In dit artikel

Beste White Noise | Review (2022) | 6x Witte Ruis Test!

Beste White Noise Machine | Review (2023) | 6x Test!

In dit artikel

Ben je toe aan een betere nachtrust voor jezelf, je partner en/of je baby? Dan is white noise machine kopen of witte ruis kopen een goed idee. Door een white noise apparaat zoals Numsy White Noise machine kalmeer je, kom je sneller in slaap en blijf je langer diep slapen. White noise apparaat maskeert namelijk omgevingsgeluiden, waardoor je ‘s nachts minder gestoord wordt. Ben je benieuwd naar de beste white noise machine van 2023? Ik deed de white noise machine test.  Lees maar mee om te ontdekken welke white noise apparaat de winnaar is!

Beste White Noise Apparaat 2023: Mijn selectie

  1. Beste White Noise Apparaat: Numsy Touch
  2. Beste Numsy White Noise: Numsy Touch
  3. Beste White Noise Machine: Numsy Original
  4. Beste Witte Ruis voor volwassene: 2022 White noise machine
  5. Beste White Noise Knuffel: TrueLife White Noise Machine

White noise machine vergelijken; hoe doe ik dat?

Maar hoe doe je dat dan, white noise machine vergelijken? Er kan onderscheid worden gemaakt in whiten noise of witte ruis voor baby’s en white noise apparaat voor volwassenen. Ik behandel ze in dit artikel allebei. Daarbij kijk ik naar de kwaliteit en functionaliteiten van elk white noise apparaat of white noise machine, de beoordelingen van andere mensen en de prijs. Ook heb ik het white noise apparaat volume van alle Numsy White Noise machines met elkaar vergeleken. Zo heb ik uiteindelijk de beste white noise machine gekozen. Ben je er klaar voor?

1. Numsy Touch – beste white noise apparaat algemeen, beste Numsy White Noise machine

Numsy Touch is het beste white noise apparaat in het algemeen en de beste Numsy White Noise machine. Waarom? Dat vertel ik je natuurlijk graag! Dit white noise apparaat of witte ruis apparaat is Numsy’s meest luxe en verfijnde apparaat, heeft een sterke batterij en beschikt over veel functionaliteiten. Zo is dit Numsy White Noise apparaat draadloos te gebruiken en zijn er wel 20 geluidsniveaus om uit te kiezen. Deze stel je gemakkelijk in via de witte ruis app (white noise machine app baby).

Beste White Noise Machine | Review (2022) | 6x Apparaat Test!

Numsy Touch is niet alleen geschikt als witte ruis volwassenen. Het is ook de perfecte baby white noise apparaat of white noise baby! Het is dan misschien geen white noise baby knuffel, maar dankzij het ophangkoordje kun je hem gemakkelijk aan de box bevestigen of meenemen op reis. Numsy Touch beschikt daarbij over 25 natuurlijke geluiden met white noise machine vs pink noise én brown noise. Er zitten voor volwassenen 3 yoga geluiden en 3 alfa muziekgeluiden bij om te ontspannen gedurende de dag of om relaxed te werken. 

Je kunt het apparaat met de white noise baby app tijdelijk met 5% white noise apparaat korting scoren. Gebruik de kortingscode “persoonlijkegroei5” en scoor Numsy Touch korting!

Voordelen Numsy Touch

31 natuurlijke geluiden;
Krachtige batterij;
Draadloos te gebruiken;
Tot 14 uur white noise machine geluiden afspelen;
Met krachtige speakers voor zuiver geluid;
Met 7 kleuren ademend licht;
Geschikt voor alle leeftijden;
3 niveaus qua dimbaarheid;
Instellingen gemakkelijk opslaan met de geheugenfunctie;
Nu met 5% Numsy korting.

Nadelen Numsy Touch

Numsy Touch is een van de duurdere white noise aparaten van dit merk.


