In dit artikel

Beste Yoga Online Review (2022) 4x Platform Test

Beste Yoga Online | Review (2023) | 4x Platform Test!

In dit artikel

In de afgelopen jaren hebben steeds meer mensen voor yoga gekozen. Dit is een populaire vorm van ontspanning en beweging waarbij je van vele voordelen geniet. Het is niet alleen een goede manier om te ontspannen, maar ook een goede sport om je lichaam fit en lenig te maken of te behouden.

Zomaar aan de slag gaan met yoga of online yoga is echter een slecht idee. De techniek moet goed uitgevoerd worden, anders loop je snel blessures op. Daarom zou je dit onder begeleiding moeten leren, bijvoorbeeld door yoga online tv te volgen. Er komt namelijk nog veel bij kijken om het goed te doen. 

Het is daarom noodzakelijk om op zoek te gaan naar goede (online) begeleiding. Bijvoorbeeld via een online yogaschool. Weet je niet goed waar je moet beginnen met zoeken? Geen zorgen, want ik ga je daarbij helpen. 

Beste online yoga platform: Mijn selectie

 1. Beste online yoga platform algemeen – Happy With Yoga
 2. Beste online yoga gratis: Kundalini Yoga Club
 3. Beste online yoga Nederlands: Happy With Yoga
 4. Beste online yoga platform spiritueel – Kundalini Yoga Club
 5. Beste online yoga platform yoga aanbod – Happy With Yoga

Online yoga platforms vergelijken; hoe doe ik dat?

Omdat yoga en online yoga zo populair geworden is, zijn er veel online yoga platforms ontstaan. Dit maakt de keuze voor de beste variant vrij lastig. Juist daarom heb ik dit artikel geschreven.

Om een goede vergelijking te maken tussen verschillende online yoga platforms, heb ik een aantal criteria vastgesteld. Deze criteria bestaan uit de volgende onderdelen: prijs, kwaliteit, inhoud, reviews, beoordelingen, extra’s, korting en eventuele bonussen.

Elk online yoga platform dat besproken wordt in dit artikel, zal ik aan deze criteria onderwerpen. Door de resultaten ervan met elkaar te vergelijken, kan uiteindelijk een conclusie getrokken worden. Op deze manier kan ik je vertellen wat het beste online yoga platform van dit moment is. 

1. Happy with Yoga: Beste online yoga platform Nederlands en Beste online yoga platform aanbod

Gaat jouw voorkeur meer uit naar een Nederlandstalig platform en wil je met Nederlandse yogadocenten werken? Dan is het Happy with Yoga platform jou vast op het lijf geschreven.

Beste Yoga Online Review (2022) 4x Platform Test

Dit yoga online platform werd enkele jaren geleden opgericht door twee ambitieuze yogi’s. Zij wilden graag hun kennis delen, dus besloten ze een eigen platform te starten. Uiteindelijk heeft die keuze bijzonder goed uitgepakt; het Happy with Yoga platform is uitgegroeid tot een autoriteit in de Nederlandse yogawereld.

Op dit platform kun je meerdere blogartikelen over Yoga online Nederlands vinden. Artikelen waarin je veel informatie kunt lezen over yoga en de technieken, maar waarin je ook handige tips vindt. Dankzij deze yoga online informatie en tips kun je op een nóg betere manier met yoga aan de slag gaan.

Ben je klaar voor het echte werk, dan kun je ook aan de slag met de yogacursus van dit platform. Sterker nog; via dit platform kun je je voor meerdere yoga cursussen aanmelden. De zes cursussen van het Happy with Yoga platform heb ik even voor je op een rijtje gezet:

✅ Practice – Online yoga & meditatie

✅ Yoga beginnerscursus: Yoga Stap voor Stap

✅ Mindfulness voor het dagelijkse leven

✅ Online Yoga Nidra

✅ Yoga Nidra – Reis door de chakra’s

✅ Online minimalisme cursus

Ben je op zoek naar online yogalessen die gratis zijn? Of wil je online gratis yogaboeken lezen? Ook daarvoor ben je bij het Happy with Yoga platform meer dan welkom. Via deze yoga lessen website kun je namelijk gratis boeken lezen, meedoen aan challenges en live trainingen volgen. Een ideaal yoga online aanbod, wat mij betreft.

