In dit artikel

Beste Yoga Online Review

Beste Yoga Online | Review | 5x Test!

In dit artikel

Yoga is een populaire vorm van ontspanning en beweging. Het is niet alleen een goede manier om te ontspannen, maar ook een goede sport om je lichaam fit en lenig te maken of te behouden. Zomaar aan de slag gaan met yoga of online yoga is echter een slecht idee. De techniek moet goed uitgevoerd worden, anders loop je snel blessures op. Het is daarom noodzakelijk om op zoek te gaan naar goede (online) begeleiding. Bijvoorbeeld via een online yogaschool. Ik heb onderzocht wat de beste yoga online is!

Kort samengevat:

Het beste yoga online platform van 2024 is Happy With Yoga. Dit platform heeft een enorm aanbod aan yogalessen en cursussen, is Nederlands ingesproken en goed betaalbaar.

Online yoga platforms vergelijken; hoe doen we dat?

Omdat yoga en online yoga zo populair geworden is, zijn er veel online yoga platforms ontstaan. Dit maakt de keuze voor de beste variant vrij lastig. Om een goede vergelijking te maken tussen verschillende online yoga platforms, let ik o.a. op de prijs, kwaliteit, inhoud, reviews, beoordelingen, extra’s, korting en eventuele bonussen. Door de resultaten met elkaar te vergelijken, kan ik een conclusie trekken. Op deze manier kan ik je vertellen wat het beste online yoga platform van dit moment is. 

Beste Yoga Online Keuzehulp

ProductAbonnementKostenSoort Yoga
1. Happy With YogaJa€12,50 per maandAlle soorten
2. Kundalini Yoga ClubJa€11 per maandAlle soorten
3. Yoga Stap voor StapNee€57 (eenmalig)Basis
4. Yoga NidraNee€87 (eenmalig)Yoga Nidra

1. Happy with Yoga

Gaat jouw voorkeur uit naar een Nederlandstalig platform en wil je met Nederlandse yogadocenten werken? Bij Happy With Yoga kun je onbeperkt yoga training online en meditatielessen volgen, op de momenten dat het jou uitkomt én op de plek waar het jou uitkomt. Dit yoga online platform werd enkele jaren geleden opgericht door twee ambitieuze yogi’s. Zij wilden graag hun kennis delen, dus besloten ze een eigen platform te starten. Uiteindelijk heeft die keuze bijzonder goed uitgepakt; het platform is uitgegroeid tot een autoriteit in de Nederlandse yogawereld.

Beste Yoga Online  Review

Al met al is het Happy With Yoga platform uitgebreid én interessant te noemen. Het platform voldoet eigenlijk aan al mijn verwachtingen. Zo zijn de cursussen ook bijzonder leuk om te volgen. Net zoals bij andere yoga cursussen bestaan ook deze cursussen uit tal van video’s. Dankzij deze video’s krijg je een duidelijk beeld van de uit te voeren oefeningen, waardoor je het snel onder de knie krijgt en van de voordelen van yoga en online lessen kunt profiteren. Ik merk in elk geval dat ik zo veel sneller leer. Spreekt het platform jou aan? Ben je onder de indruk van de opzet van het platform en van de verschillende cursussen? Dat kan ik mij heel goed voorstellen. Persoonlijk ben ik ook erg te spreken over dit yoga online platform en de vele mogelijkheden die het te bieden heeft.

Om met Happy With Yoga te starten, dien je een abonnement af te sluiten. Daar zijn meerdere mogelijkheden voor die resulteren in verschillende prijzen. Een maandabonnement kost €12,50 per maand, een kwartaalabonnement €35 per kwartaal en een jaarabonnement €120 per jaar. Twijfel je nog of Happy With Yoga iets voor jou is? Doe dan een online les gratis. Er worden regelmatig gratis livetrainingen georganiseerd waarvoor je je kunt aanmelden. Dat is de ideale manier om via yoga online gratis Nederlands even kennis te maken.

Voordelen Happy With Yoga

✅ Groot aanbod aan verschillende soorten online yoga les;

✅ Nederlands ingesproken en ontwikkeld door Nederlanders;

✅ Gratis online yoga lessen beschikbaar om een voorproefje te krijgen;

✅ Het ideale yoga online beginners platform dankzij de uitgebreide artikelen met uitleg;

✅ Yoga lessen voor alle niveaus, ook voor gevorderden;

✅ Meerdere abonnementen beschikbaar voor yoga online les en meditatieles;

Nadelen Happy With Yoga

❌ Je krijgt pas korting als je een jaarabonnement afsluit.