Klik hier voor 5% korting met kortingscode “persoonlijkegroei5

2. Numsy Original – beste white noise machine

Ben je op zoek naar een eenvoudiger white noise machine of white noise apparaat voor je baby? Kies dan Numsy Original 2.0. Dit is de verbeterde versie van haar voorganger, de Numsy Original. Breng je baby met geluiden in slaap en voorkom slapeloze nachten. Witte ruis en roze ruis dienen namelijk ook heel goed als baby ruis. Je kunt deze white noise machine hele nacht aan laten, want de batterij werkt 14 uur lang. Bovendien geeft het lampje amberkleurig licht, wat een rustgevend effect heeft op de ogen van je baby.

Beste White Noise Machine | Review (2022) | 6x Apparaat Test!

Numsy Original 2.0 beschikt over 20 natuurgeluiden en meerdere verschillende witte ruis geluiden. Dit Numsy White Noise apparaat is daardoor heel divers. De timer kan twee uur langer mee dan bij haar voorganger, dus dat is nog een fijne verbetering. Ga je Numsy Original kopen, dan geniet niet alleen je baby van een goede nachtrust, maar jij ook!

Je kunt Numsy Original korting scoren. Met de kortingscode “persoonlijkegroei5” krijg je 5% korting. 

Voordelen Numsy Original

Numsy Original is relatief voordelig (en je krijgt 5% korting met mijn Numsy kortingscode!);
20 natuurlijke geluiden met meerdere witte ruis soorten;
Tot wel 14 uur continu afspelen;
Beschikt over timers van 15, 30 of 60 minuten;
Draadloos te gebruiken, dus gemakkelijk mee te nemen;
Dankzij het ophangkoord gemakkelijk op te hangen of aan de box te bevestigen;
Met amberkleur ademend licht;
Perfect beginmodel white noise apparaat voor baby’s;
Nu met 5% Numsy korting.

Nadelen Numsy Original

Niet geschikt voor alle leeftijden;
Minder keuze uit verschillende geluiden dan bij Numsy Touch.


Klik hier voor 5% korting met kortingscode “persoonlijkegroei5

3. Numsy Lumi

Het volgende white noise apparaat of witte ruis apparaat van de Numsy White Noise machine collectie is de Numsy Lumi. Dit white noise apparaat geeft je kind een veilig en geborgen gevoel. Dat is ook waar baby noise of baby noises voor dienen! Numsy Lumi is een white noise machine die maar liefst 31 natuurlijke geluiden en verschillende white noises afspeelt. Het apparaat ziet er mooi uit en kan op een vaste plek op de kinderkamer gebruikt worden. Hij is niet draadloos, maar je kunt hem wel met je meenemen wanneer je het huis verlaat. Dit whitenoise of noise white apparaat is als een kleine, lichtgevende aardbol die een rustgevend licht in de slaapkamer creëert. 

Beste White Noise Machine | Review (2022) | 6x Apparaat Test!

Wil je de Numsy Lumi zelf ook gebruiken? Dat kan! Ondanks dat hij ontwikkeld is voor baby’s en jonge kinderen, kun je er als volwassene ook gebruik van maken. Droom lekker weg op de rustgevende geluiden. Dat kan bovendien extra voordelig wanneer je de Numsy Lumi kortingscode “persoonlijkegroei5” gebruikt. Dan krijg je 5% white noise machine korting!

Voordelen Numsy Lumi

Numsy Lumi maakt baarmoedergeluiden en het constant geluid van een kloppend hart, waardoor je kindje zich veilig en geborgen voelt;
Met 7 kleuren ademend licht;
Met 31 natuurlijke geluiden met witte ruis;
Ook te gebruiken via een headset of oortjes, dankzij de AUX-input;
Ook geschikt voor volwassenen;
Nu met 5% Numsy korting.

Nadelen Numsy Lumi

Is niet draadloos te gebruiken;
De timer kan tot maximaal 3 uur continu afspelen.