Al met al is het Happy with Yoga platform uitgebreid én interessant te noemen. Het platform voldoet eigenlijk aan al mijn verwachtingen. Zo zijn de cursussen ook bijzonder leuk om te volgen. Net zoals bij andere yoga cursussen bestaan ook deze cursussen uit tal van video’s. Dankzij deze video’s krijg je een duidelijk beeld van de uit te voeren oefeningen, waardoor je het snel onder de knie krijgt en van de voordelen van yoga en online yoga lessen kunt profiteren. Met het Happy with Yoga platform zet je de eerste stap naar een leuke(re) en relaxte leefstijl!

Wil je meer over het Happy with Yoga platform weten? Check dan mijn Happy with Yoga review blog en/of kijk naar onderstaande video:

Spreekt het Happy with Yoga platform jou aan? Ben je onder de indruk van de opzet van het platform en van de verschillende cursussen? Dat kan ik mij heel goed voorstellen. Persoonlijk ben ik ook erg te spreken over dit yoga online platform en de vele mogelijkheden die het te bieden heeft.

Om met Happy with Yoga te starten, dien je een abonnement af te sluiten. Daar zijn meerdere mogelijkheden voor die resulteren in verschillende prijzen:

 • Maandabonnement: voor €12,50 per maand kun je onbeperkt online yoga- en meditatielessen volgen.
 • Kwartaalabonnement: voor €35 per kwartaal kun je onbeperkt online yoga- en meditatielessen volgen.
 • Jaarabonnement: voor €120 per jaar kun je onbeperkt online yoga- en meditatielessen volgen

Zoals je ziet wordt de prijs relatief gezien lager wanneer je een abonnement voor een langere tijd afsluit. In mijn ogen zijn deze prijzen allemaal prima. Zeker als je voor het jaarabonnement kiest, heb je omgerekend een bijzonder laag maandtarief. Bovendien kun je direct starten zodra je online yogalessen een abonnement afsluit. Geen gedoe, want alles is in de Nederlandse taal ingesproken. Dat is toch wel een groot voordeel, als je het mij vraagt.

Twijfel je nog of Happy With Yoga iets voor jou is? Doe dan een online yoga les gratis. Er worden regelmatig gratis livetrainingen georganiseerd waarvoor je je kunt aanmelden. Dat is de ideale manier om via yoga online gratis Nederlands even kennis te maken.

Voordelen Happy With Yoga

Groot aanbod aan yoga cursussen (ook losse lessen);
Nederlands ingesproken;
Gratis online yoga lessen;
Betaalbaar;
Meerdere abonnementen beschikbaar;
Interessante blogs op de website.

Nadelen Happy With Yoga

Geen gratis proefperiode;

Klik hier voor de beste deal

2. Kundalini Yoga Club van Guru Gian: Beste online yoga platform gratis en Beste online yoga platform spiritueel

Het Kundalini Yoga Club platform is ontwikkeld door Guru Gian. Hij is een ware expert/goeroe op het gebied van yoga en in het geven van online yogalessen. Zijn echte naam is Jasper Kok, maar in de yogawereld wordt hij Guru Gian genoemd. Door de jaren heen heeft hij een flinke reputatie weten op te bouwen met zijn online yoga lessen. Dit komt onder meer door zijn vakkennis, maar het is ook te danken aan het Kundalini Yoga Club platform. Via dit platform kun je opleidingen volgen, coaching aanvragen en met meerdere online trainingen aan de slag gaan.

Beste Yoga Online Review (2022) 4x Platform Test

Ook biedt Guru Gian meerdere gratis boeken en trainingen aan. Zo kun je op zijn website een gratis boek over de 9 principes lezen, maar ook een gratis online lessen volgen. Met deze online lessen wil Guru Gian jou op een laagdrempelige manier kennis laten maken met Kundalini yoga.

