worden de exacte kosten duidelijk.

Welke valuta heeft Bitocol te bieden?

Bitocol heeft verschillende valuta’s te bieden om in te handelen. Uit mijn onderzoek is gebleken dat het platform er meer dan 100 te bieden heeft. Je kunt geheel je eigen keuze maken hierin. Ik kon niet ontdekken over ook altcoins een mogelijkheid zijn, maar ik heb een kort overzicht gemaakt van de verschillende cryptomunten:

  • Bitcoin
  • Ethereum
  • Polkadot
  • Cardano
  • Rimpeling
Bitocol Review All-in-one Crypto Platform

Bitocol ervaringen; beste crypto exchange?

In deze Bitocol review, is veel praktische en informatieve informatie aan bod gekomen. Dat is handig, want als je net begint met handelen in crypto, heb je dit nodig. Maar hoe komen we erachter hoe het cryptocurrency exchange in de smaak valt bij gebruikers? Daarom ben ik op zoek gegaan naar enkele Bitocol reviews.

Op dit moment zijn er online nog niet veel reviews te vinden. Dat kan een reden hebben. In 2021 werd Bitocol gelanceerd. Het platform kent tienduizenden gebruikers, maar van geschreven reviews is nog geen sprake. Ik zie dat niet als iets negatiefs. Want als we kijken naar de voordelen en alle basisinformatie, dan kunnen we stellen dat er veel ruimte is voor groei bij Bitocol. De komende jaren is er nog voldoende ruimte voor ervaringen van andere traders.

Is Bitocol betrouwbaar?

Biedt het exchange veiligheid aan haar gebruikers? Ik had dezelfde vraag tijdens mijn onderzoek. Zo is het belangrijk dat de cryptomunten en je identiteit beveiligd zijn. Hoe zit dat bij Bitocol? Wat doet dit platform aan veiligheid? Ik heb een aantal veiligheidsmaatregelen beschreven die bij Bitocol van toepassing zijn. Hierdoor weet het platform zich opnieuw te onderscheiden van andere exchanges:

  • Het platform is beveiligd met MPC-technologie. Deze technologie zorgt ervoor dat belangrijke data niet gedeeld wordt
  • Beveiliging aan de hand van 2FA. Deze technologie zorgt ervoor dat inloggen alleen met gesynchroniseerde apparaten mogelijk is
  • In het bezit van een Europese Vergunning
Bitocol Review All-in-one Crypto Platform

Wat is mijn mening over Bitocol de Nederlandse crypto exchange?

Voor deze review heb ik Bitocol uitgebreid bekeken en heb ik veel online artikelen gelezen. Wat is nu mijn mening over Bitocol? Zou ik het aanraden? Ik zou Bitocol zonder twijfel aanraden. De veiligheid is geweldig op orde.

Men kan uit meer dan 100 valuta’s kiezen en er is een klantenservice aanwezig die je iedere dag kunt bereiken. Bovendien ziet het platform er overzichtelijk uit, waardoor je gemakkelijk je weg kunt vinden. De Academy van Bitocol is bovendien een geweldige aanvulling.

Meer over geldzaken voor jouw financiële gezondheid!

Heb je interesse in geldzaken en wil je alles weten over investeren, cashflow en online geld verdienen? Verdiep je dan eens in de wereld van aandelen, crypto, edelmetalen en vastgoed.

We hebben voor jou de beste vastgoed cursussen en beste cursus beleggen getest en vergeleken. Lees onze vergelijkende reviews en kies voor de cursus die het beste bij jou past als je wilt beginnen met crypto.

Voor wat betreft de beste crypto cursussen heb ik onderscheid gemaakt in Bitcoin cursussen en NFT cursussen. We hebben ook nog uitgebreide reviews geschreven over onze ervaringen met Madelon VosMoney MasteryAllesOverCryptoCryptonite AcademyDoopiecashCryptoCommunity en De Bitcoin Consultant. Super interessant om te lezen en met mooie kortingen!

Persoonlijk maak ik al jaren gebruik van de ‘dollar cost averaging‘ strategie waarmee ik maandelijks automatisch investeer in crypto, ETF’s en edelmetalen. Crypto kopen doe ik op deze beste crypto exchanges onder andere Bitocol met veel plezier. Al met al voldoende informatie om te werken aan jouw financiële gezondheid.

Bitocol Review All-in-one Crypto Platform

Meest gestelde vragen over Bitocol

In deze Bitocol review heb ik je veel verteld over de bekende crypto exchange. Vond je alle informatie over Bitocol interessant, maar heb je nog steeds vragen over het trading platform? Hieronder vind je de meest gestelde vragen, met bijhorende antwoorden. Misschien staat hier het antwoord tussen waar je naar zoekt.