Klik hier voor 5% korting met kortingscode “persoonlijkegroei5

4. 2022 White Noise Machine – beste witte ruis voor volwassenen

Het is geen Numsy White Noise machine, maar een white noise apparaat van een andere aanbieder. De 2022 White Noise Machine volwassenen is de perfecte witte ruis machine volwassenen. Slaap je niet goed of heb je een huilende baby die je nachtrust zo nu en dan verstoort? Dan is witte ruis geluid wat je zoekt. Zo’n witte ruis machine filtert achtergrondgeluiden en helpt je lichaam te ontspannen. Het werkt net als de Numsy slaaptrainer, Diley Dreams witte ruis of Zazu witte ruis. Met levensecht geluid dat van meerdere kanten komt. Daardoor word je helemaal omringd door het rustgevende effect van het white noise machine geluid.

Kies uit een van de 40 verschillende rustgevende geluiden en ervaar witte ruis slapen zelf. Je kunt overigens een timer instellen van 1, 2 of 3 uur, zodat de 2022 White Noise Machine daarna automatisch uitschakelt. Bovendien is dit white noise apparaat gemakkelijk te bedienen door middel van de 6 knoppen.

Voordelen 2022 White Noise Machine

Met 32 volumeniveaus tot 80 decibel;
Maar liefst 40 natuurgeluiden; 
De 2022 White Noise Machine creëert een 3D-effect qua geluid;
De timer schakelt automatisch uit;
Voor een betere nachtrust voor jou en je kind;
Eenvoudig te bedienen via de 6 knoppen;
Inclusief gratis e-book voor een goede nachtrust.

Nadelen 2022 White Noise Machine

Niet draadloos te gebruiken;
De timer kan tot maximaal 3 uur ingesteld worden.


Klik hier voor de beste deal

5. Numsy Calm

Nog zo’n witte ruis of white noise apparaat waar mensen van alle leeftijden gebruik van kunnen maken: Numsy Calm (of Numsy Nightcalm). Dit Numsy White Noise apparaat is een witte ruis machine met maar liefst 29 natuurlijke geluiden met white noises. Het is tevens een pink noise generator én een brown noise maker. 

Beste White Noise Machine | Review (2022) | 6x Apparaat Test!

Ook beschikt dit witte ruis apparaat over 7 kleuren ademend licht waardoor white noise slapen nog aangenamer wordt. Numsy Calm is een baby geluiden app, maar net zo goed een product voor white noise volwassenen. Ben je op zoek naar een apparaat dat perfecte baby slaap geluiden maakt? Numsy Calm doet baarmoedergeluiden na, waardoor je kleintje helemaal tot rust komt. Dankzij dit baby slaap geluid voelt je baby zich veilig en geborgen, waar jullie ook zijn. 

Deze noise white of white noise machine kopen kan tijdelijk met 5% whitenoise korting als je de white noise kortingscode “persoonlijkegroei5” gebruikt. Dat is nog eens een mooie white noise apparaat aanbieding!

Voordelen Numsy Calm

Numsy witte ruis is geschikt voor alle leeftijden;
Deze white noise machine maker kan draadloos gebruikt worden;
Met 29 natuurlijke geluiden met witte ruis;
Kan tot 10 uur lang ruis geluid afspelen;
Is voorzien van 4 verschillende timers;
Beschikt over baarmoedergeluiden voor een veilig en geborgen gevoel voor je baby;
Kan draadloos gebruikt worden, dus ook voor onderweg;
Met 7 kleuren ademend licht;
Nu met 5% Numsy korting.

Nadelen Numsy Calm

Heeft geen display;
Relatief prijzig voor een instapmodel.


Klik hier voor 5% korting met kortingscode “persoonlijkegroei5

6. TrueLife White Noise Machine – beste White Noise Knuffel

Op nummer 6 beste witte ruis machine staat het white noise apparaat of witte ruis apparaat TrueLife White Noise Machine. Dit is een een white noise baby knuffel voor een goede nachtrust voor elke baby. Leer je kleintje via deze geluidsmachine slapen, want de baby white noise machine werkt heel kalmerend en rustgevend. Geen onrustige en slapeloze nachten meer, maar een veilig en rustig gevoel met een zachte knuffel als white noise apparaat. Kies de egel, beer, penguin of uil. 

De TrueLife White Noise Machine werkt net zoals de Numsy White Noise apparaten. Hij beschikt over 12 muziekjes om te slapen en 4 natuurlijke slaapgeluiden. Ook heeft hij een sterrenprojector om het plafond op een rustgevende manier te versieren. Na een halfuur stoppen het witte ruis geluid en het licht vanzelf als er geen nieuw rustgevend geluid gekozen wordt. Er zijn drie volumeniveaus om uit te kiezen en je kunt de white noise knuffel gewoon wassen in de wasmachine. Haal wel eerst het white noise apparaat en de sterrenprojector eruit. diepe slaap

Voordelen TrueLife White Noise Machine

Kan gewassen worden in de wasmachine na verwijdering van white noise apparaat en sterrenprojector;
Met 12 slaapmuziekjes en 4 natuurlijke geluiden;
Inclusief gratis e-book over een goede diepe slaap;
Relatief voordelige baby white noise knuffel.

Nadelen TrueLife White Noise Machine

Werkt op batterijen (3x AAA) en niet op stroom;
Werkt maar een halfuur door, tenzij je voor die tijd zelf een nieuw kalmerende geluid kiest.


Klik hier voor de beste deal

Mijn beste white noise apparaat 2023

Ben je benieuwd naar wat mijn beste white noise machine van dit moment is? Dat is zonder twijfel Numsy Touch. Deze witte ruis machine biedt heel veel voordelen voor jong en oud. Meer dan de Numsy Original of een witte ruis knuffel voor baby’s. Voor mij geen slapeloze nachten meer.

Beste White Noise Machine | Review (2022) | 6x Apparaat Test!

Nadat een white noise film (white noise movie) of white noise app weinig effect bleken te hebben op mijn nachtrust, besloot ik Numsy Touch te testen. Wat een wereld van verschil! Tegenwoordig slaap ik wel weer goed en aan één stuk door. Deze white noise machine bestellen was daarom echt een goede investering in mijn nachtrust en levensgeluk!


Klik hier voor 5% korting met kortingscode “persoonlijkegroei5

White noise apparaat ervaringen en reviews

Benieuwd naar de white noise ervaringen van andere mensen? Een white noise apparaat kopen is gemakkelijker wanneer je weet welke Numsy white noise machine of welk witte ruis apparaat van een ander merk goed beoordeeld wordt. Daarom enkele white noise apparaat reviews die je hopelijk helpen bij het maken van de juiste keuze. Lees maar mee.

White noise apparaat review: Numsy Touch

Paulien is een tevreden dromer dankzij Numsy Touch. Zij vertelt in haar Numsy review: “Eerst dachten we: wat is een white noise machine? Maar ik ben zo blij dat we voor dit white noise apparaat zijn gegaan. Veel geluiden, lichten en volumes om uit te kiezen. Voor ons was een white noise knuffel of witte ruis knuffel geen noodzaak, want dit product werkt al perfect. Wij zijn fan hoor!

Beste White Noise Machine | Review (2022) | 6x Apparaat Test!

2022 White Noise Machine review

“Deze white noise bol.com machine is echt topkwaliteit, net zoals bij bekende merken maar dan veel voordeliger”, vertelt iemand over deze white noise machine. “De 2022 White Noise Machine is even goed als Numsy als je het mij vraagt en fijn dat de stekker compatibel is met Belgische stopcontacten. We gebruiken hem als white noise baby apparaat.”

TrueLife White Noise knuffel ervaring

“De white noise beer is perfect voor onze verstandelijk beperkte dochter. Zij kan zelf de vele prikkels niet verwerken die zij binnenkrijgt, ook niet door slaap supplementen. Het white noise effect van deze TrueLife white noise knuffel maakt haar wel weer rustig en laat haar lekker slapen. Zo is deze witte ruis knuffel niet alleen voor baby’s, maar ook voor oudere kinderen die het nodig hebben.”

Beste White Noise Machine | Review (2022) | 6x Apparaat Test!

White noise machine kopen checklist: hier moet je op letten!

Wil je een apparaat voor whitenoise, noise white, white noises (of hoe je het ook noemt) kopen? De beste white noise machines helpen iedereen goed slapen, maar soms is een specifiek white noise baby apparaat (met baby white noise geluiden) handiger. White noise machines die witte ruis baby afspelen, zorgen voor specifieke baby geluiden slaap. Denk aan baarmoedergeluiden of hartkloppingen die voor rust zorgen. 

Een noise generator voor volwassenen, zoals een white noise lamp, white noise light, white noise koptelefoon of white noise movie, beschikt over verschillende geluiden. Het effect is nog steeds white noise cancelling, maar dan met natuurgeluiden waar volwassenen door ontspannen.

Ga je een apparaat voor white noise kopen, verdiep je dan goed in de white noise betekenis. Wat is witte ruis precies en wat is een witte ruis machine zoals de Diley Dreams slaaptrainer of het Nedis white noise apparaat? Zodra je dat weet kun je een goede keuze maken.

Lees verderop ook even hoe het ruisende geluid afbouwen werkt, mocht jij of je kindje niet afhankelijk willen worden van witte ruis Numsy of een ander merk.

Meer Slaap tips voor je gezondheid!

Wil jij meer doen voor je gezondheid?  Focus je dan naast slaaptips voor een goede nachtrust ook op andere voedingssupplementen zoals vitamines, mineralen en spoorelementen, omega 3 vetzuren, eiwitten, fytonutriënten (planten, kruiden en specerijen) en superfoods.

Wilt u meer weten over slaap. Wat is diepe slaap en rem slaap? Is er een kans op vet verbranden tijdens je slaap, wat is de oorzaak van een nachtmerrie? Waarom droom je eigenlijk? Bent u specifiek opzoek naar tips tegen snurken? Waarom slaapwandel je? En kun je een droge mond hebben tijden het slapen? En ja zelfs schrijven we over niet slapen door XTC. Is het zo dat je niet kan slapen door honger?

Zeker als u problemen heeft bij het slapen kan ik me voorstellen dat u meer wil weten over de oorzaken. Een chronisch slaaptekort kan ontstaan door bijvoorbeeld slaapapneu, maar ook als je angst hebt voor niet kunnen slapen, niet kan slapen naast iemand, te vroeg wakker worden of zelfs als je baby niet in eigen bed wil slapen. Het presteren na een slechte nacht kan dan minder goed worden, zelfs overdag in slaap vallen is een veelvoorkomende optie of veel gapen. En nee, snoozen werkt niet om je meer uitgerust te voelen.

Een boek over slaap of chronische slaaploosheid door William van der Klaauw kan helpen om meer inzichten te krijgen in de slaapfases en slaapcyclus en wat je kunt doen bij slecht slapen.

Ervaar je hoofdpijn na het slapen, overweeg dan een ergonomisch kussen voor goede slaaphouding. Voor slapen in het vliegtuig is het ook aan te raden om een kussen voor nekklachten mee te nemen en schrik je vaak wakker denk dan aan een orthopedisch kussen.

Wat wordt aangeraden, slapen zonder kleding, wel of niet eten voor het slapen, een medisch kussen en is het handig om met lenzen in te slapen?

Als je perfect wil slapen in 7 stappen, denk dat aan of het te warm is in bed, gebruik je een natuurlijk slaapmiddel, daglichtlamp en gebruik je white noise met slaap app? Voor de Numsy white noise review lees hier verder. Gebruik je de beste slaap app om met muziek in slaap te vallen? En heb je nagedacht wat de kleur in je slaapkamer voor invloed kan hebben op de nachtrust?

Andere opties zijn bijvoorbeeld slaaptabletten als melatonine. Belangrijk is wel om alert te zijn op de melatonine dosering. Alle slaapmiddelen beogen een ander doel dus denk goed na voordat u een goede nachtrust supplement of slaap supplement gaat gebruiken zoals Consiouz.

Meest gestelde vragen over white noise machines

Heb je nog vragen over een white noise apparaat of white noise machine? Ben je benieuwd naar hoe baby white noise werkt en welk Numsy white noise apparaat het beste is? Lees dan nog even verder.

Wat is het beste white noise apparaat?

Van alle white noises of apparaten met whitenoise is voor mij Numsy Touch het beste noise white apparaat van dit moment. Dat komt door de variëteit in white noise muziek en omdat het niet alleen baby geluid slapen bevat, maar ook goed werkt voor volwassenen. Daardoor heeft het hele gezin er profijt van en kan Numsy Touch multifunctioneel worden ingezet. Verder is het niet zo dat dit ruisende geluid schadelijk is, dus het is volkomen veilig. En dit witte ruis apparaat werkt veel beter dan een white noise movie of app. Daarom zou ik altijd een witte ruis apparaat aanraden.

Is er een Numsy korting?

Yes, met kortingscode ‘persoonlijkegroei5‘ krijg je 5% extra korting op jouw Numsy aankoop.

Wat is het effect van een white noise machine?

White noise, wat is dat eigenlijk? En wat is het effect van white noises of whitenoise op een mens? Een witte ruis machine produceert noise white: muziek en geluiden op een bepaalde frequentie. Deze maskeren achtergrondgeluiden en zorgen voor meer rust en kalmte in het lichaam. Daardoor kunnen baby’s, kinderen en volwassenen beter slapen. Dus wat is een white noise apparaat? Een tool om beter te slapen! Je kunt hiervoor een white noise film kijken, een white noise app gebruiken of een apparaat zoals Numsy Original bestellen. Ga voor een echte white noise machine baby (met baarmoeder geluid) of volwassenen. (1)

Hoe gebruik je een white noise apparaat voor een baby?

De beste white noise machines zoals een white noise machine baby gebruik je heel eenvoudig. Wil je baby niet in het eigen bed slapen? Zet het apparaat aan, stel de gewenste geluiden en lichten in en laat je baby rustig worden. Het werkt eigenlijk vanzelf. Zo’n apparaat produceert witte ruis baby in de vorm van baarmoedergeluiden. Een baarmoeder geluid geeft je baby een veilig en geborgen gevoel, waardoor hij of zij beter kan ontspannen. Dit heeft een goede nachtrust tot gevolg. Daarom gebruiken veel ouders een witte ruis apparaat of witte ruis knuffel voor hun kleintje. Dit geeft niet alleen de baby rust, maar ook de ouder(s).

Hoe moet je white noise afbouwen?

Om niet afhankelijk te worden van een witte ruis generator, kun je na een tijdje de white noise afbouwen. Een witte ruis machine kopen betekent namelijk niet dat jij of je kind nooit meer zonder witte ruis zal slapen. Wanneer je eenmaal gewend bent aan slapen met witte ruis geluiden of een witte ruis hartslag, kun je dit rustig afbouwen. Zet het geluid bijvoorbeeld elke dag wat zachter, zodat je na een tijdje ook helemaal zonder witte ruis kunt slapen of volg andere slaap tips op.

Welk witte ruis apparaat voor baby’s gebruiken?

Maar welk witte ruis baby apparaat kun je dan het beste gebruiken? Van alle white noise machines is een noise generator zoals een knuffel interessant. Toch kun je ook kiezen voor een ander apparaat dat baby geluiden slaap of andere geluiden om te slapen produceert. Een Numsy White Noise machine zorgt voor baby geluid slapen, maar werkt ook prima voor volwassenen. Kies vooral een witte ruis apparaat voor baby’s dat past bij jouw budget en wensen. Verschillende apparaten hebben namelijk verschillende functies. Hopelijk helpt dit artikel je om een goede keuze te maken voor een whitenoise apparaat!

Conclusie: Beste White Noise Apparaat 2023

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn is oprichter van het platform Jouwpersoonlijkegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. In het gratis E-book deelt Martijn de beste 50 praktische tips om groei te ervaren. Download nu gratis >>
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Beste White Noise Machine | Review (2023) | 6x Test!

Laat een reactie achter

Op zoek naar de beste White Noise?

Kies dan voor: Numsy

Op zoek naar de beste White Noise?

Kies dan voor: Numsy