Bij dit platform ligt de focus op Kundalini Yoga. Het platform is daardoor minder breed, maar gaat wel veel meer de diepte in. Bovendien is deze vorm van yoga, onder andere door Guru Gian, behoorlijk populair geworden in ons land. Zelf maak ik al geruime tijd met veel plezier gebruik van dit platform. Ik ben zelf van mening dat dit platform zich écht weet te onderscheiden ten opzichte van de andere platforms uit het overzicht van de beste online yoga platforms. Als je nog op zoek bent naar een interessant yoga platform boordevol online yoga lessen, dan is dit een uitstekende keuze . Ik ben met Kundalini Yoga begonnen door het volgen van de online beginnerscursus Kundalini Yogi 1.0.

Als je graag meer over dit platform wilt lezen, verwijs ik je naar onderstaande video’s. Met deze video’s krijg je ook een duidelijk beeld van Guru Gian:

Heb je interesse om je voor dit platform aan te melden? Dan is het goed om te weten dat je uit meerdere abonnementen kunt kiezen. De mogelijke abonnementen heb ik voor je op een rijtje gezet:

Voor welk abonnement je het beste kunt kiezen? In mijn ogen kun je het beste voor het jaarabonnement kiezen. Dat is de meest voordelige variant. Je kunt de Kundalini Yoga Club overigens eerst 14 dagen gratis uitproberen.

Persoonlijke ontwikkeling staat tegenwoordig centraal in het leven van veel mensen. En dat is niet voor niets. Wie zichzelf op persoonlijk, professioneel én spiritueel niveau weet uit te dagen, kan veel meer uit het leven halen.

Dat je van dit platform gaat genieten, is wat mij betreft iets wat zeker is. Al met al is het namelijk een uniek en interessant online yoga platform! Wil je meer informatie over dit platform lees dan mijn Kundalini Yoga Club review.

Voordelen Kundalini Yoga Club

Betaalbaar;
Meerdere abonnementen beschikbaar;
14 dagen gratis uitproberen;
Gratis online lessen beschikbaar.

Nadelen Kundalini Yoga Club

Geen breed aanbod aan yoga cursussen.

Klik hier voor 14 dagen gratis!

3. Yoga International: Beste online yoga platform internationaal

Ook over het Yoga International platform ben ik erg te spreken. Net zoals bij Ekhart yoga, hebben mensen van over de gehele wereld toegang tot dit platform. Het maakt yoga internationaal mogelijk. Dit is duidelijk terug te zien in het aanbod van yogalessen; ook voor de minder bekende vormen van yoga kun je binnen dit platform geschikte cursussen vinden.

Beste Yoga Online Review (2022) 4x Platform Test

Als je een kijkje op dit platform neemt, zie je direct dat alles heel overzichtelijk is. Ze hebben voor een prima lay-out gekozen, terwijl ook alle cursussen en lessen overzichtelijk onderverdeeld zijn. Binnen dit platform wordt gebruikgemaakt van zogeheten levels. Zo kun je kiezen voor een training uit level 2, maar je kunt ook kiezen voor een yogatraining uit level 3. Hoe hoger het level, des te ingewikkelder de yogatraining is. Door de verschillende soorten yogalessen en levels kun je in ieder geval altijd beginnen op een niveau dat bij jou past én is het mogelijk om gericht naar jouw gewenste niveau toe te werken.

Het volgen van de yogalessen is ook bijzonder leuk. De video’s zijn namelijk prima in elkaar gezet, waardoor je de oefeningen alleen maar na hoeft te doen vanuit je eigen huis. Je geniet dankzij het Yoga International platform vervolgens al snel van de bijbehorende voordelen.

Op dit platform vind je ook allerlei blogartikelen terug. Met deze artikelen kun je het nodige over yoga leren; van het ontstaan van yoga tot aan de nieuwste yogatrends. Ook dit komt jouw vorderingen ten goede. Bovendien is het leuk om je op deze manier te verdiepen in alles wat met deze interessante sport te maken heeft.

Wil je met dit platform aan de slag gaan, dan moet je wel weten dat alles in het Engels is. Wat mij betreft zijn er weinig yoga online platforms die echt aan de kwaliteit van dit platform kunnen tippen. Ik kan je dan ook van harte aanraden om eens naar dit platform te kijken!