Wat is Bitocol?

Bitocol is een crypto trader. Dit is een platform waar men cryptomunten kan kopen. Vervolgens kan men de cryptomunten verhandelen, om winst te maken. In vergelijking tot andere crypto exchanges, richt Bitocol zich juist actief op beginnende crypto handelaren. Beginners kunnen gemakkelijk een account aanmaken en vervolgens, zonder jarenlange ervaring, cryptomunten verhandelen.

Is Bitocol Nederlands?

De exchange is opgericht door twee Nederlanders: Jacko Meijaard en Max van der Knaap. Daarom wordt er ook gedacht dat Bitocol een Nederlands platform is waar men aan crypto trading en copy trading kan doen. Het platform is echter nog niet in de Nederlandse taal beschikbaar. Wel in het Engels, Duits en Italiaans. Er is ook nog niets bekend over een toekomstvisie wat betreft de taal. Misschien liggen er plannen voor de toekomst, maar dat is afwachten.

Heeft Bitocol een affiliate-programma?

Ja, die heeft Bitocol. Ook als beginner is dit een leuke bijkomstigheid. De commissies lopen op tot 30% bij iedere nieuwe gebruiker. Bovendien hoef je niet aan speciale eisen te voldoen om je aan te melden voor het programma. En het brengt geen risico’s met zich mee, want je hoeft niets te investeren.

Heeft Bitocol een app?

Bitocol heeft een ondersteunende app beschikbaar, die wordt ondersteund door onder meer Android en Apple. Dat is handig, want dankzij deze app is het mogelijk om altijd en overal te handelen in crypto. Bovendien kan men de koersen in de gaten houden, om zo het beste moment voor trading in de gaten te houden. Over het gebruik hoef je je geen zorgen te maken, want Bitocol heeft ervoor gezorgd dat de app niet in grote lijnen afwijkt van de website.

Hoe kun je je bij Bitocol registreren en wat is het voordeel hiervan voor een nieuwe crypto handelaar?

Wanneer je besluit om te starten met crypto trading, is registreren bij bitocol een eenvoudig proces. Iedereen kan gemakkelijk een account aanmaken. Het grote voordeel hiervan is dat Bitocol specifiek ontworpen is met het oog op beginnende handelaren. Dit betekent dat je geen jarenlange ervaring nodig hebt om te beginnen met handelen. Bovendien biedt Bitocol features zoals copy trading, waarbij je de transacties van ervaren handelaren kunt kopiëren.

Wat zijn de transactiekosten bij Bitocol en hoe verhouden deze zich tot andere brokers?

Bitocol streeft ernaar lage transactiekosten aan te bieden aan haar gebruikers. Het is essentieel voor handelaren om zich bewust te zijn van de transactiekosten, omdat dit invloed heeft op het rendement van hun investeringen. In vergelijking met andere brokers kunnen de fees bij Bitocol als eerlijk worden beschouwd, wat het voor iedereen toegankelijk maakt om te handelen in cryptomunten zoals bitcoin en ethereum.

» Referenties


1. Fujiki, H. (2021). Crypto asset ownership, financial literacy, and investment experience. Applied Economics, Volume 53, Issue 39, Pages 4560-4581.
https://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/00036846.2021.1904125

2. Stalin, A., Stephen, A., & Kumar, A. (2022). Risk and Return Analysis of Crypto Currencies in India. International Conference on Business and Technology. Digitalisation: Opportunities and Challenges for Business, pp 570–580.
https://link.springer.com/chapter/10.1007/978-3-031-26956-1_54

3. Berentsen, A., Schär, F. (2018). A Short Introduction to the World of Cryptocurrencies. Federal Reserve Bank of St. Louis Review, First Quarter 2018, 100(1), pp. 1–16.
https://www.researchgate.net/publication/322456542_A_Short_Introduction_to_the_World_of_Cryptocurrencies

4. Dauzi, M.A., Paiman, N. (2020). Bitcoin and Cryptocurrency: Challenges, Opportunities and Future Works. J. Asian Financ. Econ. Bus. 7(8), 695–704.
https://www.researchgate.net/publication/343675556_Bitcoin_and_Cryptocurrency_Challenges_Opportunities_and_Future_Works

» Referenties

Conclusie: Beste Bitocol product 2023


Bekijk meer informatie

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwpersoonlijkegroei.nl, is partner van Anouk en trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. Ontdek zijn top 50 praktische tips voor persoonlijke groei in zijn gratis E-book. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail martijn@jouwpersoonlijkegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Bitocol Review (2023) | All-in-one Crypto Platform

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips