arrow_drop_up arrow_drop_down
Beter Slapen met Verkoudheid | #12 Praktische Tips!
19 juli 2020 
in Slaap

Beter Slapen met Verkoudheid | #12 Praktische Tips!

Verkouden of verkoudheid, we kennen het allemaal wel. Erg vervelend en het kan je nachtrust behoorlijk verstoren. Hoe kan je beter slapen met verkoudheid? Hoe kun je ervoor zorgen dat je, je nachtrust terug krijgt ondanks je verkoudheid?

Neusverkoudheid gaat vaak gepaard met een zere keel en flinke hoestbuien, allemaal prima ingrediënten voor slapeloze nachten. In dit artikel wil ik je helpen door middel van het geven van #12 krachtige tips die je vanavond al kunt toepassen. Samen gaan we voor een optimale nachtrust.

Slaap Tips Beter Slapen met de Top 21 Beste Slaaptips!

Slapen met verkoudheid

Niets is vervelender dan elke 10 minuten uit je bed te moeten stappen om je neus te gaan snuiten, het zorgt er niet echt voor dat je lekker kan slapen.

Het gevolg is dat je last krijgt van gebroken nachten, je bent moe en lusteloos en wordt vaak wakker met hoofdpijn, je kan je overdag niet meer goed concentreren en maakt sneller fouten, allemaal vervelende zaken waar je liever geen last van hebt.

Wat kun je precies doen tegen deze ongemakken bij verkoudheid? Hieronder heb ik een handige lijst met verschillende tips voor je. Misschien ken je sommige tips al en zijn andere nieuw voor je, ik hoop dat je er super veel aan hebt en vanavond al verandering ervaart.

Tips om Beter te Slapen met Verkoudheid

Beter slapen met verkoudheid is niet erg moeilijk en je hoeft er geen dure middelen voor aan te schaffen, hieronder in mijn tiplijst zie je hoe eenvoudig je het tij kan keren.

Het zijn veelal tips die met huis, tuin en keukenmiddelen uit te voeren zijn, doe er dus je voordeel mee.

#1: Leg een halve ui naast je bed

Het klinkt misschien vies en het is ook niet het eerste waar je aan denkt maar toch is het bijzonder effectief, de ui zorgt ervoor dat je luchtwegen vrij worden gemaakt en je neusverkoudheid verdwijnt.

Beter Slapen met Verkoudheid | #12 Praktische Tips

#2: Stomen voor je gaat Slapen

Stomen is erg effectief, de hete stoom, vaak in combinatie met wat druppels menthol, zorgen ervoor dat je bijholten vrij worden gemaakt. Je kookt wat water, schenkt het in een pannetje, theedoek over je hoofd en stomen maar.

#3: Neem een douche voor je naar bed gaat

Ook de douche produceert stoom, je kunt van je badkamer dus een soort stoomcabine maken door de douche heel heet te zetten en de deuren goed dicht te houden, daarna zet je de temperatuur lager en ga je zelf douchen, handig en 2 vliegen in 1 klap.

#4: Je eigen zoutoplossing

Zout is een prima hulpmiddel om slijm in je neus los te maken, je mag het zo vaak gebruiken als je wilt en het is erg effectief. Hoe je, je eigen zoutoplossing maakt? Meng een afgestreken theelepel zout met ongeveer 250 ml water, doe het in een spuit en spuit het voorzichtig in je beide neusgaten.

#5: Gebruik een neusdouche

Deze tip komt erg overeen met voorgaande tip alleen in dit geval praten we over een speciaal daarvoor ontwikkelde neusdouche, een neusdouche lijkt erg op een theepotje, het is een handig instrument waardoor je nog makkelijker je neus kunt reinigen van overtollig slijm.

#6: Verander je slaaphouding

Ook dit kan nog wel eens erg verlichtend voor je zijn. Veel mensen liggen op hun rug, op deze manier loopt het slijm terug de neus in en word het er niet makkelijker op. Wat je kan doen is een extra kussen gebruiken zodat dit niet meer gebeurt. Lees ook het artikel over de beste slaaphouding.

#8: Zorg voor een vochtige omgeving

Een droge slaapkamer zorgt ervoor dat het slijm in je neus uitgedroogd raakt, uitgedroogd slijm is nog lastiger te verwijderen, als je neus goed vast zit ga je automatisch door je mond ademen, gevolg, een zere keel bij het wakker worden.

Om je kamer vochtiger te maken kun je ervoor kiezen om een luchtbevochtiger aan te schaffen maar ik raad aan om het op de ouderwetse manier te proberen. Zet een emmer met water naast je bed en ondervind of het voor verlichting zorgt.

Beter Slapen met Verkoudheid | #12 Praktische Tips

#9: Neusspray

Een neusspray is een krachtig middel om je snel verlichting te geven, het werkt als een tierelier en je kunt hierdoor gemakkelijker in slaap komen. Let wel op dat je niet onbeperkt neusspray mag gebruiken.

Een ander gevaar van neusspray is, is dat het een verslavende werking heeft, gebruik het dus echt met mate en alleen wanneer het nodig is. Je kan er ook voor kiezen om een neusspray met zoutoplossing te gebruiken deze variant werkt niet verslavend en is onbeperkt te gebruiken.

#10: Mentholzalf op je borst

De sterke mintgeur die deze zalf met zich meebrengt zorgt ervoor dat je minder last krijgt van hoestbuien en het zorgt er tevens voor dat je neus open blijft.

Let wel op met het gebruik van deze zalf bij kinderen, soms kan de geur te sterk zijn voor een jonger kind en dat kan vervelende complicaties met zich meebrengen, vraag altijd om advies.

#11: Houd ritme

Probeer zoveel mogelijk volgens een vast ritme te slapen, dat betekent op dezelfde tijd naar bed en op dezelfde tijd opstaan. Je zal misschien denken ‘Wat is dit voor flauwekul, wat heeft het te maken met mijn verkoudheid?' Nou heel veel, het lichaam gedijt het beste bij een vast ritme.

Ritme zorgt ervoor dat je minder vaak ziek of vermoeid bent, ook dingen als neusverkoudheid verdwijnen sneller als je op gezette tijden leeft.

#12: Drink thee

Thee kan erg verlichtend werken voor je keel, voeg wat honing toe en je zult merken dat je rauwe keel verzacht word door de honing en de warmte van het theewater. Naast honing kun je er ook voor kiezen om andere verzachtende ingrediënten aan je thee toe te voegen zoals kamille. Persoonlijk ben ik erg voorstander van het gebruik van gember thee.

Naast dat thee verzachtend werkt zorgt het ervoor dat je neusholtes open gaan staan en hierdoor kun je vrij ademen.

Slaap Tips Beter Slapen met de Top 21 Beste Slaaptips!

Beter slapen met verkoudheid

Een verkoudheid is in de meeste gevallen slechts tijdelijk van aard, je nachtrust zal tijdens deze periode nooit optimaal zijn maar door het toepassen van bovenstaande tips kan je in ieder geval doorslapen en de volgende morgen fit wakker worden.

Heb je zelf nog tips of aanvullingen op mijn ‘beter slapen met verkoudheid' artikel? Laat dan gerust een reactie achter onder dit artikel, zo kunnen we er samen voor zorgen dat we van een optimale nachtrust kunnen genieten en lekker energiek aan onze dag kunnen beginnen.

Lees ook mijn uitgebreide Review met Korting en Ervaringen over Perfect Slapen in 7 Stappen van William van der Klaauw.

 

Jouwpersoonlijkegroei.nl is hét platform voor zelfontwikkeling

Met de 360 graden benadering van Persoonlijke Ontwikkeling delen we inspiratie via Blogs, de beste Documentaires, inspirerende Podcast tips, leerzame Events, mooie Boeken én het Gratis E-book.

Op het platform vind je alles over Voeding, Beweging & SportSlaapMeditatieMindset en Geluk.

👉 TIP: Deze voedingssupplementen heb je elke dag nodig en ontdek 's wereld beste Relax App.

Heel veel succes en plezier met de volgende stap in jouw persoonlijke groei!

 

Laat je een reactie achter?

Laat je even weten in een reactie of jij ervaring hebt met beter Slapen met Verkoudheid? Hiermee kan je anderen helpen en ik zal altijd persoonlijk reageren 🙂

–> Klik hier voor meer Slaap Tips  |  Beter Slapen met de Top 21 Beste Slaaptips!

Over de schrijver
Martijn is oprichter van het platform Jouw persoonlijke groei, heeft een relatie met Anouk en vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. In zijn gratis E-book deelt Martijn de beste 50 Praktische Tips om groei te ervaren . >>Download Gratis<<
Reactie plaatsen

50 Praktische Groei Tips 

Zet je graag de volgende stap in je Persoonlijke Ontwikkeling?


Wil jij:

  • Meer energie?
  • Regelmatiger bewegen?
  • Uitgeruster wakker worden?
  • Bewuster worden van je mindset?
  • De voordelen van meditatie ervaren?
  • Meer geluk ervaren?

Download dan nu het  GRATIS E-book  "De volgende stap in jouw persoonlijke groei".

50%
Het E-book: De volgende stap in jouw persoonlijke groei
GRATIS in je mailbox
DOWNLOAD GRATIS
50 praktische groei tips download