Wil je graag meer weten over dit platform? Daarvoor verwijs ik je graag naar onderstaande video:

Spreekt het Yoga International platform jou aan en heb je interesse om je als lid bij dit platform aan te melden? Dan is het goed om te weten dat je van een gratis proefperiode van 30 dagen gebruik kunt maken. Tijdens deze 30 dagen kun je het platform testen en bepalen of dit platform op jouw wensen aansluit.

Nadien kun je je voor $19,99 per maand aanmelden bij dit platform. Omgerekend komt dit neer op zo’n €17; uiteraard is dit omgerekende bedrag wel afhankelijk van de koersen. Desalniettemin is dit platform naar mijn mening behoorlijk voordelig; voor nog geen €17 per maand kun je op een leuke en leerzame manier met yoga aan de slag gaan. Veel goedkoper dan wanneer je zelf lessen zou moeten betalen bij een yogaleraar in een fysieke yogaschool. 

Voordelen Yoga International

30 dagen gratis uitproberen;
Betaalbaar;
Groot aanbod aan yoga cursussen;
Mogelijkheid om geld te verdienen wanneer je nieuwe leden aanbrengt.

Nadelen Yoga International

Niet in het Nederlands ingesproken.

Klik hier voor 30 dagen gratis!

4. Ekhart Yoga INT: Beste online yoga platform algemeen

Ben je de Engelse taal goed machtig? En wil je graag uit meerdere cursussen, lessen en docenten kunnen kiezen? Dan is het online yoga Ekhart Yoga INT platform geschikt voor jou. De afkorting INT staat voor internationaal; mensen van over de gehele wereld sluiten zich aan bij dit platform om yoga lessen te volgen.

Beste Yoga Online Review (2022) 4x Platform Test

Via dit uitgebreide platform kun je tal van verschillende soorten yogalessen volgen. Ze zijn allemaal opgebouwd aan de hand van video’s. In deze video’s krijg je de nodige informatie, worden de oefeningen voorgedaan en krijg je handige tips voorgeschoteld. Vervolgens kun je zelf aan de slag met de verschillende yogastijlen in de online yogales!

Door de jaren heen heeft Ekhart Yoga meerdere gespecialiseerde yoga docenten aangenomen. Mede dankzij deze docenten ligt het niveau op dit platform bijzonder hoog. De lessen zijn op een leuke manier ingericht en de video’s zijn van hoge kwaliteit. Bovendien worden de online oefeningen duidelijk voorgedaan, waardoor je dit relatief makkelijk kunt nadoen. Zelfs als je weinig ervaring hebt.

Dus geen zorgen, je hoeft niet direct heel flexibel te zijn en allerlei moeilijke poses te kunnen uitvoeren. Door de online yoga cursus op je eigen tempo te volgen kun je helemaal zelf bepalen wanneer je klaar bent voor een volgende stap. Fijne combinatie bij het afvallen met een goede afvalshake.

In mijn ogen voldoet dit online yoga platform in ieder geval aan alle wensen. Het is uitgebreid, het werkt technisch subliem en je kunt uit meerdere cursussen kiezen. Zo kun je binnen dit platform filteren op docenten, verschillende yogastijlen, de duur van een yogales, het niveau van de yogales en speciale positieve eigenschappen van de yogales. Door van dergelijke filters gebruik te maken, vind je razendsnel de beste online yogales die bij jou past. Oefeningen uit losse lessen die je prima zelf uit kunt voeren én waarmee je van veel voordelen geniet. Ik ben in ieder geval fan van dit online yoga platform! In onderstaande video vind je iets meer informatie over dit platform:

Ben je overtuigd van dit platform? Dan kun je een abonnement afsluiten voor slechts €16 per maand. Voor dit relatief lage bedrag krijg je toegang tot de vele cursussen binnen dit platform. Bovendien kun je te allen tijde jouw lidmaatschap bij het Ekhart Yoga INT platform annuleren. Dit internationale yoga platform hanteert wat mij betreft een interessante prijs en is daardoor goed betaalbaar.