Bekijk meer over online yoga

2. Kundalini Yoga Club

Het Kundalini Yoga Club platform is ontwikkeld door Guru Gian. Hij is een ware expert/goeroe op het gebied van yogalessen online én in het geven van zo’n online yogales. Zijn echte naam is Jasper Kok, maar in de yogawereld wordt hij Guru Gian genoemd. Door de jaren heen heeft hij een flinke reputatie weten op te bouwen met zijn online yoga lessen. Dit komt onder meer door zijn vakkennis, maar het is ook te danken aan het Kundalini Yoga Club platform. Via dit platform kun je opleidingen volgen, coaching aanvragen en met meerdere online trainingen aan de slag gaan.

Beste Yoga Online  Review

Bij dit platform ligt de focus op Kundalini Yoga. Het platform is daardoor minder breed, maar gaat wel veel meer de diepte in. Bovendien is deze vorm van yoga, onder andere door Guru Gian, behoorlijk populair geworden in ons land. Zelf maak ik al geruime tijd met veel plezier gebruik van dit platform. Ik ben zelf van mening dat dit platform zich écht weet te onderscheiden ten opzichte van de andere platforms uit het overzicht van de beste online yoga platforms. Als je nog op zoek bent naar een interessant yoga platform boordevol online yoga lessen, dan is dit een uitstekende keuze. Ik ben met Kundalini Yoga begonnen door het volgen van de online beginnerscursus Kundalini Yogi 1.0. Dat is mij heel goed bevallen. Dat je van dit platform gaat genieten, is wat mij betreft iets wat zeker is. Al met al is het namelijk een uniek en interessant online yoga platform! Wil je meer informatie over dit platform lees dan mijn Kundalini Yoga Club review.

Heb je interesse om je voor de Kundalini Yoga Club aan te melden? Dan is het goed om te weten dat je uit meerdere abonnementen kunt kiezen. De mogelijke abonnementen heb ik voor je op een rijtje gezet: €11 per maand bij een maandabonnement, €29 per kwartaal bij een kwartaalabonnement en €110 per jaar bij een jaarabonnement. Je kunt de Kundalini Yoga Club overigens eerst 14 dagen gratis uitproberen.

Voordelen Kundalini Yoga Club

✅ Betaalbare abonnementen bij deze online yogaschool;

✅ Nederlands ingesproken en ontwikkeld door een Nederlander;

✅ Je kunt deze yoga school online 14 dagen gratis uitproberen;

✅ De eerste maand betaal je slechts €1;

✅ Wekelijks nieuwe lessen beschikbaar;

✅ Er is een een bibliotheek met 200+ video’s met yogasets, meditaties, mantra’s.

Nadelen Kundalini Yoga Club

❌ Als beginner is de website met het uitgebreide aanbod nogal overweldigend en kan je in de war raken bij het maken van een juiste keuze.


Bekijk de korting en meer over online yoga

3. Yoga Stap voor Stap

Wil je yoga online volgen, maar dan wel vanaf het begin af aan alles leren? Voor beginners is Yoga Stap voor Stap het ideale online yoga platform, omdat er letterlijk ‘stap voor stap’ uitleg gegeven wordt. Deze cursus heeft al 4.500+ beginners op weg geholpen. Bovendien is er een groot aanbod aan online yoga lessen binnen deze cursus. Daardoor zal je je niet snel vervelen!

Beste Yoga Online Review

Yoga Stap voor Stap is ideaal voor mensen die meer willen bewegen, minder stress willen en die graag kennismaken met yoga. Hbe je er al enige ervaring mee, maar wil je de techniek beter onder de knie krijgen? Dan is deze yoga cursus ook voor jou! Bovendien helpt het om je lijf leniger te maken en op je eigen tempo meer gewend te raken aan deze interessante sport voor lichaam en geest. Je kunt een abonnement afsluiten voor €57. Dat is een eenmalige betaling, dus je zit niet vast aan een abonnement. Deze cursus geeft je toegang tot 9 yogalessen, een e-book met 25 belangrijke houdingen, een bonusles over de filosofie van yoga, toegang tot de Facebook community en onbeperkt toegang tot toekomstige updates.

Wat ik persoonlijk heel fijn vind aan Yoga Stap voor Stap, is dat het zo laagdrempelig is. Toen ik net begon aan yoga, wilde ik vooral online lessen volgen omdat ik mij niet opgelaten wilde voelen rondom anderen die al veel leniger en verder waren. Via deze cursus ontdekte ik veel over de basis van yoga, waardoor ik er langzaam maar zeker mijn eigen weg in kon vinden. Ik kan deze cursus daarom zeker aanraden! Je kan hem gewoon 30 dagen gratis proberen en dan zie je snel genoeg of het ook iets voor jou is.

Voordelen Yoga Stap voor Stap

✅ 30 dagen gratis yogales online uitproberen;

✅ Je doet een eenmalige betaling en houdt altijd toegang (geen abonnement dus!);

✅ Handige instapcursus voor beginners om stap voor stap alles over yoga te leren;

✅ Opgezet door professionele, ervaren docenten;

✅ Ook leuk om cadeau te geven aan iemand die meer rust, regelmaat en ontspanning verdient.

Nadelen Yoga Stap voor Stap

❌ Het zijn maar 9 yogalessen, dus daar raak je misschien wat snel op uitgekeken;

❌ De kans op een blessure is wel groter als je snel over je grenzen gaat en er geen docent live meekijkt met wat je doet.


Bekijk meer online yoga

4. Yoga Nidra

Het volgende online yoga aanbod dat ik graag aan je wil laten zien is Yoga Nidra. De Yoga Nidra cursus is ontwikkeld om de balans in je lichaam op energetisch niveau te herstellen. Je gaat hiermee een reis maken door je chakra’s! Waarom? Zodat je een ongekende ontspanning ervaart en diepgewortelde overtuigingen en gedachten kunt omzetten naar een positieve versie. Daardoor ga je je veel beter voelen en zal je je leven anders gaan ervaren. Op een fijnere manier, dus!

Beste Yoga Online Review

Tijdens deze yogales online, ontdek je alles over energieën en chakra’s. De chakra’s zijn namelijk het software programma waar de hardware (je fysieke lichaam) op draait. Je gaat leren hoe die chakra’s werken, hoe je veel bewuster en dieper kunt ontspannen, hoe chakra’s uit balans raken en hoe jij ze weer in balans brengt, maar ook wat yoga nidra hiermee te maken heeft en hoe je dit kunt beoefenen. De prijs voor deze Yoga Nidra cursus is eenmalig €87. Je krijgt dan toegang tot 5 yoga nidra sessies, je ontvangt een cursushandleiding over chakra’s en een persoonlijk werkboek voor elk van de 7 chakra’s. Ook ontvang je instructievideo’s krijg je toegang tot de Facebook community en heb je altijd en overal toegang. Ook tot toekomstige updates!

Ik vind Yoga Nidra een hele inspirerende yogaonline les. Het is anders dan andere online yogalessen, maar wel heel interessant. Als je dus meer wilt weten over de theorie, terwijl je je verdiept in de yoga wereld, dan is dit wellicht dé cursus voor jou! Ik heb er zelf veel aan gehad toen ik niet zo lekker in mijn vel zat. Ik kon niet goed ontdekken waardoor dat kwam, totdat iemand mij wees op een chakra die uit balans zou zijn. Daarom besloot ik er onderzoek naar te gaan doen. Zo kwam ik bij Yoga Nidra uit. En sindsdien snap ik veel beter wat er in mijn lichaam gebeurt, ook op energetisch niveau!

Voordelen Yoga Nidra

✅ Voor wie alles wil ontdekken over energieën en chakra’s;

✅ Eenmalige betaling, dus je zit niet aan een abonnement vast;

✅ Je houdt overal en altijd toegang (ook tot toekomstige updates);

✅ Ontwikkeld door professionele, ervaren yogadocenten;

✅ Je krijgt er op alle vlakken meer rust en diepe ontspanning door.

Nadelen Yoga Nidra

❌ Het bevat slechts 5 yoga nidra lessen, dus wellicht raak je daar snel op uitgekeken;

❌ Het is meer een cursus voor de geest dan voor het lichaam (meer theorie, minder ‘sport’).


Bekijk meer online yoga

5. Ekhart Yoga

Ben je de Engelse taal goed machtig? En wil je graag uit meerdere cursussen, lessen en internationale yogadocenten kunnen kiezen? Dan is het online yoga Ekhart Yoga platform geschikt voor jou. Via dit uitgebreide platform kun je tal van yogalessen volgen. Ze zijn allemaal opgebouwd aan de hand van video’s. In deze video’s krijg je de nodige informatie, worden de oefeningen voorgedaan en krijg je handige tips voorgeschoteld. Vervolgens kun je zelf aan de slag met de verschillende yogastijlen in de online yogales!

Beste Yoga Online  Review

In mijn ogen voldoet dit online yoga platform Ekhart Yoga in ieder geval aan alle wensen. Het is uitgebreid, het werkt technisch subliem en je kunt uit meerdere cursussen kiezen. Zo kun je binnen dit platform filteren op docenten, verschillende yogastijlen, de duur van een yogales, het niveau van de yogales en speciale positieve eigenschappen van de yogales. Door van dergelijke filters gebruik te maken, vind je razendsnel de beste online yogales die bij jou past. Oefeningen uit losse lessen die je prima zelf uit kunt voeren én waarmee je van veel voordelen geniet. Ben je overtuigd van dit platform? Dan kun je een abonnement afsluiten voor slechts €16 per maand. Voor dit relatief lage bedrag krijg je toegang tot de vele cursussen binnen dit platform.

Door de jaren heen heeft Ekhart Yoga meerdere gespecialiseerde yoga docenten aangenomen. Mede dankzij deze docenten ligt het niveau op dit platform bijzonder hoog. De lessen zijn naar mijn mening op een leuke manier ingericht en de video’s zijn van hoge kwaliteit. Bovendien worden de online oefeningen duidelijk voorgedaan, waardoor je dit relatief makkelijk kunt nadoen. Zelfs als je weinig ervaring hebt met yoga oefeningen, zoals ik. Dus geen zorgen, je hoeft niet direct heel flexibel te zijn en allerlei moeilijke poses te kunnen uitvoeren. Door de online yoga cursus op je eigen tempo te volgen kun je helemaal zelf bepalen wanneer je klaar bent voor een volgende stap. Jij bepaalt!

Voordelen Ekhart Yoga

✅ Betaalbaar platform en toch heel uitgebreid (en veel voordeliger dan bij een fysieke yogaschool);

✅ Je kunt het 14 dagen gratis en vrijblijvend uitproberen;

✅ Groot aanbod aan yoga cursussen en online yoga lessen (ook losse lessen);

✅ Internationale aanpak, dus veel keuze (ook in de online yogalessen).

Nadelen Ekhart Yoga

❌ De online yogalessen zijn niet in het Nederlands ingesproken.

Mijn beste online yoga platform 2024

Je hebt nu kennisgemaakt met de beste online yoga platforms. Het is nu aan jou om de knoop door te hakken en te beslissen welk platform voor jou het beste online yoga platform is. De keuze die je hierin maakt is echter volledig afhankelijk van jouw situatie en voorkeuren. Mijn persoonlijke voorkeur gaat in elk geval uit naar het Happy with Yoga platform.

Beste Yoga Online Review

Op Happy with Yoga is het aanbod namelijk enorm. Ben je bijvoorbeeld een beginner? Kies hier dan voor een yoga online beginners cursus. Heb je al enige ervaring in de wereld van yoga? Dan kun je ook voor een gevorderde cursus kiezen. Je kunt ook gebruikmaken van de gratis proefperiodes. Verder zijn er verschillende abonnementen beschikbaar (en krijg je korting als je voor een jaarabonnement kiest) en kun je in de vele artikelen alle uitleg vinden die je nodig hebt. Er zijn ook gratis yoga lessen beschikbaar om alvast een voorproefje te krijgen. En het beste? Alle online yogalessen zijn in het Nederlands ingesproken, dus heel begrijpelijk!


Bekijk meer online yoga

Online yoga platform ervaringen en reviews

Ben je benieuwd naar hoe klanten spreken over het yoga online platform waarbij zij zich hebben aangesloten? Hieronder lees jij hoe zij hun yoga oefeningen en online yogalessen ervaren.

Happy With Yoga review

Carine heeft een abonnement afgesloten op dit platform. “Ik heb al enige tijd een abonnement op het fijne platform van Happy With Yoga. En als ik eerlijk ben, wat heerlijk is dat zeg! Voorheen pakte ik nooit mijn beweging en gezondheid op, maar sinds ik lid ben van dit platform ben ik wel dagelijks op de mat te vinden. Een beetje afhankelijk van de tijd die ik heb op een dag, besteed ik soms wel twee uur aan online yogalessen. Heerlijk!’’

Kundalini Yoga Club review

Een deelneemster, Barbara, geeft aan dat de Kundalini Yoga Club jou laat ontwaken op alle niveaus: je lichaam, je geest, je energie en je spiritualiteit. ‘’Hierbij doceert Guru Gian online yoga training met heel veel respect, hij brengt een enorme kennis met zich mee en spreekt ook daadwerkelijk vanuit zijn hart.’’

Beste Yoga Online Review

Yoga Stap voor Stap review 

Danny schrijft in zijn Yoga Stap voor Stap review: “De online yogalessen hebben mijn kwaliteit van leven echt verbeterd. Ik slaap nu veel beter en ik sta fitter op. Ook ben ik alerter, voel ik mij fitter en is mijn inzicht beter. Wat een mooi begin van een nieuw leven. Namasté!”

Yoga Nidra review

Een van de deelneemsters, genaamd Annemie, heeft haar eerste Yoga Nidra les voor beginners gevolgd en ze heeft er ontzettend van kunnen genieten! Ze beschrijft de les als volgt: ‘’Het was precies wat ik nodig had! Ik heb veel stress in mijn leven door de onbalans tussen mijn werk, sociale leven en kids. Ik heb de kids aan een gezelschapsspel gezet beneden, zodat ik boven lekker een uurtje aan mezelf kon besteden. Door deze online yoga heb ik rustig een uurtje kunnen ontspannen en mijn hart te openen. Ik word helemaal happy van yoga online training!”

Ekhart Yoga review

Melissa, een lid sinds 2017, geeft aan dat abonneren op Ekhart Yoga de beste keuze is geweest voor haar mentale, spirituele en fysieke gezondheid. Hierdoor is ze geïnspireerd geraakt om een eigen praktijk aan huis op te richten. “Online yogalessen hebben mijn leven veranderd en mij uit mijn burn out geholpen.”

Beste Yoga Online Review

Online yogalessen volgen checklist

Wil je ook graag yogales online volgen? Met onderstaande checklist wordt een keuze maken een stuk gemakkelijker!

1. Bepaal de gewenste yogavorm en je niveau

Ben je een beginner op het gebied van yoga online? Of heb je al ervaring met yogaonline en wil je graag je niveau verhogen? En weet je ook welke vorm van online yoga je graag zou willen volgen? Is dat yoga nidra, een relax flow techniek of ben je op zoek naar een hele actieve vorm? Yogales online is er op verschillende niveaus en in verschillende vormen, dus denk hier vooraf over na. Ook als je bepaalde klachten hebt (zoals een burn out) is het raadzaam om yogalessen te kiezen die daar goed bij passen.

Beste Yoga Online Review

2. Denk na over je verdere wensen

En wil je een abonnement afsluiten op online yoga les? Of vind je het fijner om yoga lessen online te volgen via een cursus waarvoor je eenmalig betaalt? Heb je nog andere wensen, zoals dat een yoga les online in het Nederlands ingesproken is? Kies dan voor een cursus of platform waarvan je weet dat dit het geval is.

3. Bepaal vooraf je budget (Gratis online yoga lessen)

En ook heel belangrijk: bepaal vooraf je budget. Zo geef je nooit meer geld uit (eenmalig of maandelijks) dan je je kunt veroorloven. Bovendien kun je ook gebruikmaken van gratis lessen en tijdelijke proefperiodes om te zien of een cursus of platform echt bij jou past.

Meer yoga voor jouw gezondheid!

Wil jij meer doen voor je gezondheid? Focus je dan naast yoga ook op andere vormen van bewegen.

Persoonlijk ben ik fan van om yoga online te doen. Er zijn verschillende platforms waarmee je gewoon thuis yoga kan beoefenen. Denk bijvoorbeeld aan YogaTV, Happy With Yoga of de Kundalini Yoga Club. Dit is ideaal als je wilt beginnen met yoga in jouw eigen vertrouwde omgeving. Je hebt enkel een abonnement nodig en je eigen yoga matras.

Mocht je wat meer de diepte op willen ingaan kijk dan eens naar yoga nidra of kundalini yoga. Mocht je de smaak echt te pakken hebben kan je je altijd nog inschrijven voor een yoga opleiding.

Wil je meer weten over al deze dingen voor jouw gezondheid? Lees dan de uitgebreide reviews die ik erover schreef. Daarin ben ik gaan onderzoeken wat de voordelen zijn voor je gezondheid én waar ze het beste kan kopen. Je kan bij al onze partners met een gerust hart jouw aankopen doen. In veel gevallen zelfs met een leuke korting! Ik ben benieuwd welke supplementen jij in huis gaat halen!

Beste Yoga Online Review

De meest gestelde vragen over online yoga lessen

Dat een online yoga platform een handige uitvinding is, dat snap je inmiddels wel. Toch heb je misschien meer vragen over online yoga in het algemeen. Daarom heb ik de meest gestelde vragen over yoga en online yoga platforms op een rijtje gezet.

Wat is het beste yoga online platform?

Het beste yoga les online platform is in mijn ogen Happy with Yoga. Het biedt een ruim assortiment aan yoga lessen online aan, je kunt er ook gratis losse series uitproberen en een proefperiode volgen en er wordt gedacht aan beginners én gevorderden. De online yoga les die je hier volgt wordt altijd gegeven in het Nederlands in plaats van in het Engels en je kunt de online yogastudio betreden waar en wanneer je wilt. Het is als een sportschool, maar dan lekker thuis. Zodat je via verschillende oefeningen meer rust en ontspanning in je leven toelaat.

Wat zijn de voordelen van yoga?

Laten we nu eens kijken naar de voordelen die yoga biedt. Allereerst is het een goede manier om je geest tot rust te brengen. Door yoga krijg je bepaalde inzichten, omdat je eindelijk eens op de rem trapt, pauze neemt en naar binnen keert. Je wordt meer één met je lichaam, omdat je de tijd neemt om haar beter te leren kennen. Yoga (ook gratis online yoga lessen) en meditatie helpen je met je persoonlijke groei, zodat je de persoon kunt worden die je diep van binnen altijd al geweest bent. Verder maakt yoga het lichaam lenig, krachtig en soepeler, zelfs wanneer je enorm stijf bent van jezelf.

Wat zijn de voordelen een online yogaschool?

Een online yogaschool is voor veel mensen een uitkomst. Maar waarom precies? Ten eerste kun je online yogalessen volgen vanuit je woonkamer. Veel mensen vinden de drempel om met yoga te beginnen normaal gesproken erg hoog. Soms zelfs té hoog. Maar wanneer je vanuit je eigen huis online yogalessen kunt volgen, voel je al minder druk. Er zijn namelijk geen andere mensen die kunnen zien wat je doet. En als het uiteindelijk niets voor jou blijkt te zijn, sla je eenvoudig je laptop dicht en ga je iets anders doen. Een ander voordeel is dat je de online yogalessen op je eigen tempo kunt volgen. Begrijp je een oefening of losse houdingen niet goed, dan kun je hem gemakkelijk op pauze zetten of even terugspoelen. Bovendien hoef je niet de deur uit om naar de yogaschool toe te gaan. Daardoor kun je ook bij slecht weer aan yoga doen.

Hoe kan ik beginnen met online yoga als absolute beginner?

Als je een absolute beginner bent en interesse hebt in yoga, is het goed om te weten dat er tal van online bronnen zijn om te beginnen. Een van de meest toegankelijke platforms is Happy with Yoga. Hier kun je een breed scala aan gratis online yogalessen vinden die specifiek zijn ontworpen voor beginners. Het fijne is dat je deze lessen volgen kunt op je eigen tempo. Je kunt ook YouTube gebruiken als bron; er zijn vele YouTube kanalen zoals ‘Yoga with Adriene’ of ‘Boho Beautiful’ die beginner-vriendelijke series aanbieden. Als je echt serieus wilt worden, kun je overwegen om een abonnement te nemen op een yoga magazine voor extra tips en inzichten.

Is het de moeite waard om te investeren in een betaald online yogaplatform?

Hoewel er veel gratis online yogalessen beschikbaar zijn, zoals op YouTube, kan het soms lonen om te investeren in een betaald platform zoals Happy with Yoga. Dergelijke platforms bieden vaak een meer gestructureerd curriculum en de mogelijkheid om vragen te stellen aan een gekwalificeerde yogadocent. Je kunt vaak ook lessen volgen samen met andere yogi’s in een virtuele klas, wat motiverend kan werken. In de afgelopen jaren hebben betaalde platforms zich sterk ontwikkeld om een rijke leerervaring te bieden, vaak compleet met meditatie en ademhalingsoefeningen.

Wat zijn de meest populaire soorten online yoga?

In de wereld van online yoga zijn er vele stijlen en soorten om uit te kiezen. Een van de bekende stijlen is Strala Yoga, die zich focust op beweging en het vinden van je natuurlijke ritme. Een ander populair type is te vinden op het platform Happy with Yoga, waar je toegang hebt tot verschillende soorten yoga, zoals Hatha, Vinyasa en Yin Yoga. Daarnaast is Yoga with Adriene een populair YouTube kanaal, en zijn er diverse YouTube video’s beschikbaar in verschillende stijlen en moeilijkheidsgraden.

Hoe kan ik mijn vooruitgang bijhouden terwijl ik online yogalessen volg?

Bijhouden van je vooruitgang is belangrijk, vooral als je nieuw bent in de yoga-wereld. Gelukkig maken veel online platforms zoals Happy with Yoga het gemakkelijk om je voortgang te monitoren door middel van in-app statistieken en dagelijkse of wekelijkse check-ins. Daarnaast kun je jezelf filmen om je houding te analyseren, of je kunt meditatie en reflectietijd gebruiken om je innerlijke groei bij te houden. Je kunt ook gebruik maken van de gemeenschap rondom deze platforms, waar je je ervaringen en vorderingen kunt delen met andere yogi’s.

Kan ik online yoga combineren met andere vormen van lichaamsbeweging?

Ja, online yoga is zeer complementair aan andere vormen van lichaamsbeweging. Bijvoorbeeld, als je veel aan cardio of krachttraining doet, kunnen de stretching en meditatie aspecten van yoga een goede balans bieden. Platforms zoals Happy with Yoga bieden vaak programma’s die zijn ontworpen om goed te passen binnen een breder fitnessregime. Of je nu hardloopt, fietst of zwemt, het toevoegen van een paar sessies yoga per week kan gunstig zijn voor zowel je fysieke als mentale welzijn. Doe mee met een van hun programma’s om te zien hoe het je andere activiteiten kan aanvullen.

» Referenties


1. Woodyard, Catherine. (2011). Exploring the therapeutic effects of yoga and its ability to increase quality of life. Int J Yoga, 4(2), 49–54.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3193654/

2. Field, Tiffany. (2016). Yoga research review. Complementary Therapies in Clinical Practice, 24, 145-161.
https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S1744388116300500

3. Khalsa, Sat Bir S. & Butzer, Bethany. (2016). Yoga in school settings: a research review. Annals of the New York Academy of Sciences, Volume1373, Issue1, 45-55.
https://nyaspubs.onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1111/nyas.13025

4. Kirkwood, G; Rampes, H; Tuffrey, V; Richardson, J & Pilkington, K. (2005). Yoga for anxiety: a systematic review of the research evidence. British Journal of Sports Medicine, Volume 39, Issue 12.
https://bjsm.bmj.com/content/39/12/884.short

5. Pilkington, Karen; Kirkwood, Graham; Rampes, Hagen & Richardson, Janet. (2005). Yoga for depression: The research evidence. Journal of Affective Disorders, Volume 89, Issues 1–3, 13-24.
https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0165032705002570

» Referenties

Conclusie beste Yoga online 2024

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwpersoonlijkegroei.nl, is partner van Anouk en trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. Ontdek zijn top 50 praktische tips voor persoonlijke groei in zijn gratis E-book. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail martijn@jouwpersoonlijkegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Beste Yoga Online | Review | 5x Test!

Laat een reactie achter