Voordelen Ekhart Yoga INT

Betaalbaar;
14 dagen gratis uitproberen;
Groot aanbod aan yoga cursussen en online yoga lessen (ook losse lessen);
Internationaal bereik.

Nadelen Ekhart Yoga INT

Niet in het Nederlands ingesproken.

Mijn beste online yoga platform

Je hebt nu kennisgemaakt met de beste online yoga platforms. Het is nu aan jou om de knoop door te hakken en te beslissen welk platform voor jou het beste online yoga platform is. De keuze die je hierin maakt is echter volledig afhankelijk van jouw situatie en voorkeuren. Ben je bijvoorbeeld een beginner? Kies dan voor een yoga online beginners cursus. Heb je al enige ervaring in de wereld van yoga? Dan kun je ook voor een gevorderde cursus kiezen. Op de verschillende platforms kun je in ieder geval meerdere verschillende yogalessen voor allerlei niveaus vinden.

Ben je op zoek naar gratis online yoga lessen? Dan kun je ook gebruikmaken van de gratis proefperiodes van bovenstaande platforms. Tevens is het bij meerdere platforms mogelijk om een gratis videotraining te volgen. Door een dergelijke training te volgen, krijg je in ieder geval een goede indruk van het online yoga lessen platform en ontdek je of de manier van lesgeven bij jou past.

Beste Yoga Online Review (2022) 4x Platform Test

Hoe dan ook; het is aan te raden om voor één van de vier hierboven beschreven yoga online platforms te kiezen. Deze platforms zijn van de beste kwaliteit, zijn relatief gunstig geprijsd en stuk voor stuk erg populair. Dat laatste komt uiteraard niet zomaar uit de lucht vallen. Maak daarom voor jezelf een goede vergelijking en hak de knoop door. Gelukkig zijn er gratis online yoga lessen beschikbaar, zodat je het eerst kunt uitproberen.

Ik ben benieuwd naar welk online yoga platform uiteindelijk je voorkeur uitgaat. Heel veel succes! 


Klik hier voor de beste deal

Online yoga platform ervaringen en reviews

Happy With Yoga review

Een van de deelneemsters, genaamd Annemie, heeft haar eerste Yoga Nidra les voor beginners gevolgd op dit platform en ze heeft er ontzettend van kunnen genieten! Ze beschrijft de les als volgt: ‘’Het was precies wat ik nodig had! Ik heb veel stress in mijn leven door de onbalans tussen mijn werk, sociale leven en kids. Ik heb de kids aan een gezelschapsspel gezet beneden, zodat ik boven lekker een uurtje aan mezelf kon besteden. Door deze online yoga les heb ik rustig een uurtje kunnen ontspannen en mijn hart te openen. Ik word helemaal happy van yoga online!”

Een ander lid, Carine, heeft een abonnement afgesloten op dit platform. “Ik heb al enige tijd een abonnement op het fijne platform van Happy With Yoga. En als ik eerlijk ben, wat heerlijk is dat zeg! Voorheen pakte ik nooit mijn beweging en gezondheid op, maar sinds ik lid ben van dit platform ben ik wel dagelijks op de mat te vinden. Een beetje afhankelijk van de tijd die ik heb op een dag, besteed ik soms wel twee uur aan yoga. Heerlijk!’’

Beste Yoga Online Review (2022) 4x Platform Test

Kundalini Yoga Club review

Gijs heeft het platform van Guru Gian uitgeprobeerd en vindt het een bron van inspiratie en positieve energie. Hij is ervan overtuigd dat Guru Gian immense kennis heeft en hij gebruikt dit om te motiveren en te inspireren, elke keer weer. Hij noemt het platform een echte aanrader.

Een andere deelneemster, Barbara, geeft aan dat de Kundalini Yoga Club jou laat ontwaken op alle niveaus: je lichaam, je geest, je energie en je spiritualiteit.

 ‘’Hierbij doceert Guru Gian met heel veel respect, hij brengt een enorme kennis met zich mee en spreekt ook daadwerkelijk vanuit zijn hart.’’

Jolene van der Steen is het ook eens met de positiviteit van het platform van Guru Gian. Zij heeft de Kriya Bridge series gevolgd. ‘’Een online omgeving die heel erg behulpzaam is bij mijn dagelijkse Sadhana.’’

Beste Yoga Online Review (2022) 4x Platform Test

Yoga International review 

Doordat dit platform internationaal is, waren er een stuk meer reviews over dit platform te vinden. Niet iedereen was tevreden over het platform. De voornaamste klacht was dat de yoga online klantenservice niet goed bereikbaar is.

Verder waren de dingen die werden gezegd over het online yogalessen platform veelal positief. Zo heeft Sarah ook een aantal lessen gevolgd en vindt zij dat dit platform zich vooral richt op kwaliteit van de lessen. ‘’Ik vind dat er een goede prijs-kwaliteitverhouding is, aangezien je een heel breed assortiment hebt aan verschillende leraren. Deze yoga online leraren hebben ook allemaal verschillende interesses en kwaliteiten, die ook leuk worden overgebracht naar de leerlingen. Al met al een echte aanrader!”

Ekhart Yoga INT review

Melissa, een lid sinds 2017, geeft aan dat abonneren op Ekhart Yoga de beste keuze is geweest voor haar mentale, spirituele en fysieke gezondheid. Hierdoor is ze geïnspireerd geraakt om een eigen praktijk aan huis op te richten. “Online yoga lessen heeft mijn leven veranderd.”

Karen, een lid sinds 2016, vind de diversiteit aan leraren erg leuk. “Dit is wat ik echt leuk vind aan EkhartYoga, verschillende leraren, met verschillende passies en expertise die ons zo’n gezond dieet met gratis online yoga lessen brengen. Klaar om de dag aan te pakken dankzij yoga online!”

Carole, een lid sinds 2019, blijft zich verbazen over de uitstekende kwaliteit van de online yogalessen van de leraren bij Ekhart Yoga. Ze beveelt deze yogastudio aan al haar vrienden, familie en kennissen aan.

Beste Yoga Online Review (2022) 4x Platform Test

Yogaschool bij jou in de buurt of een online yoga platform?

Wil je graag met yoga aan de slag gaan? Dan is het goed om te weten dat je de yogalessen op twee verschillende manieren kunt volgen. Je kunt naar een yogaschool bij jou in de buurt gaan, maar je kunt ook kiezen voor een online yoga platform of yoga online platform.

Om meerdere redenen is het aan te raden om te kiezen voor een online yoga platform:

✅ Bij een online yoga platform heb je geen last van pottenkijkers. Je kunt dan ook volledig onbevangen de verschillende oefeningen uitvoeren.

✅ Een online yoga platform is relatief betaalbaar. Voor een online yoga platform betaal je vaak éénmalig een bepaald bedrag, terwijl je bij een yogaschool vaak per les betaalt. De uiteindelijke kosten bij een yogaschool lopen in ieder geval een stuk hoger op dan bij een online yoga platform.

✅ Je kunt de yoga lessen op je eigen tempo volgen. Bij een online yoga platform ben je niet afhankelijk van een docent of van andere mensen. Nee, je bepaalt volledig zelf waar en wanneer je de lessen gaat volgen. Het enige wat je hiervoor nodig hebt, is een laptop/tablet/telefoon en een internetverbinding.

✅ Je hebt de keuze uit meerdere online yoga platforms. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een specifieke vorm van online yogalessen. Je kunt dus altijd een online yoga cursus vinden die volledig op jouw wensen aansluit.

Welk yoga online platform biedt de beste online yogalessen aan? En welk soort yoga online training is voor jou het beste? Op die vragen ga je in dit artikel een antwoord vinden. Speciaal voor jou ben ik namelijk op zoek gegaan naar de beste yoga platforms van dit moment. Daarbij heb ik zeer kritisch gekeken naar de inhoud van het yoga online platform en de yoga filosofie, maar ook bijvoorbeeld naar het kostenplaatje.

De vier genoemde online yoga platforms kan ik in ieder geval van harte aanraden. Deze yoga online platforms voldoen aan mijn verwachtingen én aan de verwachtingen van andere volgers. Uit eigen ervaring weet ik namelijk dat veel mensen zich bij één van deze yoga online platforms aanmelden!

Meer yoga voor jouw gezondheid!

Wil jij meer doen voor je gezondheid? Focus je dan naast yoga ook op andere voedingssupplementen zoals vitamines, mineralen en spoorelementen, omega 3 vetzureneiwitten, fytonutriënten (planten, kruiden en specerijen) en superfoods.

Persoonlijk ben ik fan van om yoga online te doen. Er zijn verschillende platforms waarmee je gewoon thuis yoga kan beoefenen. Denk bijvoorbeeld aan YogaTV, Happy With Yoga of de Kundalini Yoga Club. Dit is ideaal als je wilt beginnen met yoga in jouw eigen vertrouwde omgeving. Je hebt enkel een abonnement nodig en je eigen yoga matras.

Mocht je wat meer de diepte op willen ingaan kijk dan eens naar yoga nidra of kundalini yoga. Mocht je de smaak echt te pakken hebben kan je je altijd nog inschrijven voor een yoga opleiding.

Wil je meer weten over al deze dingen voor jouw gezondheid? Lees dan de uitgebreide reviews die ik erover schreef. Daarin ben ik gaan onderzoeken wat de voordelen zijn voor je gezondheid én waar ze het beste kan kopen. Je kan bij al onze partners met een gerust hart jouw aankopen doen. In veel gevallen zelfs met een leuke korting! Ik ben benieuwd welke supplementen jij in huis gaat halen!

De meest gestelde vragen over online yoga platforms

Dat een online yoga platform een handige uitvinding is, dat snap je inmiddels wel. Toch heb je misschien meer vragen over online yoga in het algemeen. Daarom heb ik de meest gestelde vragen over yoga en online yoga platforms op een rijtje gezet. Zo krijg je gegarandeerd een meer compleet beeld van deze sport en van de mogelijkheden om yoga online te leren en te beoefenen.

Wat is yoga precies?

Waar veel mensen denken dat yoga en yoga online alleen wat rekken en strekken is, is het in feite veel meer dan dat. Bij yoga leer je je grenzen verleggen. Niet alleen op de mat, maar ook buiten de lessen om. Ondanks dat er wordt aangedrongen om een zo comfortabele en ontspannende houding aan te nemen wanneer je plaatsneemt op een yoga mat, is het heel intensief. Yoga (gratis online yoga lessen) is een sport die helpt ontspannen, maar die tegelijkertijd veel van je lichaam en je geest vraagt.

Meestal begint een yogales met een stukje meditatie. Juist omdat de meeste mensen zo druk zijn en vrij chaotisch in het leven staan, is dit onderdeel belangrijk om mee te beginnen met yoga. Je laat op deze manier je drukke leven en de wereld om je heen even voor wat ze zijn en je focust op wat er in jouw lichaam gebeurt. Je keert terug naar jezelf. Vervolgens komen er verschillende yoga online oefeningen aan bod die helpen je lichaam op te warmen. Het is hierbij belangrijk om goed op je ademhaling te blijven letten. Naarmate de les vordert, worden de oefeningen zwaarder. Het is en blijft immers sport. Aan het eind van een yogales volgt een (korte) cooling down om je spieren te strekken en om de spierpijn in de dagen erna minder heftig te maken.

Wat zijn de voordelen van yoga?

Laten we nu eens kijken naar de voordelen die yoga biedt. Allereerst is het een goede manier om je geest tot rust te brengen. Door yoga krijg je bepaalde inzichten, omdat je eindelijk eens op de rem trapt, pauze neemt en naar binnen keert. Je wordt meer één met je lichaam, omdat je de tijd neemt om haar beter te leren kennen. En dat is heel belangrijk. Alles en iedereen is met elkaar verbonden. Zodra in het moment leert leven en andere mensen dat op hun beurt ook doen, wordt het collectief een stuk mooier, positiever en fijner. Yoga (ook gratis online yoga lessen) en meditatie helpen je met je persoonlijke groei, zodat je de persoon kunt worden die je diep van binnen altijd al geweest bent.

Verder maakt yoga het lichaam lenig, krachtig en soepeler, zelfs wanneer je enorm stijf bent van jezelf. Iedereen kan dus yoga beoefenen. Andere online yogalessen voordelen zijn dat je minder snel moe wordt, meer energie krijgt en dat je je vitaler en alerter zal voelen. 

Yoga stelt je ook in staat om de grenzen van je lichaam op te zoeken. De eerste keer zal je merken dat je nog weinig oefeningen met gemak uitvoert, maar naar mate je meer met yoga online oefent zal dit steeds beter lukken. Op deze manier word je steeds wat leniger. Wanneer je op de juiste manier blijft ademen, kun je blokkades verschuiven en uiteindelijk doorbreken. Het is geweldig om te ervaren waar je lichaam toe in staat is. Daarom is yoga voor veel beoefenaars ook een soort verslaving. Het stelt je namelijk in staat om niet alleen op de yoga mat, maar in je gehele leven steeds verder te reiken en jezelf te ontwikkelen. (1)

Wat is een yogaschool?

Wie kennismaakt met yoga, doet dit hoogstwaarschijnlijk door een bezoekje te brengen aan een yogaschool. Dit is een plek waar mensen yogales volgen en waar zij samenkomen om zich te verbinden en te ontwikkelen. Er zijn meestal verschillende soorten yogalessen te volgen in een yogaschool. Ook voor kinderen zijn er steeds vaker mogelijkheden om yogalessen te volgen. Verder is er een verschil tussen grote yogascholen (met meerdere ruimtes en meerdere yogavormen) en de kleinere scholen. Bovendien tref je vaak combinaties van yogalessen met massages, workshops, trainingen en zelfs online yoga lessen opleidingen aan. Vergeet ook de ontspannende klankschaalconcerten niet.

Waar yogascholen voorheen vooral fysiek gebouwd werden, is het aantal online yogascholen de laatste jaren enorm aan het groeien. Bij online yoga scholen hoort een online yogales. Deze online yogales wordt op twee manieren beschikbaar gesteld. Soms door middel van livestreaming, waarbij je live meekijkt met wat de yoga docent doet. Het leuke hieraan is dat je het gevoel hebt dat je toch samen bent, omdat je op hetzelfde moment de online yogales volgt. Soms vindt een yoga online yogales plaats door middel van een vooraf opgenomen online yogales. Deze laatste soort kun je volgen wanneer jij wilt en waar je wilt. Je hebt alleen een laptop of smartphone met internetverbinding nodig. Dat is handig wanneer je onregelmatig werkt of kinderen hebt en niet altijd op een vast tijdstip klaar kunt staan voor een yoga sessie online.

Wat zijn de voordelen een online yogaschool?

Een online yogaschool is voor veel mensen een uitkomst. Maar waarom precies? Ten eerste kun je online yogalessen volgen vanuit je woonkamer. Veel mensen vinden de drempel om met yoga te beginnen normaal gesproken erg hoog. Soms zelfs té hoog. Maar wanneer je vanuit je eigen huis online yogalessen kunt volgen, voel je al minder druk. Er zijn namelijk geen andere mensen die kunnen zien wat je doet. En als het uiteindelijk niets voor jou blijkt te zijn, sla je eenvoudig je laptop dicht en ga je iets anders doen. Een ander voordeel is dat je de online yogalessen op je eigen tempo kunt volgen. Begrijp je een oefening of losse houdingen niet goed, dan kun je hem gemakkelijk op pauze zetten of even terugspoelen. Bovendien hoef je niet de deur uit om naar de yogaschool toe te gaan. Daardoor kun je ook bij slecht weer aan yoga doen.

Conclusie beste online yoga platform

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn is oprichter van het platform Jouwpersoonlijkegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. In het gratis E-book deelt Martijn de beste 50 praktische tips om groei te ervaren. Download nu gratis >>
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Beste Yoga Online | Review (2023) | 4x Platform Test!

Laat een reactie achter

Op zoek naar de beste Online Yoga?

Kies dan voor: Happy with Yoga

Op zoek naar de beste Online Yoga?

Kies dan voor: Happy with Yoga